Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Από την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν να παραλάβουν τις κάρτες ελεύθερης στάθμευσης οι πολίτες

Συνέντευξη τύπου της αντιδημάρχου Βούλας Τσίλη

Από την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν να παραλάβουν τις κάρτες ελεύθερης στάθμευσης όσοι συμπολίτες έχουν υποβάλλει ήδη τα δικαιολογητικά τους, στο Δήμο Ιωαννιτών. Η διαδικασία υποβολής συνεχίζεται, θα πρέπει όμως να επισημανθεί ότι από την 1η Μαρτίου, οι παλιές κάρτες παύουν να ισχύουν.Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Βούλα Τσίλη, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 170 αιτήσεις από συμπολίτες.Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ, ΔΕΥΑΙ ή εκκαθαριστικό σημείωμα, από το οποίο θα προκύπτει η οδός μόνιμης κατοικίας και η αίτηση η οποία χορηγείται στα γραφεία του Δήμου (Αβέρωφ 6).Η αντιδήμαρχος διευκρίνισε ακόμη ότι οι επαγγελματίες ή ιδιοκτήτες γραφείων που διαμένουν σε οδούς ελεγχόμενης στάθμευσης, δεν δικαιούνται κάρτα.

ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ- ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Η κ. Τσίλη ευχαρίστησε τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Δημοτικής Αρχής για σεβασμό των κοινόχρηστων χώρων, όπως είναι τα πάρκα και οι πεζόδρομοι. Οι χώροι αυτοί χρίζουν σεβασμού και το αυτονόητη είναι η απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων.Στο πάρκο Λιθαρίτσια, όπου το πρόβλημα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, το μέτρο έχει αποδώσει, όχι όμως στον μέγιστο βαθμό κι αυτό λόγω δυσκολιών και τεχνικών προβλημάτων που υπήρξαν. «Όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν τις επόμενες ημέρες και από την 1η Μαρτίου κανένα αυτοκίνητο και για κανέναν λόγο, δεν θα σταθμεύει στο πάρκο», υπογράμμισε η κ. Τσίλη και τόνισε πως όσοι συμπολίτες δεν συμμορφώνονται θα υποστούν τις συνέπειες του Νόμου.Η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων. «Η κεντρική πλατεία και ο κεντρικός οδικός άξονας, θα πρέπει να ανασάνουν. Ζητούμε την συνεργασία των πολιτών και τον σεβασμό των απαγορευτικών σημάτων. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε την πόλη μας πιο βιώσιμη», ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Τσίλη.Όσο για τη νέα τιμολογιακή πολιτική που έχει ανακοινωθεί για το πάρκινγκ του Δήμου στο Πνευματικό Κέντρο, αυτή θα τεθεί σε ισχύ μόλις αντιμετωπιστούν τα τεχνικά και λογιστικά θέματα.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με αφορμή τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων, στο Δήμο τέθηκαν προβληματισμοί και ερωτήματα για την λειτουργία των σχολείων στις δημοτικές ενότητες των πρώην δήμων.Η απελευθέρωση της πόλης, σύμφωνα με το Νόμο και το Προεδρικό Διάταγμα, είναι εθνική, τοπική εορτή και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες. Θα ισχύσει δηλαδή, το καθεστώς που εφαρμόζονταν και πριν τον Καλλικράτη.Παρόλα αυτά, η κ. Τσίλη, όπως είπε, έχει αποστείλει ήδη επιστολή στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και σε όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς, ώστε από κοινού να συζητήσουν και συναποφασίσουν τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων κατά τις τοπικές εορτές.«Θα πρέπει να είναι μία συνολική και ουσιαστική πρόταση, την οποία θα εισηγηθούμε στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να λυθεί το θέμα αυτό», κατέληξε η κ. Τσίλη.