Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ


Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης συναντά τη φρεσκάδα και τη δημιουργικότητα της Νιότης.Στο VOGUE στα Γιάννενα, στις 10 το βράδυ, οι νέες και οι νέοι της Ηπείρου δίνουν ένα ραντεβού Νίκης.Συνδυάζουν τη ζωντάνια, τον ενθουσιασμό και τον παλμό της νέας γενιάς με την ανοιχτή συζήτηση, την αναζήτηση λύσεων πειστικών και εφικτών και την αγωνία για μία Ήπειρο της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών.Οι νέες και οι νέοι της Ηπείρου μαζί με το Βαγγέλη Αργύρη, στέλνουν το μήνυμα για τη νέα Ήπειρο που μπορεί να πραγματώσει τα όνειρα και τους πόθους της.Την Ήπειρο τόπο που αξίζει να ζεις.

66.894 ψηφοφόροι στο νομό Πρέβεζας


Συνολικά 66.894 ψηφοφόροι έχουν εκλογικό δικαίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου στο νομό Πρέβεζας σύμφωνα με τον κατάλογο των εκλογέων του Υπουργείου Εσωτερικών, εκ των οποίων 33.542είναι άνδρες και 33.352 είναι γυναίκες. Νέοι εκλογείς (18 ετών) του 2010, που ψηφίζουν πρώτη φορά στο νομό είναι 849 εκ των οποίων 461άνδρες και 388 γυναίκες.Αναλυτικά ψηφίζουν 20671 εκλογείς στο δήμο Ζηρού (10.445 άντρες και 10.226 γυναίκες), 16.676 στο Δήμο Πάργας (8.583 άντρες και 8.093 γυναίκες) και 29.547 στο δήμο Πρέβεζας (14.514 άντρες και 15.033 γυναίκες). Ο αριθμός των εκλογέων είναι μικρότερος από το 2006 κατά 691 άτομα.Οι Ευρωπαίοι πολίτες που θα ψηφίσουν στο νομό της Πρέβεζας είναι 37. Αναλυτικά: Αυστριακοί 2, Βέλγοι 1, Βούλγαροι 3, Γάλλοι 7, Γερμανοί 7, Ιταλοί 1, Άγγλοι 9, Πολωνοί 4, Ρουμάνοι 2, και Τσέχοι 1.Οι Εκλογικοί Κατάλογοι ομογενών και υπηκόων τρίτων χωρών στο νομό περιλαμβάνουν συνολικά 72 ψηφοφόρους, 47 άνδρες και 25 γυναίκες. Η κατανομή στους δήμους του νομού έχει ως εξής: 28 ομογενείς στο Δήμο Πρέβεζας, 17 στο δήμο Ζηρού και 27 στο δήμο Πάργας.


ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΚΕΔΚΕ για το "Βοήθεια στο σπίτι"


Δηλώσεις για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή τις αναφορές του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα.Συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης έδωσε απαντήσεις σε ό,τι αφορά στη χρησιμότητα, αποτελεσματικότητα και τον τρόπο λειτουργίας των 800 ΚΑΠΗ της χώρας.Παράλληλα ζήτησε από την Κυβέρνηση αποτελεσματική και μόνιμη λύση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» επανακαταθέτοντας την πρόταση της Αυτοδιοίκησης για τριμερή χρηματοδότησή του από τους Δήμους, το Κράτος και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.Τέλος ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ ζήτησε από την Κυβέρνηση να εκταμιεύσει άμεσα τα οφειλόμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων γιατί «διαφορετικά, όπως τονίζει, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την τραγική κατάσταση που θα παραλάβουν από 1-1-2011 οι νέες δημοτικές αρχές».

Έκλεισε ο κύκλος της αυτοδιοίκησης για τον Γιάννη Εμμανουηλίδη

Απολογισμός του έργου του, αιχμές για την μη συμμετοχή στις Περιφερειακές εκλογές και στήριξη στο Νίκο Γκόντα

«Προς το παρών έκλεισε αυτός ο κύκλος για μένα». Ο δήμαρχος Ανατολής Γιάννης Εμμανουηλίδης αναφέρθηκε και σήμερα στην απόφαση του να μην ασχοληθεί με τα κοινά σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τουλάχιστον προς το παρών, αφού όπως ξεκαθάρισε, θα εξακολουθήσει λέει τη γνώμη του ελεύθερα και ίσως στο μέλλον επανέλθει.Ο κ. Εμμανουηλίδης με αφορμή τις κάλπες που στήνονται την Κυριακή έκανε τον απολογισμό του τόσο σε ότι αφορά τη θητεία του ως δήμαρχος όσο και τη γενικότερη πολιτική διαδρομή του, ενώ ερωτηθείς για τον στηρίζει ανοιχτά κάποια υποψηφιότητα στο νέο δήμο Ιωαννιτών, απάντησε πως οι πράξεις του έχουν δείξει ξεκάθαρα σε ποιόν παρέχει τη στήριξή του.Ο δήμαρχος Ανατολής αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που έκανε το καλοκαίρι να δημιουργήσει ένα συνδυασμό που θα διεκδικούσε την αιρετή Περιφέρεια, τονίζοντας πως κομματικοί μηχανισμοί δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει.

Αλλάξαμε την εικόνα της Ανατολής

Σε ότι αφορά το έργο που αφήνει ως παρακαταθήκη στο δήμοnΑνατολής, ο κ. Εμμανουηλίδης είπε πως η Δημοτική του Αρχή έκανε πολλά.«Αλλάξαμε εντελώς την εικόνα του Δήμου. Βελτιώσαμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τη δική μας ζωή, των ηλικιωμένων και των νέων.Στηρίξαμε επιχειρηματικές δραστηριότητες και καινοτόμες δράσεις.Νοιαστήκαμε για όλους.Με έργα, παρεμβάσεις αισθητικής, υποδομές προοπτικής, πρότυπες κοινωνικές δομές.Φτιάξαμε ένα Δήμο δυνατό, μοντέλο ανάπτυξης για άλλους Δήμους, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, ένα Δήμο του οποίου η φωνή ακούγονταν και λογαριάζονταν», είπε χαρακτηριστικά.

Ανοίγονται νέοι ορίζοντες με τον «Καλλικράτη»

Αναφερόμενος στην νέα εποχή που έρχεται με τον «Καλλικράτη» ο δήμαρχος Ανατολής έκανε λόγο για νέους ορίζοντες που ανοίγονται για τον νέο διευρυμένο δήμο Ιωαννιτών, σημειώνοντας πως κατά τις συναντήσεις που είχε με τους υποψηφίους δημάρχους, τους τόνισε ότι όλοι οι συνεννοούμενοι δήμοι πρέπει να έχουν ίσο μερίδιο στην προοπτική.«Θέλουμε ισόρροπη ανάπτυξη. Θέλουμε να διατηρήσουμε ό,τι κατακτήσαμε. Θέλουμε περισσότερα», τόνισε.

Κομματικοί μηχανισμοί με άφησαν εκτός Περιφέρειας
Από την συνέντευξη του κ. Εμμανουηλίδη δε θα μπορούσε να λείπει και μια αναφορά στα της Περιφέρειας, αφού το καλοκαίρι που πέρασε είχε εκφράσει την επιθυμία του να ηγηθεί ενός συνδυασμού έστω και εκτός του κόμματος της Ν.Δ., η οποία είχε αποφασίσει να στηρίξει τον Αλ. Καχριμάνη.Είπε λοιπόν πως πολλοί Ηπειρώτες είχαν την άποψη, ότι μια κίνηση ανεξάρτητη χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, ίσως θα μπορούσε να δώσει άλλο τρόπο προώθησης των Ηπειρωτικών θεμάτων, προσθέτοντας όμως ότι αυτή η προσπάθεια δεν είχε την τύχη να εξελιχθεί κατηγορώντας «κομματικούς μηχανισμούς» που, όπως είπε, είναι σε θέση να δρομολογήσουν τις εξελίξεις όπως εκείνοι επιθυμούν.

Στήριξη στον Ν. Γκόντα
Με τον ίδιο εκτός εκλογικής μάχης, αλλά παρών στις εξελίξεις όπως είπε, ο κ. Εμμανουηλίδης ρωτήθηκε αν στηρίζει κάποια από τις υποψηφιότητες για το νέο δήμο Ιωαννιτών για να απαντήσει πως οι πράξεις του δείχνουν ξεκάθαρα ότι βρίσκεται στο πλευρό του Ν. Γκόντα.«Το έχω πει και φαίνεται ποιόν στηρίζω. Το πρωί ήμουν μαζί με τον Νίκο Γκόντα στην ΕΛΕΠΑΠ και το βράδυ που θα μιλήσει στην Ανατολή θα είμαι και πάλι παρών. Νομίζω ότι δε χρειάζεται τίποτα άλλο για να καταλάβετε ποιόν στηρίζω», είπε κλείνοντας.

Ευχαριστίες σε όσους τον στήριξαν
Τέλος κάνοντας μια αναδρομή στην πολιτική του καριέρα ο κ. Εμμανουηλίδης δήλωσε: «Ασχολούμαι με τα κοινά αρκετά χρόνια Στην αρχή με τα συνδικαλιστικά και τον πολιτισμό ως Γενικός Γραμματέας των Πολιτιστικών κέντρων Ο.Τ.Ε. Ελλάδας, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Ελλάδας, με την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου και οτιδήποτε αφορούσε το Νομό και την τότε Κοινότητα Ανατολής.Στη συνέχεια ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. τρεις φορές, μετά ως Νομάρχης Κιλκίς επί τέσσερα χρόνια και Πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, εκλεγμένος στην Τ.Ε.Δ.Κ. Ιωαννίνων, επί τρεις τετραετίες Πρόεδρος του Σ.Υ.Δ.Κ.Λ.Ι., επί δώδεκα χρόνια εκλεγμένος στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων). Από το 1998-συνέχισε- είχα την τιμή να είμαι ο πρώτος Δήμαρχος του Δήμου Ανατολής με τον «Καποδίστρια» επί τρεις συνεχείς τετραετίες και τώρα ο τελευταίος, αφού με τον «Καλλικράτη» ο Δήμος μας συνενώνεται με το Δήμο Ιωαννιτών».Ο Δήμαρχος Ανατολής ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του, όλους όσους τον στήριξαν σ' αυτή τη διαδρομή και τον βοήθησαν να ανταποκριθεί, όπως είπε στις υποχρεώσεις του.Ακόμη περισσότερο, ευχαρίστησε τους συμπολίτες του της Ανατολής, της Μπάφρας και της Νεοκαισάρειας τονίζοντας πως τους είναι ευγνώμων για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στην πλατεία Κακαβά θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία της Υποψήφιας Δημάρχου Αρταίων Όλγας Γεροβασίλη


Η κα Γεροβασίλη, επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» θα μιλήσει στους φίλους και ψηφοφόρους της το βράδυ της Πέμπτης, ολοκληρώνοντας την προεκλογική της δραστηριότητα στον «Καλλικράτειο» Δήμο Αρταίων.Η κεντρική ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου στην πλατεία Κακαβά.Σήμερα, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη συνοδευόμενη από υποψηφίους συμβούλους της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ επισκέφθηκε τη Λαϊκή Αγορά της Άρτας, όπου συναντήθηκε με παραγωγούς και πολίτες.Οι άνθρωποι της Λαϊκής αγοράς, μετέφεραν στην υποψήφια Δήμαρχο τα αιτήματα τους για την πιο εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και ειδικότερα τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας χώρου βραχυχρόνιας ελεγχόμενης στάθμευσης, για την εξυπηρέτηση του αγοραστικού κοινού και για την αποφυγή των γνωστών φαινομένων κυκλοφορικής συμφόρησης στις παράπλευρες οδούς.Επειδή δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί εάν η Λαϊκή της Άρτας είναι αγορά ανοικτού ή κλειστού τύπου και για όσο διάστημα παραμένει αυτό το στέγαστρο, οι παραγωγοί-πωλητές ζήτησαν να διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης κλιματιστικού συστήματος, διότι ειδικά το καλοκαίρι, η κατάσταση πολλές φορές γίνεται ανυπόφορη.Επίσης κατέθεσαν διάφορες προτάσεις για την αρτιότερη λειτουργία, τη συντήρηση και την αναβάθμιση της Λαϊκής Αγοράς, ώστε να συνεχίσει να διαθέτει ποιοτικά ντόπια προϊόντα στο αγοραστικό κοινό της πόλης.Η Όλγα Γεροβασίλη ανάφερε ότι γνωρίζει καλά τα προβλήματα, καθώς και η ίδια πολλές φορές τα έχει επισημάνει σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και δεσμεύτηκε ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, θα προωθήσει την επίλυσή τους, σε συνεργασία με τους ανθρώπους που τα ζούνε καθημερινά.Η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη περιόδευσε στις οδούς Αμβρακίας και Βασ. Πύρρου και συναντήθηκε με καταστηματάρχες και πολίτες.Για ακόμη μια φορά υπήρξε θερμή υποδοχή από τον κόσμο της Άρτας και αέρας αισιοδοξίας για την τελική επικράτηση της 14ης Νοεμβρίου, καθώς ο κόσμος της πόλης γνωρίζει ότι η Όλγα είναι ο δικός τους άνθρωπος, όχι μια ευκαιριακή εκλογική επίσκεψη που συμβαίνει κάθε 4 χρόνια, αλλά ένας άνθρωπος με καθημερινή ανθρώπινη επαφή με τους κατοίκους και τα προβλήματά τους.

To «FACE » του … BOOK

Το διαφημιστικό φυλλάδιο του Κώστα Τζαφέα

Πρόκειται για το διαφημιστικό φυλλάδιο που έχει στην πρώτη σελίδα το … αγέρωχο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου Μετσόβου Κώστα Τζαφέα, και στο εσωτερικό του την απολογία των πεπραγμένων της τελευταίας οκταετίας (ακόμη και της 12ετίας του προηγουμένου δημάρχου Μετσόβου Αλέκου Καχριμάνη).Νέος και υποψήφιος συνάδελφός μου μόλις το είδε μονολόγησε:
΄΄ Δεν είναι καιρός για πειραματισμούς…. Καλά κοιμόμαστε ΄΄
Του απάντησα ότι πρόκειται για :
* ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ εκχιονιστικών μηχανημάτων
* ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ αστικού παρκαρισμένου-χαλασμένου λεωφορείου
* Κατασκευή σύγχρονου Κ.Ε.Π. à Κατάργηση χώρου στάθμευσης Δημαρχείου
* Ηλεκτροφωτισμός κεντρικής πλατείας à Συσκότιση Νεκροταφείου Αγίου Δημητρίου
* Ανάπλαση Κεντρικής πλατείας Μετσόβου à Κατολισθήσεις στον Άγιο Χαράλαμπο
* Ανάπλαση παραδοσιακού κάστρου Μετσόβου à Κατολισθήσεις στον Άγιο Δημήτριο
* Αγορά οικοπέδου κεντρικής πλατείας Ανθοχωρίου à Μη είσπραξη δικαιωμάτων από το Υδροηλεκτρικό Ανθοχωρίου
* Ενίσχυση μηχανολογικού εξοπλισμού JCB –σκούπας à Πεταμένα εδώ και εκεί μηχανήματα
* Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης à Μετατροπή του χώρου στάθμευσης ΄΄Πανόραμα΄΄ σε κέντρο διασκέδασης
* Κλείσιμο χωματερής Αγίου Αθανασίου à Άνοιγμα χωματερής ‘’Λύγκα¨
* Ολοκλήρωση μελέτης πολεοδομικού σχεδίου à Αλλαγή συντελεστή δόμησης στα παλαιά σφαγεία
* Κατασκευή στέγης δημοτικού γυμναστηρίου à Εγκατάλειψη στέγης στο δημοτικό κατάστημα στο ΄΄Πανόραμα΄΄
* Εγκατάσταση πληροφορικών ευρυζωνικών δικτύων à Ανυπαρξία internet στο Μέτσοβο (επικοινωνία με ρουφιάνους)
* Απακατάσταση καιι συντήρηση υδρομαστέυσεων à Αθρόες διαρροές δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης
* Κ.λ.π.
Ο συνάδελφος με κοίταξε έκπληκτος και μου είπε κατάμουτρα:
ΈΧΕ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟΝ…
Τότε αντιλήφθηκα ότι με πείραζε ειρωνευόμενος για την αντιπολίτευση που άσκησαμε, και ποτε δεν άρεσε στο FACE του ΒΟΟΚ.Ξύπνησα και άρχισα να απολογούμαι για τις « καταγγελίες» :
* Τον αναφέραμε στην Περιφέρεια Ηπείρου γιατί ξέχασε να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση των ισολογισμών των Αναπτυξιακής εταιρείας Μετσόβου Α.Ε. για τα έτη 2001 έως και 2008
* Ξέχασε να εφαρμόσει τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μετατροπή της Αναπτυξιακής Εταιρείας σε κοινωφελή ( από το 2007)
* Τον αναφέραμε στο Αστυνομικό Τμήμα (Τροχαία) για την κυκλοφορία του αστικού λεωφορείου με οδηγό δημοτικό σύμβουλο (ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας) και με ανύπαρκτο πρόγραμμα δρομολογίων.
* Τον αναφέραμε στις αρμόδιες Υπηρεσίες για την καταστροφή του περιαστικού δάσους χωρίς άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
* Τον καταγγέλλουμε για μη εφαρμογή σχετικών διατάξεων αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η μη εφαρμογή δημιουργεί καταστάσεις αθέμιτου ανταγωνισμού σε γειτονικά καταστήματα (για αλλά λόγια να αγαπιόμαστε).
* Αναφέραμε τον επίδοξο ξενοδόχο διότι δεν εφάρμοσε τις προβλεπόμενες από το νόμο αδειοδοτήσεις για ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο δήμο Μετσόβου. Οι αδειοδοτήσεις αυτές μάλλον δεν ενδιαφέρουν τον κ. Τζαφέα. Όπως φαίνεται στον εν λόγω επιχειρηματία του έδωσε την άδεια να φυτεύσει στη μέση κοινόχρηστου και δημοτικού δρόμου κολώνα της Δ.Ε.Η συνεπικουρούμενος από τον συνεργάτη του και υποψήφιο τοπικό προϊστάμενο της Δ.Ε.Η στο Μέτσοβο.
* Για το χιονοδρομικό κέντρο … δεν κατάλαβα τίποτα.
* Είναι όντως οφθαλμοφανέστατη η περίπτωση αυτη αλλαγής τοπογραφικού διαγράμματος, κατά το « δοκούν». Σύνηθες γεγονός προσβολής του κύρους του Δήμου- Βορά σε κονδυλοφόρους διαφόρων τάσεων και… δράσεων.
* Όσο για το κυκλοφοριακό … αυτό έχει καταντήσει κυκλοθυμικό ανάλογα με τις εποχές και τα συμφέροντα, πότε μονόδρομος πότε διπλός δρόμος και πότε τρίτος δρόμος! (προς τον … σοσιαλισμό του 1981).

Τέλος ήρθε η κατάλληλη στιγμή για την πρόταση:
Κύριε Τζαφέα,
Για να καταλάβετε τα προβλήματα του απλού λαού του Μετσόβου θα πρέπει να πάτε την ερχόμενη τετραετία στην αντιπολίτευση (για πρώτη φορά), αντίθετη πορεία στον «μονόδρομο» που κυκλοφορείτε χρόνια τώρα, με την εύνοια συγγενών και … ευεργετών.Θα πρέπει να σταματήσετε να κάνετε τον τροχονόμο στην πλατεία του Μετσόβου, και στα συμφέροντα ορισμένων φιλικών σας οικογενειών που ωφελούνται από την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, και την έλλειψη λογοδοσίας.

Μέτσοβο, 3 Νοεμβρίου 2010
Χρήστος Β. Ζαρκάδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
του Συνδυασμού ΄΄ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΄΄

Υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης για το νέο νοσοκομείο Πρέβεζας


Αίσθηση προκάλεσε την Τρίτη στα Γιάννενα η δήλωση του Υφυπουργού Υγείας κ. Τιμοσίδη σχετικά με το Νέο Νοσοκομείο Πρέβεζας: « Η ανέγερση του νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα έχει απεμπλακεί από τη διαδικασία του ΣΔΙΤ, θα γίνει οριστικά σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος και θα είναι ένα καθαρά Δημόσιο Νοσοκομείο που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας». «Οι πιέσεις του βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστου, ο οποίος είχε σχεδόν «κατασκηνώσει» στο Υπουργείο μέχρι να ληφθεί θετική απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα , τόσο στη σημερινή όσο και στη προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου ήταν καθημερινές » πρόσθεσε ο κ. Υφυπουργός.Η αθόρυβη και συστηματική δουλειά , σε αντίθεση με τα πολλά και ανέξοδα λόγια , φέρνει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Το νέο νοσοκομείο έχει βαρύνουσα σημασία όχι μόνο από την άποψη παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και από την άποψη της δυναμικής που θα προσθέσει στην συνολική ανάπτυξη της Δυτικής Ακτής.

Επίσκεψη Φίλιππα Φίλιου στην Περιφέρεια Ηπείρου


Ο υποψήφιος δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος είχε σήμερα μακρά συνεργασία με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου- Μπάστα. Στην διάρκεια της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο νέο διοικητικό μοντέλο της χώρας και την εφαρμογή του Καλλικράτη, αλλά και στο δήμο Ιωαννιτών και τις παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.«Όσα έργα γίνονται σήμερα στο δήμο φέρουν την σφραγίδα της Περιφέρειας» τόνισε η κ. Γεωργακοπούλου η οποία έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα που συνάντησε κατά την δημοπράτηση της αποκατάστασης της χωματερής στην Δουρούτη, όταν ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΔΕΥΑΙ αρνιόταν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της διαχειριστικής αρχής και έστειλαν λανθασμένα τεύχη δημοπράτησης στις Βρυξέλλες.Καυτηρίασε δε την στάση που κράτησε ο Δήμος Ιωαννιτών συνολικότερα στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και υπογράμμισε με έμφαση πως τα έργα γίνονται για τους πολίτες.Ευχήθηκε στον κ. Φίλιο και την παράταξή του καλή επιτυχία στις εκλογές, τονίζοντας ότι χρειάζονται ικανοί δήμαρχοι οι οποίοι θα υπηρετήσουν τον Καλλικράτη και τον τόπο τους.Ο κ. Φίλιος ευχαρίστησε την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου και υπογράμμισε ότι αυτό που έχουν απόλυτη ανάγκη οι πολίτες είναι η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της διοίκησης. «Δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν λύνονται, όταν υπάρχει η βούληση και η διάθεση για συνεργασία» τόνισε ο κ. Φίλιος.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΥΝΑΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, επισκέφθηκε την Άρτα, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Μπόβολο και υποψηφίους περιφερειακούς σύμβουλους του Νομού Άρτας της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».Στην περιοδεία του επισκέφθηκε και συναντήθηκε με τους κοινωνικούς φορείς Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες του Νομού.Ο κ. Αργύρης συναντήθηκε με τον Σύλλογο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Άρτας, όπου μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ανέπτυξαν μια εποικοδομητική συνεργασία πάνω στα προβλήματα που τους απασχολούν.Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης επισκέφθηκε το Ίδρυμα Ατόμων & Φίλων με Ειδικές Ανάγκες «Αγία Θεοδώρα», όπου συνομίλησε με ανθρώπους του συλλόγου και επισκέφθηκε τους χώρους δημιουργίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες, χώρους χειροτεχνίας, αργαλειών κλπ.Σε μία εγκάρδια και ζεστή ατμόσφαιρα, όπου συμβολικά ανταλλάχτηκαν και δώρα, ο κ. Αργύρης δήλωσε:« Επισκεφθήκαμε σήμερα τους ανθρώπους που συνθέτουν ένα από τα πιο δημιουργικά και άξια τμήματα της κοινωνίας μας.Μας εξέφρασαν τα προβλήματά τους, προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εργασιακή απασχόληση, με τις δυσκολίες πρόσβασής τους στο άνισο και άδικο πολλές φορές περιβάλλον όπου ζούμε όλοι.Από την μεριά τους είδα την θέληση, την όρεξη, το παράδειγμα της ζωής και του αγώνα να ζήσεις, να προσφέρεις, να δημιουργήσεις.Από την μεριά μου έχω να πω μόνο αυτό. Ότι η νέα περιφερειακή αυτοδιοικητική αρχή και η παράταξή μας, θα έχει το βλέμμα, το μυαλό και τα εργαλεία της, στην ισότιμη συμμετοχή των συνανθρώπων μας στις ευκαιρίες που δημιουργούμε στη νέα Ήπειρο. Όλοι οι συνάνθρωποί μας μέσα από τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, έχουν απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, την απασχόληση, την κοινωνική στήριξη, την πρόσβαση σε όλα τα ανθρώπινα αγαθά. Για αυτούς πρώτα θα δουλέψουμε» τόνισε ο κ. Αργύρης.Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης μαζί με τον κ. Μπόβολο και τους περιφερειακούς συμβούλους του Ν. Άρτας, περιόδευσε στην αγορά της πόλης, όπου συνομίλησε με τον εμπορικό κόσμο και πολίτες .

Συνάντηση Φίλιππα Φίλιου με τους προέδρους των Επιμελητηρίων


Τις βάσεις για μία μόνιμη και σταθερή συνεργασία έθεσαν κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος με τους προέδρους των Επιμελητηρίων και του Εμπορικού Συλλόγου.Κοινή διαπίστωση ήταν ότι για την επίλυση των προβλημάτων του νέου δήμου και την χάραξη αναπτυξιακών πολιτικών απαιτείται συνεργασία και συναίνεση.Στην συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Γιώργος Ρεκατσίνας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Μπαράτσας, αντιπροσωπεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας.Επί τάπητος τέθηκε το σύνολο σχεδόν των θεμάτων που απασχολούν σήμερα το νέο δήμο και την τοπική αγορά, όπως είναι το Ρυθμιστικό, τα Γενικά Πολεοδομικά, το κυκλοφοριακό, οι χρήσεις γης και η χωροθέτηση δραστηριοτήτων, η στήριξη των επενδύσεων και του εμπορικού κόσμου της περιοχής, ενώ τονίστηκε με έμφαση η ανάγκη οργάνωσης των υπηρεσιών του νέου δήμου με τέτοιο τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσει των πολιτών.«Η καλή σχέση του δήμου και η συνεχής συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς είναι επιβεβλημένη. Μόνο μέσα από αυτή θα μπορέσουμε να δώσουμε τις λύσεις που χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος και δεσμεύτηκε πως με την ανάληψη των καθηκόντων του, οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται σε τακτική βάση καθώς «οι αποσπασματικές λογικές πρέπει να λάβουν τέλος και να εγκαινιάσουμε ένα σταθερό πεδίο συνεργασίας ώστε να είμαστε αποδοτικοί».Στην διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν από τους όλους τους προέδρους σημαντικές και αξιόλογες προτάσεις για την βελτίωση της σημερινής κατάστασης και διατυπώθηκαν σκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήθος ζητημάτων του νέου δήμου, που αφορούν από την οργάνωση των υπηρεσιών μέχρι το Ρυθμιστικό, τον εμπορικό ιστό της πόλης, την στήριξη της αγροτικής παραγωγής και του τουριστικού τομέα.Επισημάνθηκε δε από όλους τους παραβρισκόμενους ότι η συνεργασία είναι δεδομένη και ορισμένα ζητήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την επομένη των εκλογών ώστε την 1η Ιανουαρίου, που θα αναλάβει καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή να υπάρχουν έτοιμες λύσεις.

Ο Φώτη Ζέρβας καλέι τους Πρεβεζάνους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Αργύρη


Μπήκαμε στην τελική ευθεία των τόσο κρίσιμων για τον τόπο μας αλλά και πρώτων «Καλλικρατικών» αυτοδιοικητικών εκλογών.Θεωρώ ότι έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι πλέον ότι τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν το πνεύμα και το όραμα αυτής της νέας κολοσσιαίας διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας, πρέπει να πιστεύουν σε αυτή και όχι να μην την έχουν καν στηρίξει στη Βουλή.Στην Ήπειρο αυτός που μπορεί να κάνει αυτό το όραμα πράξη και αποτέλεσμα για τους πολίτες της, είναι ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ και οι ΑΞΙΟΙ συνεργάτες που επέλεξε για αυτό το επιχείρημα.Ο Βαγγέλης, ο δικός μας Βαγγέλης, ο φίλος, ο συνεργάτης, ο αγωνιστής, ο αποτελεσματικός, ο οραματιστής, είναι αυτός που θέλει αλλά και μπορεί να βγάλει την Ήπειρο από την φθίνουσα πορεία των τελευταίων ετών.Ειδικά για εμάς εδώ στην Πρέβεζα, έχει επιλέξει ένα πρόσωπο να ηγηθεί του Νομού μας, ένα πρόσωπο που είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει αυτή τη στιγμή ο Νομός μας. Ενα πρόσωπο που έχει την γνώση, το ήθος αλλά και την εμπειρία να πάει τον τόπο μας πολλά βήματα μπροστά.Αυτό το πρόσωπο είναι ο επικεφαλής της παράταξης μας, ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ.Ο Κώστας ο οποίος μαζί με νέα, φρέσκα και αξιόλογα πρόσωπα της παράταξης «Ήπειρος-Τόπος να ζεις» που τον πλαισιώνουν, μπορούν να φέρουν την αλλαγή στον τόπο μας και τους πολίτες του.Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες της Ηπείρου και ειδικότερα του τόπου μας, της Πρέβεζάς μας, να τους στηρίξουμε και να είμαστε δίπλα στον αγώνα τους γιατί τους πιστεύουμε αλλά και γιατί το αξίζουν.

Φώτης Ελ. Ζέρβας – Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας Πα.Σο.Κ.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:Ο Παναγιώτης Κώστας στο ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Αργύρη


Με κύρια κριτήρια αυτά, της εμπειρίας, της γνώσης και της καταξίωσης στο χώρο τους, ώστε να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προοπτικές της Περιφέρειας Ηπείρου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης,κατάρτισε τον συνδυασμό του.Ο Παναγιώτης Κώστας,ένας ακούραστος εργάτης του ΠΑΣΟΚ από την Πέρδικα Θεσπρωτίας,αξίζει την ψήφο των Θεσπρωτών στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Δήλωση Κώστα Τασούλα για την επίσκεψη Παπανδρέου


Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και βουλευτής Ιωαννίνων κ.Κώστας Τασούλας με αφορμή την χθεσινή παρουσία κλιμακίου υφυπουργών υπό τον κ.Πρωθυπουργό στα Γιάννενα έκανε την ακόλουθη δήλωση:« Ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ήλθαν στα Γιάννενα και έστησαν, όπως οι ίδιοι τα λένε, «εργαστήρια πολιτικά» και εκφώνησαν ομιλίες στήριξης των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.Ο τόπος όμως χρειάζεται εργοτάξια πραγματικά και όχι εργαστήρια επικοινωνιακά και από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση περιμένει κανείς πράξεις και όχι μόνο ομιλίες.Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου ο γιαννιώτικος και ηπειρώτικος λαός κρίνει και συγκρίνει. Για τα έργα που σταμάτησαν, για την ανεργία που αυξάνει, για τα λουκέτα που πολλαπλασιάζονται. Και θα εμπιστευθεί τους κ.κ.Καχριμάνη και Γκόντα, γιατί με έργα βελτίωσαν το Νομό και το Δήμο. Γιατί ο τόπος χρειάζεται εργοτάξια πραγματικά και όχι εργαστήρια επικοινωνιακά».

ΠΡΕΒΕΖΑ:Επίσκεψη Κώστα Αρβανίτη στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής


Κλιμάκιο του συνδυασμού του Βαγγέλη Αργύρη για την Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αρβανίτη και Περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Πρέβεζας.Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης και συζήτησαν τα θέματα που αφορούν την οργάνωση των υπηρεσιών στο πλαίσιο της αιρετής Περιφέρειας. Τόσο o προϊστάμενος ο κος Γιάννης Αυγέρης όσο και οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ηΔιεύθυνση σε ότι αφορά στα θέματα των ζωονόσων, της υγιεινής των ζώων αλλά κυρίως της προστασίας της υγείας των καταναλωτών. Επίσης αναφέρθηκαν στο ρόλο της στήριξης της κτηνοτροφικής παραγωγής που έχει βαρύνουσα σημασία στην οικονομία της περιοχής. Τέλος εξέφρασαν την ανησυχία των εργαζομένων για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και τον κίνδυνο υποβάθμισης της κτηνιατρικής υπηρεσίας.Από την πλευρά του ο Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε στη σημασία που πρέπει να δώσει η αιρετή Περιφέρεια στη στήριξη της κτηνοτροφίας αλλά και τη δημόσια υγεία και στον καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σ’ αυτό η κτηνιατρική υπηρεσία. Μια υπηρεσία, που διαθέτει προσωπικό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής επάρκειας και το οποίο έχει αποδείξει τη συμβολή του στην άριστη λειτουργία της σφαγιοτεχνικής υποδομής της περιοχής και τη διασφάλιση της.Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη διερεύνησης των καλύτερων λύσεων προκειμένου να αναδιοργανωθούν οι υφιστάμενες Διευθύνσεις Κτηνιατρικής σε επίπεδο Περιφέρειας με τρόπο που να εξασφαλίζει τη στήριξη με επιστημονικό τρόπο της κτηνοτροφίας που αποτελεί στυλοβάτη της ανάπτυξης της Ηπείρου και παράλληλα να διασφαλίζεται η βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού.

Υπάλληλος του Δήμου Ιωανιτών μας απαντά για τους συμβασιούχους και το σταύρωμα των φηφοδελτίων


Στο ιστολόγιό σας στην δ/νση: http://epirusgate.blogspot.com/2010/11/blog-post_8010.html γράψατε ένα άρθρο με τίτλο: "Συμβασιούχοι δεν δουλεύουν και σταυρώνουν ψηφοδέλτια του Τσάγκα και του Μπουραντά!" που έλεγε τα εξής:"Στην οδό Αφέρωφ 6 και συγκεκριμένα στον 3ο όροφο,όπου στεγάζονται τα γραφεία των υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών,οι συμβασιούχοι δεν εργάζονται και σταυρώνουν δεκάδες ψηφοδέλτια των κ. Φώτη Μπουραντά και Κώστα Τσάγκα!!!Οι Γιαννιώτες δηλαδή,πληρώνουν από την τσέπη τους,τα "γαλάζια" παιδιά που διόρισε ο Γκόντας με αδιαφανείς διαδικασίες,για να μοιράζουν ψηφοδέλτια του Τσάγκα και του Μπουραντά!"Στην οδό Αβέρωφ 6 και συγκεκριμένα στον 3ο όροφο, στεγάζεται το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Προγραμματισμού) του Δήμου Ιωαννιτών. Μόνον 2 υπάλληλοι είναι συμβασιούχοι και κανείς ποτέ δεν προέβη στις ενέργειες που ψευδώς διαδίδει το ιστολόγιό σας.Δεν ξέρω από πού αντλήσατε και αναμεταδόσατε αυτή την αναληθή πληροφορία, αλλά επειδή μαζί με την περιρέουσα ατμόσφαιρα του άρθρου - προσβάλλει την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά μου με το ψεύδος της, σας καλώ να ανασκευάσετε και να ανακαλέσετε - με απαλειφή της πληροφορίας και δήλωσή σας ότι "ήταν ανακριβής" στο ίδιο ιστολόγιο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αναγκασθούμε να καταφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την ηθική μας ακεραιότητα από ψευδείς καταγγελίες και κακόβουλα αστήρικτα σχόλια.

Μετά Τιμής
Γιώργος Αναστασούλης
Τμήμα Προγραμματισμού


ΑΠΑΝΤΗΣΗ EPIRUSGATE
Αγαπητέ κ. Αναστασούλη,
Δεν είναι αληθές πως στην οδό Αβέρωφ 6 και συγκεκριμένα στον 3ο όροφο, στεγάζεται μόνο το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Προγραμματισμού) του Δήμου Ιωαννιτών.Υπάρχει και το ΝΠΔΔ Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών.Δεν γράφουμε ποτέ κάτι χωρίς να έχουμε στοιχεία. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε με εντολή τίνος στο συγκεκριμένο γραφείο σταυρώνουν δεκάδες ψηφοδέλτια των κ. Φώτη Μπουραντά και Κώστα Τσάγκα και όχι του κ. Λαδόπουλου,που έχει σχέση με την συγκεκριμένη υπηρεσία. Αλλά που θα πάει...Θα το μάθουμε και αυτό.

Αργόμισθος του ΙΚΑ Ηγουμενίτσας ο Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας!!!


Πριν οκτώ χρόνια ο κ. Βασίλης Γιόγιακας, ως ιατρός καρδιολόγος, συνάπτει σύμβαση με το ΙΚΑ Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την οποία προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.Όμως από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Νομάρχης, ουδέποτε προσήλθε στο Κέντρο Υγείας.Παρά ταύτα εξακολουθεί να αμείβεται μέχρι σήμερα!!!Το ερώτημα που τίθεται για μια ακόμη φορά προς τους ασκούντες εξουσία και φυσικά προς τον ίδιο τον κ. Γιόγιακα είναι:
-Το νόμιμο είναι και ηθικό;
-Στην οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε, όπου χιλιάδες νέοι επιστήμονες μαστίζονται από την ανεργία, εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες και συνταξιούχοι έχουν υποστεί μείωση αποδοχών, η άσκηση εξουσίας με το «αζημίωτο» αποτελεί παράδειγμα;
Για τυχόν «επικοινωνιακές διαψεύσεις» που συνηθίζει ο κ. Γιόγιακας, ο αριθμός μητρώου μισθοδοσίας του στο ΙΚΑ, όπως προκύπτει από τις μισθολογικές καταστάσεις του Οκτωβρίου 2010, είναι 39801 και οι μηνιαίες αποδοχές του 1407€.

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για την ομιλία Παπανδρέου


Με τη χθεσινή του ομιλία ο κ. Παπανδρέου απέδειξε για μια ακόμη φορά το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται μετά από τις δικές του επιλογές στην οικονομία. Το ΠΑΣΟΚ συνειδητοποιεί την επερχόμενη ήττα στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και έχει επιστρατεύει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και αρκετούς Υπουργούς για να «διασώσουν» τους εκλεκτούς υποψηφίους τους κ. Αργύρη και κ. Φίλιο.
Συγκεκριμένα:
* Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στην ομιλία του: «Αυτή είναι η ουσία της μεγάλης αλλαγής που φέρνει ο «Καλλικράτης». Τέλος στον διορισμένο από την Κυβέρνηση Περιφερειάρχη.…». Προφανώς ούτε ο ίδιος δε γνωρίζει ότι εκτός από τους 13 αιρετούς Περιφερειάρχες θα υπάρχουν και οι 7 διορισμένοι από την Κυβέρνηση Περιφερειάρχες οι οποίοι θα ασκούν την ουσιαστική διοίκηση των Περιφερειών.
* Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στην ομιλία του: «Η Νέα Δημοκρατία, ποτέ δεν θέλησε να βοηθήσει την Αυτοδιοίκηση…». Ξεχνά ο κ. Πρωθυπουργός ότι η Νέα Δημοκρατία είχε εξασφαλίσει επαρκέστατους πόρους τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση ενώ είχε εκπονήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ ΙΙ», για τους Δήμους, το πιο πετυχημένο πρόγραμμα που υπήρξε ποτέ στον τομέα αυτό, προϋπολογισμού 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πενταετία 2010-2014. Το ΠΑΣΟΚ μείωσε κατά 40% τους πόρους προς την τοπική αυτοδιοίκηση και σταμάτησε τον «ΘΗΣΕΑ».
* Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για «φορολογική δικαιοσύνη» ενώ ταυτόχρονα αύξησε δύο φορές τον ΦΠΑ, επέβαλε δεκάδες νέους φόρους, εφάρμοσε την περαίωση στους ελεύθερους επαγγελματίες και επέβαλε απίστευτες εισφορές. Αυτή είναι η δικαιοσύνη που επαγγέλλεται ο κ. Παπανδρέου.
* Ξεχνά ο κ. Παπανδρέου ότι το πρόβλημα ελλειμμάτων και χρέους μεταβλήθηκε σε κρίση δανεισμού. Τα περιβόητα spreads εκτινάχθηκαν από τις 130 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο του 2009 στις 400 μονάδες τον Ιανουάριο του 2010, όταν οι αγορές έχασαν την εμπιστοσύνη τους, στην Κυβέρνηση. Τελικά, το ΠΑΣΟΚ οδήγησε τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως άλλωστε είχε προσχεδιάσει.
* Ανέφερε ο κ. Παπανδρέου «Έργα, όπως η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, η κατασκευή των απαραίτητων οδικών συνδέσεων με την ενδοχώρα της Ηπείρου, η κατασκευή της Ιόνιας Οδού, η κατασκευή σιδηροδρομικής Εγνατίας, που συνδέει την Ήπειρο με την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα, θα καταστήσουν την Ήπειρο προσβάσιμη απ' όλες τις περιοχές της χώρας». Ευτυχώς για την Ήπειρο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που την έκανε προσβάσιμη απ' όλες τις περιοχές της χώρας. Ήταν αυτή που ολοκλήρωσε την Εγνατία Οδό, που μελέτησε και δημοπράτησε την Ιόνια οδό, που μελέτησε και δημοπράτησε τον οδικό άξονα Ε-65, που ολοκλήρωσε τις μελέτες του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι - Κακαβιά, που δημοπράτησε την επέκταση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που δημοπράτησε και κατασκεύασε τη Β’ φάση της επέκτασης του λιμανιού Ηγουμενίτσας, που δημοπράτησε την Γ’ φάση επέκτασης του λιμανιού ενώ το ΠΑΣΟΚ την ακύρωσε.
* Σχετικά με τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ ο κ. Πρωθυπουργός ανέφερε: «… Και είναι άλλοι που θέλησαν άρον - άρον να την πουλήσουν. Και είμαστε εμείς, που πασχίζουμε να μείνει σε χέρια Ηπειρωτικά…». Δυστυχώς για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση και μεταθέτει το θέμα για μετά τις εκλογές. Ξεχνά ο κ. Παπανδρέου ότι το 2003 είχε μεθοδεύσει την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ στους καταχρεωμένους Συνεταιρισμούς και Ενώσεις αλλά οι έντονες αντιδράσεις μας απέτρεψαν, τότε, την μεταβίβαση της βιομηχανίας.
Τέλος ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: «…υλοποιήσουμε τις προοδευτικές, σοσιαλιστικές αλλαγές στη χώρα μας. Και παλεύουμε γι' αυτές τις σοσιαλιστικές αλλαγές, όχι μόνο εδώ στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη…».Κύριε Πρόεδρε ευχαριστούμε αλλά δεν θέλουμε άλλο σοσιαλισμό στη ζωή μας!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ:Ο «Καλλικράτης» είναι ένα νέο πρωτόγνωρο ανταγωνιστικό πεδίο πολιτικής σύγκρουσης

Συνέντευξη στο epirusgate

Ο Γιάννης Σκοπούλης, γιος του αγωνιστή γιατρού Νίκου Σκοπούλη και της Αφροδίτης Δαγκλή, μιλά στο epirusgate με αφορμή την υποψηφιότητα του στον συνδυασμό "Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα", του Φίλιππα Φίλιου.

Ο δήμος Ιωαννιτών χρειάζεται αλλαγή, όπως διατείνεται και ο τίτλος της παράταξης. Μπορεί να επιτευχθεί αυτή σε αυτό το «στενάχωρο» οικονομικό πλαίσιο, όχι μόνο αυτό που επικρατεί ούτως ή άλλως στο δήμο, αλλά και υπό τη «μέγγενη» της κρίσης, του ΔΝΤ κ.λπ;

Οι αβίωτες πόλεις μας, η μηδενική ποιότητα ζωής, οι κακές υποδομές, ο εντεινόμενος αποκλεισμός ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες απο περιοχές μεταλλαγμένες και κατάλληλες μόνο για μαζοχιστές, η έλλειψη πολιτισμού, το γεγονός οτι οι πόλεις μας πατώνουν στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τον διαθέσιμο ελεύθερο χώρο ανά κάτοικο, οι ανύπαρκτοι ή παρατημένοι δημόσιοι χώροι, οι εγκαταλελειμμένες παιδικές χαρές, η έλλειψη και ανισοκατανομή του κοινωνικού εξοπλισμού, η διαφθορά, η συντεχνιακή νοοτροπία των δημόσιων λειτουργών, η ανικανότητα των δημοτικών επιχειρήσεων, οι σπατάλες για εξασφάλιση ημετέρων, οι μηδαμινοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, η έλλειψη οποιασδήποτε λογοδοσίας, δεν δημιουργήθηκαν ξαφνικά με την υπογραφή του Μνημονίου. Μια τέτοια θεώρηση που αποδίδει στο Μνημόνιο όλα τα εγκλήματα που γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται κατά της αυτοδιοίκησης στο όνομα της αυτοδιοίκησης, δίνει συγχωροχάρτι στον κάθε υπεύθυνο. Είναι εγκληματική.Συγχρόνως, η Οικονομική κρίση και η Μνημονιακή κηδεμόνευση οδηγούν πλέον σε παρατεταμένη ύφεση, χωρίς βάσιμη ελπίδα γρήγορης ανάκαμψης με κύρια θύματα τη μισθωτή εργασία, τις μικρές επιχειρήσεις, τις ευπαθείς ομάδες και την απασχόληση. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο να έχει τη δική του άποψη για την εξήγηση των αιτίων, τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο διαμαρτυρίας και τις δικές του μεθόδους προβολής και διεκδίκησης τρόπων διεξόδου απο την γενικευμένη αυτή κρίση. Όμως η Δημοτική Αρχή, ούτε κόμμα είναι, ούτε κομμάτι της κυβέρνησης. Αυτό που η κρίση επιτάσσει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να απαντήσει άμεσα στα οξύτατα προβλήματα με αυξημένο το στοιχείο της κοινωνικής αλληλεγγύης, να διαχειριστεί με σύνεση, διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο την δημόσια περιουσία και τους φυσικούς πόρους της διευρυμένης πόλης και να δημιουργήσει δυνατότητες έκφρασης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, ώστε ΟΛΟΙ να συμβάλλουν με τρόπους πρωτόγνωρους, ανεξερεύνητους ακόμη, σε μια δύσκολη προσπάθεια επιβίωσης της πόλης με αξιοπρέπεια και ελπίδα για το αύριο.Η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να σταθεί αντάξια των περιστάσεων με το σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων έργων βελτίωσης των υπηρεσιών, αυξημένης απόδοσης των υποδομών, με ταυτόχρονη παραδειγματική μείωση της σχέσης κόστους προς όφελος, χωρίς να πιεστεί άλλο το εισόδημα των πολιτών. Ενεργητικά πρέπει να διεκδικήσει και αποδοτικά να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε εθνική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση χωρίς να αποδεχθεί μοιρολατρικά την σχεδιαζόμενη υποχρηματοδότησή της. Επιπλέον δεν πρέπει να φοβηθεί τη θέσμιση νέων μορφών συμμετοχής, νομής, διαχείρισης, παραγωγής, κατανάλωσης και ανταμοιβής με οδηγό το γενικό συμφέρον και τα κοινά, σε σύγκρουση με τις ατομικιστικές πρακτικές και συνήθειες του παρελθόντος. Η μεγάλη όμως πρόκληση είναι η συμμετοχή του καθε πολίτη ξεχωριστά να βρίσκει συνεχώς στήριγμα και αποθεματικό έμπνευσης στο παράδειγμα των αιρετών για τους οποιους πλέον, τα λόγια του Καζαντζάκη γίνονται επίκαιρα: «Ν’αγαπάς την ευθύνη. Να λες:Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.».

Πόσο μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στο δήμο Ιωαννιτών διλήμματα για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, είτε όπως τίθενται από τους πολέμιους του μνημονίου, είτε από τον ίδιο των πρωθυπουργό;

Δεν μ’αρέσει ο ρόλος του πολιτικού αναλυτή αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω.Η εισαγόμενη πόλωση απο τον πρωθυπουργό, θεωρητικά επιδιώκει τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ όπου το «Μνημονιακό» εμφανίζεται ταυτόχρονα και ως «γνήσιο δίλημμα» και ως ευκαιριακό «ιδεολογικό περιτύλιγμα» εσωτερικών κομματικών αντιθέσεων. Μια παρατεταμένη πολωτική ολίσθηση δυστυχώς θα επιβεβαιώσει την κυριαρχία του κομματικού επί του δημόσιου συμφέροντος, παρ’ όλες τις διακηρύξεις περί του αντιθέτου.Στο χώρο της Αριστεράς, και ειδικότερα στα Γιάννενα, η «αντιμνημονιακή» προσέγγιση βρίσκει γνήσιους εκφραστές, «εν διευρυμένω συνόλω», στο ΚΚΕ και στην παράταξη του Στέφανου Σκοπούλη. Τα «3 κλικ αριστερά» του ΣΥΝ, κινούνται σε ηπιότερη γραμμή αλλά με την μη κάθοδό τους στο κεντρικό διαμέρισμα των Ιωαννίνων, οφείλουν να πείσουν τους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους για την αποτελεσματικότητα της ψήφου τους, πέρα απο την καταγραφή διαμαρτυρίας. Δεδομένου οτι η Αριστερά αντλεί στήριξη απο κοινή δεξαμενή, η εκπροσώπηση αριστερών, είτε στα πλειοψηφικά είτε στα μειοψηφικά σχήματα δεν είναι ούτε εύκολη ούτε δεδομένη. Εύχομαι το συνδυασμένο αποτέλεσμα να μην αποδείξει οτι πρόκειται για ακόμη μία αυτοκαταστροφική τακτική της Αριστεράς.Συμπερασματικά, δεν υπάρχει αμφιβολία οτι η τακτική της χρήσης της αυτοδιοικητικής ψήφου ως στοιχείο πολιτικής πίεσης και ανταλλαγής ενδοπαραταξιακών ή διαπαραταξιακών «μηνυμάτων», η ως ευκαιρία «υγειονομικής περιχαράκωσης και καταγραφής» με αφορμή το Μνημόνιο, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει αρνητικά στον πρώτο γύρο την «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα».Στο δεύτερο γύρο όμως, πιστεύω οτι θα επικρατήσει πραγματισμός. Παρ’ όλα αυτά δεν δικαιολογείται ούτε υπέρμετρη αισιοδοξία ούτε επανάπαυση της παράταξής μας. Πρέπει να πείθουμε οτι κάθε ψήφος πρέπει να οδηγεί και στην εκλογή δυνάμεων που ΕΜΠΡΑΚΤΑ θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης ΚΑΙ του Μνημονίου.

Ο «Καλλικράτης» είναι τελικά «καταφύγιο» αυτοοργάνωσης που μπορεί να δώσει ανάσα στις τοπικές κοινωνίες από την κρίση ή απλώς μια αποκεντρωμένη εξουσία χωρίς τους απαιτούμενους πόρους για τις υπηρεσίες που αναλαμβάνει; Ή μήπως κάτι άλλο;

Η περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας, όχι μόνο ως καταφύγιο αυτοοργάνωσης, αλλά και ως βασικός μοχλός δημοκρατικής επανασύνθεσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της κοινωνίας ήταν διακηρυγμένος στόχος και δυστυχώς άκαρπη διεκδίκηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας για δεκαετίες. Τριάντα έξη χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, η σθεναρή αντίσταση του δικομματικού συστήματος στη μεταβίβαση πόρων και αρμοδιοτήτων και η κηδεμόνευσή της «κόρης» αυτοδιοίκησης ώστε να αναπαράγει τα ανομήματα του «πατρός» κομματικο-πελατειακού κράτους, οδήγησαν στην απαξίωση, τη μιζέρια, τη διαφθορά, την αδιαφάνεια, και την κραυγαλέα ανεπάρκειά της. Με τέτοιο τρόπο, που να φαίνεται πια αναγκαίο, οτι μια λύση, έστω κι’από τα πάνω, έστω και λόγω πίεσης απο την Ευρώπη, ή έστω για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος εξουσίας είναι απαραίτητη.Ο «Καλλικράτης» λοιπόν ως απότοκο μιας κατάστασης που «δεν παίρνει άλλο», αλλά και ώς επιχειρούμενο αντίδοτο σ’αυτήν, εμπεριέχει ελπίδες αλλαγής αλλά και πρώιμες ενδείξεις συντήρησης και αναπαραγωγής των κακώς κειμένων. Η μη θέσμιση της απλής αναλογικής, η περίεργη γεωγραφία των συνενώσεων, η παραταξιοποίηση των τοπικών συμβούλων ακόμη και στο τελευταίο χωριό, η «επιτήρηση» απο τις 7 Διοικητικές Περιφέρειες είναι θεσμοθετημένοι συμβιβασμοί μεταξύ καινούργιου και παλαιού. Την ίδια όμως στιγμή, ο «Καλλικράτης» είναι ένα νέο πρωτόγνωρο ανταγωνιστικό πεδίο πολιτικής σύγκρουσης. Τα πολιτικά υποκείμενα που μπορούν να εγγυηθούν την χειραφέτηση και τη θετική του εξέλιξη, εν πολλοίς αναζητούνται. Και πρέπει ν’ανθίσουν σε άνυδρο πολιτικό και πολιτιστικό υπέδαφος, και σε δριμύ οικονομικό περιβάλλον.

Η ΕΛ.ΑΣ. ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ!

Ακινητοποιημένα 6 στα 10 οχήματα στο Νομό, γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια ούτε για «σέρβις»!

Ακινητοποιημένος είναι ο μισός και πλέον στόλος αυτοκινήτων της ΕΛ. ΑΣ. στα Γιάννινα! Λόγω έλλειψης χρημάτων από το κράτος, δεν γίνονται τα απαραίτητα «σέρβις» στα περιπολικά, με αποτέλεσμα σχεδόν έξι στα δέκα να είναι καθηλωμένα Έτσι στην κυριολεξία η Αστυνομία έχει ξεμείνει από οχήματα!«Είμαστε στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά όλες τις περιοχές του Νομού, και όλα τα τμήματα, όπως την Ασφάλεια, την Τροχαία κ.α.» υπογράμμισε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Βαγγελής.Όπως τόνισε, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχει η κατηγορηματική δήλωση, ότι «δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για λάμπες»! Έτσι, μπαίνει «στοπ» σε βασικές ανάγκες οχημάτων, που πρέπει όμως να περιπολούν, σε ένα Νομό με το μεγαλύτερο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην χώρα.«Τα παλιάς τεχνολογίας περιπολικά αντέχουν κάπως ακόμη. Στα νέα όμως υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Μόνο τα λάδια μπορούν να αλλάξουν. Δεν γίνονται «σέρβις», δεν γίνεται τίποτε, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν χρήματα. Παλέψαμε για να ανανεώσουμε το στόλο μας, αλλά στην πλειοψηφία του μένει ακινητοποιημένος» είπε ο κ. Βαγγελής.

ΠΟΙΑ «ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ»;
Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να παράσχει άμεση βοήθεια, όπου της ζητηθεί, αλλά φυσικά μπαίνει σε κίνδυνο και η ασφάλεια των πολιτών. Με το μισό και πλέον στόλο της ακινητοποιημένο, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, ότι σε λίγο καιρό θα λαμβάνει κλήσεις για να σπεύσει σε βοήθεια και δεν θα μπορεί να τρέξει!Και όλα αυτά, σε μια περιοχή, όπου η εγκληματικότητα είναι στα ύψη, η λαθρομετανάστευση και η διακίνηση ναρκωτικών οργιάζουν. Απόδειξη, οι καθημερινές ειδήσεις στο αστυνομικό δελτίο, που αφορούν συλλήψεις για κλοπές, ναρκωτικά, αλλά και διακινητών, που μεταφέρουν λαθρομετανάστες.«Υπάρχουν κονδύλια που δεν πρέπει να κοπούν. Όποια και αν είναι τα οικονομικά της χώρας, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε ένα συμβάν, επειδή δεν υπάρχουν… αυτοκίνητα» σχολιάζουν αστυνομικοί.

ΜΕ ΤΑ… ΠΟΔΙΑ!

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στα Γιάννινα, αλλά και του αλαλούμ που επικρατεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι η «θολή» εικόνα σχετικά με το τι θα γίνει στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε μόλις τέσσερις μέρες διεξάγεται ο πρώτος γύρος και η αστυνομία θα πρέπει να συνδράμει σε όλα τα εκλογικά κέντρα του Νομού Ιωαννίνων.«Όπως καταλαβαίνει κανείς, θα χρειαστούν πολλές περιπολίες. Με την υπάρχουσα κατάσταση όμως, πως θα γίνουν; Από το Αρχηγείο, η ενημέρωση είναι, ότι θα κάνουμε πεζές περιπολίες! Θα βγούμε στους δρόμους δηλαδή με τα πόδια, για να βοηθήσουμε στις εκλογές» (!) σημείωσε ο κ. Βαγγελής.Και συνέχισε: «Όλοι οι αστυνομικοί είναι αναστατωμένοι από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πρέπει να δοθούν λύσεις για όλα αυτά τα προβλήματα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, ενημερώνοντας το αρχηγείο και τον Υπουργό, ως σωματείο. Από κει και πέρα τι άλλο να κάνουμε; Περιμένουμε…».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σε λίγο ο Γιάννης Σκοπούλης στο epirusgate


Ο
Γιάννης Σκοπούλης, γιος του αγωνιστή γιατρού Νίκου Σκοπούλη και της Αφροδίτης Δαγκλή, μιλά σε λίγη ώρα στο epirusgate.

Ο Ιάσων Μπίμπος στηρίζει τον Αναστάσιο Μπάο


Σε οτι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μερικά κόμματα που μας εγκλωβίζουν με την καλή έννοια, με τις στηρίξεις και εξαγγελίες τους , θα ηθελα να αναφερθω , περαν αυτον τον στηριξεων και σε τοπικά ζητήματα. Οπου δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους διοτι κατά την γνώμη μου η πραγματική αυτοδιοικητική ουσία είναι σε μεγάλο βαθμό το ότι πρέπει η ψήφος μας πρωτον να μας εκφραζει σε διαφορα πιστεύω μας , αλλα να εχει και ενα τοπικό χαρακτήρα ή ακόμα χαρακτήρα ανάδειξης συγκεκριμένων καταστάσεων του κατεμε θεωρούνται πρωτεύοντα θέματα . Έτσι θα ήθελα να πω σε επίμονο βαθμό οτι εμείς οι νέοι άνθρωποι του νέου Δήμου Μετσόβου , και περισσότερο όποιος νέος θα επιλέξει στο ψηφοδέλτιο του ΤΟΠΟ ΝΑ ΖΕΙΣ , να στηρίξει δυνατά έναν νέο φίλο και συνάνθρωπο οπου εχει πραγματική ανάγκη. Αυτός δεν είναι άλλος απο τον παγκόσμιο πρωταθλητή στα ΑΜΕΑ,ο Αναστάσιος Μπάος.Όσοι θέλουν να ξανά δουν το Αναστάσιο Μπαο , παγκόσμιο πρωταθλητή αλλα και εκ νέου κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ άρσης βαρών ΑΜΕΑ , ας σκεφτούν τον τάσσο Μπάο .Και περισσότερο στο θέμα τις προετοιμασίας του για τους επόμενους αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο.θα συνεχίζουμε , με τον παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο παγκόσμιου ρεκόρ και Μετσοβίτη Αναστάσιο ΜΠΑΟ , διότι θέλουμε απο ψυχή , να ξανά πάρει ενα παγκόσμιο χρυσό μετάλλιο , και να μας κάνει υπερήφανους ως Ηπειρώτες στα απέραντα την οικουμένης , νομίζω οτι δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για τον δήμο του Μετσόβου αλλα και ενα παράδειγμα για τα νέα παιδιά . Πιστεύω οτι ο Μπάος είναι ενας εν ζωη Ευεργέτης , που πρέπει να τον τιμήσουμε , οσο μπορούμε .


Ιάσων Ν.Μπίμπος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στο δήμο Μετσόβου

Η Γωγώ Γιώτη στο ψηφοδέλτιο του Φίλιππα Φίλιου


Το ψηφοδέλτιο της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ –ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ.Φίλιππα Φίλιο αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νέα, δυναμικά και δραστήρια πρόσωπα, ενώ χαρακτηρίζεται και από έντονο το γυναικείο στοιχείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Γωγώ Γιώτη, η οποία κατάγεται από το δημοτικό διαμέρισμα των Μαρμάρων.Πρόκειται για μια γυναίκα με έντονη πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα.Έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων της περιοχής, είναι έτοιμη να προσφέρει στην τοπική κοινωνία και να βοηθήσει με την εμπειρία της στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της πόλης.

Συνέντευξη Βαγγέλη Αργύρη στη ΝΕΤ


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης και επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος-Τόπος να Ζεις» μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή της ΝΕΤ «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη.Ο κ. Αργύρης ανέφερε πως «την Κυριακή αλλάζει το τοπίο δεκαετιών σε σχέση με τη δομή και τη λειτουργία του Ελληνικού Κράτους. Δημιουργούνται για πρώτη φορά οι Περιφερειακές «Κυβερνήσεις» και στην Ήπειρο παίρνουμε την τύχη του τόπου μας στα χέρια μας. Σε αυτή την προοπτική πρέπει να γίνουν επιλογές άξιων και Αξιών. Επιλογές που χαράζουν τεκμηριωμένα και αναλυτικά την επόμενη ημέρα και την προοπτική της Ηπείρου με πρόγραμμα και συγκεκριμένους στόχους. Εμείς έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα «πυξίδα» για τη νέα Περιφερειακή Διακυβέρνηση της Ηπείρου, το οποίο είναι προϊόν συζήτησης με όλους τους φορείς και με τους πολίτες. Πρόγραμμα το οποίο εξηγεί με λεπτομέρεια τη στόχευσή μας για Ποιότητα και Ταυτότητα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και παραγωγικής ζωής της Ηπείρου».Στη συνέχεια ανέπτυξε τους βασικούς στόχους του συνδυασμού «Ήπειρος-Τόπος να Ζεις» δίνοντας έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που μπορούν αν την καταστήσουν πρότυπη Υγειονομική Περιφέρεια , δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό πολλαπλών δραστηριοτήτων και ταυτόχρονα στη δημιουργία του Ηπειρώτικου καλαθιού τοπικών ποιοτικών προϊόντων με ταυτότητα.Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ τόνισε πως «όπως είπα εχτές και στον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου που επισκέφτηκε την περιοχή μας, για εμένα προσωπικά αλλά και για την Ήπειρο συνολικά, η ΔΩΔΩΝΗ είναι και θα παραμείνει Ηπειρωτική βιομηχανία και κτήμα των παραγωγών – κτηνοτρόφων της. Κάθε άλλη ενέργεια αποτελεί αιτία πολέμου».

Εφιαλτικές στιγμές για 39χρονη μητέρα και τα ανήλικα παιδιά της σε διαμέρισμα των Ιωαννίνων

Αλλοδαποί ληστές χτύπησαν με μαχαίρι την άτυχη γυναίκα και ένα από τα παιδιά!!!-Στα χέρια της αστυνομίας οι δράστες

Στις 22:00΄ χθες βράδυ στα Ιωάννινα κατόπιν συντονισμένων ερευνών-ενεργειών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ιωαννίνων συνελήφθησαν ένας 20χρονος Μολδαβός και ένας 33χρονος Ρουμάνος κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας.Συγκεκριμένα την 21.10΄ στα Ιωάννινα έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι στο οποίο βρισκόταν η 39χρονη ιδιοκτήτρια, τα τρία ανήλικα παιδιά της, καθώς και μία 50χρονη και κρατώντας ο ένας εξ αυτών μαχαίρι και ο άλλος σφυρί,χτυπήσανε τις δύο γυναίκες, τραυματίζοντάς αυτές ελαφρά, προκειμένου να τους παραδώσουν χρηματικό ποσό.Η σκηνές,εκτυλίχθηκαν μπροστά στα τρία ανήλικα παιδιά της 39χρονης εκ των οποίων το ένα παρενέβη στην πάλη με αποτέλεσμα ο ένας δράστης να το τραυματίσει με τη λαβή του μαχαιριού!!! Στη συνέχεια αφού η μία από της δύο γυναίκες κατάφερε να αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ενός Ρουμάνου,οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.Οι γυναίκες και το ένα παιδί που τραυματίστηκαν διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Χαζτηκώστα Ιωαννίνων όπου η μητέρα με το παιδί της παραμένουν για νοσηλεία, ενώ η η 50χρονη αποχώρησε ύστερα από την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων ενώ το μαχαίρι και το σφυρί κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

«Είμαστε όλοι εδώ, αποφασισμένοι για βήματα αλλαγής και ανατροπής»

Μήνυμα νίκης από τον Βαγγέλη Αργύρη, για την Κυριακή

«Είμαστε όλοι εδώ. Αποφασισμένοι να κάνουμε και τα επόμενα βήματα αλλαγής και ανατροπής. Τα βήματα δημιουργίας της νέας Ελλάδας. Τα βήματα δημιουργίας της Ηπείρου της αισιοδοξίας και της δημιουργίας». Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης έστειλε το μήνυμα συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα έδωσε το στίγμα της κρίσιμης εκλογικής μάχης της Κυριακής, στην ομιλία του στην περιφερειακή σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ, χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο Du lac.Καλωσορίζοντας στην Ήπειρο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε ότι γνωρίζει καλά αυτόν τον τόπο και έχει τμήμα της καταγωγής του, ενώ σε πολλά σημεία της ομιλίας του απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, για τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί για τη «Δωδώνη» και ζητώντας την παρέμβαση του για την προώθηση των αναγκαίων έργων υποδομής.

«Ανέλαβα καθαρές δεσμεύσεις»

Κλείνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στους Ηπειρώτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης, είπε με έμφαση: «Ανέλαβα «καθαρές δεσμεύσεις». Σας είπα «καθαρές κουβέντες». Σήμερα λοιπόν σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι, εγώ και οι συνεργάτες μου, να αναλάβουμε τις νέες μεγάλες ευθύνες.Ο στόχος δεν αφορά το «προσωρινό μέλλον» το δικό μου ή κάποιου άλλου. Αφορά το μέλλον της Ηπείρου».Κάλεσε τους πολίτες, ως την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες, «όλοι σαν μια γροθιά, με δυναμισμό να προστατεύσουμε το έργο μας, να υπερασπιστούμε τις ιδέες μας, να διαδώσουμε τις προτάσεις μας. Καλώ για άλλη μία φορά κάθε Ηπειρώτισσα και κάθε Ηπειρώτη σε ένα δημιουργικό «ξεσηκωμό». Σε έναν «ξεσηκωμό» Νίκης και Ελπίδας».

Συγκινησιακή φόρτιση
Από την ομιλία του κ. Αργύρη (τον προλόγισε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης με αναφορές στην Εγνατία και την Ιόνια και κριτική στη Ν.Δ) δεν έλλειψε η συγκινησιακή φόρτιση, όταν αναφέρθηκε στην πολιτική του διαδρομή και τους κοινούς αγώνες για τον τόπο με πολλούς από τους παρισταμένους στην αίθουσα που είχε κατακλυστεί από κόσμο μέχρι έξω στα σκαλοπάτια του συνεδριακού κέντρου. Περιγράφοντας αυτή την σχέση του με τους πολίτες, τόνισε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όχι μόνο επειδή με τιμήσατε και με τιμάτε σταθερά με την εμπιστοσύνη σας. Κυρίως για όσα ζήσαμε μαζί. Περάσαμε, πρόσθεσε, μαζί χαρές και λύπες, συμπορευτήκαμε, με κάποιους συγκρουστήκαμε, κάποιους πίκρανα, πολλές φορές πικράθηκα αλλά κάθε φορά, το ξέρετε καλά, στάθηκα όρθιος στην ίδια πλευρά του λόφου. Δεν αλλαξοπίστησα, δεν φυγομάχησα. Δεν ύψωσα σημαίες ευκαιρίας.Είμαι κομμάτι από τη ζωή σας και είστε κομμάτι από τη δική μου».«Είμαι αποφασισμένος να αφοσιωθώ στον τόπο μας»Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του ο κ. Αργύρης δήλωσε:«Ο Γιώργος Παπανδρέου με εμπιστεύτηκε, μου ανέθεσε την ευθύνη να μπω μπροστάρης στην κοινή προσπάθεια να χτίσουμε την Ήπειρο του αύριο. Αποδέχτηκα την ευθύνη με χαρά.Είμαι αποφασισμένος να αφοσιωθώ στον τόπο μας, στο νέο θεσμό, στη μεγάλη αλλαγή που συντελείται με τον «Καλλικράτη».Σήμερα, ο στόχος που έχουμε μπροστά μας δεν είναι προσωπικός.Είναι συλλογικός και αφορά το μέλλον του τόπου μας. Το μέλλον της Ηπείρου.Ομολογώ πως βιώνω την πιο συναρπαστική και συνάμα και δύσκολη επιλογή της ζωής μου.Την επιλογή να κοιτάξουμε την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες στα μάτια και να μπορέσουμε όλοι μαζί να κοιτάξουμε μπροστά.Την επιλογή να «ξεσηκώσουμε» κάθε Ηπειρώτη και κάθε Ηπειρώτισσα στην προσπάθεια ανάταξης και ανάπτυξης της περιοχής μας.Την επιλογή να χτίσουμε ένα ασφαλές και ελπιδοφόρο μέλλον.Να κάνουμε τον τόπο μας, την Ήπειρο, για όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά, τόπο που αξίζει να ζεις.

Ερωτήματα που θα απαντηθούν με την ψήφο
Σε 5 μέρες, τόνισε με έμφαση ο υποψήφιος περιφερειάρχης, όλοι μας θα κληθούμε με την ψήφο μας να απαντήσουμε σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα.Τα περισσότερα ήταν ρητορικά και κριτικά προς την παράταξη που στηρίζει η Ν.Δ, ως εξής
-Θέλουμε ή απορρίπτουμε το νέο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους που καθιστά τις Περιφέρειες αιρετές αυτοδιοικήσεις;
-Θα μπούμε στη μάχη της επιτυχίας του νέου θεσμού που δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε την τύχη της Ηπείρου στα χέρια μας ή στη μιζέρια της γκρίνιας, της αμφισβήτησης των νέων δομών και του εάν ο «Καλλικράτης» εφαρμόστηκε την κατάλληλη στιγμή;
-Θέλουμε μία Περιφέρεια κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και εξυπηρέτησης των πολιτών ή μία Περιφέρεια πεδίο κομματικών, πελατειακών και οικογενειακών διευθετήσεων;
-Θέλουμε μία Περιφέρεια συντονιστή ενός ενιαίου αναπτυξιακού προγραμματισμού της Ηπείρου ή ένα μηχανισμό στείρας διαχείρισης που κινείτε από τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας»;
-Θέλουμε μία Περιφέρεια που θα κυριαρχεί ο δυναμισμός, η συλλογικότητα, η αξιοποίηση όλων των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων, η διαφάνεια και η λογοδοσία ή μία Περιφέρεια μονοπρόσωπη, συγκεντρωτική, σκόπιμα γραφειοκρατική και μηχανισμό εξυπηρέτησης «επενδύσεων» κολλητών;
-Θέλουμε μία Περιφερειακή Διοίκηση που θα έχει σα στόχο να κάνουμε την κρίση που μας δημιούργησαν οι δυνάμεις της συντήρησης, ευκαιρία και αφορμή δημιουργίας ενός προτύπου ολοκληρωμένης ανάπτυξης ή μια Περιφέρεια που θα διοικείται με γνώμονα τις προσωπικές επιδιώξεις και την συντήρηση της υποβάθμισης για να επιβιώνει η μετριότητα;
-Θέλουμε αλήθεια να αλλάξουμε τη λειτουργία του κράτους όπως τη γνωρίζαμε ή όχι;
«Πιστεύω πως για εμάς τους Ηπειρώτες, για εμάς τους προοδευτικούς πολίτες, οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά είναι αυτονόητες και δεδομένες. Είναι στοιχείο του χαρακτήρα μας η επιτυχία στα δύσκολα».

Απέναντι στις ευθύνες μας και στις συντηρητικές δυνάμεις
Ο Βαγγέλης Αργύρης δεν άφησε εκτός την οικονομική κρίση, σημειώνοντας ότι βιώνουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα.«Εμείς οι Ηπειρώτες έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα πάντοτε μπορούμε και δημιουργούμε». Αναφερόμενος σε αυτό που κρίνεται την Κυριακή των εκλογών σημείωσε ότι «ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις ευθύνες μας για να διαδραματίσουμε ρόλο και ισχυρό λόγο στην εξέλιξη της Ηπείρου, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της» και ασκώντας σκληρή κριτική στον κύριο αντίπαλο του Αλ. Καχριμάνη ως εκπροσώπου της συντήρησης, τόνισε:«Απέναντί μας και στην Ήπειρο, είναι οι συντηρητικές δυνάμεις της απραξίας και της οπισθοδρόμησης. Οι δυνάμεις που τα τελευταία 6 χρόνια δε σήκωσαν το ανάστημά τους σε καμία απόφαση αναστολής προγραμματισμένων έργων στην περιοχή όπως οι προσβάσεις στην Εγνατία Οδό και οι επενδύσεις σε νέες υποδομές συγκοινωνιακές και ενεργειακές. Οι δυνάμεις που επιδιώκουν να διαιωνίσουν το πελατειακό και ρουσφετολογικό καθεστώς της Νομαρχίας και στην Περιφέρεια, που βάζουν τον αυτοδιοικητικό μανδύα για να κρύψουν το χρίσμα από το «μάγο» Σαμαρά που πήραν μέσα στο κτίριο της Νομαρχίας. Οι δυνάμεις που κατέλυσαν κάθε έννοια διαφάνειας και νομιμότητας και ταυτόχρονα εμφανίζονται και ως διωκόμενοι.Οι δυνάμεις που έδωσαν μάχη για να φύγει από τον έλεγχο των παραγωγών η «ΔΩΔΩΝΗ» και τώρα χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα».Οι δυνάμεις που δεν θέλουν αντιπαράθεση προγραμμάτων και προτάσεων αλλά κρύβονται πίσω από ρητορείες και τεχνάσματα».Στέλνοντας μήνυμα για την κάλπη της Κυριακής, σημείωσε: «Απέναντι σε αυτές τις δυνάμεις οι Ηπειρώτισσες και οι Ηπειρώτες, οι προοδευτικοί πολίτες του τόπου μας απαντούν με την ψήφο τους την Κυριακή».

Να γίνει η Ήπειρος, τόπος να ζεις

Ο κ. Αργύρης μιλώντας για το πρόγραμμα που παρουσίασε η παράταξη τους στους Ηπειρώτες το χαρακτήρισε «αυστηρό, λιτό και συγκεκριμένο, με στόχους, προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα».Ένα πρόγραμμα, όπως σημείωσε, βγαλμένο μέσα από την εμπειρία, τη γνώση, την αλήθεια μιας ολόκληρης διαδρομής. Το κεντρικό σύνθημα είναι «ποιότητα και ταυτότητα παντού»«Απευθύνομαι σήμερα σε κάθε Ηπειρώτισσα, σε κάθε Ηπειρώτη ξεχωριστά.Σας καλώ να οραματιστούμε μαζί αυτό που με τον αγώνα μας επιδιώκουμε.Να γίνει η Ήπειρος Τόπος να Ζεις. Καρδιά της προσπάθειας μας, πρόσθεσε, πραγματικό μέτρο που καθοδηγεί τη σκέψη μας, κάθε μας πράξη, είναι ο άνθρωπος και η ποιότητα της ζωής του. Και το καθοριστικό της κριτήριο η ολόπλευρη ανάπτυξη της Ηπείρου».

«Κόκκινες γραμμές» για τη «Δωδώνη»
Σε δυο σημεία της ομιλίας του ο υποψήφιος περιφερειάρχης απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό. Η πρώτη αναφορά του αφορούσε, όπως αναμένονταν άλλωστε, τη «Δωδώνη»: «Επιτρέψτε μου κ. Πρωθυπουργέ να σας υπενθυμίσω μία από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε μαζί θέσει για την Ήπειρο.Η «ΔΩΔΩΝΗ» ήταν, είναι και θα παραμείνει ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία και κτήμα των παραγωγών της περιοχής. Έτσι γεννήθηκε, έτσι δημιούργησε και έτσι θα προχωρήσει στο δρόμο της περεταίρω ανάπτυξης».Η δεύτερη αφορούσε τη συμβολή του πρωθυπουργού για τις υποδομές που θα στηρίξουν το πρόγραμμα και τους στόχους του: «Όποιες υποδομές απαιτούνται για να υπηρετήσουν τους μεγάλους μας στόχους δρομολογούνται με γρήγορους ρυθμούς και εδώ κ. Πρωθυπουργέ ο ρόλος σας πρέπει να είναι άμεσος, παρεμβατικός και καταλυτικός».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αιγαίο και Καστελόριζο: Πώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση;

Του Νίκου Κοτζιά

Είναι γνωστή η αντίσταση που πρόβαλε ο Μακάριος στις παραλλαγές προτάσεων της Αμερικανικής Κυβέρνησης (Σχέδια ‘Ατσεσον) για εκχώρηση από την Ελλάδα της νήσου Καστελόριζο προκειμένου να υπάρξει η πολυπόθητη τότε «Ένωση» της Κύπρου με την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ είχαν αναλάβει στις αρχές της δεκαετίας του ’60 αυτή την πρωτοβουλία, φοβούμενες τόσο τυχόν στενή σύνδεση της Κύπρου με την τότε Σοβιετική Ένωση, όσο και την πρόκληση πολέμου ανάμεσα σε δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία. Ανεξάρτητα το πώς αξιολογεί κανείς τις τότε προτάσεις, αυτό που θέλω να υπογραμμίσω εδώ, είναι ότι για την ένωση ολόκληρης της Κύπρου με την Ελλάδα ζητιόταν η παραχώρηση του Καστελόριζου.Λίγα χρόνια αργότερα, το 1974, προδομένη η Κύπρος από την Χούντα των Αθηνών, έγινε το μεγάλο θύμα της τουρκικής επιθετικότητας και κατοχής. Όμως, το μικρό Καστελόριζο παρέμεινε ελληνικό και μάλιστα με αυξανόμενη ρόλο. Σειρά σχετικά πρόσφατων συμφωνιών για το διεθνές δίκαιο της Θαλάσσης αναγνωρίζουν, πλέον, στο Καστελόριζο την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας, καθώς και δικαιώματα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Ο μικρός ελληνικός βράχος απέκτησε μέγιστη γεω-οικονομική στρατηγική σημασία. Αποτελεί φυσικό εμπόδιο για την Τουρκία που επιθυμεί να κυριαρχήσει στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου έχουν εντοπιστεί τεράστια αποθέματα σε πετρέλαιο και αέρια. Με άλλα λόγια έχουν γίνει ανακαλύψεις που προσθέτουν στην γεω-στρατηγική σημασία της περιοχής εν γένει, λόγο γειτνίασης με τα Πετρέλαια της Μέσης Ανατολής, μια αυτοτελή γεω-οικονομική και κατά προέκταση αυτόνομη γεωστρατηγική σημασία.Η Τουρκική διπλωματία εντόπισε σύντομα τα πλεονεκτήματα που αποκτά η θαλάσσια περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο. Προσπαθεί δε, να προωθήσει τρεις στρατηγικές επιλογές: πρώτον να υποβαθμίσει τη σημασία και τη δυνατότητα δράσης του Ισραήλ. Για αυτό εξάλλου και η στάση της στα πρόσφατα επεισόδια κατά την αποστολή βοήθειας προς την Γάζα. Να εμφανίσει εαυτό, αυτή η δύναμη κατοχής (αλλά για αυτό κουβέντα ορισμένοι Έλληνες ακτιβιστές…), ως εκπρόσωπο των συμφερόντων της Βόρειας Κύπρου και ότι διαχειρίζεται τα δήθεν αυτόνομα συμφέροντα των κατεχομένων εδαφών. Ενώ εμφανίζει τα νόμιμα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως υπό επιτήρηση, εμφανίζοντας την τελευταία ως κράτος περιορισμένης κυριαρχίας. Και τρίτον, να αποκλείσει την διασύνδεση ανάμεσα σε Ηπειρωτική Ελλάδα – Ρόδο με Καστελόριζο και του τελευταίου με την Κύπρο. Δηλαδή, η Τουρκία υποστηρίζει ότι έχει δικαιώματα δια της κατοχής. Ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν καθότι καλούνται να παραιτηθούν από τα νόμιμα δικαιώματά τους.Πώς μπορεί να γίνει παραίτηση από δικαιώματα; Με μιας; Ανοικτά; Καμιά κυβέρνηση δεν θα το έκανε, διότι αυτό θα συνιστούσε εθνική προδοσία. Αυτή γίνεται από αδυναμία και δια της διολίσθησης. Επί παραδείγματι δια της αποδοχής, όπως έχει ήδη γίνει, της Τουρκικής θέσης σύμφωνα ότι στην διαπραγμάτευση ως προς το Αιγαίο δεν θα συμπεριλαμβάνεται το Καστελόριζο. Όμως, ένα πλαίσιο συμφωνίας χωρίς το Καστελόριζο σημαίνει ότι η συνολική συμφωνία δεν θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητές και τα δικαιώματά του.Αντίθετα με όσα πράττει η ελληνική πολιτεία, πρέπει να καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το Αιγαίο χωρίς αναγνώριση των δικαιωμάτων ΑΟΖ που απορρέουν από τη θέση που κατέχει το Καστελόριζο και η υφαλοκρηπίδα του. Σε αυτή τη βάση θα πρέπει να υπάρξει αρχική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αμέσως δε μετά με την Αίγυπτο. Συμφωνίες που θα αναγνωρίζουν την ΑΟΖ του Καστελόριζο. Εάν η Τουρκία έχει άλλη γνώμη, ας πάει εκείνη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Αλλά το να παραιτείται η Ελλάδα εκ των προτέρων από την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου σε αναμφισβήτητη περιοχή της, διότι έτσι το επιθυμούν οι Τούρκοι προκειμένου να διαπραγματευτούν άλλα ζητήματα στο Αιγαίο πρόκειται το λιγότερο για εθνική ηλιθιότητα!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ:Η επόμενη εικοσαετία ανήκει στα Τζουμέρκα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΣΕΝΤΕΛΕ ΣΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Του Κώστα Μπατσή
Οι δυνατότητες ανάπτυξης υπάρχουν και οι συνθήκες που δημιουργεί ο «Καλλικράτης» για να βγάλουμε τον τόπο μας από την απομόνωση και να του δώσουμε τη θέση που του αξίζει στην Ήπειρο, την Ελλάδα, την ιστορία, την οικονομία, τον τουρισμό, τις ομορφιές της φύσης και πρωτίστως τους ανθρώπους του είναι ευνοϊκές.Τα παραπάνω διαμήνυσε προς τους συμπατριώτες του, απόδημους ετεροδημότες της Αττικής ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, Σύγχρονος Δήμος» και υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Σεντελές, παρουσιάζοντας τις προτάσεις, το όραμα, τις σκέψεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού του, ένα πρόγραμμα με προοπτική που θα δώσει νέα πνοή στο διευρυμένο καλλικράτειο δήμο, στον οποίο συνενώνονται 7 πρώην Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ)- 3 δήμοι και 4 κοινότητες.Ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί ν’ αναδείξει τον τόπο από «φτωχό συγγενή» του νοτιανατολικού τμήματος του νομού Ιωαννίνων σε τόπο ανάπτυξης, επένδυσης και προορισμού. Για να γίνει όμως αυτό, διευκρίνισε ο κ. Σεντελές, απαιτείται ισόρροπη ανάπτυξη στον πρωτογενή, δευτερογενή και πρωτογενή τομέα. Και γι’ αυτό θα πρέπει να εργαστούν αρμονικά όλοι οι συνενούμενοι ΟΤΑ, αφού έχουν κοινά γεωγραφικά, πολιτισμικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Και πολλές δυνατότητες οι οποίες δεν μπορούν ν’ αναδειχθούν μονομερώς.«Κάθε τόπος, κάθε χωριό έχει τη δική του ιστορία, τις δικές του ομορφιές, τα δικά του προτερήματα, τα οποία θα έχουν το δικό τους ισότιμο ρόλο και θ’ αναπτύξουν τα δικά τους προτερήματα.
Τα Τζουμέρκα και τα Κατσανοχώρια αξίζουν ένα καλύτερο αύριο και θα το έχουν», δήλωσε ο κ. Σεντελές.Με παρακαταθήκη στις αποσκευές του την εμπειρία που πηγάζει από την επιτυχημένη και δημιουργική πορεία στο τιμόνι του Δήμου Πραμάντων, το πλούσιο έργο του, την αγάπη του για τον τόπο, τους παλαιούς και νέους συνδημότες τους, τους άξιους και δοκιμασμένους συνεργάτες του συνδυασμού του, που προέρχονται απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, τις επαγγελματικές τάξεις και τις ηλικίες, ο κ. Σεντελές παρέχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να άρει όλες τις κοινωνικές αδικίες και διαφορές που προήλθαν από τη μακροχρόνια εγκατάλειψη της περιοχής και να την καταστήσει και πάλι πόλο έλξης, επενδύσεων, τουρισμού και επιστροφής των ξενιτεμένων παιδιών της.Πεπεισμένος πως «…Η ελπίδα για το αύριο είναι ισχυρότερη από τη μιζέρια του παρελθόντος», οραματίζεται να κάνει την εγκατάλειψη ανάπτυξη. Με πρώτο του μέλημα την εκπόνηση επιχειρησιακού αναπτυξιακού σχεδίου για όλο το δήμο. Ένα σχέδιο που θα θέτει τις προτεραιότητες, ώστε να γίνει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων σύγχρονος σε υποδομές, ανάδειξη και προστασία περιοχών φυσικού κάλλους, αναβάθμιση οικισμών, στήριξη παραγωγικών τάξεων, πολιτισμού, αθλητισμού, καθημερινότητα του δημότη, διαχείριση των απορριμμάτων, νέες τεχνολογίες, πράσινη ανάπτυξη.Απευθυνόμενος ο κ. Σεντελές προς τους πολυπληθείς συμπατριώτες, οι οποίοι αν και ζουν μακριά από την πατρίδα τους διατηρούν άσβεστη την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον τόπο τους, τους ζήτησε να συστρατευθούν μαζί του, ώστε να δυναμώσει η φωνή και η δύναμή τους για ένα καλύτερο αύριο των Τζουμερκιωτών και των Κατσαναχωριτών.Τον κ. Σεντελέ προλόγισε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και οικοδεσπότης της εκδήλωσης κ. Κώστας Αλεξίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Έφορος Τύπου της Πανηπειρωτικής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου με το συνδυασμό «Μαζί, Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη για την Πόλη μας» κ. Βασίλης Παπαϊωάννου, από το Ελληνικό Ιωαννίνων.

Οι υφυπουργοί απαντούν… ζωντανά

ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ DU LAC ΧΘΕΣ

Τα εργαστήρια του ΠΑΣΟΚ χθες στο Du Lac μόνο «τυπικά» δεν ήταν, καθώς τα στελέχη της κυβέρνησης βρέθηκαν μπροστά σε αρκετές παρατηρήσεις, παρεμβάσεις και ερωτήσεις και μάλιστα από στελέχη του κόμματος.Οι απαντήσεις που έδωσαν οι υπουργοί πάντως για καίρια θέματα της περιοχής, όπως λ.χ. το Ρυθμιστικό και η «Δωδώνη» δεν ήταν εκτενείς. Για την ακρίβεια, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη χαρακτήρισε «απαράδεκτα» όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί πλειστηριασμού της «Δωδώνης». Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης από την άλλη δεν έθιξε το θέμα του Ρυθμιστικού και των σχεδίων πόλης, παρότι ρωτήθηκε και από στελέχη του κόμματος.Μικρή ένταση επικράτησε προς στιγμή και στο εργαστήριο για τα θέματα Παιδείας όπου μίλησε η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου. Παρουσίασε μια σειρά παρεμβάσεις του υπουργείου, θίγοντας λιγότερο το «φλέγον» κομμάτι του πανεπιστημίου και μιλώντας περισσότερο για τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αναφέρθηκε εκτενώς στο «ψηφιακό σχολείο» λέγοντας ότι το ψηφιακό υλικό για τις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού, το γυμνάσιο και το λύκειο είναι ήδη στο ίντερνετ. «Τα παιδιά που φέτος δίνουν εξετάσεις μπορούν στα βασικά μαθήματα να μπαίνουν στο μάθημα που θέλουν και να παρακολουθούν διδασκαλία, μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να στέλνουν ηλεκτρονικά ερωτήσεις, καθώς και να παίρνουν απαντήσεις μια φορά τη βδομάδα. Αυτό έχει σκοπό να λύσει το πρόβλημα των φροντιστηρίων, κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές» τόνισε η υπουργός. Πρόσθεσε απαντώντας στο ερώτημα αν έχουν όλα τα παιδιά υπολογιστές ότι «ένας υπολογιστής κάνει 400 ευρώ και το φροντιστήριο 5000. Στην Κόνιτσα που ήμασταν είχαν τα 36 από τα 40 παιδιά υπολογιστή. Αυτή η γενιά είναι αλλού, έχει άλλα δεδομένα και άλλη πραγματικότητα». Η κα Διαμαντοπούλου πρόσθεσε ακόμη ότι «μεγάλος αριθμός σχολείων κατά την άποψή μου, αποδέχθηκαν ομόφωνα την αξιολόγηση» και ότι από τα φετινά 600 σχολεία που μπήκε πιλοτικά, του χρόνου θα εφαρμοστεί καθολικά.Οι ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις δεν έλειψαν και από το εργαστήριο όπου προήδρευε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Εκεί, τα στελέχη της κυβέρνησης «τα άκουσαν» για τον τρόπο με τον οποίο διακανονίζονται τα χρέη σε ασφαλιστικούς οργανισμούς. «Δεν μπορεί εγώ να πληρώνω κανονικά το ΙΚΑ όλα αυτά τα χρόνια και να έρχεται η κυβέρνηση τώρα και να λέει σε αυτόν που το χρωστούσε πέντε και έξι χρόνια, στα χαρίζω, σου κάνω και δόσεις και πλήρωσέ τα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μίμης Μωυσιάδης. Παρατηρήσεις διατυπώθηκαν και για τον αναπτυξιακό νόμο και ιδιαίτερα για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων στην εστίαση και τον τουρισμό. Νωρίτερα, ο κ. Μαγκριώτης μίλησε για την Εγνατία λέγοντας ότι θα εφαρμοστεί το σύστημα των «ηλεκτρονικών διοδίων».

Αλλαγή ποσόστωσης στο αγελαδινό
Στο εργαστήριο για την αγροτική πολιτική, συζητήθηκαν διάφορα θέματα, από τα φωτοβολταϊκά μέχρι και τις άδειες που δίνει για στάβλους ο νομάρχης Ιωαννίνων.Ειδικά για τα φωτοβολταϊκά τονίστηκε ότι για τους αγρότες θα είναι «επιπλέον εισόδημα και όχι δουλειά». Η υφυπουργός κα Αποστολάκη επιτέθηκε μάλιστα κατά του κ. Καχριμάνη λέγοντας ότι «ο υποψήφιος της ΝΔ έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ φαυλότητας για τις σταβλικές εγκαταστάσεις με το κλείσιμο του ματιού σε όσους προσέρχονται σεvαυτόν». Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το καθεστώς κατανομής των ποσοστόσεων αγελαδινού γάλακτος με στόχο την αύξηση της παραγωγής και η μείωση της εξάρτησηςvτης χώρας από εισαγόμενο γάλα. Την ποσόστωση θα πάρουν οι κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι που που πέρυσι έκαναν υπέρβαση της ατομικής τουςποσόστωσης, οι παραγωγοί που έχουν ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα και τέλος, οι νέοι κτηνοτρόφοι, ανεξάρτητα αν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα. Η κα Αποστολάκη τόνισε ότι η Ελλάδα έχει έλλειμμα σε αγελαδινό γάλα και δεν πιάνει τις ποσοστώσεις που θέτει η Ε.Ε. για την παραγωγή.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Γ. Παπανδρέου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,στην Κόνιτσα,επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου και ενημερώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσα από την πλατφόρμα του "Ψηφιακού Σχολείου". Σε σύντομη ομιλία του στα παιδιά έδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους κατοίκους της περιοχής,που έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός ένας βασικός στόχος της όλης προσπάθειας είναι να ενταχθεί η νέα τεχνολογία στον τρόπο εκπαίδευσης μέσα από το "Ψηφιακό Σχολείο". "Αντί να είναι η τάξη, όπως αυτή εδώ, με τέσσερις τοίχους, να ανοίξει σε όλη την Ελλάδα και, βεβαίως και σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα βιβλία που υπάρχουν, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, σε όλες τις προσπάθειες - και αυτό, να μπορείτε να το αξιοποιήσετε", προέτρεψε τα παιδιά ο Πρωθυπουργός,ο οποίος για αρκετή ώρα συνομίλησε μαζί τους. Από μια από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην ανάγκη σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον, καλώντας τη νέα γενιά να το πράττει. "Είναι σημαντικό για σας,γιατί εσείς είσαστε η γενιά,που, μεγαλώνοντας, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε, ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε ποτέ η ανθρωπότητα.Εμείς, ως Ελλάδα, τώρα περνάμε μια οικονομική κρίση, το ξέρετε αυτό. Θα την ξεπεράσουμε. Αλλά την κλιματική κρίση, την περνάει όλος ο πλανήτης. Και μπορεί εμείς να το αισθανόμαστε σήμερα λιγότερο, αλλά αύριο εσείς θα το αντιμετωπίσετε πολύ περισσότερο", δήλωσε χαρακτηριστικά. Σε μια περιοχή με σημαντική γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, όπως η Ηπειρος, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ανάγκη "να ξαναγυρίσουμε" στην τοπική παραγωγή. "Πρώτα απ' όλα, γιατί όταν φέρνεις την παραγωγή από μια άλλη χώρα και όταν τη στέλνεις σε μια άλλη χώρα, σημαίνει ότι καταναλώνεις πολύ μεγάλη ενέργεια, για να φτάσει σε ένα άλλο σημείο. Και εμείς,πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια. Αλλά, δεύτερον διότι, για να πάει το προϊόν σε μια άλλη χώρα, μπαίνουν συντηρητικά, μπαίνουν πάρα πολλά, τα οποία δεν είναι και υγιεινά." Ολοκληρώνοντας τη συζήτησή του με τα παιδιά,ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως το σχολείο δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο σε μια παθητική παρουσία των μαθητών αλλά να στηρίζεται στη συλλογική δράση. " Όλο και περισσότερο θέλουμε να δούμε ότι, όταν δουλεύουμε μαζί, όταν δουλεύουμε συλλογικά, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο, πολλαπλασιάζεται και είναι προς όφελος όλων", ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού.

Συνεργασία εκπαιδευτικών φορέων για τη δημιουργία πόλων πολιτισμού στα Γιάννινα


Η λειτουργία των σχολικών μονάδων, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και η συνεργασία όλων των βαθμίδων αποτέλεσαν τους κύριους άξονες των συναντήσεων που είχε κατά την παραμονή του στα Γιάννινα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Βασίλης Κουλαϊδής.Ο κ. Κουλαϊδής την περασμένη Δευτέρα συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς φορείς, εκπροσώπους των πανεπιστημιακών καθηγητών, ενώ επισκέφτηκε και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας.Μέσα από τις συναντήσεις ο κ. Κουλαϊδής ανέδειξε τους άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για την δημιουργία πόλων πολιτισμού μέσα από τη συνεργασία των σχολικών μονάδων, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και των πολιτιστικών φορέων της πόλης.Ακόμη, μέσα από τη συνάντηση με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναδείχθηκε η πρόθεση του Υπουργείου να προωθήσει το «ψηφιακό σχολείο».Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να συμβάλλει σημαντικά, σύμφωνα με τον κ. Κουλαϊδή, στην παραγωγή περιεχομένου για τις φυσικές επιστήμες.Η παρουσία του Γενικού Γραμματέα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας, όπως και ο ίδιος σημείωσε, είχε ως στόχο να αναδείξει την στήριξη του Υπουργείου στο έργο τους και στην προτεραιότητα που δίνετε. Μάλιστα, ο κ. Κουλαϊδής χαρακτήρισε αδικαιολόγητο τον πανικό που δημιουργήθηκε στις αρχές της σχολικής χρονιάς, σχετικά με τα κενά στα Κέντρα, καθώς αυτά καλύφθηκαν.Ερωτηθείς για τα κενά στις σχολικές μονάδες ο κ. Κουλαϊδής τόνισε πως συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές και αναλογιζόμενοι το μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων, που άγγιξαν τις 11.500, τα πράγματα είναι ικανοποιητικά.Στην χώρα μας υπάρχουν 16.000 σχολικές μονάδες και 200.000 εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες, και είναι λογικό η διαχείριση του συστήματος να δημιουργεί προβλήματα, υπογράμμισε.

Επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας επισκέφτηκε χθες το πρωί το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων για να συγχαρεί από κοντά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Comenius, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές κατασκεύασαν έναν ηλιακό φούρνο, ένα φωτοβολταϊκό σύστημα και ένα λέβητα παραγωγής θερμότητας με αποσύνθεση οργανικής ύλης.Είναι σημαντικό να παράγεται τέτοιο έργο από μαθητές και εκπαιδευτικούς και μάλιστα εκτός του καθημερινού σχολικού προγράμματος, έργο που μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλα σχολεία.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Κατάλληλο για πόση το νερό της Δωδωνούπολης


Κατάλληλο για πόση και οικιακή χρήση είναι το νερό του οικισμού Δωδωνούπολης, μετά από έλεγχο και αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων. Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Δωδώνης το νερό δίνεται κανονικά για κατανάλωση.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:Αδικίες στη συνταξιοδότηση των μητέρων ανηλίκων τέκνων


Θέματα αδικιών στη συνταξιοδότηση των μητέρων ανηλίκων τέκνων που είναι ασφαλισμένες στα Ταμεία Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ),Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και Νομικών (ΤΑΝ) έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης με το Νόμο 3863/2010 περί «Νέου ασφαλιστικού συστήματος» στο ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΣΑΥ δεν προβλέπεται η συνταξιοδότηση των μητέρων ανηλίκων τέκνων με μικρότερο όριο ηλικίας και χρόνο ασφάλισης σε σχέση με τις λοιπές γυναίκες ασφαλισμένες. Επίσης, η χορήγηση μειωμένων συντάξεων στις μητέρες ανηλίκων τέκνων δεν έχει εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς δεν προβλέπεται από τις διατάξεις του Τομέα Ασφάλισης Νομικών.Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά την Υπουργό Εργασίας:
•Εάν προτίθεται να προβεί, για λόγους ισονομίας, σε τροποποιήσεις των ρυθμίσεων που διέπουν το ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΣΑΥ, σε ό,τι αφορά τη συνταξιοδότηση των μητέρων ανηλίκων τέκνων (οι οποίες είναι ασφαλισμένες στα δύο προαναφερόμενα Ταμεία) με μικρότερο όριο ηλικίας.
•Εάν προτίθεται να προβεί, για τους ίδιους λόγους, σε τροποποιήσεις των ρυθμίσεων που διέπουν τον Τομέα Ασφάλισης Νομικών, σε ό,τι αφορά τη χορήγηση μειωμένων συντάξεων στις μητέρες ανήλικων τέκνων που είναι ασφαλισμένες στο ΤΑΝ.

Περιοδεία Βαγγέλη Αργύρη στην Άρτα


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βαγγέλης Αργύρης, σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Άρτα όπου θα έχει συνάντηση στις 10.00 π.μ με το Δ.Σ του συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το ίδρυμα ατόμων και φίλων με ειδικές ανάγκες Η ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ και θα έχει συνάντηση με το Δ.Σ αλλά και τους γονείς και φίλους των παιδιών.Την Πέμπτη το πρωί θα πραγματοποιήσει ομιλία στους Φιλιάτες, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Πρέβεζα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Κεντρική προεκλογική ομιλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»


Την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση πραγματοποιεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Θεσπρωτία σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας με ομιλητές τον Κώστα Κωτσαντή, υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Δώρη Δήμα, υποψήφιο δήμαρχο Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας στον Κοτσόβολο


Συνελήφθη στην Ανατολή Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υ.Α. Ιωαννίνων ένας 31χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ληστεία. Συγκεκριμένα την 12.15΄ της Δευτέρας ο δράστης έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με σκούφο και κασκόλ εισήλθε σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από την ταμεία χρηματικό ποσό χιλίων τετρακοσίων (1.400) ευρώ περίπου και στη συνέχεια διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, πέντε ναρκωτικά χάπια και μία ζυγαριά ακριβείας. Επίσης σε έρευνα στο όχημα βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους οκτώ (8) γραμμαρίων περίπου.