Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Το καινοτόμο προϊόν "SWEET CHOICE" με... Ηπειρώτικες ρίζες

Η τελική παρουσίαση του και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί 27 Ιουνίου στην Αθήνα, στο χώρο της Αίγλης Ζαπείου

Το Εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετέχει με το καινοτόμο προϊόν "SWEET CHOICE" στο Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2017, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να....
υποστηρίξει νέους Έλληνες μεταπτυχιακούς ερευνητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων. Στόχος, επίσης είναι και η ενίσχυση της εξωστρέφειας με τη κατάθεση πρωτοπόρων ιδεών και την παρασκευή καινοτομικών προϊόντων τα οποία παρουσιάζονται σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.Η τελική παρουσίαση του καινοτόμου προϊόντος «SWEET CHOICE» και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί 27 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα στο χώρο της εκδήλωσης (ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ). Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 11.30 μέχρι 18.00.Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πραγματικά καινοτόμο προϊόν με εξαιρετικές ιδιότητες σε ότι αφορά τη χοληστερίνη και τον σακχαρώδη διαβήτη ενώ έχει προβιωτική δράση και ελάχιστα έλαια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσημη παρουσίασή του!

ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ SWEET CHOICE
Παπαθεοδώρου Σπύρος- Ανδρέας
Αλεξοπούλου Ευσταθία-Μαρία
Κωνσταντοπούλου Αντριάνα
Τζιμοπούλου Κατερίνα
Καραγεώργου Δήμητρα
Μέξη Αφροδίτη
Σίμου Βασιλική Νεφέλη
Χρήστου Μαρία
Επιβλέποντες Καθηγητές
Δήμητρα Χούχουλα Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων.
Χάρης Σταμάτης Καθηγητής του Τμήματος Βιοτεχνολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ- ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
Το «SWEET CHOICE" είναι ακόμη μια προσπάθεια νέων επιστημόνων να απαντήσουν στο αγωνιώδες υπαρξιακό προσωπικό και συλλογικό αίτημα για μια θέση στον ήλιο.
Είναι μια ιδέα μιας ομάδας που μετασχηματίστηκε σε πρόταση και υλοποιήθηκε ύστερα από πολλές και βασανιστικές ώρες δουλείας, αποτυχίας, απογοήτευσης και τελικά επιτυχίας.
Οι συνθήκες κάθε άλλο παρά εργαστηρίου ήταν! Ευτυχώς που οι επιβλέποντες καθηγητές μας, υπερκάλυψαν τα κενά σε εξοπλισμό, μέσα και συναισθήματα.Σκεφτείτε ότι η κατοχύρωση μιας νέας ιδέας, μιας πατέντας κοστίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ και αρκετά χρήματα ετησίως.Και ως νέοι επιστήμονες συντηρούμαστε κυρίως μέσω των γονιών μας. Θέλει η Ελλάδα, η παραγωγή, η κοινωνία, το κράτος έρευνα και καινοτομία;
Και αν η εύκολη και αυτόματη απάντηση είναι «ναι» πως άραγε το αποδεικνύει;
Η πρότασή μας μαζί με άλλες που έχουν επιλεγεί θα παρουσιαστούν επισήμως στις 26 και 27 Ιουνίου στο Ζάππειο. Δεν έχει σημασία η πρωτιά και η βράβευση αλλά η προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και σε αυτή τη γενιά. Την πιστεύω γιατί την ξέρω καλά. Είναι οι γνωστοί, οι συνάδελφοι, οι φίλοι… Και πιστεύω σε αυτή γιατί γεννηθήκαμε στη ρωγμή του χρόνου και πλέον – είτε από ανάγκη είτε από περηφάνια- εφευρίσκουμε και δεν βρίσκουμε, παράγουμε και δεν αναπαράγουμε.Ακόμη και όταν χρειάζεται να προμηθευτούμε τα υλικά της έρευνας από το απέναντι σουπερ μάρκετ με το χαρτζιλίκι του… γονιού!Και με την ευκαιρία θέλω να απευθυνθώ στους καθηγητές μας. Σας ευχαριστούμε για όσα περιμένετε από εμάς, αλλά κυρίως σας ευγνωμονούμε για εκείνα που προσδοκούμε εμείς από εσάς.