Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Το "έργο" του Ναυάρχου Νίκου Γκόντα


Το έργο της παρέας του Νίκου Γκόντα, δε θέλει διαφήμιση.Το ζούμε καθημερινά, το γνωρίζουμε καλά.Παρόλα αυτά,εδώ βλέπουμε ένα καταπληκτικό βίντεο με τα έργα και τις ημέρες του απερχόμενου...

Φήμες…


Τα έκαναν όλα. Μοίρασαν υποσχέσεις. Μοίρασαν φυλλάδια. Διόρισαν. Έκαναν συμβάσεις.Έδωσαν κάρτες ελευθέρας στάθμευσης. Έδωσαν πετρέλαιο και βενζίνη.Περίσσεψαν κάμποσα πακέτα με φέιγ βολάν από αυτά που παρέλαβε από την Αθήνα ο γνωστός δημοτικός εργολάβος, και δεν ξέρουν πώς να τα πετάξουν.Οι τελευταίες φήμες που διέρρευσαν από την επικοινωνιακή ομάδα του Νίκου Γκόντα, είναι ότι την Κυριακή το απόγευμα θα πάρουν τις κάλπες και θα φύγουν.Οι φήμες δεν επιβεβαιώνονται.

ΚΑΤΩ ΤΟ…ΑΡΓΥΡΙΣΤΑΝ…ΖΗΤΩ ΤΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΤΑΝ


«Αξιολύπητη» Ήπειρος επέρχεται ο πολιτικός επιβήτορας.Αφού τακτοποίησε το Νομό Ιωαννίνων οχτώ χρόνια τώρα, τα παιδιά του δεν τα έκανε φτωχοπρόδρομους δημοσίους υπαλλήλους, τακτοποίησε ένα σωρό γαλάζια παιδιά όταν μεσουρανούσε η ΝΔ, γέμισε τους γιαννιώτες μέσα από τις «ανοιχτές πόρτες» με πέτσινα χαρτιά, κατέλυσε κάθε έννοια νομιμότητας τώρα με θράσος χιλίων πιθήκων απειλεί ότι θα εξάγει αυτό το μοντέλο διοίκησης σε όλη την Ήπειρο!!!!!Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει ελεγκτής δημόσιας διοίκησης, ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί πουθενά γιατί τότε θα γελούσε κάθε πικραμένος.Και τότε θα βλέπαμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος….ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Ο Πρωταθλητής Δήμαρχος, η Μύκονος και τα Γιάννενα

Ο Γιώργος Ζάχος υποψήφιος τοπικός σύμβουλος με την παράταξη του Φίλιππα Φίλιου, εξηγεί γιατί ο δήμος δεν είναι πρωταθλητής στα έργα όπως διατείνεται ο δήμαρχος, ούτε όμως η πόλης έγινε ξαφνικά Μύκονος όσον αφορά το τουριστικό ενδιαφέρον

Για οχτώ χρόνια ο απερχόμενος Δήμαρχος μας μιλούσε για «Δήμο Πρωταθλητή των Έργων» με βάση στατιστικά στοιχεία της συνοπτικής έκδοσης «Οι ΟΤΑ σε αριθμούς» που εξέδωσε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων ( Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.) στην οποία ο Δήμος Ιωαννιτών ήταν έβδομος σε εντάξεις έργων στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο πίσω από Δήμους της Κέρκυρας, των Άνω Λιοσίων, της Κοζάνης κ.α.Ο «Πρωταθλητής» παρουσίαζε ως δικά του τα 137 έργα που είχαν τελικούς δικαιούχους την Νομαρχία, το Πανεπιστήμιο, τα Νοσοκομεία κ.α. Για τον Δήμο Ιωαννιτών η έκθεση της Περιφέρειας Ηπείρου ανέφερε 21 έργα με συνολικό προϋπολογισμό 18.981.968,12 ευρώ.

Τα σπουδαιότερα από τα έργα αυτά ήταν:
1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΚΕΝΑΝ ΜΕΣΣΑΡΕ) . Προϋπολογισμού: 7499323
2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ - ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ - ΚΑΝΙΓΓΟΣ. Προϋπολογισμού: 3000000
3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ. Προϋπολογισμού: 2640000
4. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΙΚΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΗ. Προϋπολογισμού: 968000
5. ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑ’ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. Προϋπολογισμού: 300000
6. ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Προϋπολογισμού: 350000
7. ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ. Προϋπολογισμού: 120000
8. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. Προϋπολογισμού: 80000
9. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ. Προϋπολογισμού: 267296,21
10. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. Προϋπολογισμού: 590000
11. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ. Προϋπολογισμού: 1736400
Τα έργα αυτά παρουσιάζονται συνεχώς για οκτώ χρόνια. Με βάση όλα τα στοιχεία ο Δήμος Ιωαννιτών όχι μόνο χάνει τον τίτλο του Πρωταθλητή αλλά τοποθετείται στους ουραγούς του Πρωταθλήματος. Επειδή όμως ο απερχόμενος Δήμαρχος γνωρίζει ότι το ξαναζεσταμένο φαγητό των έργων δεν χωνεύεται εύκολα, ανακάλυψε νέο μύθο, ότι είμαστε «ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ελλάδος που συναγωνίζεται την Μύκονο και την Σαντορίνη».Tο γεγονός ότι Δήμος δεν έκανε τίποτα για την προώθηση του Τουρισμού καθώς δεν τύπωσε ούτε καν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για την προώθηση του Τουρισμού της πόλης και της περιοχής, απουσιάζει από κάθε δράση προβολής της πόλης ενώ ακόμη και το κιόσκι τουριστικής ενημέρωσης στον Μώλο είναι εγκαταλειμμένο για χρόνια, προφανώς τα θεωρεί λεπτομέρειες. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πουλήσει μύθους στους ψηφοφόρους.Το πρόβλημά του είναι ότι οι Δημότες των Ιωαννίνων δεν εξαπατώνται πλέον καθώς γνωρίζουν ήδη το έργο του και στον τομέα αυτό και ότι η παράταξη «Ενότητα Πολιτών, Νέα Γιάννενα» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Φίλιππα Φίλιο είναι αυτή που έχει σχέδιο για τουριστική ανάπτυξη του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με σεβασμό πάντα στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον του.


Γιώργος Ζάχος
Διευθυντής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
Υποψήφιος Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων με την «Ενότητα Πολιτών, Νέα-Γιάννενα»


ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μα δεν ντρέπεται;


Θα έπρεπε να ντρέπεται η κ. Ασημακοπούλου. Η φαντασία της καθόλου δεν αφορά τους Γιαννιώτες, όπως την ξεδίπλωσε στις τηλεοπτικές μας οθόνες. Οργιάζουσα η φαντασία της αρχιδελφίνου του Νίκου Γκόντα. Μόνο και μόνο η ανατροφή της δεν επιτρέπει τέτοιο απαξιωτικό ύφος και λόγο για τον Φίλιππα Φίλιο, που αν μη τι άλλο έχει μία μακρά και συνεπή παρουσία στην αυτοδιοίκηση. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.Καθόλου δεν μας αφορά τι βλέπει μπροστά της η φιλόδοξη απερχόμενη αντιδήμαρχος, όταν κλείνει τα μάτια της.Μας ενδιαφέρει τι βλέπουν τα μάτια των Γιαννιωτών όταν είναι ανοιχτά. Και τι ακούν τα αυτιά τους.Τις μέρες αυτές είδαν και άκουσαν πολλά. Φτάνει!Όσο για τα οράματα, ας τα προσέχει η Άννα. Είναι γνωστή η ιστορία της Ζαν ντ΄Αρκ...

Αναγνώστης

Απάντηση Δ. Γεωργακοπούλου στον Αλέκο Καχριμάνη


Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και δημιουργούν ανησυχία στους πλημμυροπαθείς η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Επειδή η αγωνία των πλημμυροπαθών έχει ξεχειλίσει και τα τηλεφωνήματα τους είναι πολλά για το αν θα αποζημιωθούν, θεωρώ απαραίτητο να κάνω τις εξής διευκρινήσεις προς τους πλημμυροπαθείς:
* Δεν μπορεί ο κ. Νομάρχης Ιωαννίνων να παίζει με τον πόνο και τις κατεστραμμένες περιουσίες των πλημμυροπαθών μαζεύοντας αιτήσεις την τελευταία στιγμή ενώ έδειξε ολιγωρία και παντελή ανετοιμότητα απέναντι στους κατοίκους.
* Το έργο της αποκατάστασης των πλημμυροπαθών, το ανέλαβε η κυβέρνηση σε συνεργασία μαζί μου και έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά κηρύσσοντας τους πλημμυροπαθείς σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.
* Οι πλημμυροπαθείς θα αποζημιωθούν άμεσα με την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών και θα ενταχθούν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση και υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν.
* Ο κ. Νομάρχης Ιωαννίνων προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του αλλά και να μπερδέψει τους πληγέντες ενώ δεν καθάρισε τις τάφρους και τα ρέματα έγκαιρα όπως έπρεπε και όπως όφειλε. Επίσης, έχει την αποκλειστική ευθύνη των θυροφραγμάτων που δεν άνοιξαν έγκαιρα και έπνιξαν τους κατοίκους και τις περιουσίες τους διότι ο Δ/ντης του ΓΟΕΒ που έχει την ευθύνη της λειτουργίας των θυροφραγμάτων είναι στη Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Από τη θέση ευθύνης που κατέχω, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, διαβεβαιώνω ότι τα συνεργεία και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι κοντά στους πλημμυροπαθείς και θα αποζημιωθούν άμεσα για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες».

ΜΗΝΥΜΑ ΥΠ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΠΑΒΡΑΝΟΥΣΗ


Γιαννιώτισσες και Γιαννιώτες,
Μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών έχω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω προσωπικά αλλά και εκ μέρους όλων των συναδέλφων και του επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλη Αργύρη για την εμπιστοσύνη που μας δώσατε.Από εσάς στάλθηκε ένα σαφές μήνυμα είτε μέσα από την αποχή, είτε μέσα από την επιλογή του συνδυασμού, είτε μέσω της επιλογής του άκυρου και λευκού.Στάθηκαν μηνύματα και προς την κυβέρνηση και προς τον φορέα που έχει εκφράσει την στήριξη στον συνδυασμό μας.
Γιαννιώτισσες και Γιαννιώτες,
Σεβόμαστε την άποψη των πολιτών. Ήταν, είναι και θα είναι το βασικό δεδομένο της πορείας μας.Ανεξάρτητα των επιλογών που έγιναν την Κυριακή που μας πέρασε, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στα οράματα μας αλλά και στην μέθοδο για την πραγμάτωση τους.Η προσπάθεια μου, που πολλοί από εσάς στηρίξατε και σας ευχαριστώ γι αυτό ακόμη μια φορά, δεν σταματά εδώ.Τώρα όμως την Κυριακή που μας έρχεται η επιλογή είναι διαφορετική.Και αφορά ποιοι θα αναλάβουν να χαράξουν και πως μια ελπιδοφόρα πορεία για τον τόπο μας.Ποιοι θα σεβαστούν και θα ακούσουν τις διαφορετικές απόψεις. Ποιοι θα υποστηρίξουν και θα αποφασίσουν τον διάλογο για να συνδιαμορφωθούν προτάσεις και αποφάσεις.Ποιοι θα εγγυηθούν την σύνθεση των προτάσεων και απόψεων και θα αποκλείσουν τον συμβιβασμό με συμφέροντα.Ποιοι τελικά θα περιφρουρήσουν και με ποια μέθοδο την αξιοπιστία στις συλλογικές αποφάσεις ώστε να υλοποιηθούν. Όλοι μαζί και καθένας προσωπικά είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε όλα τα προηγούμενα να γίνουν πράξη.Η ευκαιρία είναι μοναδική, όλοι μαζί, να πάρουμε την τύχη της Ηπείρου στα χέρια μας και να βάλουμε τις βάσεις για μια άλλη νοοτροπία, άλλες πρακτικές στην άσκηση της εξουσίας, στην εξυπηρέτηση του πολίτη, την ανάπτυξη της Ηπείρου.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΒΡΑΝΟΥΣΗΣ

Δήλωση Μιχάλη Καρχιμάκη


Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και τη στάση των κομμάτων της αριστεράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:"Οι ηγεσίες των κομμάτων της παραδοσιακής αριστεράς, έκαναν την επιλογή τους. Κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους, στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, να επιλέξουν μεταξύ του λευκού, του άκυρου και της αποχής.Πιστεύω και το πιστεύω βαθιά, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών, δεν θα μείνει αμέτοχη. Δεν θα μείνει αμέτοχη, γιατί έχει άποψη και θέση, γιατί δεν έχει μάθει να παρακολουθεί αλλά να διαμορφώνει τις εξελίξεις, γιατί ξέρει ότι οι μεγάλες αλλαγές και ανατροπές, δεν γίνονται από αυτούς που απέχουν, αλλά από αυτούς που δηλώνουν παρών.Είμαι βέβαιος, ότι με τη μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών, θα συναντηθούμε αυτή την Κυριακή, στην κάλπη.Στην περιφέρεια Αττικής, στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, παντού, σε όλη την Ελλάδα, θα συναντηθούμε με την πλειοψηφία των πολιτών που τοποθετούν τον εαυτό τους στην μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, για να δώσουμε τη νίκη, σε συνδυασμούς και πρόσωπα, που πιστεύουν και μπορούν να αναδείξουν τις δυνατότητες και τον πλούτο των τοπικών κοινωνιών".

Οι έχοντες την μύγα


Κανένας δεν τους κατηγόρησε, κανένας δεν άφησε το παραμικρό υπονοούμενο εναντίον τους.Η αντίδραση της δημοτικής αρχής για τα φέιγ βολάν την αθλιότητας που πετάχθηκαν στα Γιάννινα, θυμίζει την λαική παροιμία «ο έχων την μύγα, μυγιάζεται». Προφανώς δεν έχουν μόνο την μύγα.Οι συντάκτες του κειμένου, ο παραλήπτης των πακέτων και οι διανομείς τους, είναι γνωστοί. Προδίδονται μόνοι τους γιατί καμαρώνουν για την αθλιότητά τους.Το «μυστικό» διέρρευσε και εκτέθηκαν.Σήμερα εκτέθηκαν διπλά, αφού με την ανακοίνωσή τους, έδειξαν ότι προσχώρησαν πλήρως την επικοινωνιακή πολιτική της…ομελέτας.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Μήνυμα για τις εκλογές της Κυριακής


Την Κυριακή καλούμαστε στις κάλπες για να εκλέξουμε τη νέα δημοτική αρχή. Δόθηκε στον καθένα μας η δυνατότητα, κατά τον πρώτο γύρο, να ψηφίσει τους συνδυασμούς της προτίμησής του.Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε μεταξύ των δύο επιλογών, αλλά και των διλημμάτων που τίθενται εν όψει της επόμενης ημέρας.Καλούμαστε να πούμε τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι.Την Κυριακή λέμε όχι στην σπατάλη, στην αδιαφάνεια, στην αλαζονεία, στην εγκατάλειψη και στο κατεστημένο.Την Κυριακή λέμε ναι στο νοικοκύρεμα, στην διαφάνεια, την λογοδοσία και την συμμετοχή, στην συλλογικότητα και τις καθαρές σχέσεις, στην αλληλεγγύη και την ποιότητα ζωής, στην πρόοδο και την αλλαγή!Αυτή την Κυριακή κρίνεται η πορεία και η στάση ζωής των ανθρώπων που καλούμαστε να στηρίξουμε.Κρίνονται τα προγράμματα και οι προτάσεις που διατυπώθηκαν για τη νέα εποχή του δήμου μας.Αποφασίζουμε αν θα γυρίσουμε οριστικά σελίδα, αν θα βάλλουμε τέλος στην οπισθοδρόμηση.

Επιλέγουμε Ενότητα
Επιλέγουμε Ενότητα Πολιτών
Ψηφίζουμε Φίλιππα Φίλιο
Την Κυριακή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Κοντά στους πληγέντες από τις πλημμύρες η Περιφέρεια Ηπείρου


Κοντά στους πληγέντες από τις πλημμύρες βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Ηπείρου ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση της κυβέρνησης κηρύσσοντας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης τις περιοχές που επλήγησαν.Παράλληλα τα αρμόδια Υπουργεία (Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης) βρίσκονται σε ετοιμότητα και διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) για την καταβολή των αποζημιώσεων, μόλις ολοκληρωθεί η οριοθέτηση των πληγέντων περιοχών. Η Περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και τα συνεργεία ελέγχου που έχει συστήσει συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη των ζημιών και σε άλλες πληγείσες περιοχές προκειμένου, μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής, να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς της Κ.Υ.Α., για να αποζημιωθούν.

Μήνυμα Μιχάλη Χαλικιά


Σας ευχαριστώ από καρδιάς που τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Αργύρη.Την επόμενη Κυριακή θα βρεθούμε μαζί με πολίτες που επιλέξαμε διαφορετικά ψηφοδέλτια στον πρώτο γύρο αλλά έχουμε κοινές επιδιώξεις. Θέλουμε να τους βεβαιώσουμε ότι τους ακούσαμε. Έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας αλλά κυρίως το μυαλό μας σε κάθε φωνή.Σας καλώ να δώσουμε ξανά τη μάχη και να επιλέξουμε Περιφερειάρχη τον Βαγγέλη Αργύρη για να κάνουμε την ΗΠΕΙΡΟ τον καλύτερο "Τόπο να Ζεις".


Με τιμή,
Μιχάλης Χαλικιάς,
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
με το συνδυασμό του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 14ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Και τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον…
Επιλέγουμε να πάμε μπροστά!


Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες,
Ο πρώτος γύρος των Αυτοδιοικητικών εκλογών έδωσε στους πολίτες την ευκαιρία να στείλουν τα μηνύματά τους στην Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.Τώρα, όμως, η επιλογή της 14ης Νοέμβρη είναι διαφορετική.Ή θα γίνει αφετηρία να προχωρήσει η Ήπειρος Μπροστά, στο δρόμο της Ανάπτυξης , της Εξέλιξης και της Ευημερίας ή θα συνεχίσει το δρόμο της συντήρησης, της απραξίας και της οπισθοδρόμησης.Την Κυριακή δεν κρίνεται κανένα κόμμα και καμία κεντρική Κυβέρνηση.Κρίνονται πολιτικές, νοοτροπίες και πρακτικές.Κρίνεται η δυνατότητα να υπάρχει ισχυρή ομάδα ανάληψης της Διακυβέρνησης της Ηπείρου.Κρίνεται ο Βηματισμός της Ηπείρου για τα επόμενα χρόνια σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.Καλούμε και όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, τους συνδυασμούς και όλες τις δυνάμεις της οικολογίας και της εξέλιξης, να δώσουμε έναν κοινό αγώνα.Μας συνδέουν κοινοί στόχοι και κοινές επιδιώξεις.Την ερχόμενη Κυριακή Παίρνουμε την τύχη της Ηπείρου στα χέρια μας.Δεν μας περισσεύει κανείς. Κανείς δεν πρέπει να δηλώσει απών από το προσκλητήριο «ξεσηκωμού» των Ηπειρωτών για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε Μαζί το δρόμο που οδηγεί την Ήπειρο Μπροστά.Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε «φωνή» και πεδίο δράσης σε όλες τις δυνάμεις της δημιουργίας, της εξέλιξης, της προόδου και της οικολογίας.Ο νέος κύκλος της ιστορίας του τόπου μας πρέπει να γραφτεί με καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρους στόχους. Με Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Δημιουργικότητα.Χωρίς πισωγυρίσματα, στείρες διαχωριστικές γραμμές, υπόγεια «ρεύματα» και διαδρομές.Αυτό θέλουμε. Το Αξίζουμε και το Μπορούμε.

Βαγγέλης Αργύρης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου

Ο πολιτικός ξεπεσμός του Νίκου Γκόντα...


Πολλοί πίστεψαν ότι η Δεξιά μπορεί να αλλάξει, μπορεί να γίνει ανθρώπινη. Όμως οι πολίτες των Ιωαννίνων,τις τελευταίες ημέρες το κατάλαβαν καλά: Η Δεξιά δεν αλλάζει, δεν θα αλλάξει ποτέ!Ο Νίκος Γκόντας και η συμμορία που διοικεί τον Δήμο Ιωαννιτών,χρησιμοποίησαν καθ' όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου,όλες τις γκεμπελίστικες μεθόδους,στις οποίες πάντα κατέφευγε το παρακράτος της δεξιάς. Έφτιαξαν διαδικτυακές "ομελέτες",μοίρασαν υβριστικά φέιγβολάν,εκβίασαν τους εργαζόμενους στο Δήμο Ιωαννιτών,χρησιμοποίησαν μαϊμού δημοσκοπήσεις και εξέδιδαν σε καθημερινή βάση υβριστικά δελτία τύπου.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΝΟΥ ΣΤΟ ΑΡΤΑ TV


Συνδημότισσες και συνδημότες,
Εκφράζω από καρδιάς τα αληθινά μου ευχαριστήρια προς όλους εσάς, που με την ψήφο σας, την προηγούμενη Κυριακή, μας φέρατε μια ανάσα από την οριστική ΝΙΚΗ.Σήμερα, δύο μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 14ης Νοέμβρη, σας καλώ να προσέλθετε μαζικά και να ψηφίσετε.Να δώσετε με την ψήφο σας την τελική NIKH.Να ψηφίσετε, για εσάς και για το μέλλον των παιδιών σας,γιατί έχουμε χρέος και ευθύνη απέναντί τους.Εμείς, έχουμε βάλει ένα στοίχημα, και θα το κερδίσουμε.Να οδηγήσουμε τον Δήμο μπροστά.Ένα Δήμο που θα έχει υπέρτατο σκοπό την δουλειά και την κοινωνική στήριξη των δημοτών, με ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση των νέων και τη δημιουργική τους έκφραση.Μια δημοτική αρχή που δεν θα ξεχωρίζει τους πολίτες ανάλογα την κομματική ή παραταξιακή τους τοποθέτηση.Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας με όλα τα χαρακτηριστικά που μας διακρίνουν.Σας καλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη,ποιος θα σας υπηρετήσει και ποιος θα διοικήσει το δήμο Ηγουμενίτσας.Γνωρίζετε πολύ καλά την πορεία μου και την αγάπη μου για εσάς και την Αυτοδιοίκηση.Γνωρίζετε πολύ καλά τους συμπολίτες μας, που απαρτίζουν τον συνδυασμό « Κοινωνία Αξιών ».Είναι άνθρωποι με γνώση και εμπειρία, με ήθος και δυναμισμό, είναι η εγγύηση για να πετύχουμε αυτό που ΜΑΖΙ σχεδιάσαμε και έχει ανάγκη ο Δήμος μας.Είναι ώρα ευθύνης για όλους.Μην αφήσετε τις τύχες του Δήμου Ηγουμενίτσας στα χέρια τους.Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω σε θέματα αρχών και αξιοπρέπειας.Σέβομαι τον πολίτη και δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσω τον ανθρώπινο πόνο και την ατομική ανάγκη για λόγους ψηφοθηρίας…Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας τέτοιας προσπάθειας υφαρπαγής της ψήφου.Αντιμετωπίστε περήφανοι τέτοιες ευτελείς προκλήσεις.Αφήνουμε οριστικά την Κυριακή, πίσω το παρελθόν και τις παρωχημένες μεθοδεύσεις.Με αγωνιστικότητα και πάθος θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου. Θα διεκδικήσουμε τα χρήματα αλλά κυρίως, με γνώση και μεθοδικότητα θα εκμεταλλευτούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.Σας καλώ στον αγώνα τον «καλό» και υποσχόμαστε
* Διαφάνεια σε όλα
* Αξιοπρεπή συμπεριφορά στον δημότη από εμάς και τις υπηρεσίες του Δήμου
* Αξιοκρατία
* Ευαισθησία
* Εντιμότητα και προάσπιση του δημόσιου χρήματος
* Αγωνιστική στάση και συμπεριφορά απέναντι σε κάθε εξουσία
* Πάνω απ’ όλα, θα πορευτούμε με σεβασμό, ήθος και ευπρέπεια, που είναι η εντολή της κοινωνίας σήμερα.

Την Κυριακή η ΝΙΚΗ είναι σίγουρη. Είναι μια δική σας ΝΙΚΗ. Σας ευχαριστώ πολύ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΣ

Ελλείψεις στα φαρμακεία έχουν τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Αιτία η… ασυμφωνία των εταιρειών με το υπ. Υγείας

Σοβαρή ταλαιπωρία υφίστανται ασθενείς που πάσχουν από πολύ σοβαρές νόσους και στα Νοσοκομεία της πόλης μας, καθώς τα φαρμακεία που λειτουργούν εντός των ιδρυμάτων στερούνται σκευασμάτων, τα οποία είναι αναγκαία στους νοσηλευόμενους ουσιαστικά για να επιβιώσουν.Αιτία της έλλειψης συγκεκριμένων φαρμάκων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το «Χατζηκώστα», είναι το γεγονός ότι αυτά δεν αποστέλλονται στα φαρμακεία τους από τις εταιρείες που τα εμπορεύονται, γιατί, όπως αυτές δηλώνουν, δεν συμφώνησαν ακόμη με το υπουργείο Υγείας για τις τιμές των σκευασμάτων!Αυτή η ασυνεννοησία Υπουργείου και εταιρειών ταλαιπωρεί ανθρώπους με βαριά νοσήματα που αναγκάζονται οι ίδιοι ή συγγενείς τους, αφού δεν βρίσκουν τα σκευάσματα που χρειάζονται στα φαρμακεία των Νοσοκομείων, να τα αναζητούν σε ιδιωτικά φαρμακεία στα Γιάννινα.Και μπορεί έξω οι ασθενείς να βρίσκουν τα φάρμακα, όμως πληρώνουν περισσότερα χρήματα για να τα αγοράσουν, αφού τα Νοσοκομεία δεν εισπράττουν το ίδιο κέρδος με τους ιδιώτες φαρμακοποιούς. Ως αποτέλεσμα, επιβαρύνονται περισσότερο και τα διάφορα Ασφαλιστικά Ταμεία.Έλλειψη ορισμένων βασικών σκευασμάτων παρατηρείται στα φαρμακεία των Νοσοκομείων στα Γιάννινα τον τελευταίο μήνα και δεν φαίνεται ακόμη πουθενά λύση στο πρόβλημα, γεγονός που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από πλευράς των ασθενών και των δικών τους ανθρώπων.Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε σε συμπολίτες μας που διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία συγκεκριμένου -ακριβού- σκευάσματος η προϊσταμένη του φαρμακείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Όπως είπε, έχει παραγγείλει το φάρμακο ήδη δύο φορές στην εταιρεία που το κυκλοφορεί, όμως η ίδια δεν το στέλνει, ώσπου να καθοριστεί η τιμή του!Πάντως, είναι γεγονός ότι όσο οι εταιρείες είχαν κίνητρο το μεγάλο κέρδος, τα φάρμακα έφθαναν στα Νοσοκομειακά ιδρύματα στην ώρα τους.Η Πολιτεία και το υπουργείο Υγείας άφηναν χρόνια τώρα, να εξελίσσεται μία κατάσταση που υπερχρέωνε τα ταμεία των ασφαλισμένων, ενώ έφερνε μεγάλα κέρδη στις φαρμακευτικές εταιρείες. Τώρα αυτές είναι φυσικό να εκβιάζουν το Κράτος, βάζοντας στο επίκεντρο των απαιτήσεών τους εκείνους που έχουν στο χέρι, δηλαδή τους ασθενείς που νιώθουν αβοήθητοι.Με την έλλειψη σκευασμάτων το σίγουρο είναι ότι πάλι οι ασθενείς θα… πληρώσουν τη νύφη. Οι εταιρείες θα ασκήσουν πιέσεις στο κράτος για να πάρουν όσα τους λείπουν και αυτό δεν φαίνεται να προχωράει σε ποινές ενάντια σε κάθε εταιρεία, που αρνείται να εφοδιάσει την αγορά με τα απαραίτητα φάρμακα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ


Διαβάζοντας σήμερα το βιογραφικό της κα ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, λόγω και του δημοσιεύματος, που έπεσε στην αντιληψή μου, του epirusvoice με τίτλο " το νόμιμο είναι και ηθικό;" η κυρία Καλογιάννη γράφει ότι ασχολείται επαγγελματικά με τη διοίκηση της εταιρίας VERITEK A.T.E.E. και VERILOG A.E. Η κυρία Καλογιάννη μάλλον ξέχασε να αναφέρει ότι εκτός από την συμμετοχή της στη διοίκηση των δύο εταιριών είναι και συνιδιοκτήτρια των δύο εταιριών μαζί με τον άντρα της. Αυτό προκύπτει από τα ΦΕΚ που βρήκα και σου στέλνω. Στη μεν VERITEK A.T.E.E. κατέχει το 9% των μετοχών ενώ στην εταιρία VERILOG A.E. κατέχει το 50% των μετοχών.Η εταιρία VERITEK A.T.E.E. αναλαμβάνει δημόσια έργα όπως «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ», ύψους 2,6 εκ το φεβρουάριο του 2010 κά.Η εταιρία Fiber Link ειναι ιδιοκτησία των Σίτου Γεώργιου του Σπυρίδωνα και Σίτου Κωνσταντίνου του Σπυρίδωνα.Οι Σίτος Γεώργιος του Σπυρίδωνα και Σίτος Κωνσταντίνου του Σπυρίδωνα εμφανίζονται και ως μέλη του ΔΣ της εταιρίας VERITEK A.T.E.E.Η εταιρια VERITEK A.T.E.E. συμμετέχοντας σε κοινοπραξία με την εταιρία Fiber Link είναι ανάδοχος των συμβάσεων για τα Έργα Προμήθειας και Εγκατάστασης Ευρυζωνικών Δικτύων Οπτικών Ινών στους Δήμους Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, συμβατικού τιμήματος 1,54 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν ενταχθεί στην Κοινωνία της Πληροφορίας το 2007.Είναι δυνατόν η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης να έχει στην ιδιοκτησία της Ανώνυμη Εταιρία που αναλαμβάνει δημόσια έργα; Η΄ θα μεταβιβάσει μετά τις εκλογές τις μετοχές της στον άντρα της και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα; Αν προσθέσουμε στα στοιχεία αυτά και τα στοιχεία της έρευνας για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ και το 1.173.000 ευρώ τότε τα πράγματα δεν είναι όσο αθώα θέλουν να μας τα παρουσιάζουν.Σίγουρα υπάρχουν και άλλα έργα που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ούτε να μπορώ να τα βρω σε λίγο χρόνο από τώρα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η ''Ευρωπαϊκή'' πόλη του Νίκου Γκόντα

Τι στιγμή που οι Ευρωπαϊκές πόλεις έχουν περάσει στη λογική του μηδενικού απορρίμματος (zero waste), αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στην ''Ευρωπαϊκή'' πόλη του Νίκου Γκόντα.

Μήνυμα Δημήτρη Παπαδόπουλου


Εδώ και τέσσερα χρόνια όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης και μετέπειτα οι δυνάμεις των περιφερειακών δήμων που συνενώθηκαν, πραγματοποίησαν μια τιτάνια προσπάθεια, συγκρότησης μιας αυτοδιοικητικής παράταξης, που είχε βασικό στόχο την απαλλαγή από μια επικίνδυνη δημοτική αρχή, που έχει κακοδιαχειριστεί την περιουσία του Γιαννιώτη πολίτη, εδώ και οχτώ χρόνια. Το αποκορύφωμα της προσπάθειας αυτής, θα είναι η νίκη την Κυριακή το βράδυ και η ανάδειξη του επικεφαλή της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, κ Φίλιππα Φίλιο σε νέο Δήμαρχο της πόλης.Είναι πλέον πασιφανές σε όλη την πόλη, ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα και να αποδείξουμε ότι πρακτικές του παρελθόντος όπως υβριστικά φειβολάν, απειλές και χρηματισμοί πολιτών, διασπορά φαύλων πληροφοριών και υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών, δεν έχουν θέση στον Γιαννιώτικη κοινωνία. Οι Γιαννιώτες επέλεξαν με την ψήφο τους την πρώτη Κυριακή των εκλογών, έναν δημοκρατικό δρόμο, απαλλαγμένο από αυθαιρεσίες και αναξιοκρατία, παρά τα όσα σκαρφίστηκε η δημοτική αρχή και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι τυχοδιώκτες που επωφελούνται από αυτήν.Δεν μένει παρά να επικυρώσουμε την δεύτερη Κυριακή 15 Νοεμβρίου, την προσπάθεια αυτή, αναδεικνύοντας την δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ως νέα δημοτική αρχή στην πόλη των Ιωαννίνων.


Παπαδόπουλος Δημήτρης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ

Γράφει ο Γιάννης Φερεντίνος

To Ζαγόρι σαν ένας δήμος πλέον, , όπως η ιστορική του διαδρομή και η γεωγραφική οντότητα το επιτάσσει , εισέρχεται σε μία νέα φάση της ύπαρξης του.H νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Νοεμβρίου θα χαράξει την καινούργια πορεία του Ζαγορίου και οι εκλεγμένοι άρχοντες , δήμαρχος , δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι θα λογοδοτήσουν στην ιστορία για την παρουσία τους στο νέο ξεκίνημα του ενιαίου δήμου Ζαγορίου.Το Ζαγόρι τοποθετημένο στο δίπολο ακμής και παρακμής , δυστυχώς σήμερα είναι στο πόλο της παρακμής , για ορισμένα δε χωριά του η ερήμωση και η εγκατάλειψη δεν πάει παρακάτω.H νέα δημοτική αρχή έχει δύσκολο έργο και οι οικονομικές συγκυρίες το καθιστούν δυσκολότερο.H παρουσία του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Σπύρου με το αξιόλογο επιτελείο των συνεργατών του δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.Ας δώσουμε στην κίνηση αυτή την δυνατότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και πιστεύω το Ζαγόρι στο τέλος της τετραετίας μόνον θετικά οφέλη θα αποτιμήσει.

Με εκτίμηση

Γιάννης Φερεντίνος
Οφθαλμίατρος,Τσεπέλοβο

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΥΓΑ


Σε όσους τον γνωρίζουν το ύφος είναι οικείο. Δεν παύει όμως να ανοίκειο. Ο νομάρχης όταν θολώνει μιλάει απρεπώς, μαγκιόρικα και προσπαθεί να απαξιώσει το συνομιλητή του.Αυτό το ύφος αντιμετώπισε και ο Βαγγέλης Αργύρης όταν οι δύο συναντήθηκαν τυχαία στην επιθεώρηση των πλημμυρών. Στο βίντεο που φιλοξενήθηκε σε τοπικά και αθηναϊκά κανάλια και ήδη είναι δημοφιλές και στο youtube, οι δύο συνυποψήφιοι μεταξύ τους μιλάνε με οικειότητα λόγω της γνωριμίας τους. Το λεξιλόγιο του Αλέκου Καχριμάνη προκαλεί εντύπωση. «Ντρέπομαι για πάρτη σου», «Το Αργυριστάν τελείωσε» και άλλες παρόμοιες φράσεις φανερώνουν τον μεγάλο εκνευρισμό και την απαξίωση του συνομιλητή του. Η δε σκηνή που ο νομάρχης φτιάχνει το παντελόνι του δείχνει και τη μεγάλη εξοικείωσή του με το φακό.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πολιτική συνταγή με κρόκους και ασπράδια

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Η Δημοτική αρχή για τις ύβρεις κατά Φίλου που «πλημμύρισαν»την πόλη καταδίκασε το γεγονός προστατεύοντας για μια ακόμη φορά τον πολιτικό μας πολιτισμό…Δεν υιοθετεί ο κος Γκόντας δια του γραφείου τύπου ενέργειες που συνιστούν οπισθοδρόμηση. Μόλις μετά το πέρας της ανακοίνωσης εκείνο που υποστήριζε με παρρησία και όχι με ανώνυμα φέϊγ βολάν η απελθούσα Αρχή έρχεται με την μορφή «επικοινωνιακής ομελέτας» να συμπληρώσει ο επώνυμος πολιτικός λίβελλος δια του «αρχιτέκτονα»του είδους Σπύρου Πανταζή. Στην εκπνοή του προεκλογικού χρόνου οφείλει μια ακόμη απάντηση η δημοτική αρχή στον βιασμό του εκλογικού σώματος και στην επέλαση της βαρβαρότητας. Αυτό που αποτυπώνεται στις εκλογές από το επικοινωνιακό επιτελείο του κου Γκόντα ότι «πολλά τα βιολιά στην παράταξη πολλά και τα φάλτσα» που οδηγούν την πολιτική ζωή σε σκοτεινές ατραπούς…Αυτά που συμβαίνουν δεν σκιαγραφούν τους όρους μιας ομαλής πολιτικής αντιπαράθεσης ξεπερνούν το στάδιο της διαφωνίας οδηγούν στην αυθάδεια της συλλογικής μνήμης, εξισώνοντας την αναμέτρηση με τους οικείους τους όρους, την χυδαιότητα.Η συνολική εικόνα με δηλώσεις αυτοαναφορικές προσώπων θεματοφυλάκων κατά τ’ άλλα του πολιτισμού και την αρχιτεκτονική κληρονομιά (κοινό μυστικό στην πόλη ότι την έκαναν φτωχότερη) αποτυπώνουν την ποιότητα αυτών που μας κυβέρνησαν και πλήττουν πολλαπλά την κρίση η οποία απέχει πολύ από το να είναι απλώς …οικονομική.Η μάχη για να αλλάξουμε σελίδα στο δήμο από την πολύχρονη διακυβέρνηση της συντηρητικής παράταξης εξελίσσεται. Τα δύο τρίτα της κοινωνίας αισθάνονται εκτός συστήματος, είτε ψήφισαν είτε όχι. Το κακό με τους ανθρώπους, έλεγε ο Μπρέχτ, είναι πως ναι μεν είναι μηχανές εξαιρετικής απόδοσης, αλλά δυστυχώς, σκέφτονται. Σκέφτονται και αντιδρούν, και καμιά φορά εξεγείρονται, μακάρι στην περίσταση προς την κατεύθυνση μιας πιο δίκαιας αυτοδιοίκησης. Την Κυριακή οι κάλπες κλείνουν. Ο κοινωνικός στίβος τώρα αρχίζει.Θα κλείσω με μια ακόμη ρήση του Μ. Μπρέχτ αφιερωμένη στον κύριο Πανταζή Προϊστ. Της 6ης Εφορ. Νεωτέρων Μνημείων και μέλος του ICOMOS! “Η αισθητική είναι ηθική…” και όχι μαγειρική συνταγή με κρόκους και ασπράδια.

Μύνημα Δημήτρη Ρογκότη


Οι επαναληπτικές εκλογές στις 14ης Νοεμβρίου είναι και διαφορετικές και σημαντικές.Είναι «καινούριες» εκλογές γιατί έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Έχουμε, δηλαδή, μια εκλογική διαδικασία με νέα αφετηρία.Είναι όμως και σημαντικές, γιατί ο «Καλλικράτης» και η νέα διοικητική ανασυγκρότηση διαμορφώνει νέα δεδομένα, καινούριες προοπτικές για τον τόπο μας, το Δήμο μας. Είναι σημαντικές γιατί οι συνδημότες μας έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο θέσεις:
* Σ’ αυτούς που πιστεύουν στο Δημοκρατικό Προγραμματισμό, στον υπεύθυνο και συλλογικό σχεδιασμό και στο συντονισμό όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας, και από την άλλη,
* Σ’ εκείνους που δεν πιστεύουν στον «Καλλικράτη», που επιμένουν πεισματικά στην τοπικιστική αντίληψη, που επιμένουν στο αυστηρά συγκεντρωτικό και πελατειακό σύστημα διοίκησης και συνεπώς στην απομόνωση της περιοχής μας.
Αγαπητοί συνδημότες,
Ως περιοχή και ως Δήμος Ζίτσας δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς.Την ερχόμενη Κυριακή ο καθένας έχει την προσωπική ευθύνη για την επιλογή που θα κάνει.Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα στην ωριμότητα της κρίσης των συνδημοτών μας, οι οποίοι θα αναδείξουν όχι μόνο πρώτη την Δημοτική μας Παράταξη, αλλά και ρεύμα πλειοψηφικό προς όφελος όλων μας.Πάμε, λοιπόν, όλοι μαζί για ένα νέο αυτοδιοικητικό ξεκίνημα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΓΚΟΤΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ

Γιατί εκνευρίστηκε ο κ. Καχριμάνης;

Ο Β. Αργύρης επανήλθε με ερωτήματα και κριτική

Το ερώτημα, γιατί εκνευρίστηκε ο νομάρχης στην προχθεσινή τους συνάντηση στον τόπο του προβλήματος που ...έπνιξε περιοχές του λεκανοπεδίου, χρησιμοποίησε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης για να αναδείξει τις ευθύνες και της νομαρχίας και του ιδίου του κ. Καχριμάνη στην λήψη μέτρων. Ταυτόχρονα μίλησε για εικόνα που δόθηκε και σε ΜΜΕ της Αθήνας με τον έντονο διάλογο τους, και δεν τιμά την 'Ήπειρο και τους ιδίους.«Γίναμε μάρτυρες όχι καλής εικόνας που βγήκε στα ΜΜΕ και της Αθήνας, εικόνα που δεν τιμά την Ήπειρο, είπε ο Βαγγέλης Αργύρης και πρόσθεσε ότι και ο ίδιος και ο Αλέξανδρος Καχριμάνης εκπροσωπούν την Ήπειρο και θα δώσουν τη μάχη των εκλογών». Επίσης ο κ. Αργύρης ζήτησε απάντηση και σε ένα άλλο ερώτημα:«Δεν κατανόησα τον εκνευρισμό του και τι εννοούσε με το τέρμα το «αργυριστάν» είμαι υπερήφανος ως Ηπειρώτης και θα ήθελα μια διευκρίνιση από τον νομάρχη».Αναφερόμενος στη «μάχη» της Κυριακής τόνισε ότι «δεν κρίνεται το μέλλον του Αργύρη και του Καχριμάνη ή ο χαρακτήρας τους, αλλά το μέλλον της Ηπείρου».Έδωσε όμως και απαντήσεις για τα περί...μετεκλογικής του μετάλλαξης και ενημέρωσε, με νόημα, ότι θα είναι στην Ήπειρο και μετά τις εκλογές για να ασκεί την εντολή που του έδωσαν οι 90.000 Ηπειρώτες και αυτή που πιστεύει ότι θα λάβει την Κυριακή η παράταξη του και θα είναι πλειοψηφία.

Αποζημιώσεις που μπορούσαν να αποφευχθούν

Ο κ. Αργύρης μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χρίστο Παπαβρανούση παρουσίασαν αναλυτικά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την επίμαχη νύχτα της καταστροφής και σημείωσε ότι όσα έγιναν ήταν ένα μήνυμα και μάθημα για όλους, όσους θέλουν να αναλάβουν τις τύχες του τόπου. Ξεκαθάρισε όμως ότι υπάρχουν ευθύνες για την καταστροφή και σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο που το κράτος κόβει μισθούς και συντάξεις θα πρέπει να πληρώσει αποζημιώσεις για κάτι που μπορούσε να αποφευχθεί. Ιδίως για τον κάμπο της Κεστρίνης οι ζημιές είναι μεγάλες. Το επίμαχο και επίδικο της υπόθεσης για το συνδυασμό του κ. Αργύρη είναι ο ρόλος της νομαρχίας και του κ. Καχριμάνη όχι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, ως προς τις χωρίς σχέδιο παρεμβάσεις σε τάφρους και τη λαγκάτσα και την προσπάθεια εκ των υστέρων να δώσει λύση η οποία όμως πλημμύρισε τη Θεσπρωτία...

«Μπαλάκι» ο ΓΟΕΒ
Ο κ. Αργύρης επικαλέστηκε ανάρτηση που υπήρχε στο site της νομαρχίας και χάθηκε (επανήλθε αργότερα αλλά άγνωστο με ποιες διαφορές) για τον ΓΟΕΒ και τους ΤΟΕΒ και την εποπτεία τους, υποστηρίζοντας ότι αφορά τη νομαρχία και θέτοντας το ρητορικό ερώτημα, αν ο νομάρχης καθάριζε στο παρελθόν τις τάφρους το έκανε από υπερβάλλοντα ζήλο...

«Γιατί υπήρξε εκνευρισμός στο νομάρχη;»

Ρώτησα, είπε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης περιγράφοντας τα γεγονότα της Τετάρτης, τι συνέβη και πλημμύρισε η περιοχή και ο νομάρχης ήθελε να με πείσει ότι έφταιγε ένα γεφύρι. Ξαναρώτησε, αφού ήταν αυτή η αιτία γιατί δεν έγινε από πριν το σκάψιμο και η απάντηση ήταν ότι δεν έχει την ευθύνη η νομαρχία.«Τη μια φορά φταίει ο γιος μου, φταίει η περιφέρεια, φταίει το κακό μας το χάλι», είπε με νόημα ο κ. Αργύρης, αναφερόμενος στην υπόθεση του ξενώνα της οικογένειας Καχριμάνη και την αποποίηση ευθυνών.Σύμφωνα με τον κ. Αργύρη, με επίκληση σχετικού εγγράφου-απάντηση του κ. Καχριμάνη σε κατοίκους των Σεισμοπλήκτων, δηλώνει ότι δεν έχει ευθύνη και ταυτόχρονα προγραμματίζει έργο για να δώσει λύση. Μπορεί ένας νομάρχης να λειτουργεί όπως θέλει, χωρίς δέσμευση για όσα απορρέουν, αναρωτήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

«Έπνιξαν» και τη Θεσπρωτία

Ο κ. Παπαβρανούσης από τη μεριά του, όντας παρών στον τόπο του προβλήματος και με στόχο να συνδράμει με τις τεχνικές γνώσεις του σε λύση, εκτός των άλλων για τον ΓΟΕΒ και σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα, αποκάλυψε ότι η «λύση» που επέλεξε ο κ. Καχριμάνης για να εκτονωθεί ο όγκος του νερού (δεν έφταιγε μόνο το μικρό άνοιγμα κάτω από το γεφύρι στο Σταυράκι) γρήγορα και να διοχετευθεί στη λίμνη, προκάλεσε τις πλημμύρες στο κάμπο της Κεστρίνης στη Θεσπρωτία. Και τούτο γιατί άνοιξε το θυρόφραγμα της λίμνης στο Πέραμα και τα νερά οδηγήθηκαν με μεγάλη ροή στον Καλαμά χωρίς να ειδοποιηθεί από τη νομαρχία η αντίστοιχη της Θεσπρωτίας για να ανοίξει και το φράγμα στη γέφυρα του Καλαμά.Και οι δυο επισήμαναν ότι άλλες χρονιές ο νομάρχης έβρισκε τρόπο να καθαριστούν οι τάφροι και φέτος δεν βρέθηκε... Το μηχάνημα της νομαρχίας από την διάνοιξη τάφρων, βρέθηκε στα χέρια αντινομάρχη για εξυπηρετήσεις και εν τέλει στη Θεσπρωτία, ενώ ήταν απαραίτητο στο λεκανοπέδιο για να προληφθούν όσα έγιναν.

Ενήργησε άμεσα η πολιτεία
Ο Β. Αργύρης δεν δίστασε να μιλήσει για ευθύνες πολλών σε ότι αφορά την κατάσταση στο λεκανοπέδιο, απέδωσε κι αυτές που ανήκουν στην πολιτεία, αλλά ταυτόχρονα κατηγόρησε τον κ. Καχριμάνη ότι όπως και σε άλλα ζητήματα λειτούργησε με το...βλέποντας και κάνοντας.Αναρωτήθηκε, χωρίς να γνωρίζει ότι ήδη γίνονταν από τη νομαρχία η οριοθέτηση των πληγουσών περιοχών, γιατί δεν ενήργησε άμεσα και ανέλαβε η Περιφέρεια να ενεργοποιήσει τη διαδικασία για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ακολουθήσει η ΚΥΑ που θα δώσει λύσεις για τις αποζημιώσεις. Μάλιστα, απαντώντας και σε όσα διατείνεται ο κ. Καχριμάνης ότι ήταν απών ο ίδιος από τα προβλήματα του νομού, σημείωσε ότι για τις κατολισθήσεις στο Μέτσοβο παρενέβη από πέρυσι να δοθεί λύση και όπως ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υφυπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών, εκδόθηκε σχετική απόφαση, ώστε να μπορέσουν να στηριχθούν οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους, εκεί και σε άλλες περιοχές του νομού.

Νέα πρόκληση για τηλεμαχία και απαντήσεις για τη...μετάλλαξη
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επανέλαβε την πρόσκληση-πρόκληση για δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο του ιδίου και του κ. Καχριμάνη, με όλα τα ΜΜΕ και για όσο χρειαστεί, για να δοθούν εξηγήσεις και για το συγκεκριμένο θέμα και για άλλα ζητήματα που κρίνονται με τις εκλογές. Κι αυτό λόγω της μη απάντησης μέχρι και χθες του κ. Καχριμάνη, αν αποδέχεται ή όχι την πρόσκληση.Απαντώντας στην κριτική που άσκησε η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» περί μετεκλογικής μετάλλαξης του, την απέδωσε σε εκνευρισμό του κ. Καχριμάνη και στενοχώρια γιατί άλλαξε ο ίδιος...«Πήρα τα μηνύματα από 90.000 Ηπειρώτες και με βάση αυτά θα κινηθούμε, έχω απεγκλωβιστεί από το στενό πλαίσιο ενός κόμματος, δεν με δεσμεύσουν αυτές οι αποφάσεις τώρα, αλλά οι αποφάσεις της παράταξης η οποία πιστεύω ότι θα είναι πλειοψηφία την Κυριακή».Πρόσθεσε, ότι ενοχλεί τον κ. Καχριμάνη ότι η παράταξη του δεν φοβάται να τα βάλει με όποια κυβέρνηση θα έχει απέναντι της και ενημέρωσε, δίνοντας απάντηση στα περί επιστροφής του, αν δεν εκλεγεί, στη βουλή, ότι «θα είμαι εδώ και θα ασκώ την εντολή των Ηπειρωτών».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΡΤΑ:Μήνυμα του υποψήφιου Δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη


«Αγαπητοί συνδημότες, Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη απόφαση. Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον του νέου Δήμου μας. Την προηγούμενη Κυριακή επιλέξαμε Δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους. Την ερχόμενη Κυριακή καλούμαστε να επιλέξουμε Δήμαρχο. Και η επιλογή αυτή είναι κρίσιμη και καθοριστική για την πορεία και την κατεύθυνση που θα πάρει ο νέος Δήμος Αρταίων. Και πρέπει να επιλέξουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Διότι δεν πρέπει ν’ αφήσουμε την τύχη του νέου Δήμου σ’ αυτούς που δεν πιστεύουν στην ισονομία, την ισοπολιτεία και την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου.
Αγαπητοί φίλοι
Με το Πρόγραμμά μας απαντούμε στην επιτακτική ανάγκη για βιώσιμους Δήμους με συνολική αντιμετώπιση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τους θεσμούς της δυναμικής συνεργασίας θεσμικών οργάνων και πολιτών με κοινή συνείδηση και κοινούς στόχους για τη διαμόρφωση μιας δίκαιης κοινωνίας για όλους.Ο συνδυασμός μας «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» δεσμεύεται, ότι, πέρα από τις δράσεις στο επίπεδο των υποδομών και της αποτελεσματικής λειτουργίας των Υπηρεσιών, θα προσεγγίσει με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και ευαισθησία τα προβλήματα που ανέκυψαν από την οικονομική κατάσταση της χώρας για σημαντική μερίδα πολιτών, όπως άνεργοι, άστεγοι, μερικώς απασχολούμενοι, οικονομικοί μετανάστες, με καθημερινές διεκδικήσεις για επίλυση των όποιων προβλημάτων.
Αγαπητοί φίλοι συνδημότες,
Την Κυριακή δίνουμε την κορυφαία μάχη για το νέο Δήμο Αρταίων.Σας καλούμε σε αγωνιστική συστράτευση και δυναμική συμμετοχή στη διαμόρφωση συνθηκών ευημερίας και προκοπής του τόπου μας.Ελάτε μαζί μας να συνδιαμορφώσουμε το αποτέλεσμα της Κυριακής. Με τη στήριξή σας είμαστε βέβαιοι, ότι θα κερδίσουμε τη μάχη. Ενισχύστε την προσπάθειά μας να κάνουμε τη νίκη μας θρίαμβο για την ουσιαστική αυτοδιοίκηση.Η νίκη μας θα είναι νίκη για το Δήμο, νίκη για όλους τους δημότες, χωρίς αποκλεισμούς.Πάμε μαζί να κάνουμε πράξη το κοινό μας όραμα για ανάπτυξη, πρόοδο, ευημερία».Ο Γιάννης Παπαλέξης θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στην πλατεία Κιλκίς σήμερ Παρασκευή 12 Νοέμβρη, ώρα 8:30΄ το βράδυ.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Τραυματίστηκε σοβαρά εργάτης

Οσο η ζωή των εργατών μεταφράζεται σε κόστος, θα μετράμε χαμένες ζωές στα κάτεργα της εργοδοσίας, τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας

Από ύψος 4 μέτρων έπεσε την περασμένη Τρίτη, σε έργα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ο οικοδόμος από την Αλβανία Ελλις Σούλας. Ο εργάτης μεταφέρθηκε με φορτηγάκι, από ανθρώπους της εταιρείας «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» όπου εργαζόταν, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, «εκεί δήλωσαν ότι έπεσε στο σπίτι του!». Ο εργαζόμενος παραμένει στην εντατική με σπασμένη μέση, λεκάνη και άλλα κατάγματα στο σώμα του. «Αυτή είναι η ασυδοσία της εργοδοσίας», τονίζεται στην ανακοίνωση. Και σημειώνει: «Τη ζωή των εργατών την αποτιμά με μεταφορά με φορτηγάκι γιατί αν πήγαινε ασθενοφόρο υποχρεωτικά θα δήλωναν τον τόπο του ατυχήματος και θα αποκαλύπτονταν οι άθλιες συνθήκες εργασίας».Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, επισημαίνεται: «Οσο η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες κλείνουν τα μάτια στην ωμή πραγματικότητα που υπάρχει στους εργασιακούς χώρους, τόσο τα εργοδοτικά εγκλήματα θα πολλαπλασιάζονται. Οσο η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας των ΚΕΠΕΚ και των Επιθεωρήσεων Εργασίας, τόσο οι εργοδότες θα ξεσαλώνουν και δε θα υπολογίζουν τη ζωή των εργαζομένων. Οσο οι Επιθεωρήσεις Εργασίας και τα ΚΕΠΕΚ οχυρώνονται πίσω από ελλείψεις προσωπικού και υποδομών για να κάνουν ελέγχους, τόσο αυξάνεται η αυθαιρεσία των εργοδοτών. Οσο οι περιφερειακές και τοπικές υπηρεσίες ιεραρχούν ως πρώτο ζήτημα τη διεκπεραίωση της γραφειοκρατικής δουλειάς και όχι τους ουσιαστικούς ελέγχους στους εργασιακούς χώρους, τόσο οι εργοδότες θα θυσιάζουν εργαζόμενους για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Οσο η ζωή των εργατών θα μεταφράζεται σε μισθολογικό κόστος, είναι σίγουρο ότι θα μετράμε χαμένες ζωές στα κάτεργα της εργοδοσίας».Και σε άλλο σημείο, υπογραμμίζει: «Καλούμε την υπουργό Εργασίας, κ. Λούκα Κατσέλη, να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι Επιθεωρήσεις Εργασίας και τα ΚΕΠΕΚ. Καλούμε τον ειδικό γραμματέα, κ. Ν. Χάλαρη, να σταματήσει να αναμασάει τις αξιώσεις των εργοδοτών και να λύσει το ζήτημα της λειτουργίας των Επιθεωρήσεων Εργασίας και των ΚΕΠΕΚ. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους, απειθαρχώντας στις αξιώσεις των αφεντικών, μαζί με τα τοπικά συνδικάτα να παλέψουν για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης, για αύξηση των ημερομισθίων, για εφαρμογή του 7ωρου, 5ήμερου».

ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΦΙΛΙΟΣ:Μετακίνηση ετεροδημοτών για την μεγάλη νίκη!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η ώρα της μεγάλης αναμέτρησης έφθασε!Από το γραφείο του Υποψηφίου Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιου γίνεται γνωστό πως έχει εξασφαλιστεί ειδική μέριμνα για την μετακίνηση των ετεροδημοτών από όπου κι αν διαμένουν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 2651037494 και στο 6977419910.Υπεύθυνος κ. Πάνος Ευσταθόπουλος.Όσον αφορά την μετακίνηση των ετεροδημοτών της Αθήνας ο συνδυασμός θα διαθέσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την πρωτεύουσα στις 12 κ 13 Νοεμβρίου 2010 , ημέρες Παρασκευή & Σάββατο, με ημέρες επιστροφής τις 14 και 15 Νοεμβρίου 2010, ημέρες Κυριακή και Δευτέρα αντίστοιχα.

Επιχειρηματικά Πάρκα χρειάζεται η Ήπειρος σύμφωνα με την κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων


Πρόγραμμα ανάπτυξης 67 Επιχειρηματικών Πάρκων συνολικής επιφάνειας 60.000 στρεμμάτων που θα καλύψουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της χώρας μέχρι το 2025 και με ύψος συνολικής επένδυσης το 1 δισ ευρώ εκ των οποίων το 35% θα είναι δημόσια δαπάνη μπορεί να αναπτυχθεί σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. Η Ένωση των επιμελητηρίων παρουσίασε τα πορίσματα έρευνας που πραγματοποίησε το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου στην οποία συμμετείχαν όλα τα επιμελητήρια της χώρας. Η εν λόγω έρευνα αποσκοπούσε κυρίως:
α) Στην απογραφή των υφιστάμενων ΒΕΠΕ (ΒΙΠΕ – ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ), στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.
β) Στην απογραφή των προτεινόμενων περιοχών για νέες ΒΕΠΕ, όπως αυτή προκύπτει από τις δραστηριότητες των Επιμελητηρίων – Μελών της ΚΕΕΕ.
γ) Στην απογραφή των χώρων όπου είναι σήμερα εγκατεστημένες οι Επιχειρήσεις ανά Νομό.
δ) Στην καταγραφή του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος των Επιχειρήσεων – Μελών των Επιμελητηρίων για την ανάπτυξη ΒΕΠΕ στην περιοχή τους.
Όσον αφορά την Ήπειρο η έρευνα σημειώνει τα εξής:Οι νομοί Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας κατατάσσονται στην κατηγορία εκείνων στους οποίους ζητείται η ανάπτυξη νέων ΒΕΠΕ ή η Πολεοδομική Οργάνωση Άτυπων Βιομηχανικών Συγκεντρώσεων, ανεξαρτήτως του αν υπάρχει ήδη και λειτουργεί ΒΕΠΕ στην Περιοχή. Ο νομός Πρέβεζας ανήκει στο 31% των νομών της χώρας όπου υπάρχουν Οργανωμένοι Υποδοχείς (ΒΕΠΕ).

Η δεύτερη πλημμύρα

Η ΠΟΛΗ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ

Τι και αν η πόλη βούλιαξε; Η απερχόμενη δημοτική αρχή συμπεριφέρεται λες και τα Γιάννενα δεν πλημμύρισαν εξαιτίας (και) της ανυπαρξίας υποδομών, ενώ η απερχόμενη νομαρχιακή αρχή επιχειρεί εκ νέου να πείσει ότι μόνο αυτή ενδιαφέρεται για τον ανθρώπινο πόνο και δηλώνει αναρμόδια για τα αντιπλημμυρικά έργα.Αυτές τις δύο ημέρες αν μη τι άλλο οι πολίτες-εκλογείς ακούν το παραμύθι της αναρμοδιότητας. Ο δήμος Ιωαννιτών υποστηρίζει ότι αυτός έκανε ό,τι μπορούσε μέχρι εκεί πού έφταναν οι αρμοδιότητές του –σημειωτέον οι πλημμυρισμένοι δρόμοι εντός της πόλης ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στην αρμοδιότητά του. Το ίδιο και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Κανένας πολίτης δεν ενδιαφέρεται όμως για τις αρμοδιότητες. Τις αρμοδιότητες έπρεπε να τις βρουν μεταξύ τους οι εμπλεκόμενοι φορείς και να συνεργαστούν. Τον πολίτη τον μόνο που τον ενδιαφέρει είναι γιατί οι άνθρωποι που ψήφισε δεν κατάφεραν να οχυρώσουν μια «βροχερή» πόλη. Και αντί να πάρει απαντήσεις, ακούει δικαιολογίες. Ενόψει του β’ γύρου των εκλογών, τα όσα έγιναν αυτές τις ημέρες δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την πολιτική προεκλογική ατζέντα. Είναι πολύ σημαντικά για να απουσιάζουν από οποιαδήποτε ατζέντα, προεκλογική και μη. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γκόντας, ωστόσο, προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα κάνοντας λόγο για «μικροπολιτική εκμετάλλευση» εκ μέρους των αντιπάλων τους.Κι ενώ το υπουργείο Υποδομών έχει ζητήσει από προχτές από τις Νομαρχίες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας να οριοθετήσουν τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αποζημίωσης των πλημμυροπαθών, οι επικεφαλής τους κάνουν προεκλογικό αγώνα. Τόσο ο νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ Αλέκος Καχριμάνης όσο και ο νομάρχης Θεσπρωτίας και υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ στην Ηγουμενίτσα Βασίλης Γιόγιακας περιόδευσαν χτες σε πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, στην Κορύτιανη και στη Βρυσέλα. Κριτική για την καθυστέρηση στην οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών άσκησε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Αργύρης, ο οποίος επιπλέον κατηγόρησε τον κ. Καχριμάνη ότι περιφέρει μια τσάπα από δω και από κει για ρουσφέτια.Από την πλευρά του ο κ. Καχριμάνης προσπαθεί να μειώσει τον αντίκτυπο από το γεγονός ότι τον πρόλαβε η γενική γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα στην πρόταση για κήρυξη περιοχών ως πλημμυροπαθών, αποδεικνύοντας την καθυστερημένη αντίδρασή του στην όλη υπόθεση. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ κατηγόρησε την περιφερειάρχη ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση «εσπευσμένα» αποδίδοντας της «προεκλογικές σκοπιμότητες». Πού εντοπίζει το «εσπευσμένα»; Σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, υπάρχουν και νέες περιοχές που μπορεί να χαρακτηριστούν πλημμυροπαθείς, τις οποίες πάντως δεν αναφέρει. «Έκθετη μένει η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία για λόγους εντυπώσεων και προεκλογικών σκοπιμοτήτων,εσπευσμένα,χωρίς να έχειολοκληρωμένη εικόνα από τη συνεχιζόμενη καταγραφή των ζημιών, και χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, πρότεινετην κήρυξη περιοχών ως πλημμυροπαθών, τη στιγμή που στον κατάλογο προστίθενται συνεχώς και νέες» τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη». Ο κ. Καχριμάνης δικαιολογείται επίσης και για το γεγονός ότι ως νομάρχης δεν ήρθε σε επαφή με την περιφερειάρχη μόλις διαπιστώθηκε το μέγεθος της καταστροφής (το ίδιο έκανε και ο κ. Γιόγιακας). «Το επιχείρημα της έλλειψης ενημέρωσης είναι έωλο, καθώς τα μεγάλα προβλήματα ήταν στο λεκανοπέδιο και εκτός αυτού στην περιοχή έδωσε το παρών ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας» αναφέρει στην ανακοίνωση. Στο στόχαστρό του μπήκε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στα Γιάννενα τις τελευταίες ημέρες. «Προτίμησε να συμμετάσχει σε κομματικές συσκέψεις παρά να δώσει το παρών στις δοκιμαζόμενες περιοχές που απείχαν τρία μόλις λεπτά από το κέντρο, ειδικά μάλιστα όταν στο υπουργείο του ανήκει η αρμοδιότητα του ΓΟΕΒ όπως εξακολουθεί να αγνοεί δυστυχώς ο χρηματίσας και υφυπουργός Γεωργίας κ. Αργύρης» επισημαίνει.Ο κ. Αργύρης, λίγη ώρα πριν την παραπάνω ανακοίνωση του κ. Καχριμάνη, επέμεινε ότι η Νομαρχία έχει την εποπτεία του ΓΟΕΒ. «Ο νομάρχης μού είπε ότι δεν έχει καμία ευθύνη. Τη μία φταίει ο γιος του (σ.σ. αναφέρεται στην υπόθεση του ξενώνα), την άλλη η Περιφέρεια, την άλλη το γεφύρι» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με αφορμή το προχτεσινό επεισόδιο που συνέβη μεταξύ των δύο αντρών όταν συναντήθηκαν στην τάφρο στο Σταυράκι. Αναφερόμενος στο επεισόδιο είπε ότι «ο νομάρχης πήρε τα κανάλια για να δείξει ότι ενδιαφέρεται». Του ζητούνε από χτες (σ.σ. προχτές) να προσδιορίσει τις περιοχές έκτακτης ανάγκης. Το έχει κάνει;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Αργύρης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έθεσε και το ζήτημα της συνύπαρξης κατολισθήσεων και πλημμυρών σε περιοχές όπως στο Μέτσοβο. Παρεμπιπτόντως, η Νομαρχία ανακοίνωσε χτες ότι έγινε δεκτό το αίτημά της για την οριοθέτηση περιοχών και παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια από κατολισθήσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 3 Νοεμβρίου.

Στους δρόμους τα συνεργεία

Στη σύσταση συνεργείων προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να ελέγξουν και να εντοπίσουν πιθανέςζημιές που έχουν προκληθεί στο εθνικό οδικό δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τρίτης. Ήδη συνεργείο της Περιφέρειας με επικεφαλής γεωλόγο του Περιφερειακού Εργαστηρίου ξεκίνησε από χτες αυτοψία στις εθνικές οδούς προκειμένου να καταγράψει ζημιές στο οδόστρωμα καθώς και κατολισθήσεις. Αντίστοιχες δουλειές κάνουν και συνεργεία της Νομαρχίας.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΔ

Ευθύνες για τις πλημμύρες σε όλους από το Σύλλογο Σεισμοπλήκτων


Ευθύνες στο Νομάρχη, στον Δήμαρχο και στη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου επιρρίπτει ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων νομού Ιωαννίνων για τις πλημμύρες και τις καταστροφές που προκάλεσαν στην ευρύτερη περιοχή των Σεισμοπλήκτων. Σε έγγραφο του, που απευθύνεται στο Νομάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, στο Δήμαρχο Νικόλαο Γκόντα και στον προϊστάμενο του ΓΟΕΒ Σπύρο Συρμακέση, ενώ κοινοποιείται και στη ΓΓΠΗ Δήμητρα Γεωργακοπούλου, τονίζεται ότι ήταν γνωστός σε όλους ο κίνδυνος πλημμυρών στην περιοχή λόγω της διερχόμενης διαμέσου του οικισμού Σεισμοπλήκτων τάφρου.Εξ’ Άλλου σε αποκλεισμό του δρόμου που περνάει μπροστά από το δημαρχείο προχώρησαν χτες το πρωί κάτοικοι των Καρδαμιτσίων, Μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου και του 11ου Γυμνάσιου Μαρμάρων, αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων, διαμαρτυρόμενοι στη Δημοτική Αρχή για έργα που δεν έγιναν στην περιοχή τους και που σαν αποτέλεσμα είχαν, σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, με το πέρασμα της κακοκαιρίας, να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα, δρόμοι και σχολεία.

Στο 12,2% η ανεργία


Στο 12,2% "εκτινάχθηκε" το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος, παρά το γεγονός ότι τον συγκεκριμένο μήνα η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ της, και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 613.108 άτομα. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2009 (ποσοστό ανεργίας 9%), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 160.402 άτομα (αύξηση 35,4%), ενώ σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2010 (ποσοστό ανεργίας 12%), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 6.073 άτομα (αύξηση 1%).Σημειώνεται ότι κατά το β΄ τρίμηνο του 2010 το ποσοστό της ανεργίας ήταν 11,8% και πλέον θεωρείται μη επιτεύξιμη η πρόβλεψη στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού για ποσοστό ανεργίας 11,6% στο σύνολο του έτους. Με βάση, επίσης, το προσχέδιο, η ανεργία θα διαμορφωθεί σε 14,5% το 2011, σε 15% το 2012 και σε 14,6% το 2013.Η ανεργία συνεχίζει να πλήττει κυρίως τους νέους, καθώς ανέρχεται σε 30,8% στις ηλικίες 15- 24 ετών και σε 16,4% στα άτομα 25- 34 ετών, και τις γυναίκες (15,5% έναντι 9,9% στους άνδρες).

Διαμάχη ΠΑΣΟΚ – Δημοτικής Αρχής για τα συκοφαντικά φέιγ βολάν


Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τα χθεσινά ανώνυμα συκοφαντικά φέιγ βολάν κατά του Φ. Φίλιου, αποδίδοντας τα εμμέσως στη Δημοτική Αρχή, ενώ τονίζει πως θεωρεί βέβαιη τη νίκη της Ενότητας Πολιτών και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν και να μην απέχουν. Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η επερχόμενη αλλαγή στο Δήμο Ιωαννιτών και η βέβαιη νίκη της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», έχουν πανικοβάλει υποστηρικτές της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Όλοι οι δημότες έχουν αντιληφθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από τη σημερινή ανώνυμη αθλιότητα».Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή, για το ίδιο θέμα, αναφέρει: "Η Δημοτική Αρχή δεν αναμειγνύεται σε αντιπαλότητες άλλων παρατάξεων και στις εσωτερικές τους διαμάχες. Δεν την αφορούν και δεν τις παρακολουθεί. Προτιμά να ασχολείται με την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών. Μάταια ορισμένοι προσπαθούν ν’ αναζητήσουν από τώρα δικαιολογίες για την επερχόμενη ήττα τους. Η Δημοτική Αρχή, ό, τι έχει να πει, το λέει με παρρησία κι όχι με ανώνυμα φέιγ-βολάν, μορφές «επικοινωνίας» που έχει κατ’ επανάληψη καταδικάσει".

Επίσκεψη Γ. Κουτσούκου στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσπρωτίας


Τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσπρωτίας επισκέφθηκε σήμερα o Υφυπουργός. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος, όπου είχε συναντήσεις με αγρότες της περιοχής της Κορύτιανης Παραποτάμου και της Βρυσέλλας Φιλιατών, οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου διημέρου. Ο υπουργός συνοδεύονταν από την Γ.Γ. της Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα, το βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστο Κατσούρα, το Δήμαρχο Παραποτάμου Ιωάννη Τζάννη και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Γρηγόρη Τζιοβάρα. Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούκος τόνισε ότι η ανταπόκριση της κυβέρνησης ήταν άμεση και αποτελεσματική, ενώ είναι ήδη έτοιμη κοινή υπουργική απόφαση που κηρύσσει τις περιοχές ως πλημμυροπαθείς ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί και να γίνει η αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν. Ήδη συνεργεία του ΕΛΓΑ κάνουν τις καταγραφές των ζημιών τόνισε, ενώ επεσήμανε πως ένα μέρος της ζημιάς θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων της Αυτοδιοίκησης και ανάληψη των ευθυνών της Ν.Α. Ιωαννίνων για τα αποστραγγιστικά του ΓΟΕΒ.

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη, χθες στις 23:30, στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου με προορισμό την Ιταλία, ένας 40χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατείχε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ μετέφερε και τα πέντε ανήλικα τέκνα του.Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα του Ι.Χ.Ε. οχήματος ήταν επίσης πλαστά.Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

Επίσκεψη Β. Γιόγιακα – Αλ. Καχριμάνη στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσπρωτίας


Επίσκεψη στις πληγείσες, από τις πρόσφατες πλημμύρες, περιοχές του νομού Θεσπρωτίας (Κορύτιανη, Γέφυρα Βρυσέλλας) πραγματοποιήθηκε χθες και από τον Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο και τον Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο.Κατά την επίσκεψη στην Κορύτιανη συναντήθηκαν με κατοίκους που πλημμύρισαν οικίες, στάβλοι και γεωργικές καλλιέργειες, και στην Γέφυρα Βρυσέλλας συνάντησαν αγρότες της περιοχής που οι καλλιέργειές τους καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και συζήτησαν για την καλύτερη αντιμετώπιση, προγραμματισμό και τον συντονισμό για την αποκατάσταση των ζημιών, την βελτίωση της λειτουργίας του θυροφράγματος και την διάνοιξη των στενών του ποταμού Καλαμά. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καχριμάνης αποδίδει ευθύνες στον υφυπουργό Ι. Κουτσούκο και την ΓΓΠΗ Δ. Γεωργακοπούλου Μπάστα, για τη στάση τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενώ επιμένει πως η ευθύνη για τον ΓΟΕΒ ανήκει στη πολιτεία αφού, όπως ισχυρίζεται, είναι οργανισμός που η αρμοδιότητά του ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα μέλη του διορίζονται από την Περιφέρεια.

 Εκδήλωση αερομοντελισμού την Κυριακή στο αεροδρόμιο Κατσικά


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των αεραθλητικών σωματείων της χώρας, προς τιμήν του προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα τοπικά αεραθλητικά σωματεία ΑΕΡ.Α.Κ.Η. και Αερολέσχη Ιωαννίνων, συνδιοργανώνουν στο Ιστορικό Αεροδρόμιο του Κατσικά, εκδήλωση αερομοντελισμού, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου από τις 11.30 έως τις 17:00. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει στατική έκθεση αερομοντέλων, πτήσεις επίδειξης, ενημέρωση κοινού.Οι πτήσεις (καιρού επιτρέποντος) θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους όρους του ισχύοντος εθνικού κανονισμού αερομοντέλων.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

ΟΙ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης των πληγεισών από την κακοκαιρία περιοχών στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης.Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έκανε αποδεκτό το αίτημα της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα και άμεσα, το απόγευμα της Τετάρτης, υπέγραψε την απόφαση προκειμένου να αντιμετωπισθεί η υπάρχουσα δυσμενής κατάσταση.Ως εκ τούτου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ακόλουθες περιοχές:
• Στο Νομό Ιωαννίνων: Σεισμόπληκτα- Κάτω Νεοχωρόπουλο - Ανθούπολη -Καρδαμίτσια- Βοτανικός –Μάτσικας καθώς και η περιοχή στη γέφυρα Λαγγάτσας στη συμβολή της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας- Αντιρρίου. Επίσης, οι περιοχές Πλατανάκια και Τέροβο όπου υπερχείλισε ο ποταμός Λούρος και κατέστρεψε Ιχθυοκαλλιέργειες.
• Στο Νομό Θεσπρωτίας: οι περιοχές Βρυσέλλα-Κορύτιανη και στον κάμπο Παραποτάμου όπου προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά.

Άμεσα η υπογραφή της ΚΥΑ
Μετά την κήρυξη των περιοχών του Νομού Ιωαννίνων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και μετά από πρόταση της Γενικής Γραμματέως της Περιφερείας Ηπείρου, Δήμητρας Γεωργακοπούλου – Μπάστα, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ετοίμασε Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για την καταβολή των αποζημιώσεων στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί.Μόλις παραληφθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η πρόταση για την οριοθέτηση των πληγέντων περιοχών, θα υπογραφεί άμεσα η Κ.Υ.Α. και θα τεθεί σε ισχύ.

Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών
Στη σύσταση συνεργείων προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να ελέγξουν και να εντοπίσουν πιθανές ζημιές που έχουν προκληθεί στο εθνικό οδικό δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τρίτης. Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα ζήτησε από το Διευθυντές των υπηρεσιών (ΔΕΣΕ, ΔΕΚΕ), και σύστησαν ειδικά συνεργεία ώστε όπου διαπιστωθούν προβλήματα να αντιμετωπισθούν άμεσα.Ήδη συνεργείο της Περιφέρειας με επικεφαλής γεωλόγο του Περιφερειακού Εργαστηρίου προβαίνει από χθες σε αυτοψία στις Εθνικές Οδούς και καταγράφει όπου υπάρχουν, ζημιές στο οδόστρωμα καθώς και κατολισθήσεις.Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί περιοχές του Νομού Ιωαννίνων από την πρόσφατη θεομηνία, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην πρόταση για κήρυξή τους ως πλημμυροπαθείς.Παράλληλα η Ν.Α.Ι. εκφράζει τις ευχαριστίες της για τις προσπάθειες και τις υπηρεσίες που προσέφεραν για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινόμενων και την παροχή βοήθειας προς πληγέντες κατοίκους και επιχειρηματίες του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, προς τους χειριστές των μηχανημάτων, τους άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και τα πληρώματα των ασθενοφόρων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ