Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Ξεκινούν την Τρίτη οι πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις

Πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Την Τρίτη 13/6, στη Θεσσαλονίκη,στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου (συμμετέχουν οι συνταξιούχοι Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου)....Την Πέμπτη 15/6, στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (συνταξιούχοι Στερεάς Ελλάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Πελοποννήσου και Αττικής).
Την Παρασκευή 16/6, στη Λέσβο, στις 10.30 π.μ., με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43) και πορεία.
Την Τετάρτη 21/6, στην Κρήτη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο.
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:
Την απόδοση στο ακέραιο κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Παλεύουν για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών και φορομπηχτικών νόμων, για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.
Στις συγκεντρώσεις καλούν επίσης τα μέλη τους ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και περιχώρων, οι Σύλλογοι Συνταξιούχων Επιστημόνων (τεχνικών, υγειονομικών, δικηγόρων και συμβολαιογράφων).