Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Ο Δήμος Ζίτσας «στο πλευρό» των κοινωνικά αδύναμων δημοτών

Την ενίσχυση των δομών που στηρίζουν τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες επιδιώκει ο Δήμος Ζίτσας με τη δημιουργία και λειτουργία του «Κέντρου Κοινότητας» στη Δ.Κ. Ελεούσας. Το «Κέντρο Κοινότητας» Δήμου Ζίτσας είναι από τα πρώτα Κέντρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν σε πανελλαδικό επίπεδο και προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ωφελούμενους δημότες επίσημα από την 1η Μαρτίου. «Στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας είναι πάντα οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και έχουν πληγεί σημαντικά στα χρόνια της κρίσης. Έτσι προχωρήσαμε με ταχύτατους ρυθμούς τις διαδικασίες για τη σύσταση και...
λειτουργία του Κέντρου που ενισχύει τις κοινωνικές δομές και δράσεις του Δήμου και τα καταφέραμε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του «Κέντρου Κοινότητας» το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (13.04.2017) και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου «γιατί μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα μπόρεσαν να ξεκινήσουν τη λειτουργία του καθιστώντας πρωτοπόρο το Δήμο για ακόμη μία φορά». Το «Κέντρο Κοινότητας» είναι ενταγμένο στην Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και μαζί με το κοινωνικό παντοπωλείο και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» θα προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. «Αποτελεί πράξη ευθύνης για μας ως δημοτική Αρχή να στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στο «πλευρό» των συνδημοτών μας που ζουν στα όρια της φτώχειας, χωρίς δουλειά και αρκετές φορές ανήμποροι» δηλώνει ο Δήμαρχος Ζίτσας και προσθέτει «στόχος μας είναι να φανούμε χρήσιμοι και να προλαμβάνουμε φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης».

 ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 Ενόψει μάλιστα των εορτών του Πάσχα ο Δήμος Ζίτσας την εβδομάδα που διανύουμε μοίρασε σε 240 ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» πορτοκάλια, ενώ μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου διένειμε σε 200 και πλέον οικογένειες δέματα με είδη διατροφής για το πασχαλινό τραπέζι προσφοράς των εταιρειών που στηρίζουν το κοινωνικό έργο του Δήμου. Ο Δήμαρχος Ζίτσας ευχαρίστησε και δημόσια όλους τους επιχειρηματίες που συμβάλλουν με τις δικές τους προσφορές στην ανακούφιση των συνδημοτών και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές. «Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης και η θυσία του Θεανθρώπου ας δώσουν σε όλους μας δύναμη, πίστη και υπομονή για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των καιρών και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας ώστε όλοι μαζί να προχωρήσουμε με αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» ανέφερε ο κ. Πλιάκος.