Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Σφοδρή επίθεση των οικολόγων-πράσινων στον Χρυσόστομο Βούζα για το κυνήγι


Με περισσή αγωνία παρακολουθεί ο κυνηγετικός κόσμος την προσωρινή αναστολή του κυνηγιού σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1337/2009 απόφαση Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το άγχος κορυφώνεται δικαιολογημένα δεδομένου ότι οι σκανδαλώδεις «προσβάσεις» στο «φίλιο» Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της προηγούμενης κυβέρνησης έπαυσαν να υπάρχουν. Αυτό τα «κανόνιζε» πάντα, εκδίδοντας σε χρόνο αστραπή νέα, ίδια ρυθμιστική, με τις σκανδαλώδεις κλιμακωτές ημερομηνίες για τα διαφορετικά είδη παπιών, που κανείς κυνηγός δεν μπορεί βέβαια να ξεχωρίσει σε πτήση, που «παραχώρησε» στον ιδιωτικό στρατό των «θηροφυλάκων» αντισυνταγματικές αρμοδιότητες, όπως καταγγέλλουν όλοι οι συνδικαλιστικοί σύλλογοι των δασικών υπαλλήλων κτλ κτλ.Το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, στο οποίο ανήκει πλέον η αρμοδιότητα ρύθμισης του κυνηγιού θα πρέπει να θέσει πλέον την «αναψυχή του αίματος» υπό αυστηρή επιστημονική επιτήρηση, κάτι βέβαια που οι κυνηγοί ξέρουν καλά ότι θα δείξει τα αδιέξοδα του σύγχρονου τρόπου κυνηγιού. Και βέβαια οι σύλλογοι, οι ομοσπονδίες και διάφοροι «καθηγητές Πανεπιστημίου» (βλέπε Ψήφισμα στις 21/11/2009 των Μελών της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ) ακόμα και οι τοπικοί «κομματάρχες» κος Βούζας Γραμμ. Της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν καμπάνια επιχειρημάτων για την «παράδοση», την «κοινωνική προσφορά» των κυνηγών τις «οικονομικές συνέπειες των αλόγιστων πολιτικών», τις «διακηρυχθείσες αρχές του ΠΑΣΟΚ», για «αποφάσεις ερήμην της κοινωνίας».Η πλήρης ευθυγράμμισή του με την ισχυρή κυνηγετική ομοσπονδία της περιοχής η οποία έχει στο στόχαστρο την νομιμότητα και τους θεσμούς (ΣτΕ), δεν είναι παρά μια άθλια ψηφοθηρική κυνηγο-λαγνεία με τους προφανείς μικροκομματικούς σκοπούς.Έτσι αντιλαμβάνονται τοπικά την Πράσινη Οικονομία και την υπεράσπιση φυσικής μας κληρονομιάς;

To προφίλ του «Ηπειρώτη κυνηγού»

Και ένα μικρό αφιέρωμα κατά τον κύριο Βούζα «για την αναπτυγμένη οικολογική συνείδηση των ντόπιων κυνηγών» από τους επιδοτούμενους «αστούς οικολόγους».Οι πυροβολημένες ταμπέλες δείχνει τον σεβασμό τους απέναντι στις πινακίδες οδικής σήμανσης σε κάθε γωνιά της Ηπείρου που δείχνει τον σεβασμό τους στον νόμο. Είναι και ο απέραντος «παραδοσιακός» σκουπιδότοπος που συνοδεύει πλέον την δραστηριότητά τους και έχει μετατρέψει κάθε δάσος όπου κάνουν «αναψυχή», κάθε δασικό δρόμο και κάθε ορεινό λιβάδι της Ηπείρου σε μικρή χωματερή. Δεν φτάνουν τα αμέτρητα από μολύβδινα σκάγια (ίσως 480 τόνοι κάθε χρόνο) που δηλητηριάζουν γη και ζώα και κάνουν σκεπτικό κάθε «μανιταρόφιλο» (εδώ επιβλήθηκε η αμόλυβδη βενζίνη αλλά εκείνοι δεν συζητούν τα ατσάλινα σκάγια), δεν φτάνουν τα μυριάδες φυσίγγια που αδιάφορα σπέρνουν στο διάβα τους (είδε κανείς να μαζεύουν έστω ένα όπως γίνεται στο εξωτερικό;)!Έχουμε τώρα και την επέλαση του πλαστικού που συνοδεύει κάθε έξοδό του «4Χ4 οικολόγου κυνηγού»! Μια βόλτα στα «καρτέρια» αποκαλύπτει το ιδιαίτερο προφίλ του «Ηπειρώτη κυνηγού»: πεταμένο πλαστικό ποτήρι του φραπέ, παραχωμένο πλαστικό μπουκάλι νερού ατομικής χρήσης, υπόλειμμα νάιλον συσκευασίας από κρουασάν, αλουμινόχαρτα σοκολάτας και πλαστική σακούλα που τα περιέχει είναι τα πέντε συχνότερα σκουπίδια που βρίσκει κανείς εγκαταλειμμένα να στολίζουν για αιώνες τη «μοναδική φύση της Ηπείρου». Δυστυχώς πάνε πια οι «παραδοσιακές» κονσέρβες που τουλάχιστον έλιωναν με τα χρόνια, τώρα κάθε έξοδος αποκαλύπτει την αστική προέλευση των «παραδοσιακών» κυνηγών που δεν αποδεσμεύονται από τον καταναλωτικό τρόπο ζωής τους ούτε όταν ξεφεύγουν για λίγο στη φύση. Μα τι κοινωνική προσφορά! Σίγουρη καταπολέμηση της ανεργίας για τους υπαλλήλους των δήμων που θα χρειαστούν αιώνες για να τα μαζέψουν….
Η νέα δικαστική απόφαση τους δίνει μια μοναδική ευκαιρία. Να αποδείξουν με έργα τα λόγια τους ότι είναι προστάτες της φύσης, να φορτωθούν τις μαύρες σακούλες σκουπιδιών και να εξορμήσουν στα αγαπημένα τους λημέρια. Κανείς άλλος δεν ξέρει τόσο καλά που έχουν πετάξει τα σκουπίδια τους! Μια παν-ηπειρωτική καμπάνια καθαρισμού των «κυνηγετικών σκουπιδιών» από τα οικοσυστήματα που χρησιμοποιούν για «αναψυχή» θα τους οδηγήσει σίγουρα στην αυτογνωσία!Kαι επειδή ο κύριος Βούζας είναι επιρρεπής με την δύναμη των αριθμών του μεταφέρουμε ότι το γκρουπ που δημιουργήθηκε πέντε ημέρες πριν για την υποστήριξη της απόφασης του ΣτΕ για την απαγόρευση του κυνηγιού, αριθμεί ήδη 8.000 μέλη, καθώς και τα φιλοζωϊκά γκρουπ μέσα από τα Facebook φτάνουν τα 300.000 μέλη.

Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων - Ιωαννίνων