Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Μπάχαλο στη ΝΟΔΕ και ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων


Πέντε μήνες μετά την εκλογή προέδρου στην ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων οι κόντρες ακόμη συνεχίζονται. Η ενόχληση παλιών στελεχών και ορισμένων εκλεγμένων της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ως προς την νέα εκλεγμένη ηγεσία της ΟΝΝΕΔ καλά κρατεί. Γίνεται αντιληπτό ότι ακόμη και τώρα που ιδρύθηκε ένα νέο κόμμα είναι αρκετοί αυτοί που προσβλέπουν τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων ώστε να συνεχίζουν να προσάπτουν σε συγκεκριμένα άτομα ότι έχουν αποχωρήσει από το κόμμα της ΝΔ χωρίς φυσικά να το ξέρουν ούτε και οι ίδιοι που κατηγορούνται. Η δυσφήμηση συγκεκριμένων ανθρώπων από μια μικρή ομάδα «αιώνιων» φοιτητών και ανθρώπων του Τεχνολογικού Πάρκου Ιωαννίνων δυστυχώς μόνο λάσπη μπορεί να προκαλέσει και τίποτα άλλο. Είναι δύσκολο για έναν «αιώνιο» φοιτητή που φυτοζωούσε εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας και της τοπικής κοινωνίας να χάσει ξαφνικά τα πάντα. Το Τεχνολογικό Πάρκο, οι επιδοτήσεις, τα μαγαζιά της νύχτας και τα συνέδρια στο χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αρκετά τους τάισαν. Αρκετά αυτοί οι άνθρωποι έβλαπταν την τοπική οργάνωση κι όχι μόνο. Άτομα αμφιβόλου ηθικής που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πολλά και μάλιστα παράνομα και τα οποία άτομα γνωρίζουμε όλοι στην πόλη των Ιωαννίνων ποια θα είναι η κατάληξη τους δεν μπορούν ακόμη να προκαλούν. Η ασυλία του Τεχνολογικού Πάρκου Ιωαννίνων και των ανθρώπων του έληξε. Η τοπική κοινωνία και οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας ας πάρουν επιτέλους θέση.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σημαντικές ζημιές από τις βροχοπτώσεις στο Νομό Ιωαννίνων

Μπροστά στον κίνδυνο να ανοίξει η γη και να καταπιεί τα σπίτια τους οι κάτοικοι!!!

Μπροστά στον κίνδυνο να ανοίξει η γη και να καταπιεί τα σπίτια τους είναι οι κάτοικοι του χωριού Μουζακαίοι,του Δήμου Παμβώτιδας Ιωαννίνων.Εδώ και πέντε ημέρες βρέχει ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρεί, ένα παλαιότερο ρήγμα να ανοίγει όλο και πιο πολύ και ήδη να έχουν παρατηρηθεί οι πρώτες καταστροφές σε κτίρια,ανάμεσά τους το Πνευματικό Κέντρο του χωριού.Σημαντικές ζημιές καταγράφονται και στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων:Από τις βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί προβλήματα ακόμα και στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Μετσόβου-Τρικάλων,στο ύψος του παλαιού χιονοδρομικού κέντρου Μετσόβου.Κλειστός παραμένει επίσης από κατολίσθηση και ο δρόμος Μηλιάς-Γρεβενών,ενώ πάνω από 90 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Ιωαννίνων για αντλήσεις νερών σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα.

Ξανά αγωνία για τη «Δωδώνη»

ΝΕΕΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ-«ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ» ΛΕΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

Για άλλη μια φορά η ένταση στη «Δωδώνη» ανεβαίνει κοντά στα όρια της σύγκρουσης παραγωγών και εργαζόμενων με τη διοίκηση και την Αγροτική Τράπεζα. Το πρωί παραγωγοί, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι, μαζί τους αυτή τη φορά και οι εργαζόμενοι στη ΖΩ-ΔΩ συγκεντρώθηκαν στο εργοστάσιο στον Άγιο Ιωάννη, όχι μόνο για τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που αναμενόταν να αποφασίσει τις τιμές για το γάλα, αλλά και για τη διαφαινόμενη πώληση της ΖΩ-ΔΩ σε ιδιώτη.Εκπρόσωπός του μάλιστα εμφανίστηκε στο εργοστάσιο με πρόταση για την εξαγορά της τέως ΕΛΒΙΖ, ενδεχόμενο που έχει εξεγείρει τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ζωοτροφών.Ο υποψήφιος αγοραστής φέρεται να είναι διατεθειμένος να αναλάβει το παθητικό και το ενεργητικό της, μόλις πέρυσι εξαγορασμένης από τη «Δωδώνη» βιομηχανίας, αλλά και να διασφαλίσει τις θέσεις των εργαζόμενων στη βιομηχανία. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν φαίνεται να πείθει τους εργαζόμενους που με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τη διοίκηση της «Δωδώνης» και τους μετόχους της για μια σειρά ζητήματα: για «μυστικές συνομιλίες» σχετικά με τη ΖΩ-ΔΩ (η αλήθεια είναι ότι το θέμα προέκυψε εντελώς ξαφνικά και οι ίδιοι το έμαθαν την τελευταία στιγμή από τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας πριν από λίγες μέρες), για εσκεμμένη υποβάθμιση της εταιρίας προκειμένου να πουληθεί.Αυτό ήταν και το πρώτο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης στη γαλακτοβιομηχανία, θέμα του οποίουη συζήτηση κράτησε επί μακρόν, μέχρι το μεσημέρι, καθυστερώντας τις αποφάσεις για τις νέες τιμές του γάλακτος. Αυτό όμως το θέμα πέρασε αυτόματα σε δεύτερη μοίρα καθώς από την Πέμπτη το βράδυ εξαπλώθηκε η φήμη στα Γιάννενα ότι το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας να προχωρήσουν άμεσα οι απεμπλοκές από τις μη χρηματοπιστωτικές θυγατρικές της, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η «Δωδώνη», ελέω των προ ετών πωλήσεων των μετοχών στην ΑΤΕ από αγροτικούς συνεταιρισμούς. Μπορεί η γαλακτοβιομηχανία να είναι κάθε άλλο παρά προβληματική, ωστόσο αυτές οι λεπτομέρειες φαίνονται να χάνονται μέσα στις απαιτήσεις της ¨τρόικας" για την ελληνική οικονομία.

Σκανδαλίδης: «Συνεταιριστική»

Χθες το απόγευμα πάντως, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης πήρε ξανά θέση για την τύχη της γαλακτοβιομηχανίας, για πρώτη φορά μετά την προεκλογική του επίσκεψη στα Γιάννενα. Απαντώντας στη Βουλή, σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος, Γιώργο Κασαπίδη, είπε μεταξύ άλλων ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να παραμείνει συνεταιριστική η επιχείρηση. «Θέλουμε να είναι η ναυαρχίδα της αγροτικής ανάπτυξης» είπε ο κ. Σκανδαλίδης απαντώντας στους βουλευτές της αξιωματική αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πάντως ότι το υπουργείο δεν έχει ακόμη πάρει τελική απόφαση για την εταιρία, με το δεδομένο ότι υφίσταται πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Αυξημένες τιμές στο γάλα
Το θετικό από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ήταν ότι οι παραγωγοί θα πάρουν μέρισμα, αντίθετα με ό,τι υποστήριξε μέχρι πρότινος η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας. Επίσης, οι τιμές του γάλακτος πήραν αύξηση, η οποία ωστόσο δεν είναι αυτή που θα περίμεναν οι κτηνοτρόφοι, ειδικά οι αγελαδοτρόφοι, ώστε να ανασχεθεί η απώλεια εσόδων που υφίστανται τα τελευταία χρόνια από την κατακόρυφη άνοδο του κόστους παραγωγής. Έτσι λοιπόν, το πρόβειο γάλα θα πάρει 6 λεπτά αύξηση, το γίδινο 3 και το αγελαδινό μόλις 1 λεπτό.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

«Η κυβέρνηση στηρίζει την περιβαλλοντική εκπαίδευση»

Παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Φώφης Γεννηματά το 5ο Συνέδριο της ΠΕ.ΕΚ.ΠΕ.

Παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Φώφης Γεννηματά άνοιξε τις εργασίες του το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.).Το Συνέδριο διεξάγεται από χθες Παρασκευή 26 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακής 28 στα Γιάννινα και συγκριμένα στο ξενοδοχείο Du Lac ενώ το θέμα του είναι: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη».Η κ. Γεννηματά στις δηλώσεις της λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου τόνισε τη σημασία που έχει η εισαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στα σχολεία αλλά και στους ενηλίκους μέσων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σημειώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση ενισχύει αυτήν την προσπάθεια η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας.Αναλυτικά τα όσα είπε η κ. Γεννηματά έχουν ως εξής:«Είμαι εδώ σήμερα για να στείλω ένα μήνυμα ότι κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες η κυβέρνηση στηρίξει την περιβαλλοντική εκπαίδευση γιατί πιστεύει ότι μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία μπορούμε να βρούμε ξανά στο δρόμο για ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.Και η περιβαλλοντική εκπαίδευση συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με πολλαπλό τρόπο. Και μέσα από τη δουλειά που γίνεται μέσα από τα σχολεία που ενισχύει την κριτική σκέψη των μαθητών, τους ενημερώνει, τους ενεργοποιεί και ενισχύει τη συμμετοχή τους έχοντας όμως γνώση, αλλά ταυτόχρονα βοηθά μέσα από την επιμόρφωση των ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση.Σε αυτήν την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας μπορεί η παιδεία και η περιβαλλοντική εκπαίδευση να βάλουν ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Θέλουμε εξηγήσεις κε. πρόεδρε της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για τον αποστάτη πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ


Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:
Υπάρχει ή δεν υπάρχει βούληση του κόμματος για απομάκρυνση όσων θεσμικών παραβρέθηκαν στην διακύρηξη της Μπακογιάννη;Όταν στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ μπροστά σε όλους παραδέχτηκε ότι πήγε στην Ντόρα γιατί δεν τον ρώτησες με ποιους πήγε και τι δουλειά είχε εκεί;Όταν είπε οτι μένει στο κόμμα για όσο θα είναι διορισμένος "πρόεδρος" ΟΝΝΕΔ, γιατί δεν ζήτησες εξηγήσεις;Δεν φοβάσαι πως ότι συζητιέται και γίνεται στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων θα το μαθαίνει αυτομάτως και το επιτελείο της Ντόρας;Αλλα θα μου πεις, γίνεται και τίποτα όσο διάστημα είσαι πρόεδρος; Τι να παει να πει;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

"Mορατόριουμ" για να επιτευχθούν οι στόχοι


Τη συγκρότηση Τριμερούς Επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Γιώργου Α. Παπανδρέου.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα είναι πολύ αυστηρός με τους υπουργούς, που δεν θα συνεργάζονται με την επιτροπή αυτή.Στη διάρκεια της συνεδρίασης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε να σταματήσει ο αποσυντονισμός της κυβέρνησης, λόγω των δηλώσεων υπουργών, ο δε πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει "μορατόριουμ" ενός έτους για να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να πάει μπροστά η χώρα.Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε πολιτική διαδικασία, όπως Συνδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί το ιδεολογικό του στίγμα και η ιδεολογικοπολιτική στρατηγική του.

Αρχίζει ο διάλογος για την Παιδεία


Η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία, υπό την υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 12:00, στο υπουργείο Παιδείας.Στην Διακομματική Επιτροπή θα συμμετάσχουν από το ΠΑΣΟΚ η Σοφία Γιαννακά, από τη ΝΔ η Ελίζα Βόζεμπεργκ, από το ΛΑΟΣ ο Άδωνις Γεωργιάδης, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Νίκος Τσούκαλης, και από τους Οικολόγους Πράσινους ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.Στην Επιτροπή θα συμμετάσχει και η πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Χρύσα Αράπογλου, ενώ δεν συμμετέχουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Καλλικράτης, ο Χότζας και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Υπάρχει ένα στιγμιότυπο που χαρακτηρίζει την τηλεοπτική συζήτηση που διοργανώθηκε χθες στα Γιάννενα για την περιφερειακή ανάπτυξη. Κάποια στιγμή το στρογγυλό σαλόνι με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, τους ευρωβουλευτές, την περιφερειάρχη και τον συντονιστή δημοσιογράφο συνδέεται σε ανοιχτή τηλεφωνική ακρόαση με την Κομοτηνή.Η δημοσιογράφος από το τοπικό κανάλι απευθύνει μία ερώτηση κυρίως προς τον υπουργό. Του ζητάει να σχολιάσει την αποτυχία της Θράκης να αναπτυχθεί, παρά τα κοινοτικά κονδύλια που έστω και κακήν κακώς απορρόφησε η περιοχή τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο Κώστας Αργυρός συντονιστής δημοσιογράφος στα Γιάννενα παρακάμπτει τον υφυπουργό και ζητά από την περιφερειάρχη Ηπείρου να απαντήσει γιατί είναι η σειρά της να μιλήσει. Εκείνη απαντά ότι «οι νέοι τοπικοί άρχοντες πρέπει να λάβουν μέσα τους τον Καλλικράτη γιατί ο τελευταίος συνθέτει δυνάμεις και δεν είναι απρόσωπος».Όλη η συζήτηση κύλησε σε αυτό το μοτίβο. Γενικόλογες και ασύνδετες μεταξύ τους τοποθετήσεις περί συγκριτικών πλεονεκτημάτων, ιστορικών ευκαιριών κ.λπ.Στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Ντι λακ» είχε στηθεί ένα στρογγυλό τηλεοπτικό τραπέζι. Γύρω του είχαν καθίσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας, οι ευρωβουλευτές: Σπύρος Δανέλλης του ΠΑΣΟΚ, Χαράλαμπος Αγγουράκης του ΚΚΕ, Μιχάλης Τρεμόπουλος των Οικολόγων-Πράσινων και η περιφερειάρχης Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου. Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Παπανικολά­ου δεν μπόρεσε τελικά να έρθει. Τη συζήτηση παρακολουθούσε ζωντανά κοινό 100 ατόμων περίπου.

Τηλεοπτικοί κανόνες
Ήταν σαν να έβλεπες τηλεοπτική συζήτηση. Και πράγματι η κουβέντα μεταδιδόταν τηλεοπτικά μέσω δορυφόρου από τοπικά κανάλια ανά την Ελλάδα. Παρεμβάσεις έκαναν με τηλεφωνικές συνδέσεις δημοσιογράφοι από τηλεοπτικούς σταθμούς άλλων επαρχιακών πόλεων. Η συζήτηση είχε και διαξιφισμούς, μάλλον κουραστικούς. Ο συντονιστής δημοσιογράφος είχε αντεγκλήσεις με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Στο τέλος καταλήξανε να συζητάνε για το αν πρέπει να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον υφυπουργό να παρεμβαίνει επικαλούμενος τα αποτυχημένα παραδείγματα του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα και του Ενβέρ Χότζα στην Αλβανία. Ήταν από τις στιγμές που αναρωτιόσουν αν θα επέμενες να δεις τη συγκεκριμένη κουβέντα σε περίπτωση που έπεφτες επάνω της στις 12.30 το μεσημέρι στην ΕΤ3 με τα υπόλοιπα κανάλια να μην πιάνουν.

Η συζήτηση
Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτης Ρήγας στις τοποθετήσεις του τόνισε ότι για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη μεταβίβαση ουσιαστικής εξουσίας από το κέντρο στην περιφέρεια. Χαρακτήρισε πρόκληση για τις δυνάμεις της περιφέρειας να αναλάβουν τις νέες τους ευθύνες και αρμοδιότητες. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα το κεντρικό κράτος να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να πάρει πίσω ό, τι έδωσε με τον Καλλικράτη. «Το κράτος πρέπει να αποκεντρώσει τώρα και τους πόρους μαζί με τις αρμοδιότητες», είπε ο υφυπουργός. Μίλησε ακόμη για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου όπως είναι τα νέα οδικά δίκτυα, η ιδιαίτερη ταυτότητα του τόπου, το απόθεμα περιβαλλοντικών και πολιτιστικών πόρων και τα οποία, όπως είπε, δεν έχουν αξιοποιηθεί.Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα τοπικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου αναφέρθηκε και η κ. Γεωργακοπούλου ζητώντας να υπάρξουν συγκεκριμένα επιχειρησιακά σχέδια και εκπαίδευση για τους αγρότες.Ο Σπύρος Δανέλλης χαρακτήρισε τη νέα αγροτική πολιτική (θα ισχύσει μετά το 2013) ως τη μεγαλύτερη κοινή πολιτική της Ευρώπης και τόνισε ότι οι άμεσες ενισχύσεις, το μεγάλο ζητούμενο για τους έλληνες παραγωγους, θα διατηρηθούν έστω και μειωμένες. «Ο ενεργός αγρότης καλείται να παράξει ποιοτικά προϊόντα και να παρέχει μία σειρά πράσινων υπηρεσιών προς την κοινωνία που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων, την προστασία της βιοποικιλότητας. Ζητήματα δηλαδή με τα οποία δεν έχουμε συνηθίσει να ασχολείται μέχρι σήμερα ο αγροτικός κόσμος» είπε.Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Αγγουράκης απηύθυνε χαιρετισμούς στους άνεργους της ΕΛΙΒΖ και τόνισε ότι η Ευρώπη βιώνει μια καπιταλιστική κρίση. Υποστήριξε επίσης ότι οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μόνο κατ’ όνομα περιφερειακό προσανατολισμό, αφού ενισχύουν τους ισχυρούς και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό.Τέλος ο Μιχάλης Τρεμόπουλος σχολίαζε ό, τι ερχόταν εύκαιρο. Μίλησε για την οικονομική κρίση κρατών και τραπεζών, έκανε έντονη κριτική για την αδιαφανή χρηματοδότηση των τοπικών συνδυασμών στις εκλογές και σε κάποια στιγμή θυμήθηκε τις κρατικοποιήσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την σοσιαλμανία του Παπαληγούρα.Στο κοινό ξεχωρίσαμε αρκετούς νέους δημάρχους όπως και τους περιφερειακούς συμβούλους Μάκη Χατζηεφραιμίδη και Χρίστο Παπαβρανούση.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πρώτο σερβίς για την ανδρική ομάδα της Φιλαθλητικής Ένωσης Ιωαννίνων


Πρώτο σερβίς για την ανδρική ομάδα της Φιλαθλητικής Ένωσης Ιωαννίνων στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας,σήμερα Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα.Αντίπαλος η πάντα υπολογίσιμη ομάδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, η οποία έχει διατηρήσει το βασικό της κορμό και με τον Γιάννη Κυλίτση στον πάγκο θα προσπαθήσει και φέτος για ό,τι το καλύτερο.Σε ό,τι αφορά την γιαννιώτικη ομάδα, θα παρουσιαστεί με αλλαγές σε σχέση με το περσινό σχήμα, καθώς στη θέση του πασαδόρου αγωνίζεται πλέον ο νεαρός Τάσος Μπαξεβανίδης από την Αλεξανδρούπολη, ενώ σε αυτή του λίμπερο ο Λάζαρος Λάμπρου, μετά την μεταγραφή στην ΓΕ Αγρινίου των Κώστα Τσιούπη και Κώστα Υφαντή.Στον πάγκο βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά ο Γιώργος Παππάς, που θα στηριχθεί στην εμπειρία των αδελφών Γιάννη και Παύλου Αποστόλου, καθώς και των Χρήστου Σαντζαρίδη, Θανάση Κοντογιάννη, Αλέκου Χάϊδα, ενώ σημαντική αναμένεται να είναι και η βοήθεια του νεοπαποκτηθέντος από τον ΑΓΣΙ Βλαδίμηρου Βάσιου.Πολλά περιμένει ο προπονητής της ΦΕΙ και από τους νεαρούς Ναπολέοντα Οικονόμου, Νίκο Στουγιάννο και Δημήτρη Κλούρα, καθώς και από τους φοιτητές Σωτήρη Μπαλτά και Φώτη Μπακαλόπουλο, που αποκτήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο.Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας και διαιτητές θα είναι οι Μπαλτζώης και Κωνσταντίνου από την Άρτα.