Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Το "έργο" του Ναυάρχου Νίκου Γκόντα


Το έργο της παρέας του
Νίκου Γκόντα, δε θέλει διαφήμιση.Το ζούμε καθημερινά, το γνωρίζουμε καλά.Παρόλα αυτά,εδώ βλέπουμε ένα καταπληκτικό βίντεο με τα έργα και τις ημέρες του απερχόμενου...


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:Εγγύηση για την οικολογική διάσταση των προβλημάτων η παρουσία του Χ.Παπαβρανούση στο ψηφοδέλτιο του Β.Αργύρη


Η παρουσία στο Ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»των Υποψ. Αντιπεριφερειάρχη κου Παπαβρανούση μετά από συνάντηση και συζήτηση μαζί του θέτει προϋποθέσεις και εγγύηση για την οικολογική διάσταση των προβλημάτων που απασχολούν την Ήπειρο καθώς υιοθετεί σημαντικό μέρος των προγραμματικών θέσεως των Οικολόγων Πράσινων για την: α) ενέργεια, β) μεταφορά, γ) χωροταξικός σχεδιασμός-απομεγέθυνση και δ) υδάτινοι πόροι για την περιοχή μας.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες οι εργαζόμενοι στο Δήμο!!!


Απλήρωτοι επί τρεις μήνες είναι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΤΑΙ (Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Ιωαννίνων) όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους. Δεν είναι οι μόνοι όμως.Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΤΑΙ μπορεί να βρίσκονται στην πιο δυσχερή θέση, αλλά και οι εργαζόμενοι σε άλλες δημοτικές επιχειρήσεις δεν έχουν πάρει τα λεφτά τους ακόμα. Στο Πνευματικό Κέντρο οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για δύο μήνες και στην ΑΔΕΙ έναν μήνα. Για τους εργαζόμενους στην ΑΔΕΙ –γνωστή ως δημοτική επιχείρηση πρόσληψης ημετέρων- το Δημαρχείο εξασφάλισε έναν μήνα μισθοδοσίας, προκαλώντας την αντίδραση των εργαζομένων στη ΔΕΤΑΙ. «Δεν είμαστε αντίθετοι με τους εργαζόμενους που πληρώθηκαν αλλά μας προκαλεί αγανάκτηση η άνιση μεταχείριση. Είμαστε σίγουροι πλέον ότι και το επόμενο χρονικό διάστημα τα πράγματα για τις οικογένειές μας θα είναι χειρότερα. Η πείρα δείχνει ότι μόνο η ενεργοποίηση και η δράση των εργαζόμενων θα φέρει αποτελέσματα» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους. Την ίδια στιγμή το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου ΟΤΑ Ιωαννίνων Σούλα Ράπτη, η οποία είναι και μέλος της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» του Φίλιππα Φίλιου, επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της τα όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΤΑΙ ενώ επιτίθεται στον πρόεδρο του συλλόγου Νίκο Κρικώνη. Όπως αναφέρει, ο κ. Κρικώνης χτες το πρωί μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου «διέδιδε ψεύδη περί δήθεν απειλών μου για απολύσεις και διωγμούς με την έλευση του νέου δημάρχου κ. Φίλιου. Καταγγέλλουμε τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Γκο΄ντα και το δεξί του χέρι στον σύλλογό μας κ. Κρικώνη για την ανάλγητη ρουσφετολογική πολιτική που ακολουθούν εις βάρος των εργαζομένων».

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

GRAND SARAI- ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!

ΔΕΝ ΞΕΝΧΩ!!!


ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΦΙΛΙΟΣ:Μόνο με συναίνεση θα πετύχουμε στα μεγάλα


Έτοιμος να ολοκληρώσει τη νίκη που πέτυχε στον πρώτο γύρο εμφανίζεται ο Φίλιππας Φίλιος. Έχοντας επικρατήσει του αντιπάλου του Νίκου Γκόντα με ποσοστό 44,30 έναντι 43,14%, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» βρίσκεται επί ποδός για να κάνει την ανατροπή μετά από 12 χρόνια στο δημαρχείο.Σήμερα μέσω του «Ηπειρωτικού Αγώνα», ο υποψήφιος δήμαρχος δηλώνει ότι η νέα μορφή διοίκησης απαιτεί μεγάλα συμμαχικά μέτωπα που θα ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του συνενωμένου δήμου: «Αν ο νέος δήμος δεν στηριχθεί σε μεγάλες συναινέσεις δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τα σημαντικά πράγματα για την πόλη. Η διαχείριση όπως η κατασκευή ενός δρόμου είναι υποχρέωση για μια δημοτική αρχή. Αλλά για το χαρακτήρα της πόλης, την εργασία, το περιβάλλον, τη λίμνη, την ανάπτυξη, τα κοινοτικά κονδύλια θα βαδίσουμε μόνο με ευρεία συναίνεση» λέει ο κ. Φίλιος.Επιπλέον θεωρεί ότι η εκλογή εκπροσώπων των αριστερών παρατάξεων τον χαροποιεί προσωπικά γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της νέας δημοτικής αρχής με τη συμμετοχή αριστερών ανθρώπων στα διοικητικά όργανα του δήμου.

Διαφοροποίηση
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Φίλιος διαφοροποιείται από την πρωτοβουλία του Βαγγέλη Αργύρη να προτείνει στις παρατάξεις της αριστεράς τη δημιουργία ενός άτυπου περιφερειακού συμβουλίου που θα συνδιαμορφώνει την ατζέντα των θεμάτων: «Έχω μία επιφύλαξη για την πρωτοβουλία. Θεωρώ ότι ούτε σωστό, ούτε πολιτικά σύνηθες είναι για την αριστερά να υπάρχει πρόταση συνδιοίκησης» απαντά σχετικά με το ενδεχόμενο να προτείνει και εκείνος κάτι αντίστοιχο στις αριστερές παρατάξεις.Για τον κ. Φίλιο σημαντικό ρόλο στο δήμο θα παίξει η προγραμματική σύγκλιση και η συμμετοχή πολλών αριστερών προσώπων στο ψηφοδέλτιο της «Ενότητας Πολιτών». Οι προσωπικές σχέσεις σε μια επαρχιακή πόλη παίζουν μεγάλο ρόλο στις εκλογικές αναμετρήσεις. «Ο αριστερός πολίτης συνεκτιμάει τη στάση ζωής του καθενός. Υπάρχει σαφέστατη αντίθεση της βάσης και της ηγεσίας της αριστεράς με την πολιτική Γκόντα» τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος.Η στάση του ΚΚΕ πάντως αποτελεί ήδη ζήτημα για την πόλη. Η επίσημη γραμμή δίνει λευκό ή άκυρο. Μόνο που την ίδια στιγμή «μπατάρει» κατά των Φίλιου-Αργύρη. «Είναι αξιοπρόσεχτο ότι στη δήλωση του ΚΚΕ καλούνται οι ψηφοφόροι να μην στηρίξουν εμένα και τον Βαγγέλη Αργύρη, αλλά δεν αναφέρονται καθόλου στους Γκόντα-Καχριμάνη. Πρόκειται για τη γνωστή παλιά γνωστή τακτική της ηγεσίας του ΚΚΕ. Θεωρώ όμως ότι πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που στήριξαν τη Λαϊκή Συσπείρωση θα δώσει θετική ψήφο στην παράταξή μας».

Αισιοδοξία
Η «Ενότητα Πολιτών» στηρίζει την αισιοδοξία της ότι στο δεύτερο γύρο πολλοί ψηφοφόροι θα συμπεριφερθούν διαφορετικά. Ο Φίλιππας Φίλιος λέει ότι η αποχή και τα άκυρα ψηφοδέλτια θα είναι λιγότερα σε σχέση με τον πρώτο γύρο γιατί υπάρχει κόσμος που θέλει επιτέλους την αλλαγή και συνειδητοποιεί ότι μόνο η παράταξη του μπορεί να την φέρει. Πιστεύει επίσης ότι το κλίμα νίκης θα απελευθερώσει από το φόβο και τις δεσμεύσεις έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που ψήφισε στον πρώτο γύρο με το φόβο ότι θα χάσει τη δουλειά του.


ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη ο Νίκος Γερασιμίδης

Την Δευτέρα ανακοινώνει παραίτηση από τη Νέα Δημοκρατία

Η εσωστρέφεια συνεχίζεται στην τοπική Νέα Δημοκρατία με φόντο το εκλογικό αποτέλεσμα κυρίως στους περιφερειακούς δήμους. Σύμφωνα με πληροφορίες,ο πολιτευτής του κόμματος στο Νομό Ιωαννίνων κ. Νίκος Γερασιμίδης,την ερχόμενη δευτέρα θα ανακοινώσει με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ,την παραίτηση του από την Νέα Δημοκρατία.Ο κ. Γερασιμίδης,θα δώσει το παρών στην παρουσίαση του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, που θα γίνει στο γήπεδο Μπάντμιντον, στο Γουδί,την επόμενη Κυριακή 21 Νοεμβρίου.Τον κ. Γερασιμίδη θα ακολουθήσουν και αρκετά στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε,το ρεκόρ ψήφων που κατέχει στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων στο Δήμο Ιωαννιτών,δεν καταρρίφθηκε ακόμη και με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" και την συνένωση του παλαιού δήμου με άλλους γειτονικούς. Να θυμίσουμε πως στις εκλογές του 2002,ο κ. Γερασιμίδης είχε πάρει 2.500 σταυρούς!!!

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:Οι πολίτες να συμβάλλουν στην ανατροπή του καθεστώτος των Συντηρητικών πολιτικών που αφορούν στην Περιφέρεια Ηπείρου


Προφανώς οι πολίτες έχουν τον τελευταίο λόγο και οι ψηφοφόροι μας είναι αυτόνομοι, κριτικοί και μη καθοδηγούμενοι. Δεν θέλουμε να έχουμε αυταπάτες, ούτε δίνουμε σε κανέναν λευκή επιταγή.Εκτιμούμε όμως ότι η ΑΠΟΧΗ το ΑΚΥΡΟ και το ΛΕΥΚΟ την πρώτη Κυριακή, αποτέλεσαν σημαντική μορφή διαμαρτυρίας για τις κεντρικές πολιτικές των συνυπεύθυνων κομμάτων εξουσίας, δεν δίνουν πραγματικές λύσεις, αλλά αντιθέτως βοηθούν στην διαιώνιση καταστροφικών πολιτικών, γι’ αυτό ενθαρρύνουμε τους πολίτες να πάνε την Κυριακή στην κάλπη και να συμβάλλουν με αυτοδιοικητικά κριτήρια την ανατροπή του καθεστώτος των Συντηρητικών πολιτικών που αφορούν στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Οικολόγοι Πράσινοι

Αναγνώστης για την συνέντευξη Καχριμάνη


Με μεγάλη προσοχή άκουσα χθές τη συνέντευξη του υποψ. περιφερειάρχη κ. Αλέκου Καχριμάνη στο ITV ,για να δω τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο "δημοφιλή", να δω και να καταλάβω τις λύσεις και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της Ηπείρου.Αντ΄αυτών αυτό που διαπίστωσα είναι ότι ο κ. Καχριμάνης θα ήταν πολύ καλός στο ρόλο του προισταμένου ενός ΚΕΠ ,για την εξυπηρέτηση πολιτών . Αυτός θα είναι ο ρόλος του νέου Περιφερειάρχη; Να διεκπαιρεώνει τις γραφειοκρατικές υποθέσεις των πολιτών; Στη συνέχεια με άκρως υποκριτικό ύφος μας είπε ότι τα παιδιά του, αν και πτυχιούχοι δεν δουλεύουν στο δημόσιο, αλλά είναι επιχειρηματίες.Αλήθεια πόσοι πτυχιούχοι και πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τις επιχειρήσεις της οικογενείας του;Και το αποκορύφωμα όλων ήταν η πρόταση που άκουσα για το εμπορικό κέντρο, που σκέφτεται να κάνει στα Ελληνοαλβανικά σύνορα όπου με την κατάργηση της VISA θα μπορούν τόσο οι βορειοηπειρώτες όσο και οι Αλβανοί να εργάζονται και το βράδυ να περνάν πάλι μέσα να μένουν στα σπίτια τους.Δηλαδή να φεύγουν κεφάλαια και θέσεις εργασίας που τόσο τα έχει ανάγκη η Ήπειρος;Ελπίζω να ήταν μόνο ένα προεκλογικό πυροτέχνημα για να πάρει τις ψήφους από μέσα και να μην τα εννοεί αυτά. Το κριτήριο πρέπει να είναι ένα σ΄αυτές τις εκλογές .Ποιός έχει την εμπειρία να δουλέψει για την Ήπειρο και να τη βγάλει απ΄την απομόνωση;Ποιός έχει δώσει δείγμα γραφής να διεκδικεί ,να απαιτεί ,να είναι στην πρώτη γραμμή μέσα κι έξω απ΄την Ελλάδα για την ανάπτυξή της? Κατά τ΄άλλα και οι 2 "είναι καλοί άνθρωποι"...

Ευχαριστώ για την φιλοξενία-Ηπειρώτης συνειδητοποιημένος

«Δεν κρίνονται κόμματα, αλλά η νέα μεταρρύθμιση και το μέλλον της Ηπείρου»

Ο Βαγγέλης Αργύρης για την ψήφο της Κυριακής

Μεταφέροντας θετικό κλίμα, από τους πολίτες, για την «μάχη» της Κυριακής ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της και κάλεσε εκ νέου σε συνεργασία τις παρατάξεις της Αριστεράς και τους πολίτες σε έναν κοινό αγώνα για τον τόπο. Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών και με βάση το θετικό κλίμα, τόνισε ότι «την Κυριακή δεν κρίνονται κόμματα, αλλά η νέα μεταρρύθμιση». Σύμφωνα με τον κ. Αργύρη, «την Κυριακή γίνεται ουσία το σύνθημα παίρνουμε την τύχη της Ηπείρου στα χέρια μας, και πιστεύουμε ότι θα είμαστε εμείς που θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της».

Κοινοί στόχοι και επιδιώξεις
Απευθύνοντας μήνυμα προς τις δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας, σημείωσε, «μας συνδέουν κοινοί στόχοι και κοινές επιδιώξεις» και δεν περισσεύει κανείς. «Κανείς, πρόσθεσε, δεν πρέπει να δηλώσει απών από το προσκλητήριο «ξεσηκωμού» των Ηπειρωτών για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε Μαζί το δρόμο που οδηγεί την Ήπειρο Μπροστά Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε «φωνή» και πεδίο δράσης σε όλες τις δυνάμεις της δημιουργίας, της εξέλιξης, της προόδου και της οικολογίας».Ο κ. Αργύρης τόνισε με έμφαση ότι «ο νέος κύκλος της ιστορίας του τόπου μας πρέπει να γραφτεί με καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρους στόχους, με Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Δημιουργικότητα, χωρίς πισωγυρίσματα, στείρες διαχωριστικές γραμμές, υπόγεια «ρεύματα» και διαδρομές».Χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι θα εκπροσωπούνται στο περιφερειακό συμβούλιο όλες οι παρατάξεις που πήραν μέρος στις εκλογές και επανέλαβε την πρόταση του για το Συμβούλιο των επικεφαλής των παρατάξεων που θα συζητά τα μείζονα θέματα πριν ληφθούν αποφάσεις από το περιφερειακό συμβούλιο.

Σεβασμός στη θέση των παρατάξεων
Ερωτηθείς ο κ. Αργύρης, αν το θετικό κλίμα που μετέφερε οφείλεται και στην στάση των παρατάξεων της Αριστεράς (θυμίζουμε ότι το «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η «'Ήπειρος των Οριζόντων» με τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους τάχθηκαν υπέρ της ψήφου κατά συνείδηση και λευκό ή άκυρο η «Λαϊκή Συσπείρωση» από το ΚΚΕ και η «Αριστερή Παρέμβαση»), σημείωσε ότι «η παράταξη του στέκεται με απόλυτο σεβασμό σε αυτό που λένε οι παρατάξεις, γιατί όταν το λες δημόσια και το πράττεις αναλαμβάνεις και την όποια ευθύνη από την επόμενη μέρα».Ξεκαθάρισε όμως ότι το δίλημμα δεν είναι σε επίπεδο κομμάτων, δηλαδή Ν.Δ και ΛΑ.ΟΣ από τη μία και οι προοδευτικές δυνάμεις από την άλλη.Έθεσε σε άλλη βάση την κοινή πορεία που μπορούν να έχουν οι παρατάξεις της Αριστεράς και αυτή της οποίας ηγείται, μέσα από το πρόγραμμα του συνδυασμού «Ήπειρος, τόπος να ζεις», σημειώνοντας ότι σε πολλά πράγματα υπάρχει ταύτιση, σε περισσότερα πολύ μεγάλη προσέγγιση και μάλιστα κάναμε την πρόταση να λειτουργήσει με έναν οικουμενικό τρόπο η περιφέρεια κι αυτό αποδυναμώνει το άλλοθι όλων εκείνων που λένε διάφορα πράγματα».

Να κρίνουν τις διαδρομές μας
Δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι μετά τον πρώτο γύρο που κρίθηκαν εν πολλοίς και τα κόμματα ότι στον δεύτερο είναι άλλα τα κριτήρια και η θέση και του ιδίου και όσων μετέχουν στην παράταξη: «Επίσης, είπε, είναι σαφές ότι υπάρχει μια παράταξη «Ήπειρος, τόπος να ζεις» με μέλη ανθρώπους δεν είναι στον ίδιο πολιτικό χώρο, υπάρχει η αποδέσμευση του επικεφαλής που το είπα σε όλους τους τόνους ότι δεν είμαι στα στενά περιθώρια μιας κομματικής ένταξης και υπάρχει το παρελθόν και η διαδρομή μου, όπου λειτουργώντας σε όλους τους κοινωνικούς θεσμούς, έχω δείξει δείγματα γραφής ότι σέβομαι με απόλυτο τρόπο τη συνδιοίκηση πολλών φορέων».Πρόσθεσε ότι αυτή τη φορά συγκρίνονται οι παρατάξεις και ο Αργύρης με τον Καχριμάνη. «Γιατί αυτοί θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της Ηπείρου, όχι το ΠΑΣΟΚ ή η Ν.Δ, γιατί αν είναι να μεταφέρουμε σε ένα τόσο μεγάλο θεσμό ξανά τα κόμματα για να κυβερνήσουν την Ήπειρο, κακώς έγινε αυτή η μεταρρύθμιση».Θέτοντας σε προσωπικό επίπεδο την κρίση των πολιτών, είπε: «Αν θέλουν να συγκρίνουν πρόσωπα , να συγκρίνουν τις διαδρομές τους και όχι με μια αφοριστική άποψη ο Αργύρης είναι ΠΑΣΟΚ»

Δεν αποδέχομαι, αλλά σέβομαι τη στάση του ΚΚΕ
Ο κ. Αργύρης άσκησε κριτική στο γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ Στάθη Βαμβέτσο για όσα υποστηρίζει ότι πρέπει να καταψηφιστούν ο Β. Αργύρης και ο Φ. Φίλιος, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος τίμησε το ΚΚΕ περισσότερο από ότι ο κ. Βαμβέτσος και μπορεί να το αποδείξει. Γιατί αυτό το κόμμα έχει ιστορία και έχει προσφέρει με τους αγώνες του στον τόπο, σημείωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης και αναφερόμενος στην στάση του για τον δεύτερο γύρο, τόνισε: «Σέβομαι κατ΄ απόλυτο τρόπο το λευκό και το άκυρο που λέει η παράταξη σήμερα και το ΚΚΕ, παρότι αυτό ευνοεί τον κ. Καχριμάνη. Είναι πάγια γραμμή, είναι πολιτική απόφαση, είναι σεβασμός. Δεν την αποδέχομαι, έχω την κρίση αλλά είναι σεβαστή. Όλοι, κατέληξε, αναλαμβάνουμε μια ευθύνη έναντι της Ηπείρου».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΦΙΛΙΟΣ:«Θα βάλουμε τάξη στην περιοχή της Γαριβάλδη»


Παρεμβάσεις που θα αποκαταστήσουν την τάξη στο δρόμο της Γαριβάλδη υποσχέθηκε στους κατοίκους της περιοχής ο Φίλιππας Φίλιος. Ο υποψήφιος δήμαρχος σε συνάντηση που είχε μαζί τους την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου είπε ότι θα ξηλωθεί το πλακόστρωτο που έγινε παράνομα στο πράσινο του Πάρκου.Τόνισε μάλιστα ότι ο χώρος χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου νοικίαζεται στους καταστηματάρχες της Οδού Γαριβάλδη. «Πρέπει να ξέρετε ότι καταστρατηγήθηκε η βούληση του Ευεργέτη Κατσάρη και της συζύγου του Μαρίας, σχετικά με το Πάρκο Κατσάρη. Για να κάνουν πλακόστρωτο και να το νοικιάσουν παράνομα στους καταστηματάρχες, καταστρέψανε μεγάλο κομμάτι του πράσινου» είπε ο Φίλιππας Φίλιος στους κατοίκους.Στην ίδια συνάντηση που έγινε στο καφενείο «Αποδεκτό» ο κ. Φίλιος υποσχέθηκε στους κατοίκους της περιοχής Σιαράβα ότι ως δήμαρχος θα παρέμβει για τις ανεπίτρεπτες προσθήκες στις όψεις των κτιρίων που αλλοιώνουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους.

Το θέμα της ηχορύπανσης
Για τους κατοίκους που έχουν συστήσει επιτροπή και αγωνίζονται για τη γειτονιά τους είναι μείζον το ζήτημα της ηχορύπανσης αφού ζουν στην πίσω αυλή των καταστημάτων με αποτέλεσμα να υποφέρουν από το θόρυβο και να αντικρίζουν συστήματα εξαερισμού, καμινάδες και σωλήνες: «Αντιμετωπίζετε τους εκκωφαντικούς θορύβους των καταστημάτων της Οδού Γαριβάλδη, που δεν σας αφήνουν να ησυχάσετε, να κοιμηθείτε σαν άνθρωποι. Κακοποιήθηκε η όμορφη γειτονιά σας με παρεμβάσεις ανεπίτρεπτες που θυμίζουν βιομηχανική περιοχή» τόνισε ο κ. Φίλιος. Ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ακόμη ότι στην περιοχή κυριαρχεί η ανομία και πως η παράταξή του θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα το νόμο για την ηχορύπανση, τη ρύπανση ατμόσφαιρας τις οσμές κ.λπ. Για το λόγο αυτό θα επενεξεταστούν και θα ελεγχθούν όλοι οι φάκελοί των καταστημάτων στη Γαριβάλδη.Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μωυσής Ελισάφ, Αγγέλα Σταυροπούλου, Κούλα Μπαλτογιάννη, Βούλα Τσίλη, Γιάννης Σκοπούλης, Τάκης Θεμελής, Αχιλλέας Μπιστιόλης, Γιώργος Παπαδιώτης και Γιώργος Λώλης.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 34χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος καθώς και η 31χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, διότι μετέφεραν κρυμμένους στο πορτμπαγκάζ του οχήματος δύο παράνομους μετανάστες, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.Επίσης, χθες το βράδυ, στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθη από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής ένας αλλοδαπός, χωρίς νόμιμα έγγραφα, ο οποίος ήταν κρυμμένος σε φορτίο κατασχεμένου φορτηγού οχήματος, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το αυτοκίνητο, της πρώτης περίπτωσης, κατασχέθηκε.

«Παράθυρο» για επέκταση των αποζημιώσεων

ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΑ

Ανοιχτό παραμένει το παράθυρο ελπίδας, για μερική έστω αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες της Τρίτης σε περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στον αρχικό κατάλογο που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, για τις περιοχές εκείνες που κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.Όπως από την αρχή επισήμαναν πολλοί κάτοικοι διαφόρων περιοχών του λεκανοπεδίου, αρκετοί φορείς της αυτοδιοίκησης, όπως ο δήμος Πασσαρώνος, καθώς και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, ο κατάλογος αυτός θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτός, προκειμένου να συμπεριληφθούν και περιοχές που δεν έχουν καταγραφεί ακόμη και στις οποίες επίσης καταγράφονται σοβαρές ζημιές.Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου επισημαίνει πως βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και τα συνεργεία ελέγχου συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη των ζημιών και σε άλλες πληγείσες περιοχές, για να ενταχθούν και αυτές στο ειδικό καθεστώς της ΚΥΑ και να αποζημιωθούν.Παράλληλα τα αρμόδια Υπουργεία (Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης) βρίσκονται σε ετοιμότητα και διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) για την καταβολή των αποζημιώσεων, μόλις ολοκληρωθεί η οριοθέτηση των πληγέντων περιοχών.

Ευθείες βολές κατά Καχριμάνη
Σε δήλωσή της πάντως η κα Γεωργακοπούλου έβαλε ευθέως κατά του νομάρχη Αλ. Καχριμάνη σε μία οργισμένη αντίδραση, που αν μη τι άλλο προκαλεί εύλογη εντύπωση, αφού έγινε λίγες μόλις ώρες πριν πέσει η αυλαία της επίσημης προεκλογικής περιόδου. Η κα Γεωργακοπούλου πέρασε στην επίθεση λέγοντας όμως, ότι η ευθύνη του κ. Καχριμάνη και της διεύθυνσης εγγείων βελτιώσεων έγκειται στο ότι δεν άνοιξαν έγκαιρα τα θυροφράγματα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι περιοχές του λεκανοπεδίου, αλλά και της Θεσπρωτίας.
Ακόμη η κα Γεωργακοπούλου σημείωσε, πως ο κ. Καχριμάνης παίζει με τον πόνο των πληγέντων, ενώ η κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτατα για την αποζημίωσή τους. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωσή της για τον νομάρχη Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα – που σημειωτέον είναι και αυτός υποψήφιος και διεκδικεί το δήμο Ηγουμενίτσας την Κυριακή από τον Γ. Κάτσινο του ΠΑΣΟΚ – ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στο νομό Πρέβεζας, όπου και εκεί υπήρξαν ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα…«Δεν μπορεί ο κ. Νομάρχης Ιωαννίνων να παίζει με τον πόνο και τις κατεστραμμένες περιουσίες των πλημμυροπαθών μαζεύοντας αιτήσεις την τελευταία στιγμή ενώ έδειξε ολιγωρία και παντελή ανετοιμότητα απέναντι στους κατοίκους.Το έργο της αποκατάστασης των πλημμυροπαθών, το ανέλαβε η κυβέρνηση σε συνεργασία μαζί μου και έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά κηρύσσοντας τους πλημμυροπαθείς σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.Οι πλημμυροπαθείς θα αποζημιωθούν άμεσα με την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών και θα ενταχθούν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση και υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν.Ο κ. Νομάρχης Ιωαννίνων προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του αλλά και να μπερδέψει τους πληγέντες ενώ δεν καθάρισε τις τάφρους και τα ρέματα έγκαιρα όπως έπρεπε και όπως όφειλε. Επίσης, έχει την αποκλειστική ευθύνη των θυροφραγμάτων που δεν άνοιξαν έγκαιρα και έπνιξαν τους κατοίκους και τις περιουσίες τους διότι ο Δ/ντης του ΓΟΕΒ που έχει την ευθύνη της λειτουργίας των θυροφραγμάτων είναι στη Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης», τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Σκληρή απάντηση Καχριμάνη

Οι δηλώσεις της κας Γεωργακοπούλου και η ανακοίνωση της Περιφέρειας δεν έμειναν αναπάντητες από τον Νομάρχη Ιωαννίνων.Σε ανακοίνωση της Νομαρχίας τονίζονται τα εξής: «Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου θα ήταν προτιμότερο και χρησιμότερο να έκανε εμφανή την παρουσία της το βράδυ της θεομηνίας και όχι παραμονή των εκλογών, εμφανιζόμενη ως εκπρόσωπος τύπου του βουλευτή, υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Ευάγγελου Αργύρη.Σε κάθε περίπτωση οφείλει να είναι ενημερωμένη και να μην απαξιώνει το αξίωμα που υπηρετεί χρησιμοποιώντας «κουτσομπολιά και φήμες» ως πραγματικά δεδομένα.Ας γνωρίζει λοιπόν ότι το μόνο που κάνουν τα κλιμάκια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, είναι να καταγράφουν τις ζημιές, όπως ο Νόμος προβλέπει και όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.Είναι καιρός να ενημερωθεί η κ. Γενικός ότι οι αποστραγγιστικοί τάφροι ανήκουν στον Γ.Ο.Ε.Β. Λεκάνης Ιωαννίνων. Για να καταστεί δε δυνατή η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν οι τάφροι που ανήκουν στη δικαιοδοσία του ΤΟΕΒ Ανατολής, έχει κατά επανάληψη τεθεί θέμα στο Υπουργείο για την μεταβίβασή τους στους Δήμους του Λεκανοπεδίου.Η διοίκηση του Γ.Ο.Ε.Β. Λεκάνης Ιωαννίνων διορίζεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και σύμφωνα με το οργανόγραμμά του είναι Οργανισμός Κοινής Ωφέλειας. Τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Γεωργίας, νυν Αγροτικής Ανάπτυξης, που μεταβίβασε τη σχετική αρμοδιότητα στις Περιφέρειες και στο Υπουργείο.Η χρηματοδότηση του γίνεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Έργων και για οικονομικές ενισχύσεις – χρηματοδοτήσεις – όπως θα διαπιστώσει και η ίδια από τις υπηρεσίες της – απευθύνεται στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο, όπου εκκρεμούν σχετικά αιτήματα.Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση απαγορεύεται να διαθέσει πόρους για αρμοδιότητες των Γ.Ο.Ε.Β. – Τ.Ο.Ε.Β. που επιβάλλουν στρεμματική εισφορά στους καλλιεργητές και ασκεί μόνο διοικητικής υφής εποπτεία, νομιμότητας πράξεων κλπ.Όσον αφορά τα θυροφράγματα, στο Νομό Ιωαννίνων, υπάρχει μόνο ένα στη λίμνη Παμβώτιδα που το διαχειρίζεται ο ΓΟΕΒ, άνοιξε στην κατάλληλη ώρα και δεν επηρεάζει στο παραμικρό τις πλημμύρες στο Δέλτα του Καλαμά».­

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ