Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΑΡΤΑ:Συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους συναδέλφους του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων

Το ‘’Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία’’ με έδρα την Άρτα εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους συναδέλφους του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) που απεργούν στις 15 Ιούνη 2017, μέρα που συζητείται στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Θεσσαλονίκη η καταγγελία για την άδικη απόλυση των δύο εκτάκτων αρχαιολόγων από το Μετρό Θεσσαλονίκης.
Την Παρασκευή 12/5/2017, εν αγνοία την αρμόδιας Εφορείας ...
Αρχαιοτήτων και χωρίς καμία προειδοποίηση, κλήθηκαν σε απόλυση δύο συμβασιούχοι αρχαιολόγοι  που εργάζονταν, με εξάμηνη σύμβαση στο σκάμμα του σταθμού «Συντριβάνι» του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης. Η απόλυση ήρθε μετά την επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών την προηγούμενη μέρα, στο εν λόγω, όπου ο Υπουργός εκτίμησε(!!!) ότι αρχαιολογικές εργασίες δεν προχωρούν με το ρυθμό που επιβάλλεται για την ολοκλήρωση του έργου.
Η ευθεία παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών, κ. Σπίρτζη, στο αρχαιολογικό έργο που εκτελείται στο έργο του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, απαιτώντας την απόλυση δύο συμβασιούχων αρχαιολόγων με την αιτιολογία ότι καθυστερούν το έργο είναι αδιανόητη και πρέπει να καταγγελθεί. Η συμπεριφορά του Υπουργού είναι ενδεικτική της αντιμετώπισης και της απαξίωσης της πολιτιστικής μας Κληρονομιάς…
Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, που συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων μας, ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

Απαιτούμε Μόνιμη και Σταθερή εργασία – Όχι στις απολύσεις
Τήρηση των επί χρόνια εξαγγελιών και δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τακτοποίηση των μακροχρόνια συμβασιούχων.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Βάσιος Αριστείδης Παπαδήμας Βασίλης