Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Στα ίχνη των λαδιάρηδων

thumb

Μεγαλογιατροί, οίκοι μόδας, «σκαφάτοι» αλλά και 1.500 επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, οι ελεγκτές του οποίου έχουν βεβαιώσει έως το τέλος Νοεμβρίου πρόστιμα πάνω από 4 δισ. ευρώ.Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για 2.250 γιατρούς με εισοδήματα σε προκλητική αναντιστοιχία με το ύψος των τραπεζικών τους καταθέσεων, κατασχέσεις των οποίων έχουν γίνει σε αρκετές περιπτώσεις.Το άνοιγμα των καταθέσεων επωνύμων και λιγότερο γνωστών γιατρών ανά την επικράτεια αποκάλυψε τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων.Κάποια παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά: Γιατρός δήλωσε συνολικό ακαθάριστο εισόδημα για τρεις χρήσεις 130.000 ευρώ, οι καταθέσεις που διατηρούσε όμως ήταν 1,1 εκατ. ευρώ. Άλλος γιατρός δήλωσε εισόδημα τριετίας 206.000 ευρώ, σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού όμως είχε καταθέσεις 6,3 εκατ. ευρώ, ενώ σε μια τρίτη περίπτωση που ελέγχεται, το δηλωθέν εισόδημα τριετίας ήταν 129.000 ευρώ και οι συνολικές καταθέσεις 3,050 εκατ. ευρώ.Στο μάτι του ΣΔΟΕ έχουν μπει και τρεις οίκοι μόδας που δήλωναν μεικτά ετήσια έσοδα κατά μέσο όρο 40.000 ευρώ ενώ αποκαλύφθηκε ύστερα από το άνοιγμα των λογαριασμών τους ότι είχαν αδήλωτες εισπράξεις που ξεπερνούσαν και στις τρεις περιπτώσεις τα 1.200.000 ευρώ τον χρόνο.Την ίδια ώρα, το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει 299 σκάφη και ελέγχει κατά πόσο είναι πραγματικά επαγγελματικά ή ιδιωτικά σκάφη αναψυχής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση «επώνυμου» ιδιοκτήτη σκάφους που πλήρωσε τελικά 2,5 εκατ. ευρώ φόρο για να το μετατρέψει σε ιδιωτικό.Το σώμα ελέγχει επίσης και 1.500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Εξαιτίας της προβλεπόμενης απαλλαγής από τον ΦΠΑ, σε πολλές περιπτώσεις οι επισκευές των πλοίων γίνονται χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό.Εν τω μεταξύ, σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως από διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και αφορούν ιδιοκτήτες κατοικιών ή/και οικοπέδων σε επιλεγμένες ακριβές περιοχές κατοικίας με τιμή ζώνης άνω των 2.500 ευρώ και με μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το υπουργείο αποστέλλει επιστολές στους μεγαλύτερους οφειλέτες με οφειλές άνω των 10.000 ευρώ, για να τις εξοφλήσουν μέχρι τη 15η Δεκεμβρίου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανόμενου και πλειστηριασμού.Από τις διασταυρώσεις προέκυψαν τα εξής στοιχεία που αφορούν συνολικά 792 φορολογούμενους:

- 304 οφειλέτες / ιδιοκτήτες ακινήτων στη Φιλοθέη και το Παλαιό Ψυχικό, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,5 εκατ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 454,1 εκατ.

- 148 οφειλέτες / ιδιοκτήτες ακινήτων στην Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,6 εκατ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 222,7 εκατ.

- 245 οφειλέτες / ιδιοκτήτες ακινήτων στη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,4 εκατ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 350 εκατ.

- 75 οφειλέτες / ιδιοκτήτες ακινήτων στο Πανόραμα και την Καλαμαριά, με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 1 εκατ. και συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 135 εκατ.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πραγματοποίησε διασταύρωση από τη βάση δεδομένων των φαρμακείων που τηρεί, με το αρχείο οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Από τη διασταύρωση εντοπίστηκαν 235 οφειλέτες με βεβαιωμένες οφειλές συνολικού ποσού 5,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 4,1 εκατ. ληξιπρόθεσμεςtopontiki

Το 2011 η μεγάλη αλλαγή στη γεωργία


«Το 2011 θα είναι ο χρόνος της μεγάλης αλλαγής στη γεωργία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας στο Ρέθυμνο τη νέα αγροτική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.Μιλώντας στην περιφερειακή σύσκεψση για την αγροτική ανάπτυξη που πραγματοποιήθη, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα «μπορεί να αναδειχθεί σε κλειδί για τις αλλαγές και το μέλλον της Ελλάδας».«Έχουμε το δύσκολο έργο να αλλάξουμε τη χώρα πρέπει να σπάσουμε τα φέουδα και να αξιοποιήσουμε το κράτος σωστά», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «ο αγροτικός τομέας μπορεί να μην οργανώθηκε σωστά, αλλά έχει μέλλον».Επίσης προανήγγειλε την ανασύσταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από μηδενικής βάσης, που θα έχει ως αποτέλεσμα «να απελευθερωθούν Γεωπόνοι και Κτηνίατροι, ώστε να βρεθούν δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στο χωράφι και τη στάνη».«Τώρα είναι ο καιρός να αλλάξουν τα πράγματα και να μην μας καθηλώνουν στο εξής το άγνωστο, η γραφειοκρατία, τα μικροσυμφέροντα, οι πελατειακές σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά.«Θα στεναχωρήσουμε και βολεμένους αλλά και τους εαυτούς μας.Για παράδειγμα ας θυμηθούμε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.Δεν είμαστε περήφανοι για τους θεσμούς που ήταν επιφορτισμένο», πρόσθεσε.Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου παραδέχτηκε ότι «το κεντρικό κράτος παρέμενε για χρόνια συγκεντρωτικό, βλέποντας με καχυποψία την Περιφέρεια, προσπαθώντας παράλληλα να ελέγξει με νόμους, ακόμα και την παραγωγή».«Η πραγματικότητα όμως ξεπερνούσε το κράτος, δημιουργώντας απορρύθμιση και διαφθορά. Όταν δε ρυθμίζουμε σωστά μία πραγματικότητα αυτή μας ξεπερνά», συμπλήρωσε και αναγνώρισε τις δυσκολίες που ενδεχομένως υπάρξουν.«Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες διότι όσο δε φτιάχνουμε και δε στηρίζουμε δικά μας προϊόντα η πίεση για παράδειγμα, σε μισθούς θα είναι μεγάλη», τόνισε.Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στόχος της νέας αγροτικής πολιτικής είναι όσοι επιστρέφουν για να ζήσουν στην περιφέρεια , να βρίσκουν γόνιμο έδαφος.Καυτηρίασε το γεγονός ότι ως χώρα δαπανούμε κάθε χρόνο 6,5 δισ. ευρώ για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και μάλιστα πολλές φορές κατώτερα των δικών μας.«Έχουμε τη δύναμη να θρέψουμε τους Έλληνες. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε μία λανθασμένη κατάσταση που εδώ και δεκαετίες έχει διαμορφωθεί και αν τα καταφέρουμε αυτή η επιτυχία θα κρίνει την επιτυχία μας για τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε.«Θα στηρίξουμε», είπε, «το ελληνικό προϊόν με εκπαίδευση, επιστημονικές μεθόδους για να υπάρξει παρόν και μέλλον, για να δοθεί η ασφάλεια και η ποιότητα στους καταναλωτές οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί καταναλώνουν ξένα προϊόντα ενώ υπάρχουν τα δικά μας που είναι καλύτερα».

ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Δουλικά υπάκουη στην τρόικα και στον ΣΕΒ η κυβέρνηση


«Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αποδεικνύεται όχι μόνο δουλικά υπάκουη στις επιταγές της Τρόικας και του ΣΕΒ αλλά και επικίνδυνη για το λαό, τη χώρα και τους άλλους λαούς της Ευρώπης», σχολιάζει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της αυριανής συζήτησης στη βουλή του ν/σχ για τα εργασιακά, ο Δ. Στρατούλης.«Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο», συμπληρώνει και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στις απεργίες «για να αποτρέψουμε την κοινωνική καταστροφή».Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο κ. Στρατούλης τονίζει πως η κυβέρνηση «με πολιτικό, κοινοβουλευτικό, κοινωνικό και συνταγματικό πραξικόπημα και κατεπείγουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες επιδιώκει τον "ξαφνικό θάνατο" των μισθών, των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των εργασιακών σχέσεων και του ίδιου του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και κατά συνέπεια της δημοκρατίας στη χώρα μας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Απαιτούνται αλλαγές'"


Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες, διότι όσο δεν παράγουμε και δεν στηρίζουμε δικά μας προϊόντα, η πίεση στους μισθούς θα είναι μεγάλη, τόνισε ο πρωθυπουργός, από το Ρέθυμνο, όπου σε περιφερειακή σύσκεψη για την αγροτική ανάπτυξη, παρουσίασε τις θέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα.Θα στεναχωρήσουμε και βολεμένους και τους εαυτούς μας με τις αλλαγές, οι οποίες πρέπει να γίνουν. Δεν είμαστε περήφανοι για τους θεσμούς που ήταν επιφορτισμένοι με την αγροτική ανάπτυξη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "θα ανασυστήσουμε από μηδενική βάση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης".Αναφερόμενος, στον "Καλλικράτη", ο Γ.Παπανδρέου, τόνισε ότι θα βοηθήσει σε όλες αυτές τις αλλαγές με αποφάσεις σε περιφερειακό επίπεδο, χωρίς γραφειοκρατία και αθηνοκεντρικές παρεμβάσεις.

Έχετε γεια συμβάσεις

thumb

Άνοιξε τελικά η κυβέρνηση τον δρόμο για τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων και ομαδικών συμφωνιών, η εφαρμογή των οποίων θα έχει καθολικό και μόνιμο χαρακτήρα τουλάχιστον έως... το 2013 που διαρκεί το μνημόνιο. Με απλά λόγια, κλαδικές συμβάσεις, τέλος!Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί εντός του Δεκεμβρίου. Όπως όλα δείχνουν, οι μειώσεις που συνεπάγεται η νέα «ευέλικτη» νομοθεσία στην αγορά εργασίας, θα γίνουν άμεσα και πιθανότατα θα ισχύσουν και από την πρώτη του νέου χρόνου.Η απόκλιση των αποδοχών των εργαζομένων – ανά επιχείρηση – θα είναι έως 12%. Ανάλογα με το ποσοστό μείωσης που θα συμφωνηθεί, οι σημερινοί μισθοί στον ιδιωτικό τομέα σε έξι μεγάλους κλάδους θα μειωθούν τουλάχιστον 100 ευρώ.Έτσι, ο βασικός των τραπεζικών υπαλλήλων από τα 1.000 ευρώ θα πάει στα 880 ευρώ. Αντίστοιχα, ο κατώτατος των 903 ευρώ των εμποροϋπαλλήλων θα μειωθεί στα 795 ευρώ και ο μισθός των εργαζόμενων στον κλάδο των φαρμάκων και των καλλυντικών στα 762.Ώς και 152 ευρώ θα μειωθεί ο κατώτατος των υπαλλήλων σε ναυτιλιακές εταιρείες από τα 1.270 στα 1.118 ευρώ, ενώ στον χώρο του τουρισμού ένας αρχιμάγειρας που παίρνει σήμερα βασικό 1.187 ευρώ θα βρεθεί να παίρνει 1.044, ενώ ένας μετρ σε ξενοδοχείο θα «πέσει» από τα 947 ευρώ στα 834.Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να αποκλίνουν από την κλαδική σύμβαση εργασίας, αλλά όχι και από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως δεν θα σπάσει ο κατώτερος μισθός – ή μισθός ασφαλείας – που διαμορφώνεται στα 740 ευρώ.Συμφωνίες για αποκλίσεις - μειώσεις μισθών θα μπορούν να υπογράφονται και στις μικρές επιχειρήσεις κάτω των 20 ατόμων, όπου δεν υπάρχει σωματείο.Όσο για τους όρους υπογραφής της επιχειρησιακής σύμβασης; Στο τελικό κείμενο υπάρχει μια γενική αναφορά για εφαρμογή επιχειρησιακών συμβάσεων με κατάλληλη αιτιολογία. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι 1 συν 1 έτος και στη συνέχεια θα προβλέπεται επιστροφή στις κλαδικές συμβάσεις.Στη συνέχεια η επιχείρηση θα πρέπει να καταθέτει αιτιολογημένη έκθεση στο ειδικό συμβούλιο του ΣΕΠΕ. Στην έκθεση θα αναγράφεται για ποιο λόγο είναι απαραίτητο να γίνει επιχειρησιακή σύμβαση (π.χ. οικονομικά κριτήρια).Το συνδικαλιστικό κίνημα ζητά να υπάρχουν αναλυτικοί όροι στη νομοθετική ρύθμιση για το ποιες επιχειρήσεις μπορούν να προχωρήσουν σε επιχειρησιακή σύμβαση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε εξειδίκευση αυτών των όρων στη νομοθετική ρύθμιση, καθώς κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με τα όσα προβλέπει το μνημόνιο και ζητά η τρόικα.Ωστόσο υπάρχει ειδική ρήτρα για την αποφυγή ομαδικών απολύσεων. Μάλιστα, όταν γίνεται κάποια απόλυση, θα καταβάλλεται αποζημίωση µε βάση τον μισθό που ίσχυε πριν από τη μείωση των αποδοχών. Ως ασφαλιστική δικλίδα για τους εργαζόμενους, οι συμφωνίες για τις μειώσεις των μισθών θα κοινοποιούνται στις επιθεωρήσεις εργασίας.

Έρχεται η φοροκάρτα

Η ηγεσία του υπουργείου έχει προχωρήσει στη δημιουργία της φοροκάρτας, στην οποία θα καταγράφονται όλες οι συναλλαγές των φορολογούμενων, ενώ την ίδια στιγμή μελετά νέα κίνητρα για να ενισχύσει το «κίνημα των αποδείξεων».Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα οριστικοποιήσουν τη μορφή της νέας κάρτας, που θα τεθεί σε ισχύ από την αρχή του νέου έτους, προκειμένου να καταλήξουν στα κίνητρα που θα περιέχει για τους φορολογούμενους έτσι ώστε να χρησιμοποιείται στις περισσότερες συναλλαγές.Η χρήση της φοροκάρτας δεν θα είναι υποχρεωτική, ωστόσο θα απαλλάξει τους φορολογούμενους από το μάζεμα των αποδείξεων που απαιτούνται για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

Οι συναλλαγές

Στην κάρτα θα καταγραφούν όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων, για τις οποίες θα ενημερώνεται άμεσα το υπουργείο Οικονομικών. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στον έλεγχο των συναλλαγών των επιχειρήσεων και στην απόδοση του ΦΠΑ... Εφόσον η κάρτα χρησιμοποιείται από όλους τους φορολογούμενους, το υπουργείο Οικονομικών θα γνωρίζει σε καθημερινή βάση τις εισπράξεις που θα έχει από τον ΦΠΑ.Η ταυτοποίηση της φοροκάρτας θα γίνεται από τη ΓΓΠΣ και όχι από τις τράπεζες. Στη μία όψη θα έχει το σήμα του υπουργείου Οικονομικών και ένα 19ψήφιο νούμερο και στην άλλη το λογότυπο της τράπεζας που την εκδίδει. Με το που θα την παραλαμβάνει ο κάτοχός της, θα μπορεί να την ενεργοποιεί με ένα sms προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ή μέσω του taxisnet.Την ίδια ώρα, επιπλέον κίνητρα για να συνεχίσουν να ζητούν αποδείξεις οι φορολογούμενοι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία θα ισχύσουν από τον Ιανουαρίου του 2011. Το «κίνημα των αποδείξεων» έχει ατονήσει (κάτι που φαίνεται από τα στοιχεία του προϋπολογισμού) και προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα τα οποία παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση, θα δοθούν περισσότερα κίνητρα στους φορολογουμένους. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει ορισμένες αποδείξεις να μετρούν διπλά. Για παράδειγμα, μία απόδειξη από γιατρό ύψους 100 ευρώ να μετρά διπλάσια, όπως επίσης και από έναν υδραυλικό ή έναν ηλεκτρολόγο.topontiki

ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ BP ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ


ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΠΤΟΥ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ BP ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 12/12/2010 Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ 1,70 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 1,698.ΦΕΝΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ BP ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙΘΕΙ ΟΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ.ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ.ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΑΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ.ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΑΧΑΧΑ ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΚΟΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ.ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!Α ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.40 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΚΛΟΠΗ ΓΙΝΕΤΕ.ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒP ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ Μ............Σ

Η ΑΤΙΘΑΣΗ ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΓΑ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:11 λαθρομετανάστες κρύφτηκαν σε φορτηγό!


Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, έντεκα (11) αλλοδαποί, κρυμμένοι εντός του φορτίου φορτηγού οχήματος, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:Ο Πρωθυπουργός αναζητά συνενόχους και όχι συναίνεση


Ξεκάθαρα κατά των μαζικών απολύσεων τάσσεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» και διαμηνύει πως «ο ίδιος δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος στο αδιέξοδο που οδηγεί η κυβέρνηση τη χώρα».Επίσης, προειδοποιεί την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιήσει την κρίση ως πρόσχημα για υπαχωρήσεις στα εθνικά θέματα και την κατηγορεί ότι έχει πέσει έξω σε όλα.«Η σημερινή πολιτική, όπως την εφαρμόζει η κυβέρνηση, είναι λάθος, οδηγεί σε αδιέξοδο, οπως έχει αποδειχθεί και πρέπει να αλλάξει», τονίζει ο κ. Σαμαράς και επαναλαμβάνει πως όταν έρθει η ώρα η ΝΔ θα κάνει εξεταστική για το μνημόνιο.Θεωρεί επίσης ότι ο Πρωθυπουργός «αναζητά συνενόχους και όχι συναίνεση». «Είναι προφανές ότι θα του πω τις απόψεις μας. Τις οποίες τις ξέρετε και εσείς, όπως τις ξέρουν όλοι, όπως τις ξέρει και εκείνος. Με δύο λόγια μ' ενδιαφέρουν αλλαγές πολιτικής που θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάκαμψης άμεσα. Ανάκαμψη άμεσα. Τίποτα λιγότερο», αναφέρει ο κ. Σαμαράς σχετικά με τη συνάντηση της Τρίτης.«Αμεση προτεραιότητά μας είναι η ανάκαμψη. Γιατί όσο δεν υπάρχει ανάκαμψη, η κυβέρνηση θα φέρνει διαρκώς σκληρά μέτρα και άδικα, που και την οικονομία θα βουλιάζουν και τους πολίτες θα φέρνουν σε απόγνωση. Σ΄αυτή την πολιτική, εγώ λέω ξεκάθαρο "οχι», σημειώνει στην εφημερίδα Realnews, o πρόεδρος της ΝΔ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:Στόχος η διατήρηση των θέσεων εργασίας


Πρώτος στόχος, αυτή τη στιγμή, της κυβέρνησης είναι η διατήρηση, όσο το δυνατόν, περισσοτέρων θέσεων εργασίας, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Realnews, απαντώντας σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση για τις μειώσεις μισθών στο ιδιωτικό τομέα.

Παραμένει πρώτο με διαφορά το ΠΑΣΟΚ

Απαισιόδοξοι επτά στους 10 για την πορεία της οικονομίας

Δεν κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά τη μειωμένη διαφορά των δύο κομμάτων κατά τις περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή και το ΣΚΑΙ.Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να διατηρεί το προβάδισμά στου έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής προηγείται με 39% έναντι 30% της ΝΔ.Ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, ενώ 2% έχουν οι Οικολόγοι, 2,5% η Δημοκρατική Αριστερά και 2,5% η Δημοκρατική Συμμαχία.Πάντως, για ακόμη μία φορά διάχυτη είναι η απογοήτευση των πολιτών για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική συγκυρία. Αρκεί να σημειωθεί πως το 60% των Ελλήνων πιστεύει πως κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Το 27% κρίνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και μόλις το 7% η ΝΔ.Επτά στους 10 πολίτες θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει, ενώ οκτώ στους 10 αισθάνονται κοινωνικά ανασφαλείς.Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 42% έναντι 20% του Αντώνη Σαμαρά. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 34%.

Οι βασικοί στόχοι για το ΕΣΠΑ


Στους στόχους του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το ΕΣΠΑ αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας σε εκδήλωση της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα ''η Ευρωπαϊκή διάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης''."Η προσπάθεια της επίλυσης εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος ενός θέματος που δεν τιμά τη χώρα μας και είναι η κακή λειτουργία του ανταγωνισμού στη χώρα και οι υψηλές τιμές είναι ένας από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας" σημείωσε.Παράλληλα ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα με βάση το στόχο της αναθέρμανσης της οικονομίας κινείται ένα μεγάλο και ισχυρό εργαλείο που είναι το ΕΣΠΑ με στόχο το διπλασιασμό της απορρόφησης.Φέτος, όπως είπε έχουμε μια απορρόφηση της τάξης του 15% μέχρι τώρα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα φτάσουμε στο 17% έως 18% μέχρι το τέλος του χρόνου αντί για 15% που ήταν ο στόχος. Στόχος είναι να διπλασιαστεί η απορρόφηση κονδυλίων μέσα στο 2011. Στο πλαίσιο της αύξησης της ρευστότητας στην αγορά υπενθύμισε ότι δημιουργήθηκε το ΕΤΕΑΝ που θα μοχλεύσει χρήματα του ΕΣΠΑ με ιδιωτικά κεφάλαια είτε τραπεζικά είτε άλλων ιδιωτικών οργανισμών ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία του νέου επενδυτικού νόμου.Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να προτείνουν γρήγορα ώριμα έργα για να κινηθεί γρήγορα η διαδικασία έναρξης διαγωνισμών και απορρόφησης κονδυλίων.

Απέρριψαν τις αλλαγές οι πρυτάνεις


Aπέρριψαν οι πρυτάνεις το κείμενο των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα ομόφωνα μετά από συνεδρίαση περίπου δέκα ωρών στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, όπου συνεδρίασαν εκτάκτως.Οι πρυτάνεις στο κείμενο που θα συντάξουν και θα περιλάβουν την απόφασή τους, σύμφωνα με πληροφορίες , θα ζητήσουν από το υπουργείο να αποσύρει τις προτάσεις, και θα εκθέσουν τις δικές τους απόψεις για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου. Όλοι αποδέχονται ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές, αλλά προς την κατεύθυνση της πλήρους αυτοδιοίκησης, της απρόσκοπτης κρατικής χρηματοδότησης και της δωρεάν παιδείας. Συγχρόνως τονίζουν ότι τα ΑΕΙ διοικούνται από εκλεγμένα όργανα της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δηλαδή σύγκλητος,πρυτανικό συμβούλιο.Οι πρυτάνεις αποφάσισαν επίσης να αρχίσουν κύκλο επαφών με όλα τα πολιτικά κόμματα στα οποία θα εκθέσουν τις θέσεις τους για αλλαγές στα Ιδρύματα, ενώ προτίθενται να ζητήσουν και μάλιστα σε αυστηρό τόνο , όπως είπαν, να σταματήσει η απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και των λειτουργών του .

Σεισμική δόνηση κοντά στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων

http://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/photonews/2010/08/03/32889_normal.jpg
Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε πριν από 5 λεπτά, με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κεβαλοβρύσου Πωγωνίου,μέσα στο Αλβανικό έδαφος.Η δόνηση έγινε αισθητή στο Νομό Ιωαννίνων.

Απεργία πείνας στη νομαρχία

30 ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΤΖΑΡΤΖΟΥΛΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

Περί τους 30 ξένους εργάτες από τη Σενεγάλη οι περισσότεροι, καθώς και από το Πακιστάν, ξεκίνησαν απεργία πείνας από χθες το βράδυ κατασκηνώνοντας μπροστά στη νομαρχία Ιωαννίνων.Οι εργαζόμενοι ζητούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα έξι και πλέον μηνών από τα θερμοκήπια στο Καλπάκι, τα οποία ανήκουν στην εταιρία «Κ.Ε. Τζαρτζούλη».Οι μετανάστες αποτελούν μια από τις κλασικές περιπτώσεις στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς οι συνθήκες διαβίωσής τους ήταν ούτως ή άλλως κακές, μένοντας σε αποθήκες που τους «παραχώρησε» η εταιρία. Εδώ και λίγο διάστημα όμως, με την εργοδοσία εξαφανισμένη και τα χρήματα που τους οφείλονται να έχουν ξεπεράσει τις 60.000 ευρώ, οι εργαζόμενοι δεν έχουν κυριολεκτικά που την κεφαλήν κλίναι. Από την Παρασκευή το βράδυ έχουν κατασκηνώσει μπροστά στη νομαρχία, ενώ αρκετός κόσμος έχει σπεύσει σε βοήθεια και συμπαράσταση.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ