Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Βούλιαξαν μέσα στη λάσπη

Οι... πρωταθλητές των έργων άφησαν την πόλη ανοχύρωτη και έρμαια σε κάθε νεροποντή

Αντιμέτωπος με την κακοκαιρία βρίσκεται εδώ και δύο μέρες ο νομός Ιωαννίνων, με την κατάσταση που επικρατεί να θυμίζει σκηνές από τις περσινές μεγάλες καταστροφές που υπέστη το ορεινό επαρχιακό δίκτυο, αλλά και τις πλημμύρες σε σπίτια, υπόγεια και καταστήματα μέσα στην πόλη, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για ελλιπή μέτρα εκ μέρους της Νομαρχίας αλλά και του δήμου.Τα περισσότερα προβλήματα μέσα στην πόλη σημειώθηκαν στη Νέα Ζώη, τα Καρδαμίτσια, και τον Βοτανικό.Στις ίδιες περιοχές δηλαδή που πλήττονται κάθε φορά που βρέχει στην πόλη μας.

(Ξανά)πνίγηκαν τα Καρδαμίτσια
Η εικόνα που παρουσίαζαν τα Γιάννινα σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με αυτή που, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Γκόντα, τα θέλει ανάμεσα στους πέντε χρυσούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.Δεκάδες ήταν οι κλήσεις που έλαβε η πυροσβεστική για αντλήσεις νερών, αφού η καταιγίδα που σάρωσε την πόλη έφερε σε κίνδυνο σπίτια, υπόγεια και καταστήματα.Ειδικά σε γειτονιές όπως τα Καρδαμίτσια, η Νέα Ζωή, και ο Βοτανικός οι κάτοικοι έζησαν ένα υδάτινο εφιάλτη, αφού για μια ακόμη φορά προσπαθούσαν να γλυτώσουν τις περιουσίες τους από τα ορμητικά νερά.Ειδικότερα στην περιοχή των Καρδαμιτσιών τα πράγματα ήταν τραγικά.Καθηγητές, μαθητές και γονείς, του 11ου Γυμνασίου βρέθηκαν ουσιαστικά αποκλεισμένοι σε αντίπερες όχθες, αφού ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο είχε μετατραπεί σε χείμαρρο.Έτσι μην έχοντας άλλη λύση, οι μαθητές αναγκάστηκαν να διασχίσουν το δρόμο πατώντας μέσα στα νερά, ενώ ένας γονιός πήρε στην αγκαλιά του το παιδί του προκειμένου να το μεταφέρει στο αυτοκίνητο και να μην κινδυνεύσει.Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εγκατάλειψη από τη Δημοτική Αρχή ενώ ζητούν εξηγήσεις για το έργο της κατασκευής του αγωγού όμβριων υδάτων το οποίο όπως αποδείχτηκε στην πράξη, αν και πληρώθηκε ακριβά, δεν απέδωσε.

Πλημμύρισαν από λάθος της ΔΕΥΑΙ

Στην οδό Πανεπιστημίου, αρκετοί κάτοικοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους αφού, τα νερά ξεπερνούσαν τους 30 πόντους.Όπως καταγελούν αυτό οφείλεται μεν στην ένταση της βροχής αλλά πρωτίστως σε ένα λάθος της ΔΕΥΑΙ η οποία τοποθέτησε το φρεάτιο σε λάθος σημείο, με αποτέλεσμα τα νερά αντί να καταλήγουν σε αυτό να οδηγούνται προς τα σπίτια.Σύμφωνα μάλιστα με τους κατοίκους, σε επανειλημμένες εκκλήσεις τους εδώ και καιρό προς την Δημοτική Επιχείρηση για να επιληφθεί του θέματος ώστε να λυθεί το πρόβλημα, η απάντηση που έλαβαν είναι ότι χρειάζεται χρόνος για να εγκριθεί νέα εργολαβία.Χρόνος που, όπως λένε, είναι πολύτιμος αφού ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν είναι άμεσος.

Ξεχείλισε και πάλι το φρεάτιο στην Αρχ. Μακαρίου

Οι κάτοικοι αλλά και οι εργαζόμενοι στην περιοχή της συμβολής των οδών Αρχ. Μακαρίου και Γκραμπάλας έχουν πλέον παραδώσει τα όπλα, αφού βλέπουν πως παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους προς το δήμο ώστε να δώσει επιτελούς μια λύση στο πρόβλημα που υπάρχει με το φρεάτιο που βρίσκεται εκεί και το οποίο κάθε φορά που βρέχει ξεχειλίζει βγάζοντας στην επιφάνεια ακαθαρσίες και έντονη δυσοσμία, δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση.Το θέαμα ειδικά αυτές τις μέρες που η ένταση της βροχής είναι μεγάλη, δεν περιγράφεται λένε οι κάτοικοι αλλά και οι οδηγοί που περνούν από το σημείο.«Μετακόμισαν το σιντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας εδώ», μας είπε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια ενός περιπτέρου που βρίσκεται στην περιοχή.«Εδώ και οχτώ χρόνια που είμαι εδώ όταν βρέχει γίνεται το ίδιο πράγμα», συνέχισε.Έντονες είναι όμως και οι διαμαρτυρίες των γονέων που στέλνουν τα παιδιά τους στο νέο βρεφονηπιακό σταθμό, που ο κ. Γκόντας εγκαινίασε κατά την προεκλογική περίοδο, αφού η δυσοσμία, αλλά και τα βρώμικα νερά που υπάρχουν στο δρόμο, σίγουρα δεν αποτελούν έναν ιδανικό εξωτερικό χώρο για κανέναν.

Κλειστοί οι δρόμοι σε Αμπελοχώρι και Λάζαινα

Τη μεγαλύτερη ζημία έχει υποστεί ο δρόμος που οδηγεί στο Αμπελοχώρι αφού οι καταπτώσεις και τα φερτά υλικά έχουν κλείσει το δρόμο από τη Δευτέρα, με τα μηχανήματα της Νομαρχίας να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βατότητα.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτό θα γινόταν εφικτό μέχρι αργά χθες το απόγευμα, αφού όπως τόνισε ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, Δημήτρης Μαυρογιώργος, έχουν μισθωθεί ακόμα και ιδιωτικά μηχανήματα προκείμενου να λυθεί το πρόβλημα.Ανάλογες ίσως και μεγαλύτερες ζημίες όμως αντιμετωπίζει και ο δρόμος που οδηγεί στη Λάζαινα όπου το μισό οδόστρωμα έχει καταπέσει.Εκεί άνδρες και μηχανήματα του δήμου, αλλά και της νομαρχίας δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τις ζημίες, ενώ πρόβλεψη για το πότε θα γίνει αυτό δεν υπήρχε, τουλάχιστον μέχρι χθες.Άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, με κατολισθήσεις ή καταπτώσεις, είναι η Μουσιωτίτσα, η Μυροδάφνη, η Λάριζα - Ζόργιαννη, η Ανατολική, το Παλαιοχώρι, το Μολυβδοσκέπαστο, οι Καλαρύτες, το Ματσούκι,η γέφυρα Τσιμόβου τα Άρματα και η Λάβδανη.Εκτός όμως των ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αρκετά ήταν και παραμένουν, τα προβλήματα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, αφού παρά των καθαρισμό που έγινε στις λαγκάτσες, η βροχή αποδείχτηκε πολύ περισσότερη κι έτσι πλημμύρισαν αρκετές περιοχές, όπως η Πεδινή και ο Αγ. Ιωάννης.

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας
Εντωμεταξύ με εντολή της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα.Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.Τα συνεργεία της ΔΕΣΕ βρίσκονται σε επιφυλακή και όπου διαπιστώθηκαν προβλήματα, τα αντιμετώπισαν άμεσα.

Ενότητα Πολιτών: «Ακραία η αδιαφορία της δημοτικής αρχής»
Κοντά στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από την σφοδρή καταιγίδα των τελευταίων ωρών βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία της παράταξης «Ενότητα Πολιτών».Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν τεράστια προβλήματα, τα οποία έγιναν ακόμη μεγαλύτερα λόγω της αδράνειας επέμβασης του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ σε κρίσιμα σημεία της πόλης.«Τα καιρικά φαινόμενα ήταν σίγουρα ακραία. Ακραία όμως ήταν και η αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, μπροστά στο πλήθος των διαμαρτυριών των κατοίκων και τον τεράστιο όγκο των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην πόλη», σημειώνει χαρακτηριστικά η παράταξη του Φίλιππα Φίλιου και συνεχίζει: «Οι κάτοικοι στα Καρδαμίτσια στην κυριολεξία πνίγηκαν. Πλημμύρισε μέχρι και το σχολείο και η αποχώρηση των μαθητών έγινε με μεγάλη δυσκολία.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγωγός όμβριων υδάτων, για τον οποίο δαπανήθηκε ένα τεράστιο ποσό, περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως διαπιστώθηκε σήμερα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, γεγονός που οφείλεται σε τεχνικές αβλεψίες του έργου.Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στο Βοτανικό. Οι κάτοικοι για μία ακόμη φορά ξεσηκώθηκαν και μόνοι τους προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα αφού η περιοχή, ανοχύρωτη, παραδόθηκε στο έλεος της καταιγίδας».

Η απάντηση του Δήμου

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή με δική της ανακοίνωση κατηγορεί την Ενότητα Πολιτών για μικροπολιτική εκμετάλλευση των εκτάκτων καιρικών φαινόμενων, τονίζοντας πως τόσο η ίδια όσο και η ΔΕΥΑΙ με ειδικά συνεργεία έχουν επέμβει όπου χρειάστηκε.Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου, προκαλούν προβλήματα σε περιοχές της πόλης.Ο Δήμος, και η ΔΕΥΑΙ έχουν συστήσει ειδικές ομάδες-συνεργεία και με τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, επεμβαίνουν όπου χρειάζεται.Η προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και αυτών ακόμη των εκτάκτων καιρικών φαινομένων, είναι ολωσδιόλου απαράδεκτη.Οι συμπολίτες αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Ας το αντιληφθεί επιτέλους και η αντιπολίτευση και ας σοβαρευτεί».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεκανίκι της δεξιάς η οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ


Απολαύσαμε στην τοπική τηλεόραση,τον πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων κ. Στάθη Βαμβέτσο,που "εργάσθηκε" πολύ σκληρά στην ζωή του ως "επαγγελματικό στέλεχος" του ΚΚΕ και σήμερα είναι υπάλληλος του γνωστού επιχειρηματία κ. Αυδή,να καλέι σε συστράτευση τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και καταδίκη των συνδυασμών του Βαγγελή Αργύρη και του Φίλιππα Φίλιου.Ο κ. Βαμβέτσος,δεν είπε καμία κουβέντα για τους εκπρόσωπους της τοπικής δεξιάς κ.κ. Αλέκο Καχριμάνη και Νίκο Γκόντα.Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ,οφείλει να μας πει την άποψη της για την πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια ο νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νίκος Γκόντας.Ποιά η γνώμη της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ για την διαπλοκή συγκεκριμένων επιχειρηματιών όπως οι κ.κ. Αυδής και Μήτσης με την δημοτική αρχή Γκόντα;Ως πότε θα εμφανίζουν στα τοπικά ΜΜΕ τον υπάλληλο-ιπποκόμο του Αυδή κ. Στάθη Βαμβέτσο,ως εκπρόσωπο της εργατικής τάξης;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΗ


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης.Κατά τη συνέντευξη ο κ. Αργύρης τόνισε τα εξής:«Την Κυριακή που πέρασε οι πολίτες μίλησαν.Με την επιλογή των συνδυασμών, με την αποχή, με άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια έστειλαν μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες.Εξέφρασαν πικρίες, απογοητεύσεις για πολλά αλλά και ελπίδες, προσδοκίες.Με την ψήφο τους την Κυριακή έστειλαν μήνυμα πρώτα από όλα στην Κυβέρνηση ότι δυσκολεύονται οικονομικά, ζήτησαν να στρέψει περισσότερο το βλέμμα της στους πολίτες.Σεβόμαστε τη γνώμη των πολιτών και επωμισθήκαμε ένα μέρος που δεν ήταν δικό μας.Τους βεβαιώνουμε ότι τους ακούσαμε. Έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας, αλλά κυρίως τα μυαλά μας σε κάθε φωνή.Τους σεβόμαστε.Αντίθετα όπως διαπιστώσαμε, η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ, εκτίμησε ότι «το προβάδισμα του κ. Καχριμάνη στον πρώτο γύρο είναι απόδειξη ότι η ΝΔ σε ένα χρόνο κατάφερε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».Την ώρα που ο κ. Καχριμάνης μιλάει δήθεν για νίκη των Ηπειρωτών και της Ηπείρου, η ΝΔ μιλάει για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.Τώρα όλοι βρισκόμαστε μπροστά στην αναμέτρηση της Κυριακής.Τα δεδομένα είναι διαφορετικά.Τώρα είναι η ώρα της τελικής επιλογής.Τα μηνύματα εστάλησαν.Δεν κρίνεται το προσωπικό μέλλον του Βαγγέλη Αργύρη ή του Αλέκου Καχριμάνη.Κρίνεται ο βηματισμός της Ηπείρου τα επόμενα χρόνια.Κρίνεται το ποιος θα αναλάβει το τιμόνι της περιφέρειας Ηπείρου, ποιος και με ποιες αντιλήψεις μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά.Επιλέγουμε εάν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της Ανάπτυξης, της Προόδου, και της Ευημερίας ή τον δρόμο της συντήρησης, της οπισθοδρόμησης και της απραξίας.Εμείς καταθέσαμε το πρόγραμμά μας., καταθέσαμε καθαρές προτάσεις και όχι ευχολόγια για το αύριο της Ηπείρου.Γι’ αυτές θέλουμε να κριθούμε.Θα είναι άδικο να επωμιστούμε ένα βάρος που δεν μας αναλογεί.Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν την ταυτότητά μας. Δεν κρυφθήκαμε.Ξεκαθαρίζουμε όμως προς κάθε κατεύθυνση ότι εμείς δεν είμαστε φερέφωνα και υποτακτικοί κανενός όπως υπήρξε στο παρελθόν ο κ. Καχριμάνης.Είμαστε αφοσιωμένοι ολοκληρωτικά στην Ήπειρο και τις ανάγκες της.Δεν θα χαριστούμε σε κανένα και θα διεκδικήσουμε με σχέδιο όσα χρειάζεται ο τόπος μας.Η παράταξη «Ήπειρος- Τόπος να Ζεις» δεν είναι δεδομένη για κανέναν.Την Κυριακή θα κληθούμε να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο όχι για την πορεία της Περιφέρειας Ηπείρου.Για εμάς το αύριο της Ηπείρου δεν είναι υπόθεση μιας παράταξης αλλά υπόθεση όλων των προοδευτικών, αριστερών, δημοκρατικών δυνάμεων.Γι’ αυτό η συγκρότηση οργάνου σε θεσμικό επίπεδο στο οποίο θα συμμετέχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων και στο οποίο θα συνδιαμορφώνεται η ατζέντα των θεμάτων θα είναι η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που θα πάρουμε.Γνωρίζουμε καλά ότι η νέα αιρετή περιφέρεια έχει ανάγκη από την ενεργό συμμετοχή όλων των αριστερών, οικολογικών, προοδευτικών δυνάμεων στην Ήπειρο, όπως εκφράζεται από τις παρατάξεις.Το αύριο και το μέλλον της Ηπείρου, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά από όλους μας».

ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:Ακραία η αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής


Κοντά στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από την σφοδρή καταιγίδα των τελευταίων ωρών βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της παράταξης «Ενότητα Πολιτών».Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν τεράστια προβλήματα, τα οποία έγιναν ακόμη μεγαλύτερα λόγω της αδράνειας επέμβασης του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ σε κρίσιμα σημεία της πόλης.Οι κάτοικοι στα Καρδαμίτσια στην κυριολεξία πνίγηκαν. Πλημμύρισε μέχρι και το σχολείο και η αποχώρηση των μαθητών έγινε με μεγάλη δυσκολία.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγωγός ομβρίων υδάτων, για τον οποίο δαπανήθηκε ένα τεράστιο ποσό, περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως διαπιστώθηκε σήμερα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, γεγονός που οφείλεται σε τεχνικές αβλεψίες του έργου.Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στο Βοτανικό. Οι κάτοικοι για μία ακόμη φορά ξεσηκώθηκαν και μόνοι τους προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα αφού η περιοχή, ανοχύρωτη, παραδόθηκε στο έλεος της καταιγίδας.Τα καιρικά φαινόμενα ήταν σίγουρα ακραία. Ακραία όμως ήταν και η αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, μπροστά στο πλήθος των διαμαρτυριών των κατοίκων και τον τεράστιο όγκο των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην πόλη.

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας λόγω της κακοκαιρίας


Με εντολή της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα.Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.Τα συνεργεία της ΔΕΣΕ βρίσκονται σε επιφυλακή και όπου διαπιστώθηκαν προβλήματα, τα αντιμετώπισαν άμεσα.Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης στο εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν ομαλά. Εξαιτίας όμως της επιβάρυνσης των εδαφών από τις συνεχείς βροχοπτώσεις συνιστάται στους οδηγούς να εντείνουν την προσοχή τους, λόγω συχνών καταπτώσεων, σε διάφορα σημεία των εθνικών οδών.

Δηλώσεις Γιάννη Παπαδημητρίου για το εκλογικό αποτέλεσμα


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους οχτώ χιλιάδες πολίτες της Ηπείρου, που τίμησαν με την ψήφο τους το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο». Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό.Χωρίς να αποτελούν ολοκληρωμένη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η οποία θα γίνει με συζήτηση και στους 4 νομούς της Ηπείρου, τα πρώτα συμπεράσματα είναι τα εξής:Η υψηλή αποχή φανερώνει την αποδοκιμασία μεγάλου μέρους των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα, την οποία όμως δεν καταφέρνουν να καρπωθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι, παρά τη μείωση σε απόλυτο αριθμό ψήφων, ο δικομματισμός καταγράφει στην Περιφέρεια της Ηπείρου ένα από τα μεγαλύτερα πανελλαδικά του ποσοστά : ένα ποσοστό 83,46 % επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, που στο νομό Ιωαννίνων πλησιάζει το 84 % και στο νομό Θεσπρωτίας ξεπερνάει το 86 %. Μοιάζει σαν πολλοί συμπολίτες μας να έκαναν ένα βήμα προς τον απεγκλωβισμό τους και στη συνέχεια να το πήραν πίσω. Είναι επίσης φανερό ότι η αντιπαράθεση των δύο επικεφαλής «επί του προσωπικού» βοήθησε τη συσπείρωση και των δύο πόλων του δικομματισμού.Στο ΑΥ.ΡΙ.Ο. είμαστε ασφαλώς ικανοποιημένοι από την εκπροσώπησή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο όχι όμως και από το συνολικό εκλογικό ποσοστό, που είναι κατώτερο από τις προσδοκίες μας. Είναι φανερό ότι τα πολιτικά προβλήματα του χώρου στα Γιάννενα και στην Πρέβεζα έχουν αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει το ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα στην Άρτα. Δεν θα πρέπει ακόμη να μας διαφεύγει ότι ο χώρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, που μέχρι πρόσφατα αθροιζόταν στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφηκε ξεχωριστά σ’ αυτές τις εκλογές.Για τον δεύτερο γύρο ισχύουν όσα ήδη είπαμε κατά την προεκλογική περίοδο. Ζητήσαμε την ψήφο των συμπολιτών μας στον πρώτο γύρο και δεν έχουμε καμιά πρόθεση να επηρεάσουμε τη συνείδησή του και την επιλογή του στο δεύτερο. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή, που οι παρατάξεις διαπραγματευόταν ή καθοδηγούσαν την ψήφο των πολιτών.Όσα υποστηρίξαμε στη διάρκεια της σύντομης προεκλογικής περιόδου, όσα υποστηρίζουμε χρόνια τώρα στους αγώνες και τις πρωτοβουλίες που συμμετέχουμε, εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή του σκηνικού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Πλημμύρισαν τα Γιάννενα


Αυτη την στιγμή εχουν πλημμυρίσει τα μισά Γιάννινα γιατι ο κ. Γκοντας θυμήθηκε 2 μερες πριν τις εκλογές να ασφαλτοστρώσει δρόμους στους οποίους εχει θαψει τα φρεάτια... Ρωτήστε την πυροσβεστική να σας το επαληθεύσει. . Βλέπε εργατικές κατοικίες Βρυσούλας κα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Με την πλάτη στον τοίχο η παράταξη Γκόντα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Ο ΦΙΛΙΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

Οι υποστηρικτές του Φίλιππα Φίλιου έχουν μάθει να βρίσκονται αντιμέτωποι με τα πιο απίθανα επιχειρήματα όταν ακούν το δήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Γκόντα.Όταν λοιπόν ο κ. Φίλιος λίγο μετά τις δώδεκα το βράδυ ανακοίνωνε το καθαρό προβάδισμα του έναντι του δημάρχου πολλοί σκέφθηκαν ότι τα ψέματα επιτέλους τελείωσαν. Ο δήμαρχος τους εξέπληξε. Παρουσίασε και εκείνος τα δικά του μέχρι στιγμής αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία προηγούταν. «Το σκηνικό θυμίζει 2006» είπε.Τελικά η αλήθεια ήταν πιο κοντά στον Φίλιππα Φίλιο. Ναι μεν δεν είχε το προβάδισμα των τεσσάρων μονάδων, αλλά τελικά επικράτησε του αντιπάλου του στον πρώτο γύρο με μία ποσοστιαία μονάδα που αντιστοιχεί σε 1,16%. Μικρή διαφορά, αλλά κρίσιμη.

Πάει για νίκη
Ο εκπρόσωπος της ευρύτερης κεντροαριστεράς, όταν υπάρχει συστράτευση, όπως τώρα, μπορεί να κερδίσει στο δεύτερο γύρο ενώ χάνει στον πρώτο. Αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα ο Βαγγέλης Αργύρης στην περιφέρεια.Φαντάζεται κανείς πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για το σημερινό δήμαρχο, όταν μπαίνει στο δεύτερο γύρο, έχοντας ήδη χάσει τον πρώτο.Η ήττα είναι πολύ σημαντική και για ψυχολογικούς λόγους. Μετά από αλλεπάλληλες ήττες και διασπάσεις από το 1998 μέχρι σήμερα, η συντηρητική παράταξη στο δήμο επιτέλους ηττήθηκε. Είναι χαρακτηριστικό πως ο δήμαρχος και το επιτελείο του δεν ξέρουν καν να χειριστούν την επόμενη ημέρα. Θα περίμενε κανείς γενικό προσκλητήριο συστράτευσης. Αντ’ αυτού, σιωπή. Το ερώτημα βέβαια είναι άλλο: σε ποιους ακριβώς θα απευθύνει το προσκλητήριο του ο νυν δήμαρχος; Ο «ΛΑΟΣ» τον στήριξε ήδη. Το ΚΚΕ είναι για εκείνον δεξαμενή, αλλά η επίσημη γραμμή δεν θα πει Γκόντα, ενώ ο Φίλιππας Φίλιος πρώην στέλεχος του ΚΚΕ θα κερδίσει και από εκεί ψήφους.Για τον κ. Φίλιο το στοίχημα πλέον είναι να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της Αριστεράς που δεν τον στήριξαν. Ιδιαιτέρως τον Χρήστο Μαντά και τον Στέφανο Σκοπούλη (που έφερε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα). Η γραμμή του δεύτερου είναι πιο σκληρή αφού προτρέπει σε λευκό ή άκυρο. Όμως στις πόλεις οι προσωπικές σχέσεις παίζουν μεγάλο ρόλο.Ζητούμενο είναι ασφαλώς να κατέβουν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη που ίσως θέλησαν να τον «ζεματίσουν» στον πρώτο γύρο για τις διασπάσεις του παρελθόντος. Το σύνθημά του Φίλιου θα είναι «να φύγει ο Γκόντας» και θα προσπαθήσει, με δεδομένο ότι το κομματικό μήνυμα εστάλη, να τους πείσει.

Πώς πήγε η αναμέτρηση
Η αποχή στο δήμο Ιωαννιτών ήταν μεγάλη, έφτασε το 30%. Δεν χαρακτήρισε όμως τις εκλογές ούτε οι Γιαννιώτες απείχαν τόσο μαζικά, όσο είδαμε σε άλλες πόλεις. Η παράταξη Φίλιου δεν κατάφερε να κερδίσει όλους τους πρώην δήμους. Έχασε στην Ανατολή με πέντε μονάδες διαφορά. Τα δε Γιάννενα χάθηκαν οριακά για πέντε μόλις ψήφους. Στο Μπιζάνι όμως, την Παμβώτιδα, το Πέραμα ο Φίλιος επανέλαβε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ το 2009. Βέβαια πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τώρα είχε τη συνδρομή της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πρασίνων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Χρήστος Μαντάς, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πήγε καλά. Η διάσπαση με τη Δημοκρατική Αριστερά πληρώθηκε στην κάλπη. Στα Γιάννενα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στις περσινές εθνικές εκλογές ποσοστό 7,61%. Τώρα έφτασε μόλις το 3,31%. Χθες ο Φίλιππας Φίλιος έκανε κάλεσμα στην αριστερά για συσπείρωση. Η νίκη στο δεύτερο γύρο είναι πολύ κοντά και αν η Ενότητα Πολιτών συνεχίσει με την ίδια δυναμική, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα την κατακτήσει.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

ΠΡΕΒΕΖΑ:Μήνυμά Χρήστου Μπαΐλη


Αγαπητές Συνδημότισσες,
Αγαπητοί Συνδημότες
Από τα βάθη της καρδιάς εγώ και οι συνεργάτες μου σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, τιμώντας μας με τη ψήφο σας και κατατάσσοντας το Συνδυασμό μας « Δημοτική Συνεργασία» πρώτο στον Δήμο μας.Όλοι μαζί κάναμε το πρώτο και δυσκολότερο άλμα και απομένει τώρα ένα ακόμη βήμα, την ερχομένη Κυριακή, για την τελική Νίκη, για να ξεκινήσουμε το δύσκολο έργο που θα αναλάβουμε.Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους συνδημότες μας που στον πρώτο γύρο επέλεξαν άλλους συνδυασμούς και τώρα είναι δίπλα μας, μας στηρίζουν και καθημερινά αυξάνουν περισσότερο τη δύναμή μας. Όλοι μαζί προχωρούμε ενωμένοι για το συμφέρον και την ανάπτυξη του Δήμου μας, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.Υπέρμαχοι της πολυφωνίας στο δημοτικό συμβούλιο αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε τους εκλεγμένους και των άλλων συνδυασμών από τον πρώτο γύρο και είμαστε βέβαιοι ότι, όλοι μαζί, από την 1η Γενάρη, θα αγωνιστούμε για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα του Δήμου μας και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες.
Αγαπητές Συνδημότισσες,
Αγαπητοί Συνδημότες
Δεν υπάρχουν για μας αντίπαλοι, ούτε καν σε εισαγωγικά. Υπάρχουν μόνο ενεργοί πολίτες που διψούν να βλέπουν τον τόπο τους να προκόβει. Και αυτός είναι ο βασικός στόχος της «Δημοτικής Συνεργασίας».Σας καλούμε όλους την Κυριακή να προσέλθετε μαζικά στις κάλπες για την τελική μεγάλη Νίκη της «Δημοτικής Συνεργασίας».‘Όλοι ενωμένοι για τον Δήμο μας, όλοι ενωμένοι για το καλό του τόπου μας , όλοι ενωμένοι για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Με τιμή
Χρήστος Μπαΐλης
Υποψήφιος Δήμαρχος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΨΑΣ:Καλεί τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στην εκλογική μάχη για την Περιφέρεια


Η “ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ”, ο Περιφερειακός Συνδυασμός Συνεργασίας των Οικολόγων-Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ήπειρο, απευθύνει ευχαριστήριο χαιρετισμό σε όλες και όλους όσοι επέλεξαν να τον στηρίξουν με την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7/1/2010.Ο συνδυασμός μας, παρά τον περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας και συγκρότησής του, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των μελών και φίλων του, και στη δυναμική της προγραμματικής του πρότασης για την περιοχή, κατόρθωσε να καταγραφεί σε αυτή ως διακριτό (πολιτικό) αυτοδιοικητικό ρεύμα και φιλοδοξεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα περιφερειακά μας πράγματα.Θα είμαστε, λοιπόν, παρόντες:
- Για την λειτουργία του νέου θεσμού της περιφέρειας με όρους κοινωνίας, δημοκρατίας, διαφάνειας και λαϊκής συμμετοχής.
- Για την διαφύλαξη και υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής δημιουργίας του τόπου, με γνώμονα την ισόρροπη πρόοδό του, την εξασφάλιση εργασίας και ποιοτικής διαβίωσης των Ηπειρωτών στις εστίες τους. Μακριά από λογικές και πρακτικές κομματισμού στη διαχείριση των κοινών αποθέσεων, πελατειακών σχέσεων και παραβιάσεων της δημοκρατικής νομιμότητας.
Ο συνδυασμός μας, με κριτήριο τις προγραμματικές αρχές, που αναφέρονται στη δημοκρατική αυτοδιοικητική πρόταση, της “Ηπείρου των Οριζόντων” και με απόλυτο σεβασμό στην ελεύθερη συνείδηση και βούληση όσων μας εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους, καλούμε όλες και όλους να προσέλθουν στις κάλπες της επόμενης Κυριακής για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, έχοντας την πεποίθηση ότι, η συμμετοχή μας δηλώνει τη δημοκρατική μας στάση, αποτελεί υποχρέωση στην εκλογή των περιφερειακών αρχών της Ηπείρου και η αποχή από αυτήν αντιμάχεται την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και εξυπηρετεί, σε κάθε περίπτωση, δυνάμεις και συμφέροντα αλλότρια του κοινωνικού συνόλου.

Ιωάννινα, 9-11-2010
Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΨΑΣ

Δημοκρατία χωρίς γύψους και φόβους

Του Νίκου Κοτζιά

Στην Αρχαία Αθήνα, στην εποχή της άμεσης δημοκρατίας, οι πολίτες έπρεπε να διαθέτουν ισηγορία. Δηλαδή, να διασφαλίζουν την ύπαρξη του δικαιώματος της ελευθερίας της γνώμης. Να διαθέτει ο καθένας δικαίωμα στην ελεύθερη διατύπωση της γνώμη του. Η δε γνώμη του προσμετράτε με την ίδια δυνατή βαρύτητα όπως κάθε άλλη. Αυτό το δικαίωμα της ισηγορίας υπάρχει και στην σύγχρονη δυτική κουλτούρα ως το πολιτικό και ταυτόχρονα ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία γνώμης και διακίνησης πληροφοριών. Στην Αθηναϊκή Δημοκρατία οι πολίτες καλούνταν όχι μόνο να διασφαλίζουν το δικαίωμα ελευθερίας στη γνώμη, αλλά όφειλαν, εάν ήθελαν να είναι πράγματι ελεύθεροι, να έχουν το κουράγιο να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος. Να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα χωρίς φόβο. Να διαθέτουν, δηλαδή, παρησσία. Διότι η ελεύθερη θαρρετή διατύπωση γνώμης ήταν το θεμέλιο της δημοκρατίας, αλλά και η προϋπόθεση ουσιαστικής και δημοκρατικής άσκησής του. Η επιταγή αυτή, δεν υπάρχει ως εγγύηση στα σημερινά πολιτικά συστήματα. Και αυτό, παρόλο που η Αθηναϊκή Δημοκρατία είχε επηρεάσει τον δυτικό διαφωτισμό. Συναντά κανείς, επί παραδείγματι, το πρόσταγμα που διατύπωνε ο Ι.Καντ για την ανάγκη να διαθέτει το άτομο το «θάρρος και κουράγιο του συνειδητού πολίτη» να αντιστρατεύεται αρνητικά καθεστώτα και λανθασμένες πολιτικές.Στο σημερινό πολιτικό σύστημα, η επιταγή για Παρρησία και το κουράγιο αντίστασης για τον Πολίτη όχι μόνο δεν θεωρείται προσόν, αλλά μάλλον τα ΜΜΕ τείνουν να το εμφανίζουν ως ελάττωμα, ακόμα και ως ένα είδος πνευματικής αναπηρίας. Ο λόγος σαφής: μόνο πολίτες με Παρρησία μπορούν να αντιστρατεύονται την διαπλοκή και τα άνομα συμφέροντα.Τις τελευταίες ημέρες εισήχθη στην πολιτική σκηνή μια νέα αντίληψη για την ηθική της πολιτικής. Σύμφωνα με αυτήν, η θαρρετή, έντιμη και αποτελεσματική χρήση από τον πολίτη των δικαιωμάτων του, όπως αυτή της ψήφου-μηνύματος, αποτελεί πράξη επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας. Ανεύθυνη στην εποχή της κρίσης. Κακοδεχούμενη από το διεθνές περιβάλλον. Ο πολίτης, υποστηρίζουν ορισμένοι, δεν πρέπει πια να ψηφίζει ελεύθερα και με ευθύνη. Αντιθέτως, υποστηρίζουν, οφείλει να αυτοδεσμευτεί ότι με την ψήφο του δεν θα ενοχλήσει τους έχοντες, τους κατέχοντες, τους κυβερνώντες και τα καμώματά τους. Ο πολίτης, λένε κάποιοι κυβερνώντες και διαπλεκόμενοι, δεν θα πρέπει να εκφράζει τη βούλησή τους στις εκλογές, αλλά να διασφαλίζει την βούληση των ισχυρών.Ο πολίτης, λένε, δεν δικαιούται να ασκεί ουσιαστικά τα εκλογικά του δικαιώματα, παρά μόνο τυπικά. Δεν δικαιούται να εκφράζει αυτό που θέλει διότι γίνεται επικίνδυνος. Δεν δικαιούται γνώμης, αν δεν θέλει να έχει συνέπειες. Δηλαδή, αν έχει γνώμη διαφορετική από τους κατέχοντες ας την «βάλει εκεί που ξέρει» διότι διαφορετικά αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση, τη χώρα, την οικονομία της.Οι αποστάτες το 1965 καλούσαν τον Γεώργιο Παπανδρέου να παραιτηθεί προκειμένου να μην «εισέλθει η χώρα σε περιπέτειες». Τελικά, ως γνωστό η χώρα εισήλθε εξαιτίας τους σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Με την ίδια «λογική», όπως εκείνη των αποστατών, καλούνται σήμερα οι πολίτες να παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους ώστε η τυχόν χρήση τους να μην προκαλέσει «αρνητικές αντιδράσεις». Πρόκειται για επιχείρημα που δείχνει ότι οι κρατούντες δεν έχουν σε εκτίμηση την βούληση του λαού, όπως και δεν θέλουν να της δείξουν σεβασμό.Ο λαός οφείλει να στείλει μηνύματα προς τους κυβερνώντες και την τρόικα. Είναι δημοκρατικό του δικαίωμα να στέλνει μηνύματα δημοκρατικής βούλησης, ανησυχίας και θυμού. Κατάχρηση δικαιώματος δεν κάνει ο λαός με την ψήφο του, αλλά εκείνοι που δεν θέλουν να εκφραστεί ελεύθερα και αβίαστα. Που θεωρούν την ισηγορία και την παρησσία ελαττώματα και όχι δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερία.

Απαράδεκτη συμπεριφορά των υπευθύνων του αεροδρομίου σε διερχόμενο αεροπλάνο


Θέλω να καταγγείλω ένα απαράδεκτο γεγονός:
Στις 6-11 ωρα 1030 κατέθεσα σχέδιο πτήσης από το Πολύκαστρο (ΖΖΖΖ) ενδιάμεση στάση στα Ιωάννινα (LGIO-stopover) για 15 λεπτά και επιστροφή. Η όλη διάρκεια της πτήσης υπολογίστηκε σε 4 ώρες.Η πτήση μέχρι τα Γιάννενα διήρκεσε λιγότερο από 2 ώρες. Τα καύσιμα που είχα στο αεροσκάφος διαρκούσαν για 5 ώρες. Στην διαδρομή είχα αντίθετο άνεμο περί τους 7 με 10 κόμβους. Επάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ανήγγηλα την άφιξή μου και την πρόθεσή μου να προσγειωθώ, ως ήταν το σχέδιο, όμως ο ελεγκτής μου κατέστησε σαφές ότι πρώτον δεν αποδεχόταν το stopover (πράγμα που έχει γίνει αποδεκτό σε πολλά άλλα αεροδρόμια) και ως εκ τούτου έπρεπε υποχρεωτικά να κλείσω το σχέδιο, και δεύτερο και κυριότερο, εάν προσγειωνόμουν, δεν θα μου επιτρεπόταν η απογείωση, με το αιτιολογικό ότι επειδή είχα ιταλικό νηολόγιο -Ι9780-(ευρωπαικής ένωσης προφανώς) υπερελαφρού αεροσκάφους, δεν κατείχα άδεια εγκατάστασης ασυρμάτου. Αυτό ας σημειωθεί ισοδυναμεί με κατάσχεση του υπερελαφρού αεροσκάφους. Να προσθέσω ακόμη ότι έχω προσγειωθεί σε πολλά κρατικά αεροδρόμια της Ελλάδος χωρίς πρόβλημα, ακόμη δε και της Τουρκίας!!! Ακόμη, πολύ πρόσφατα, έχω δεί να έρχονται από την Ιταλία παρόμοια αεροσκάφη, με τέτοια νηολόγια.Κατά κακή μου τύχη, παρατηρώντας την στάθμη καυσίμων στο κατάλληλο σωληνάκι που μου παρέχει την απαραίτητη ένδειξη, διεπίστωσα ότι ήταν κάτω από την αναμενόμενη ένδειξη, σχεδόν στο κατώτατο σημείο. Το ανέφερα αυτό στον ελεγκτή(δήλωση κατάστασης ανάγκης, distress) και τον εκλιπάρησα να κατέβω στην άκρη του διαδρόμου να ελέγξω το πρόβλημα, και ενδεχομένως να συμπληρώσω καύσιμο αν χρειαζόταν, αφού είχα επιπλέον καύσιμο μαζί μου και αμέσως ν αναχωρήσω, αλλά αυτός ήταν ανένδοτος στην άρνησή του. Μου συνέστησε να αναμείνω στην συχνότητα (προφανώς για να συννενοηθεί με κάποιον) και εν συνεχεία επανέλαβε την άρνησή του. Του ανέφερα ότι αρχίζω την επιστροφή, με όποια συνέπεια θα είχε αυτό(πιθανή πτώση από καύσιμα). Αυτός επανέλαβε την στερεότυπη απάντησή του: άρνηση εξυπηρέτησης. Το κρίσιμο της κατάστασής μου το επανέλαβα επανειλημμένα,αλλά η άρνηση σταθερή.Τελικά συνέχισα κανονικά την πτήση μου,προσγειώθηκα προληπτικά στην Παναγίτσα για έλεγχο,αφού κανένα αεροδρόμιο δεν υπήρχε ανοικτό πλησιέστερα, όπου διεπίστωσα ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα καύσιμα. Ήταν μια περίεργη, ανεξήγητη σε μένα ένδειξη.Τελικά ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας γιατί υπάρχει στην Ελλάδα, για ασφάλεια ή για εκφοβισμό;

Λάγος Στέφανος airclub-pigasos

Πανηγυρίζει η τοπική Νέα Δημοκρατία για Δήμο και Περιφέρεια


Η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών: «Οι πολίτες του Νομού και της πόλης των Ιωαννίνων έστειλαν το μήνυμά τους. Ανέτρεψαν πλήρως το πολιτικό σκηνικό που είχε διαμορφωθεί στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 παρά την κινητοποίηση ολόκληρης της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Είναι ενδεικτικό ότι ο συνδυασμός του Αλ. Καχριμάνη έχει υπεροχή δέκα (10) ποσοστιαίων μονάδων στο Νομό Ιωαννίνων ενώ ο συνδυασμός του Δημάρχου Νίκου Γκόντα διατήρησε τα πολύ ψηλά ποσοστά του.Είναι προφανές ότι οι Γιαννιώτες τίμησαν το πολύ σημαντικό έργο των δύο συνδυασμών. Η στήριξη αυτή των συμπολιτών μας θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή.» και καταλήγει καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Αριστερή εκπροσώπηση έβγαλαν οι εκλογές

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Λόγους για να είναι ικανοποιημένη έχει η γιαννιώτικη αριστερά μετά τις προχθεσινές εκλογές, περισσότερους τουλάχιστον από τους λόγους που την αφήνουν με παράπονο. Κατ' αρχάς, μετά από αρκετά χρόνια υπάρχει σχεδόν καθολική εκπροσώπηση όλων των τάσεων της αριστεράς και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης.Έτσι, επιστρέφει στο δημοτικό συμβούλιο το ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον ηλεκτρολόγο Τάκη Τασιούλα, με ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από αυτό που είχε πάρει ο Τάκης Τσίγκας στις εκλογές του 2006.Επίσης, το ποσοστό του ΚΚΕ τόσο στο δήμο Ιωαννιτών όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου συμπορεύονται στο ρεύμα ανόδου του κόμματος. Στην περιφέρεια μάλιστα η Λαϊκή Συσπείρωση θα εκλέξει και δεύτερο περιφερειακό σύμβουλο.Από την άλλη όμως, τα ποσοστά των υποψηφίων του κόμματος δεν ήταν το ίδιο καλά στους υπόλοιπους δήμους του νομού Ιωαννίνων, όπου η Λαϊκή Συσπείρωση περιορίστηκε σε νούμερα κοντά στο 10%. Σε επιμέρους δήμους, προ Καλλικράτη, στελέχη του κόμματος «χτυπούσαν» ακόμη και τις δημαρχίες όπως λ.χ. στη Ζίτσα ή τα Πράμαντα. Στην περιφέρεια, το κόμμα κράτησε τα ποσοστά του σε σχέση με τις περσινές βουλευτικές εκλογές (στο νομό Ιωαννίνων).Τα προσχήματα κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την καλή παρουσία του ΑΥ.ΡΙ.Ο. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου εκλέγεται στο περιφερειακό συμβούλιο με πολύ καλό ποσοστό κυρίως στην Άρτα, το οποίο του έδωσε και τη σιγουριά της έδρας. Έτσι, αντιπαρήλθε και την πτώση στο νομό Ιωαννίνων σε σχέση με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις περσινές βουλευτικές εκλογές. Επίσης, παρά την κάθοδο της «τελευταίας στιγμής» σχεδόν, μπαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο τα «3 κλικ αριστερά» και ο Χρήστος Μαντάς. Το ποσοστό όμως είναι πολύ μικρότερο από αυτό που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ιωαννιτών στις περσινές εκλογές (σχεδόν 5% κάτω).Κερδισμένος των εκλογών είναι ο Στέφανος Σκοπούλης και η ΔΡΑΣΥ, ο χώρος που στηρίχθηκε από τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο, συμμετέχοντας στο ρεύμα ανόδου που κατέγραψε ο χώρος στις προχθεσινές εκλογές, σε όλη τη χώρα. Το ίδιο καταφέρνει και το αντίστοιχο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης με το Νίκο Ζήκο. Η ΔΡΑΣΥ διπλασίασε σχεδόν το ποσοστό της σε σχέση με τις εκλογές του 2006 οπότε και δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί. Αντίστοιχα, τις δυνάμεις της αύξησε και η Αριστερή Παρέμβαση, σε σχέση με το 2,76% του 2006 στο νομό Ιωαννίνων (η ΝΟΡΑΣΥ τότε), ο οποίος ήταν και ο καλύτερός της. Κατώτερη των προσδοκιών των μελών της, ήταν η συμμετοχή της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης στη Ζίτσα.Τέλος, στο περιφερειακό συμβούλιο δεν κατάφερε να εκλεγεί ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Ζάψας.

Στην υπόλοιπη Ήπειρο
Το καλύτερο αποτέλεσμα αριστερού ψηφοδελτίου το έφερε η Όλγα Γεροβασίλη στην Άρτα, «χτυπώντας» 205 και δίνοντας στίγμα για «ψήφο κατά συνείδηση» στον αμφίρροπο δεύτερο γύρο. Πολύ καλά τα πήγε η Λαϊκή Συσπείρωση στην Πρέβεζα εκλέγοντας 2 δημοτικούς συμβούλους. Εξελέγη επίσης το ψηφοδέλτιο που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις έντονες εσωκομματικές διενέξεις. Εκτός συμβουλίου έμεινε η Αριστερή Παρέμβαση. Στην Ηγουμενίτσα τέλος μοναδικός επίσημος εκπρόσωπος του χώρου θα είναι η Λαϊκή Συσπείρωση.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Επιστημονική διημερίδα από το Πανεπιστήμιο


Ο Τομέας Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστήμιου οργανώνει επιστημονική διημερίδα με θέμα: Άτυπες μορφές εργασίας: Πραγματικότητες, συλλογικές αναπαραστάσεις, πολιτισμικές ταυτότητες στις 12 και 13 Νοεμβρίου. Η έναρξη θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και στις 13 Νοεμβρίου θα μεταφερθεί στο Συνεδριακό Κέντρο των Άνω Πεδινών. Στους στόχους της διημερίδας είναι να διερευνηθούν, με διεπιστημονική οπτική, οι άτυπες μορφές εργασίας (οικιακή υπηρετική εργασία, περιπλανώμενοι εργαζόμενοι,γυναικεία επαγγέλματα, υποτιμημένες χειροτεχνικές δραστηριότητες κλπ), να μελετηθεί η ιστορία και η εθνογραφία της «υποτιμημένης» εργασίας και του κόσμου της (στη βάση του φύλου της ηλικίας, της τάξης της εθνότητας κλπ). Να εξετασθούν επίσης οι αλλαγές που συντελούνται στον χαρακτήρα γενικότερα της εργασίας στη σύγχρονη κοινωνία.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Απαγορευτικό απόπλου λόγω ανέμων


Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν σήμερα πολλά δρομολόγια πλοίων, από διάφορα λιμάνια της χώρας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν με ένταση έως και τα 9 μποφόρ.Από την Ηγουμενίτσα δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια με πλοία, ανοιχτού τύπου, προς Κέρκυρα, Λευκίμμη.

Εννέα νεκροί στο δυστύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στην Αλβανία !!!

Τα Αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 10 νεκρούς

Εννέα νεκροί και 34 τραυματίες, από τους οποίους οι 11 πολύ σοβαρά, είναι ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε κοντά στο Τεπελένι Αλβανίας, με ελληνικό λεωφορείο. Τα αλβανικά ΜΜΕ, όμως, κάνουν λόγο για 10 νεκρούς.Ολοκληρώθηκε απο τα αλβανικά σωστικά συνεργεία, η ανάσυρση των νεκρών και των τραυματιών απο τα συντρίμμια του ελληνικού λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων στο χωριό Βράτανα μεταξύ Τεπελενίου και Μπάλς.Το λεωφορείο ανήκε στο τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και ο οδηγός του, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, είναι Έλληνας και εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο από την Αθήνα για Τίρανα με 49 επιβάτες.Έλληνες επιχειρηματίες που περνούσαν με το αυτοκίνητό τους από το σημείο βοήθησαν στην ανάσυρση μιας νεαρής, εγκύου βορειοηπειρώτισας και ενός νεαρού Αλβανού. Η κοπέλα ζει στα Γιάννενα όπου δουλεύει σε καφετέρια. Εκμεταλλευόμενη τις εκλογές είχε μεταβεί στα Τίρανα για να επισκεφθεί συγγενείς της και επέστρεφε χθες βράδυ.Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο κοντινό νοσοκομείο του Μπόλσι και στη συνέχεια οι σοβαρότερα τραυματισμένοι, σε νοσοκομεία των Τιράνων.

Τα αίτια
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο σημείο ο δρόμος είναι στενός και την ώρα του δυστυχήματος είχε ξεσπάσει καταιγίδα. Διερχόμενη νταλίκα έκλεισε το δρόμο στο ελληνικό λεωφορείο και ο οδηγός του προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση πάτησε φρένο. Το βαρύ όχημα γλίστρησε στο οδόστρωμα και βρέθηκε στο κενό.

Επικοινωνία Δρούτσα-Χατζινάστο

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν κινητοποιήθηκαν οι προξενικές αρχές στο Αργυρόκαστρο. Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας επικοινώνησε με τον Αλβανό ομόλογό του Έντουαρτ Χατζινάστο.Οι αλβανικές αρχές δεν ζήτησαν συνδρομή από την Ελλάδα η οποία προσφέρθηκε να διαθέσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων στο λεωφορείο. Σε ετοιμότητα τέθηκε το νοσοκομείο Ιωαννίνων για κάθε ενδεχόμενο.Οι δύο Έλληνες επιχειρηματίες που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος είπαν ότι ήταν άμεση και μεγάλη η κινητοποίηση των αλβανικών αρχών και επί τόπου έφτασαν αστυνομικά και πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα καθώς και συνεργεία διάσωσης.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από βροχοπτώσεις


Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του εθνικού και κυρίως του επαρχιακού οδικού δικτύου στον Νομό Ιωαννίνων από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις. Στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων- Αθήνας κοντά στο Τέροβο έχει διακοπεί η συγκοινωνία από κατολισθήσεις και μηχανήματα εργάζονται για να απομακρύνουν τους όγκους των χωμάτων. Η συγκοινωνία γίνεται τώρα από παράκαμψη μέσω Σκλίβανης. Επίσης από κατολισθήσεις έχει διακοπεί η συγκοινωνία στους επαρχιακούς δρόμους προς Πεστά, Λάβδανη, Μπουραζάνι και αλλού. Και εκεί εργάζονται μηχανήματα για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας.

Δήλωση Δημήτρη Ρογκότη


Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου υπήρξε ένα σαφές πολιτικό μήνυμα. Οι πολίτες του νέου Δήμου Ζίτσας καταδίκασαν με την ψήφο τους το συντηρητισμό και τον παλαιοκομματισμό που εκφράζονται από τον κ. Βλέτσα.Οι Δυνάμεις της Προόδου κατέγραψαν συνολικά συντριπτικά ποσοστά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του νέου Δήμου Ζίτσας που έδωσαν στην παράταξη της οποίας ηγούμαι τη δυνατότητα και τη δυναμική να αντιπροσωπεύσει τις Δυνάμεις της Προόδου στην αναμέτρηση της 14ης Νοέμβρη.Καλώ όλους τους δημότες του νέου Δήμου Ζίτσας σε συστράτευση με στόχο τη νίκη των Δυνάμεων που εγγυώνται την επιτυχία του θεσμού που αλλάζει τη διοικητική δομή του Δήμου και διασφαλίζουν την ανάπτυξή του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΓΚΟΤΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ

Προβάδισμα τελικής νίκης για την παράταξη του Φ. Φίλιου

Πρώτη ήττα σε εκλογές για τον Νίκο Γκόντα

Η παράταξη του Φίλιππα Φίλιου πήρε μικρό, αλλά ίσως αποδειχθεί καθοριστικό, προβάδισμα νίκης στις εκλογές για το νέο δήμο Ιωαννιτών, έναντι αυτής του Νίκου Γκόντα, σε μια μάχη στήθος με στήθος που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα. Ήταν η πρώτη ήττα για τον Νίκο Γκόντα σε εκλογές, έστω και σε πρώτο γύρο και φαίνεται ότι η ενιαία παράταξη που έχει απέναντι του, απέδωσε.Την ερχόμενη Κυριακή η «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» μπορεί να ... διπλασιάσει τις νίκες, όπως εκτιμούν και στην παράταξη και δείχνει και το αποτέλεσμα. Βέβαια η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» θα δώσει τη μάχη της, αλλά το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τη στάση των παρατάξεων της Αριστεράς. Ήδη οι δυο πήραν θέση, η μία από το χώρο του ΚΚΕ ότι δεν θα εμπλακεί στο ποιος από τους δυο θα εκλεγεί, και αυτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α χωρίς να δίνει «γραμμή» στους ψηφοφόρους της.Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι η εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων που μετείχαν στις εκλογές, στο νέο 41μελές δημοτικό συμβούλιο, αφού εκλέγονται από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δημήτρη Τασιούλα ο ίδιος κι ένας ακόμη σύμβουλος, ο Στέφανος Σκοπούλης με την Δ.Ρ.Α.ΣΥ και ο Χρήστος Μαντάς με τα «τρία κλικ Αριστερά». Μετά από πολλά χρόνια επανέρχεται η πολυφωνία στο δημοτικό συμβούλιο. Οι δυο πρώτες παρατάξεις τάσσονται κατά και των δυο «μονομάχων», ενώ η τρίτη στέκεται μακριά από «γραμμές».

Δηλώσεις νίκης...εκατέρωθεν
Η εναλλαγή στα αποτελέσματα ως αργά το βράδι δεν επέτρεπε να παγιωθεί μια διαφορά υπέρ της μιας ή της άλλης παράταξης και οι δυο υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν σε αναμονή για το ποιος θα κάνει πρώτος τη σχετική δήλωση. Πρώτος έκανε δήλωση ο Φ. Φίλιος με βάση τα αποτελέσματα που είχε εκείνη τη στιγμή η παράταξη και την έφερναν πρώτη. «Το προβάδισμά μας είναι σαφές. Σήμερα τα νέα Γιάννενα αποφάσισαν να αλλάξουν», είπε ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» καλώντας τις παρατάξεις της Αριστεράς να στηρίξουν την προσπάθεια στο δεύτερο γύρο.Δεν πέρασε πολλή ώρα και προχώρησε σε δήλωση ο Ν. Γκόντας με αποτελέσματα σχεδόν στα μισά εκλογικά τμήματα που έδιναν τη νίκη στην παράταξη του, λέγοντας:«Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο». Το αποτέλεσμα θυμίζει το 2002». Τότε η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» είχε κερδίσει στο δεύτερο γύρο τον Φ. Φίλιο.Τελικά πρώτη, έστω και μια περίπου μονάδα διαφορά ήταν η παράταξη του Φ. Φίλιου.

«Ενότητα Πολιτών»: Μεγάλη νίκη τη δεύτερη Κυριακή

Σε ανακοίνωση της χθες η παράταξη του Φίλιππα Φίλιου, σημειώνει ότι η πορεία της θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη νίκη της δεύτερης Κυριακής, χαιρετίζει την εκπροσώπηση όλων των Αριστερών παρατάξεων στο νέο δημοτικό συμβούλιο, απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας. Τονίζει επίσης ότι ηττήθηκε ο απερχόμενος δήμαρχος και αποδοκιμάστηκε η πολιτική του.Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Η παράταξή μας αναδείχθηκε πρώτη δύναμη. Θα ολοκληρώσει την πορεία της με την μεγάλη νίκη της δεύτερης Κυριακής.Ο απερχόμενος δήμαρχος ηττήθηκε και η πολιτική του αποδοκιμάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του Γιαννιώτικου λαού.Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας στήριξαν και μας εμπιστεύτηκαν.Χαιρετίζουμε την εκπροσώπηση όλων των δημοκρατικών, αριστερών, αυτοδιοικητικών δυνάμεων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά μάλιστα από την πολυετή απουσία τους. Η συμμετοχή τους θα είναι καταλυτική για την συλλογικότητα στην λήψη των αποφάσεων, για την συγκρότηση και την λειτουργία του νέου δήμου στην οποία θα συμμετέχουν όλοι, χωρίς αποκλεισμούς.Χθες κέρδισε η ήρεμη δύναμη της αυτοδιοίκησης, που έρχεται να αλλάξει σελίδα στα Γιάννενα.Με σεβασμό και ισοτιμία, με γνώμονα το κοινό καλό, με συλλογικότητα και διαφάνεια.Ανοίγουμε την πόρτα του Δημαρχείου σε όλους τους πολίτες και τους καλούμε με την ψήφο τους την δεύτερη Κυριακή να επικυρώσουν πανηγυρικά τη νέα πορεία για τα Γιάννενα.Όλοι μαζί, υπεύθυνα, ισότιμα, καθαρά!»

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Άκυρο, λευκό στο δεύτερο γύρο
Τη γνωστή «γραμμή» δίνει η παράταξη του ΚΚΕ, «Λαϊκή Συσπείρωση» για το δεύτερο γύρο των εκλογών στο δήμο, σημειώνοντας ο υποψήφιος δήμαρχος και εκλεγείς (μαζί με έναν ακόμη υποψήφιο σύμβουλο), Δημήτρης Τασιούλας σε δήλωση του, ότι εκπροσωπείται το ΚΚΕ μετά από χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο:«Στις εκλογές για την τοπική διοίκηση είχαμε σαφή καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου με σημαντική ενίσχυση και σημαντική αύξηση των ψήφων και των ποσοστών της Λαϊκής Συσπείρωσης.Στα Γιάννενα μετά από πολλά χρόνια το ΚΚΕ εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο. Έχουμε την μέγιστη ευθύνη να μεταφέρεται ατόφια η φωνή του ταξικού, εργατικού λαϊκού κινήματος. Από καλύτερες θέσεις με τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους και στην περιφέρεια μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό θα αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την νέα καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται.Ευχαριστούμε όλους όσους ψήφισαν, έκαναν το βήμα και στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Τους καλούμε στο β γύρο να ψηφίσουν Λαϊκή Συσπείρωση, άκυρο, λευκό. Όποιος και αν είναι δήμαρχος την επόμενη Δευτέρα, είτε ο κ Φίλιππας Φίλιος, είτε ο κ. Νίκος Γκόντας θα στηρίξει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, θα προωθήσει τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα στο δήμο. Δεν πρόκειται να εκλεγεί δήμαρχος με ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Τρία κλικ Αριστερά»: Οι πολίτες θα καθορίσουν τη στάση τους

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλους τους πολίτες που στήριξαν την προσπάθειά μας που μόλις άρχισε. Είπαμε και στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι για μας η βασική πρόκληση είναι για μετά τις εκλογές. Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό με συστηματική δουλειά, βασισμένοι στις αρχές που και προεκλογικά διακηρύξαμε.Παρ' ότι το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί ωστόσο η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνει καινούργιες δυνατότητες που θα προσπαθήσουμε να τις αξιοποιήσουμε, με συνεχή παρουσία στα μεγάλα προβλήματα της πόλης στο πλάι των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται δραματικά από τις συνέπειες της πρωτοφανούς καπιταλιστικής κρίσης και των πολιτικών της Kυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και διαχρονικά του δικομματισμού.Οι εκλογές στο Δήμο Ιωαννιτών έγιναν σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης, ιδιαίτερων συνθηκών που αφορούν και το χώρο μας, αλλά και τοπικών ιδιαιτεροτήτων...Σχετικά με τον δεύτερο γύρο των εκλογών θέλουμε να επαναλάβουμε προς τους πολίτες που τους ζητήσαμε να μας στηρίξουν στον πρώτο γύρο με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, ότι είναι ξένο για τον δικό μας χώρο να δίνουμε γραμμές και κατά συνέπεια οι πολίτες θα καθορίσουν αυτόνομα την στάση τους».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ