Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

ΔΥΝΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΣΤΟ ALL STAR GAME ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ


Tη Μεγάλη Τετάρτη διεξάγεται στην πόλη της Πρέβεζας το All Star Game των ΠΑΙΔΩΝ μεταξύ των ομάδων Βορρά και Νότου, μια πρωτοποριακή σίγουρα διοργάνωση, της οποίας τη συνολική ευθύνη και διεξαγωγή ανέλαβαν οι άνθρωποι του ΑΤΛΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με πρωτοστάτη τον κ. Μυζίκο, στον οποίο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!Πρόκειται για μια διοργάνωση που όμοιά της στην ηλικία των ΠΑΙΔΩΝ δεν έχει προηγηθεί και που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή όλες οι ομάδες, οι προπονητές και οι αθλητές.Ο τρόπος επιλογής των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τις δύο ομάδες και των προπονητών που θα τις ΄΄κοουτσάρουν΄΄ προήλθε μέσω ψηφοφορίας όλων των προπονητών των ομάδων ΠΑΙΔΩΝ της ΕΣΚΑΒΔΕ.Την ομάδα του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ θα εκπροσωπήσουν σε αυτή την εορταστική εκδήλωση οι παίχτες Μαρούγκας Γιώργος και Καρκαντέλος Βασίλης, όπως προέκυψε από τις ψήφους των προπονητών, ενώ επιλέγησαν και οι παίχτες του ΑΓΣΙ Μάντζιος Δημήτρης, Τσακανίκας Αντώνης και Τζάνης.Στον πάγκο της ομάδας του Βορρά θα καθίσει ο προπονητής της ομάδας του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ Δημήτρης Αναστασίου, μαζί με τους συναδέλφους του Ασπιώτη Αντώνη (ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ) και Πολίτη Σπύρο (ΑΤΛΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ), οι οποίοι επιλέγησαν από τους προπονητές, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές.Αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον ο αγώνας, όπως και οι εκπλήξεις που ετοιμάζουν οι διοργανωτές. Χαρακτηριστικό είναι ότι θα υπάρξουν, εκτός των άλλων, και διαγωνισμοί βολών, τρίποντων και καρφωμάτων, ενώ το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει αρχικά μεσημεριανό φαγητό και στη συνέχεια καφέ σε κεντρικά μαγαζιά της Πρέβεζας, όπου θα γίνει και η συνάντηση όλων των αθλητών και προπονητών, πριν τη μετάβασή τους στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.Ας ελπίσουμε ότι αυτό το All Star Game θα είναι η αφετηρία για την καθιέρωση παρόμοιων διοργανώσεων και στο μέλλον.

Νίκησε στο 90' τον Θρασύβουλο ο ΠΑΣ


Ματς μπολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο χωρίζει πλέον ένας βαθμός από την επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Οι Ηπειρώτες νίκησαν με γκολ του Δημήτρη Σιαλμά στην εκπνοή του αγώνα τον Θρασύβουλο και στις 3 αγωνιστικές που απομένουν χρειάζοντα μόλις ένα βαθμό για να σφραγίσουν και τυπικά το εισιτήριο της ανόδου.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές του Θρασύβουλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα, θεωρώντας πως η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή της εστίας του Θωμόπουλου.
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πατσατζόγλου, Βάντερσον, Κεϊτά (74' Ανδράλας), Κυριάκος, Ντε Βινσέντι (60' Φουρτάδο), Σιαλμάς, Τζάνης (62' Σκούφαλης), Μπακαγιόκο.
Θρασύβουλος (Άκης Μάντζιος): Θωμόπουλος, Κολοτούρος, Βασιλείου, Πρίπου, Λανγκλέ, Σταμόγιαννος, Φρίμποργκ, Παληγεώργος (80' Καρράς), Μίχος (60' Παπαζούδης), Μουστόγιαννης, Μπακασέτας.

Πλήρη απαξίωση των κομμάτων της εξουσίας ‎

Πρώτο παραμένει το ΠΑΣΟΚ

Συνέχεια της πτωτικής πορείας στα ποσοστά των κομμάτων εξουσίας καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στο «Βήμα» και στην «Καθημερινή» της Κυριακής. Περισσότεροι από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα απέχει από τις εκλογές.Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το "Βήμα", το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου, αλλά συγκεντρώνει μόλις το 21,7% των προτιμήσεων. Ακολουθεί η Ν.Δ. με 20,1%. Περίπου μια ποσοστιαία μονάδα πάνω από το ποσοστό που απέσπασε στις εκλογές του 2009 βρίσκεται το ΚΚΕ (8,5%). Ο ΛΑΟΣ διατηρείται στο ίδιο επίπεδο (5,8%), ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν φαίνεται να ενισχύονται από την καθίζηση των ποσοστών των κομμάτων εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 3,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι το 2,7%, ενώ τα "φρέσκα" κόμματα της Δημοκρατικής Αριστεράς και Δημοκρατικής Συμμαχίας 2,5% και 2,2% αντίστοιχα.Συντριπτικό είναι το ποσοστό (77,3%) όσων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει λιγότερα από όσα περίμεναν.Το 56,6% τάσσεται υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές. Το 23,6% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά μόλις το 8,7% θέλει τη συνεργασία Μόνον του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.Ωστόσο, το ποσοστό όσων επιθυμούν πρόωρη προσφυγή στην κάλπη είναι 32,3%, ενώ το 47,8% συμφωνεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα που εξήγγειλε.Το 37,8% των ερωτηθέντωνν θεωρούν την αποχή από τις κάλπες ως τη μορφή αντίδρασης που τους εκφράζει περισσότερο.Η δημοσκόπηση της Public Issue για την "Καθημερινή" εκτιμά την εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ στο 33,5% (από 35% στην προηγούμενη μέτρηση) και της Ν.Δ. στι 27% (από 28,5%). ακολουθεί το ΚΚΕ με 12% (από 11%), ο ΛΑΟΣ με 8,5% (από 9%), ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,5% (από 5%), οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3% (από 2,5%), η Δημοκρατική Αριστερά, επίσης με 3% (από 2,5%) και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5% (από 2%).Υπέρ οικουμενικής κυβέρνησης τάσσεται το 23% (έναντι 21% στην προηγούμενη μέτρηση), υπέρ συνεργασίας των κομμάτων εξουσίας το 12% (από 15%), ενώ αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ θέλει το 8% (από 9%) και της Ν.Δ. το 6% (από 5%).Και στις δύο δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται η αγωνία των πολιτών για την οικονομία. Το 80% όσων μετείχαν στην έρευνα της Public issue εκτιμά ότι η προσωπική οικονομική τους κατάσταση έχει χειροτερέψει (υπάρχει ωστόσο και ένα 2% που εκτιμά ότι έχει καλυτερέψει, παρά την κρίση).Το ενδεχόμενο μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος ανησυχεί περισσότερο απ' ότιδήποτε άλλο το δείγμα της έρευνας της Κάπα Research (54,2%). Ακολουθεί η χρεοκοπία του κράτους (47,4%) και οι ανεξέλεγτες κοινωνικές ταραχές (33,2%). Το 50,6% θεωρεί πολύ πιθανή τη μείωση του εισοδήματος του μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.Το 82,6% δηλώνει λίγο ή και καθόλο αισιόδοξο ότι η χώρα θα καταφέρει να ορθοποδήσει.

Δεν έχει αλλάξει τίποτα για την Ελλάδα, ξεκαθαρίζει ο Στρος Καν


Δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά την πρόθεση της Ελλάδας να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της, ξεκαθάρισε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο να αποφασίσει η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για να μειώσει το ύψος των χρεών της, ο επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε: «Έχω πει ό,τι μπορούσα για το θέμα. Όμως σας αρέσει να το επαναλαμβάνω, οπότε θα το επαναλάβω:Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τελεία. Οι αγορές μπορούν να μιλάνε επί ώρες για την πιθανότητα να γίνει αυτό ή το άλλο».Υπενθύμισε ότι η βοήθεια των 110 δισ. ευρώ χορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ με βάση την αντίληψη ότι η Αθήνα θα αποπλήρωνε το χρέος της. «Πάντα υπάρχουν υπέρ και κατά, όποια και αν είναι τα μέτρα της οικονομικής πολιτικής που έχετε στο μυαλό σας. Μέχρι τώρα εργαζόμαστε με βάση το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί», συνέχισε.

Υπέρ της αναδιάρθρωσης ο Κώστας Σημίτης


Υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους τάσσεται ο Κώστας Σημίτης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», όπου κάνει σαφές πως «η αναδιάρθρωση του χρέους ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, θα απελευθερώσει δυνάμεις».Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωήσει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους το συντομότερο δυνατόν σε συνεννόηση με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Καταρρίπτοντας τις φήμες περί τραπεζικών κλυδωνισμών, ξεκαθαρίζει πως από την αναδιάρθρωση δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες και εκτιμά πως ακόμα και αν η Ελλάδα υποστεί μία 20ετή δοκιμασία σκληρής λιτότητας για να αποφύγει την αναδιάρθρωση, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα επιτύχει την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, αφού, όπως τονίζει, «είναι επιπόλαιο να ελπίζουμε ότι τα επόμενα 20 χρόνια δεν θα προκύψουν οικονομικές αναταραχές, νομισματικές κρίσεις, ανατιμήσεις του πετρελαίου», που θα έχουν ως αποτέλεσμα να αναπαράγονται οι κρίσεις.

«Πράσινο φως» για αιολικό πάρκο στο νομό Ιωαννίνων


Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή αιολικού πάρκου στα όρη Κουρέντων του πρώην Δήμου Μολοσσών μετά την απόφαση που πήρε το απόγευμα της Πέμπτης το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας.Το Σώμα αποφάσισε να εγκρίνει κατά πλειοψηφία και με κάποιες επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή αιολικού πάρκου, που θα περιλαμβάνει 17 ανεμογεννήτριες δυναμικότητας 2,1 MW η κάθε μία.Όπως έγινε γνωστό από τις 17 ανεμογεννήτριες οι 12 θα εγκατασταθούν στα διοικητικά όρια της τοπικής ενότητας Χίνκας του Δήμου Ζίτσας και οι υπόλοιπες 5 στα όρια της τοπικής κοινότητας Δραγοψάς του Δήμου Δωδώνης.Κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκαν διάφορες απόψεις για το θέμα αυτό και όπως τονίστηκε σε ετήσια βάση οι Δήμοι Ζίτσας και Δωδώνης θα έχουν ένα όφελος που θα αγγίζει τις 245.000 ευρώ με το 70% να πηγαίνει στον Δήμο Ζίτσας και το υπόλοιπο 30% στον Δήμο Δωδώνης.Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται στο επίκεντρο των προτάσεων για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αφού υπενθυμίζουμε πως υπάρχουν και άλλες αιτήσεις – δύο ακόμη – για αιολικά πάρκα στον Κασιδιάρη και στα όρη πάνω από τα χωριά Ζάλογγο και Βερενίκη. Ακόμη υπενθυμίζουμε πως εκκρεμούν επίσης και για δύο νέα υδροηλεκτρικά έργα.Σε ότι τώρα αφορά το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο στην αρχική του τοποθέτηση ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σάκης Βλέτσας αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία της επένδυσης αλλά και στα αρνητικά που έχουν να κάνουν με το αιολικό πάρκο.Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» Χρυσόστομος Βούζας ανέφερε πως η δημοτική αρχή Ζίτσας έπρεπε ήδη να έχει ενημερώσει τις τοπικές κοινωνίες ενώ σημείωσε ότι είναι απαραίτητος σε κάθε περίπτωση ένας συγκεκριμένος στρατηγικός, ενεργειακός σχεδιασμός στον Δήμο Ζίτσας. Παράλληλα όπως είπε ο κ. Βούζας, ο Δήμος Ζίτσας θα πρέπει να διεκδικήσει από το έργο αυτό τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη και έσοδα αλλά και να καλύψει ενεργειακά τις δικές του ανάγκες.Με την σειρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκης Τζίμας εμφανίστηκε αντίθετος στην πρόταση για εγκατάσταση αιολικού πάρκου, ενώ και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν ενστάσεις λέγοντας πως θα υπάρξει αλλοίωση του περιβάλλοντος.Ο Δήμαρχος Ζίτσας Δημήτρης Ρογκότης τόνισε πως ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα προς την κατεύθυνση αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των επενδυτικών προτάσεων που θα φέρουν έσοδα στον Δήμο σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.Τέλος, στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση ο κ. Βλέτσας έδωσε στο προεδρείο του Σώματος την προκαταρκτική μελέτη της παράταξής του για τη σύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας στο ύψος του Βουτσαρά με την Εγνατία Οδό.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ