Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται η διαδικασία έκδοσης καρτών ελέυθερης στάθμευσης από το Δήμο Ιωαννιτών


Περισσότερες από εννιακόσιες κάρτες ελεύθερης στάθμευσης, για μόνιμους κατοίκους περιοχών που έχουν ενταχθεί στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, εκδόθηκαν μέχρι τώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.Η διαδικασία έκδοσης συνεχίζεται και όσοι συμπολίτες ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Δήμου, στην οδό Αβέρωφ 6. Αρμόδια αντιδήμαρχος η κ. Βούλα Τσίλη.Δικαίωμα για κατοχή κάρτας μόνιμου κατοίκου έχει κάθε πολίτης που διαμένει μόνιμα στις οδούς εφαρμογής του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης.Η κάρτα ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή και για το συγκεκριμένο όχημα για το οποίο έχει εκδοθεί αυτή και δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή ή σε άλλο όχημα.Η κάρτα μόνιμου κατοίκου εκδίδεται από το δήμο Ιωαννιτών μετά από αίτηση-δήλωση του ενδιαφερόμενου, συνοδευόμενη με τα παρακάτω δικαιολογητικά:
-Φωτοαντίγραφα ταυτότητας αιτούντος και κατόχου αυτοκινήτου (σε περίπτωση που ο αιτών δεν είναι και κάτοχος του συγκεκριμένου οχήματος).
- Φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.
-Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η., ύδρευσης ή εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικής δήλωσης.
- Φωτοαντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου σε περίπτωση μισθωμένης κατοικίας.

Παπαχρήστος σε Παπανδρέου…


Γιώργο άλλαξε πορεία , έχεις ακόμα χρόνο…Αυτό θα έλεγε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος , ο οποίος σε συνέντευξή του στη “FREE SUNDAY” είναι κόλαφος για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση .Ο πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ουσιαστικά λέει ότι η επιμήκυνση , το επιτόκιο και η επαναγορά ομολόγων στον πρωτογενή δεν μας φτάνουν και δεν πρέπει να θεωρούνται επιτυχίες . Από την άλλη , θεωρεί ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα αναγκαστεί να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος της.Δηλαδή πιστεύει ότι και η πλειοψηφία των Βουλευτών , άσχετα αν κάποιοι πράσινοι δεν μιλούν …

Από την εφημ. Η ΑΞΙΑ

Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας Μιχ. Τιμοσίδη στο Νοσοκομείο Άρτας


Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας επισκέφθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης ο οποίος το μεσημέρι είχε συνάντηση με τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και τους φορείς.Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι βουλευτές του νομού Δημήτρης Τσιρώνης, Παύλος Στασινός και Κώστας Παπασιώζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Λάμπρος και μέλη της διοίκησης ενώ προηγήθηκε συζήτηση με εκπροσώπους των εργαζομένων και με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Μαρία Τυμπανίδου οι οποίοι του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ιδιαίτερα το ζήτημα των οφειλομένων από νυχτερινά και αργίες των ετών '08 και '09. Ο κ. Τιμοσίδης τους ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος Απριλίου το θέμα αυτό θα έχει τακτοποιηθεί. Όπως ανέφερε, γραφειοκρατικές δυσκολίες τις οποίες δεν μπορούσε να ξεπεράσει το Υπουργείο επέφεραν αυτή την καθυστέρηση. «Γι’ αυτό καθυστέρησε να λυθεί και το πρόβλημα που ο Επίτροπος δεν υπογράφει. Για τις 148.000 μιλώ κυρίως γι’ αυτές που χρωστάμε στους εργαζόμενους του ’08 και του ’09. Εγώ δεν θα πω ότι φταίνε οι άλλες κυβερνήσεις αλλά όμως είναι και πράγματα που τα βρήκαμε και δεν μπορούμε να τα δικαιολογήσουμε μέσα από το δημόσιο λογιστικό σύστημα. Έτσι λοιπόν έγινε από το Υπουργείο Υγείας και από το Υπουργείο Οικονομικών παρέμβαση στο Νομικό Συμβούλιο και έχουν δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα τακτοποιηθούν αυτές οι εκκρεμότητες. Δεν μπορώ σήμερα να σας πω ότι αύριο θα σας πληρώσουμε. Η δέσμευση η δική μας είναι ότι τέλος Απριλίου θα είστε εσείς κι άλλα 4-5 νοσοκομεία τα οποία δεν έκαναν καλό κουμάντο. Δεν φταίτε εσείς αλλά έφταιξαν οι διοικήσεις που δεν έκαναν καλό κουμάντο».

Οι ξένοι ...θα σώσουν την κατάσταση

Μειωμένος φέτος ο εγχώριος τουρισμός και στην Ήπειρο

Η κακή οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων Ελλήνων λόγω της κρίσης που μαστίζει τη χώρα, αναμένεται να έχει φέτος μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο στον εγχώριο τουρισμό, ο οποίος θα σημειώσει πτώση έως και 20%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας, αντίθετα με τις αισιόδοξες προβλέψεις για αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος κατά 15%.Η Ήπειρος που στηρίζει πολλά στον εγχώριο τουρισμό θα έπρεπε να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο καταγράφεται αύξηση των προκρατήσεων που έγιναν από ταξιδιωτικά γραφεία της Ευρώπης και αναμένεται να ισοσκελιστεί η εγχώρια απώλεια από τους ξένους επισκέπτες.Αυτό μεταφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου, Χρήστος Ζήγος, με την επισήμανση ότι οι «μικρομεσαίοι» ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων προσδοκούν να...απλωθεί και σε άλλους προορισμούς, πέραν της Πάργας και των Συβότων ή της Πρέβεζας που ούτως ή άλλως αποτελούν προορισμό, το ρεύμα τουριστών από Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Αγγλία, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Τσεχία.Έτσι μετά από δυο χρονιές με πτώση της τάξης του 10% στην άφιξη ξένων τουριστών και συνολικά μεγαλύτερη, φέτος θα είναι η χρονιά ανάκαμψης για την Ήπειρο και ευτυχώς, αφού με την μείωση στους Έλληνες που θα κάνουν διακοπές, τα πράγματα θα ήταν αρκετά χειρότερα.

Η προσέλκυση ξένων απαιτεί καλή οργάνωση
Οι ξένοι τουρίστες έρχονται κυρίως μέσω των Τουρ Οπερεϊτορς και εφόσον η Ήπειρος στοχεύει στο να αυξήσει την έλευση τους, ο μόνος ασφαλής δρόμος είναι να συνεργαστεί με μεγάλα τουριστικά γραφεία και όχι απλά να μετέχει σε διεθνείς εκθέσεις χωρίς να γίνονται τέτοιες επαφές από τους επαγγελματίες του χώρου. Οι αυτοδιοικητικοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που μετέχουν σε τέτοιες αποστολές, όπως σημειώνει ο κ. Ζήγος, δεν μπορούν να παίξουν αυτό το ρόλο.Επιπλέον, όταν μια περιοχή όπως η Ήπειρος θέλει να αναδείξει και να πουλήσει το τουριστικό της προϊόν δεν μπορεί να διαχωρίζει ανάλογα με την εποχή τις περιοχές και τους προορισμούς. Η ...πολυθρύλητη σύνδεση του ορεινού και του θαλάσσιου τουρισμού δεν έχει σε καμιά περίπτωση επιτευχθεί ούτε κατ΄ελάχιστο.Επομένως η στόχευση θα πρέπει να βασίζεται σε αυτόν τον συνδυασμό και όχι απλά να μετέχουμε ως περιφέρεια σε εκθέσεις για να διανέμουμε φυλλάδια...Η Βόρεια Ελλάδα με την Εγνατία που φέρνει γρήγορα και με ασφάλεια τον επισκέπτη στην Ήπειρο, πέρυσι στήριξε την περιοχή μας, αλλά οι διανυκτερεύσεις ήταν μειωμένες, αφού οι περισσότεροι από κοντινές περιοχές της Μακεδονίας επέλεγαν Σαββατοκύριακα ή ημερήσιες αποδράσεις.Υπάρχουν, όπως επισημαίνει ο κ. Ζήγος χώρες και περιοχές που αποτελούν ορεινό τουριστικό προορισμό και σε συνδυασμό με τα παράλια τους κι αυτό πρέπει να ακολουθήσει και η Ήπειρος.

Ο Κοινωνικός τουρισμός

Ως προς τον Κοινωνικό τουρισμό, αποτελεί το «φώλι» για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Ζήγος, ωστόσο δεν αναμένεται να κάνουν χρήση όλοι οι δικαιούχοι μη έχοντας τα υπόλοιπα να διαθέσουν και όσοι κάνουν διακοπές ξοδεύουν πλέον ελάχιστα. Επιπροσθέτως η περίοδος που οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν διακοπές συμπίπτει με την λεγόμενη ...φουλ σαιζόν, δηλαδή το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου, τότε που οι κρατήσεις και ξένων είναι πολλές και άρα χάνονται εγχώριοι τουρίστες. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μπορούσε να επιτευχθεί με μοίρασμα των πακέτων Κοινωνικού τουρισμού πριν την περίοδο αιχμής της τουριστικής κίνησης και μετά τον Αύγουστο, αλλά διακοπές όσοι Έλληνες θα κάνουν θα επιλέξουν το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου.Έτσι, με την διαγραφόμενη αρνητική εξέλιξη στο μέτωπο του εσωτερικού τουρισμού τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) εκτιμάται ότι θα κρίνουν τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού τη φετινή χρονιά αλλά και τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού το 2011 θα απευθύνεται πανελλαδικά σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων σε σχέση με πέρυσι, καλύπτοντας 570.000 άτομα με τη δαπάνη να προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ.

NEOI ΑΓΩΝΕΣ

Στην τελική ευθεία για το 4ο Κύπελλο Ιωαννίνων «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2011»


Με αναμενόμενη τη συμμετοχή 30 περίπου ομάδων πραγματοποιείται το τριήμερο 1-3 Απριλίου, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο διασυλλογικός αγώνας κολύμβησης 4ο Κύπελλο Ιωαννίνων «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2011».Ο αγώνας, που οργανώνει ο ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων, αποκτά φέτος πραγματικά πανελλαδική διάσταση, καθώς πέρα από το σύνολο των ομάδων της πόλης, συμμετέχουν σωματεία από όλη τη χώρα, και για πρώτη φορά από την Αθήνα, ενώ θα υπάρχει εκπροσώπηση και από τη γειτονική Αλβανία.Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 3 ημέρες και 5 αγωνιστικές περιόδους με ηλεκτρονική χρονομέτρηση ,γίνονται υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και είναι επίσημοι αγώνες κατάταξης-ορίων, πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινά την Παρασκευή 01/04 στις 18:30 (προαγωνιστική κατηγορία) και συνεχίζεται το Σάββατο 02/04 στις 09:00 (αγωνιστική κατηγορία) και στις 18:30 (προαγωνιστική κατηγορία) και κλείνει την Κυριακή 03/04 στις 09:00 (αγωνιστική κατηγορία) και στις 13:00 (προαγωνιστική κατηγορία).Τα μέλη του και οι γονείς των αθλητών του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για μία άρτια διοργάνωση με στόχο το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού κάτι το οποίο αναζητούν οι ομάδες που θα επισκεφθούν την πόλη μας.Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει το Σάββατο στις 17:30 με την παρουσία των αρχών και των επίσημων προσκεκλημένων του Ομίλου.Μεγάλοι χορηγοί στα Ποσειδώνια 2011 είναι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ και η βιομηχανία ΒΙΚΟΣ ΑΕΒΕ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΕΣΚΑΒΔΕ:ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΟΥΡΟΣ 90-48


Με νέα νίκη ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε επί του Λούρου με 90-48, δείχνοντας πως είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑΒΔΕ, έχοντας μακράν το καλύτερο υλικό στην κατηγορία.Συνεχίζοντας το αήττητο σερί του, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Λούρο να πιστέψει στη νίκη και προετοιμάζεται πλέον για το επόμενο εκτός έδρας ματς στην Πάργα.Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν : 29-10, 49-27, 74-40, 90-48.
ΠΑΣ Γιάννινα (Παπαδόπουλος) Τσακιρίδης 2, Σιλεόπουλος 10, Σιαμέτης 21 (1), Οικονομίδης 26 (5), Κουτσουρίδης 8 Καρκατζής 1, Γεωργίτσης 2 , Κονταξής 1, Μαρούγκας 9, Τζοβάρας 10, Αρβανιτάκης, Καρκαντέλος

Η βαθμολογία:
ΠΑΣ Γιάννινα 12
Πρωτέας Ηγουμενίτσας 10
ΑΟ Πάργας 10
Θρύλος Ιωαννίνων BC 9
Κερκυραϊκός 7
ΑΟ Λούρου 6

Εκλογές στη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Πρέβεζας


Αγαπητοί φίλοι ,
Έπειτα από 2 χρόνια ήρθε ξανά η στιγμή της διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θητείας 2011‐2013 βάσει του Καταστατικού ιδρύσεως και Λειτουργίας της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Πρέβεζας.Την Κυριακή 10 Απριλίου λοιπόν και μεταξύ των ωρών 17:00 εώς 19:00 το απόγευμα συγκαλείται η Γενική Συνέλευση των μελών της ΛΕ.ΜΟ.Π. η οποία θα είναι εκλογοαπολογιστική.Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη για το έτος 2011 και όσοι δικαιούνται απαλλαγή συνδρομής βάσει καταστατικού επίσης όπως στρατιώτες , φοιτητές και άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών.Δικαίωμα υποψηφιότητας μπορεί να κατατεθεί εώς και το σφράγισμα της κάλπης της ίδιας ημέρας από την εφορευτική επιτροπή αλλά για λόγους προετοιμασίας θα διευκόλυναν τους οργανωτές εάν κατέθεταν την υποψηφιότητά τους εώς και το πρωί της 10ης Απριλίου στις 12:00 το πρωί στο τηλέφωνο ή στο e‐mail της Λέσχης.Το απερχόμενο Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει όλους εσάς που συνδράματε την περασμένη διετία στο έργο του καθώς και να ευχηθεί Καλή Επιτυχία στους υποψηφίους αλλά και στο νέο Δ.Σ.

Ηττημένοι κατά κράτος από τον Κόκκαλη, τα βάζουν με τους bloggers!


Έρχονται λοιπόν οι μεγαλοιδιοκτήτες του Mega, να ζητήσουν με αγωγή τους 1 εκατομμύριο ευρώ από το blog Fimotro.Την όποια επιχειρηματική μαγκιά τους και το τσαγανό πάνε να το βγάλουν πάνω στον διαχειριστή μιας ιστοσελίδας, η οποία έκανε το έγκλημα να γράψει κάτι που κάθε βράδι στις 8 παρακολουθούν οι τηλεθεατές του καναλιού: Συγκεκριμένους δημοσιογράφους του πάνελ των ειδήσεων, οι οποίοι ξεπερνούν ακόμη και τον Πεταλωτή στη κολακεία της κυβέρνησης.Η αντίδραση του Γιώργου Μπόμπολα και του Βαρδή Βαρδινογιάννη, το γεγονός δηλαδή ότι επέτρεψαν στο νομικό τμήμα του καναλιού να προχωρήσει στη συγκεκριμένη αγωγή αποκαλύπτει τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται.Πως είναι δυνατόν οι δύο μπαρουτοκαπνισμένοι επιχειρηματίες, να δίνουν το πράσινο φως για μια αγωγή η οποία στηρίζεται στο επιχείρημα, ότι «μόνο εμείς-εδώ στο Μέγκα-μπορούμε να κάνουνε κριτική στους πάντες, από τους σκουπιδιάρηδες ως τον πρωθυπουργό, ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέπουμε σε κανέναν ν ασκήσει κριτική σ εμάς!..»Γαμώ τα γαμώτα. Με τέτοιο επιχείρημα προχώρησαν στη κατάθεση αγωγής οι δημοσιογράφοι του καναλιού τους.Αστεία πράγματα δηλαδή.Η κοινή γνώμη το μόνο που μπορεί να υποθέσει, είναι ότι οι δύο μεγαλοεπιχειρηματίες, ηττημένοι κατά κράτος από τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος είναι ο διαχρονικός ξένοιαστος καβαλάρης του Δημοσίου, τα βάζουν με τους bloggers!Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπόμπολας έχασε το «Πρώτο Θέμα» από το Θέμο, με λεφτά της Τράπεζας Πειραιώς!Καλό θα ήταν ν ανακαλέσουν άμεσα την αγωγή μια και η συγκυρία δεν είναι με το μέρος τους.Όσο για τη κυρία Τρέμη και τους κ.κ Παπαναγιωτόπουλο, Πρετεντέρη, Καψή, Τσίμα, Χασαπόπουλο, Σπυράκη, Σόμπολο κλπ, καλά θα κάνουν να συνηθίσουν την κριτική που και οι ίδιοι ασκούν επί δικαίων και αδίκων.Ακόμη και τρομοκράτες της Baader -Meinhof, έχουν βαφτίσει άσχετους ανθρώπους. Αυτά για την ώρα, καθότι πολλοί σκελετοί θα βγουν στο δρόμο, τώρα που ανοίγουν οι ντουλάπες...

kourdistoportocali

Αγωγή Γ. Παπακωνσταντίνου κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»


Για «πρωτόγνωρη πρακτική και προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών» κάνει λόγο το Υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενο σε εξώδικα που έχει αποστείλει τις τελευταίες εβδομάδες ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, στον Υπουργό, Γ. Παπακωνσταντίνου.Όπως αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, τα εξώδικα απεστάλησαν σε συνέχεια απάντησης του Υπουργού σε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την εκκρεμή έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη.Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «στην ίδια λογική εντάσσεται και το δημοσίευμα στο οποίο η εφημερίδα ψευδώς ισχυρίζεται ότι έγινε απόπειρα διαγραφής χρεών, άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία και χαριστική άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις φορολογικές αρχές για εξασφάλιση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας ΕΞΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ Α.Ε.».Το Υπουργείο διαψεύδει το δημοσίευμα, ενώ σημειώνει ότι ο υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση.

Να κλείσει η βάση της Σούδας ζητεί ο Μίκης Θεοδωράκης


Να κλείσει η βάση της Σούδας ζήτησε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, παρουσίαζοντας θέσεις της κίνησης πολιτών «Σπίθα» στην Κρήτη, ενώ μίλησε για «κλέφτες με γραβάτα που κλέβουν τον πλούτο της χώρας παραμένοντας ατιμώρητοι».«Ακούμε από τα κυβερνητικά χείλη τη δήλωση, που αναπαράγεται άκριτα από τα μεγάλα συστημικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο ρόλος της χώρας μας είναι απλώς... υποστηρικτικός στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης. Λίγο ακόμα θα μας πουν ότι η μία φρεγάτα, το ιπτάμενο ραντάρ, τα δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και τα 4 αεροσκάφη F-16 που έθεσε η κυβέρνηση στη διάθεση των συμμαχικών δυνάμεων για την επιβολή της Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων, πετάνε... λουλούδια εναντίον του Καντάφι και ότι στη Σούδα υπάρχει ένας απέραντος ανθόκηπος...», σημείωσε χαρακτηριστικά.Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να κλείσει τώρα την αμερικανική Βάση της Σούδας, υποστηρίζοντας ότι «μόνο έτσι θα πάψει η κυβέρνηση να είναι συνένοχη στις ...ανθρωπιστικές δολοφονίες που διαπράττουν αγγλοαμερικάνοι και Γάλλοι σταυροφόροι του πετρελαίου».Παράλληλα ο Ελληνας μουσικοσυνθέτης επισήμανε ότι «από τη μια μεριά με τα μνημόνια, τις τρόικες και τα Δου-Νου-Του μας πίνουν το αίμα, απ' την άλλη ο αρχηγός μας, σαν ίσος προς ίσον με την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τον Μπους, μάς διατάζει εμάς τους ξεζουμισμένους να πάμε να ξεζουμίσουμε άλλους λαούς φτωχότερους και όπως λέει και το τραγούδι του προ-προ-προπάππου μου, Στέφανου Χάλη, να κάνουμε "μάνες δίχως γιους, γυναίκες δίχως άντρες...».Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «τώρα το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη δεν είναι πια "συνδικάτο". Κι εμείς καταντήσαμε ένα υπερήφανο προτεκτοράτο που δέχεται να μας διοικούν ουσιαστικά οι ξένοι, να μας βυθίζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, να μας αρπάζουν την εθνική μας περιουσία κι εμείς να τους λέμε όχι μονάχα "ευχαριστώ" αλλά και να στέλνουμε τα παιδιά μας στους πολέμους και τους ναυτικούς μας να βάψουν κι αυτοί τα χέρια τους με αίμα σαν τον παλιό καλό καιρό που κάποιοι λέγανε "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω"».Όπως είπε, οραματίζεται «μια Ελλάδα κατ' αρχήν ανεξάρτητη χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις και ξένους προστάτες. Ανεξάρτητη, Αυτοδύναμη και Ασφαλή, με οικονομική, κοινωνική και μορφωτική ανάπτυξη και πολιτιστική ακτινοβολία».Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ακόμη ότι δημιουργείται επιστημονική επιτροπή με επικεφαλής τον Συνταγματολόγο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Κασιμάτη επιφορτισμένη να επεξεργαστεί ένα νέο Σύνταγμα, καθώς και νέους θεσμούς, που θα επιχειρήσουν να προσαρμόσουν όσο γίνεται περισσότερο πιστά την αρχή της ’μεσης Δημοκρατίας μέσα σε ένα σύγχρονο κράτος.Περιγράφοντας τους στόχους της οργάνωσης "Σπίθα" επεσήμανε ότι τα μέλη της «δεν θα αρκεστούν στο να διαπαιδαγωγούν και να μορφώνουν εαυτούς και αλλήλους, αλλά κάθε "Σπίθα" θα αποτελεί μια μάχιμη κοινωνική ομάδα» διευκρινίζοντας ότι «θα πρέπει κατ' αρχήν να είναι φυτεμένη-φυτρωμένη επάνω στον τόπο και την κοινωνία όπου κατοικεί και εργάζεται. Να είναι άγρυπνη για κάθε τι που συμβαίνει γύρω της. ’γρυπνη και υπεύθυνη. Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. Από το τοπικό έως το εθνικό».

Προς "λευκή απεργία" οι δικαστές


Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με σειρά μέτρων προσπαθεί να υποβαθμίσει και να καταλύσει την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, υποστηρίζει,ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου και ταυτόχρονα, προειδοποιεί ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα κατέλθουν σε "λευκή απεργία" εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να μειώνει την αποζημίωση ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων και το επίδομα βιβλιοθήκης.«Κατά τη διάρκεια της "λευκής" απεργίας οι δικαστές θα μειώσουν κατά 75% τον αριθμό των αποφάσεων, που εκδίδουν σήμερα, με συνέπεια την αγανάκτηση των πολιτών, την παραγραφή αδικημάτων και την καταδίκη της χώρας για καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ένωσης.Σημειώνεται ότι η αποζημίωση της ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων ανέρχεται στα 870 ευρώ μηνιαίως και σήμερα έχει μειωθεί κατά 30%. Με το ίδιο ποσοστό μειώθηκε και το επίδομα βιβλιοθήκης, το ύψος του οποίου είναι σε συνάρτηση με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τον βαθμό του δικαστικού λειτουργού.«Πλέον της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των δικαστών από την πλευρά της κυβέρνησης, λέει ο πρόεδρος της Ένωσης, καταργείται και το κράτος σε περίπτωση που οι δικαστές μετατραπούν σε δημοσίους υπαλλήλους με την κατάργηση της ισοτιμίας των τριών λειτουργιών. Αποτέλεσμα δε αυτού θα είναι η μη ύπαρξη ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά αντίθετα χειραγωγούμενης από τις ορέξεις της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας».Ωστόσο, ο κ. Αθανασίου βλέπει και διάσταση απόψεων μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών στα ζητήματα της Δικαιοσύνης, ενώ ευθέως θέτει το ερώτημα στην κυβέρνηση εάν «θέλει τον δικαστή ανεξάρτητο, ισότιμο και ισόκυρο λειτουργό με τους λειτουργούς των δύο άλλων εξουσιών, δηλαδή της νομοθετικής, τους βουλευτές και της εκτελεστικής, τα μέλη της κυβέρνησης ή δεν τον θέλει;».Αφήνει, πάντως, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αντιδράσεων, σε περίπτωση που τα αιτήματα του δικαστικού κλάδου δεν βρουν ανταπόκριση.

Μποφόρ από τη Ραφήνα ταρακουνάνε τη Συγγρού

thumb

Δεν του έφταναν του Σαμαρά τα τόσα ζόρια, φαίνεται ότι έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη πονοκέφαλος που απειλεί να του δυσκολέψει τη ζωή. Ο λόγος για τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, καθώς τελευταία παρατηρεί­ται μεγάλη κινητικότητα στην πλα­τεία Μαβίλη, εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του απλού πλέον βουλευτή της Ν.Δ.Ίσως μάλιστα για πρώτη φορά αυτή η κινητικότητα να μην είναι πλασμα­τική. Ο Καραμανλής, λένε, άφησε τα τηλέφωνα και άρχισε τις συναντήσεις. Το ότι επέλεξε μάλιστα αυτή τη χρονι­κή στιγμή να κάνει τη συνάντηση με τον Θ. Ρουσόπουλο, με τον οποίο συ­νομιλούσε όλο αυτό το διάστημα τη­λεφωνικά, οπωσδήποτε υποδηλώνει κάτι. Αν μη τι άλλο την πρόθεσή του να κερδίσει κάποια δημοσιεύματα και ακόμα περισσότερα... σενάρια.Στενοί συνομιλητές του Καραμαν­λή ισχυρίζονται μάλιστα ότι όλο το τελευταίο διάστημα είναι σε στενή επαφή με Ευρωπαίους ηγέτες, με τους οποίους διατηρούσε και προσω­πική φιλία, προκειμένου να μαθαίνει από πρώτο χέρι όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και έχουν επίκεντρο τη χώρα μας. Λένε μάλιστα πως, σε ό,τι αφο­ρά τις προτάσεις για επιμήκυνση του χρέους και μείωση του επιτοκίου, τα είχε μάθει από πολύ νωρίς και από πολύ υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Φυσικά όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του επιμένουν ότι αυτή τουλάχι­στον τη στιγμή δεν τον ενδιαφέρει η επιστροφή του στην ηγεσία της Ν.Δ., ενώ φαίνεται να σκέφτεται ακόμα και να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του βουλευτή. Ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι τόσο ο Πέτρος Μολυβιάτης όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος τον παροτρύνουν να μην κάνει τέτοια κίνηση, διότι μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ν.Δ., πράγ­μα που θα χρεωθεί ο ίδιος.Παρ' όλα αυτά, οι ίδιοι άνθρωποι πρώτη φορά παραδέχονται ότι ο τέ­ως πρωθυπουργός αυτή την περίοδο αρέσκεται να ακούει ότι συζητιέται το όνομά του από ανθρώπους που επιθυμούν την επιστροφή του. Εντά­ξει, κανείς δεν είπε ότι ο Καραμανλής επιστρέφει όπου να 'ναι, αλλά ο ίδιος ο Σαμαράς ξέρει καλά, από πρώτο χέ­ρι, ότι τα πολιτικά μίση και πάθη κά­ποτε εκτονώνονται και οι θεαματικές επιστροφές στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο.Κι αυτό δεν το ξέρει μόνο από την προσωπική του πείρα, αλλά και απ' το ότι ακόμη και ο... Μητσοτάκης έγινε, εν τέλει, πρωθυπουργός! Γι' αυτό στα γραφεία της Συγγρού θα παρακολου­θούν με τεντωμένες τις κεραίες κάθε κίνηση του καραμανλαίικου...

Μαχαιρώματα

Η αλλαγή του σήματος και η μετα­κόμιση των γραφείων δεν φαίνεται πως είναι αρκετά για να φέρουν την πολυπόθητη αλλαγή κλίματος στη Ν.Δ., την οποία σφόδρα επιθυμεί ο Αντώνης Σαμαράς. Στελέχη της αξι­ωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν προβληματισμένα από την πολιτική δυστοκία του κόμματος και βρίσκουν την ευκαιρία να βγάλουν τα σπαθιά από τα θηκάρια για να χτυπήσουν ανάλογα με τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους.Ένα τέτοιο πακέτο βγαίνει από στε­λέχη τα οποία αισθάνονται ότι ασκούν ρόλο κατώτερο του επιθυμητού και αποδίδουν τη μη προβολή τους στην παλιά ομάδα της Πολιτικής Άνοιξης, που αποτελεί τον κύκλο συμβούλων του προέδρου.Αυτοί λοιπόν κάνουν λόγο για απο­μόνωση του προέδρου σε μια κρίσιμη στιγμή από συνεργάτες που τον κα­τευθύνουν σε «ακραίες θέσεις». Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι αφορίζονται και δαιμονοποιούνται όσοι έχουν αντίθε­τη άποψη από αυτή των στενών συ­νεργατών του προέδρου και, ως οπα­δοί του παραμελημένου «μεσαίου χώρου», δηλώνουν περίπου... αντι­στασιακοί. Φαίνεται μάλιστα να τονί­ζουν το ότι ο Καραμανλής αποφάσισε να αφήσει τη Ραφήνα και τη μοναξιά του και να αρχίσει τους καφέδες και το κους κους με τους παλιούς συνερ­γάτες του, αναζωπυρώνοντας σενά­ρια που τον θέλουν να ενδιαφέρεται για την επιστροφή του.Η δυσφορία τους είναι διάχυτη στα πηγαδάκια της Βουλής. Μιλούν για εξωθεσμικό ρόλο των περισσότερων από τους συνομιλητές του Σαμαρά και βάζουν στο στόχαστρο τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον άνθρωπο που ισχυρί­ζονται ότι κινεί όλα τα νήματα πίσω από τον πρόεδρο. «Ούτε ανακοίνω­ση... για τον καιρό δεν μπορεί να βγει εάν δεν την εγκρίνει ο Χρύσανθος», λένε και χαρακτηρίζουν αντιευρωπα­ϊκή την αντιμνημονιακή πολιτική της Ν.Δ., την οποία αποδίδουν αποκλει­στικά στον Λαζαρίδη.Οι επόμενοι στόχοι τους είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει έξαλλο τον Καρατζαφέρη, αλλά και ο εκ Θεσσα­λονίκης Δημήτρης Σταμάτης και ο εκ­πρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Για να τη... σπάσουν στον τελευταίο, αλλά και να δημιουργή­σουν εσωτερικό ρήγμα, αντιπαραθέ­τουν Μιχελάκη και Πάνο Παναγιωτόπουλο τονίζοντας τον «εξισορροπητι­κό» ρόλο που έπαιζε ο δεύτερος, εν αντιθέσει με τον «σκληρό» στη σαμαρική αντίληψη Μιχελάκη.

Πέσε πίτα να σε φάω...

Στην πραγματικότητα αυτό που φαίνεται να ενοχλεί τους «μεσαιοχω-ρίτες» δεν είναι άλλο από το ότι, ενώ θα περίμεναν κομμάτι από την πίτα της κομματικής εξουσίας, ο Σαμα­ράς φαίνεται πως διατάζει να ανοί­ξει το παιχνίδι, τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση.Όσο δεν διαφαίνεται η προοπτι­κή της εξουσίας, όσο ο πόλεμος από τους συγκατοίκους της δεξιάς «πολυ­κατοικίας» κρατάει αμείωτος και όσο βλέπει ότι οι σχεδιασμοί του καραμανλικού στρατοπέδου είναι μακρο­πρόθεσμοι, ο Σαμαράς φαίνεται πως διατηρεί για τον εαυτό του την ευχέ­ρεια να μοιράσει το παιχνίδι σε μια επόμενη φάση.Αυτό που στη Συγγρού δείχνει να κυριαρχεί ως επιλογή είναι ότι... «τα οφίτσια κόποις κτώνται» και πως οι επίδοξοι νομείς της κομματικής εξουσίας θα περάσουν ακόμη από πολλά και εξονυχιστικά τεστ επάρ­κειας. Αυτή βεβαίως είναι η μια όψη του πράγματος. Η άλλη είναι ο κίνδυ­νος πολλά και αξιόμαχα στελέχη να... καούν από την πολλή προθέρμανση και η ομάδα να μην έχει όχι μόνο πά­γκο, αλλά ούτε καν αξιόμαχη βασική ομάδα.

topontiki

«Πυρά» Αλαβάνου κατά Πάγκαλου


Το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής», του οποίου ηγείται ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο ότι «έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τις συνεχείς δηλώσεις του εναντίον των κοινωνικών αντιστάσεων και της Αριστεράς».Σήμερα, ο κ. Πάγκαλος στοχεύει στον ΣΥΡΙΖΑ, χθες ήταν το ΚΚΕ και διαρκώς βρίσκεται στο στόχαστρό του ο αντιστεκόμενος λαός, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το «Μέτωπο» και προσθέτει ότι: «Πρόκειται για αξιοποίηση από την κυβέρνηση του αναμφισβήτητου ξεπεσμού και των συνεχών ψευδολογιών του ή ακόμη χειρότερα για ρόλο εντός σχεδιασμένης κυβερνητικής προπαγάνδας; Μικρή σημασία έχει. Η συμπεριφορά του αντιπροέδρου της χειρότερης και πιο σκληρής κυβέρνησης ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας στην Ελλάδα αναδεικνύει ακόμη μια πτυχή των πολιτικών της επιλογών, η οποία θα ήταν σίγουρα κωμική εάν δεν ήταν επικίνδυνη».«Η Αριστερά δεν οφείλει καμιά εξήγηση και καμιά αποσαφήνιση των προθέσεων και των στόχων της προς αυτή την κυβέρνηση, τον αντιπρόεδρο της και τα φίλια προς αυτήν ΜΜΕ», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει σημειώνοντας ότι η Αριστερά «οφείλει να βρει τους τρόπους να στηρίξει αποτελεσματικά τις πολύμορφες εκφράσεις αντίστασης του λαϊκού παράγοντα, που και σήμερα, με αφορμή την 25η Μάρτη, εκδηλώθηκαν πανελλαδικά, ώστε να γενικευτούν και να γίνουν νικηφόρες. Ώστε η πλατεία Συντάγματος και κάθε μικρή και μεγάλη πλατεία της χώρας να γίνει ‘πλατεία Ταχρίρ’ και η κυβέρνηση αυτή να φύγει το συντομότερο».