Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Συνέργεια για την εξωστρέφεια και την τόνωση της οικονομίας

Η συνέργεια για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την εξωστρέφεια των Ιωαννίνων ήταν ο στόχος της ευρείας σύσκεψης που έγινε σήμερα, ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου.Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν τα Επιμελητήρια, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων καθώς αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές η ανάγκη συστράτευσης δυνάμεων κι ανάληψης πρωτοβουλιών.Συγκεκριμένα, μετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Μάκης Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Φίλης, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μπαλαμπέκος, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Σωτήρης Χορέβας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Νταλαμάγκας, ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Μάντης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Νίκος Γκόλας.Κατά την διάρκεια της συνάντησης, από τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο δόθηκε αναλυτικά η εικόνα για τα οικονομικά του Δήμου. Οι συνεχείς περικοπές σε θεσμοθετημένους πόρους οδηγούν σε τεράστιες δυσκολίες και απειλούν πλέον την λειτουργία του Δήμου.Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Μάντης οι περικοπές στους ΚΑΠ φτάνουν, σε σχέση με το 2011, στο 50%, ενώ από τη ΣΑΤΑ δεν έχει δοθεί ακόμη ούτε ένα ευρώ. Τα έσοδα του Δήμου παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και η ανταπόκριση των οφειλετών του Δήμου στην ρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι πολύ χαμηλή.Παράλληλα δόθηκαν στοιχεία για τα έργα του Δήμου που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ο προϋπολογισμός των οποίων φτάνει στα 151 εκατομμύρια ευρώ.Μέσα σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον καθίσταται επιβεβλημένη η συνέργεια όλων των τοπικών φορέων ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αναστροφή του κλίματος.Η τόνωση λοιπόν της επιχειρηματικότητας και η εξωστρέφεια της περιοχής με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας είναι οι δύο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα υπάρχει συνεχής συνεργασία όλων των φορέων.«Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική και το κλίμα εξαιρετικό. Η ενότητα δυνάμεων είναι απαραίτητη για να αντισταθούμε στην οικονομική κρίση και η συνέργεια επιβεβλημένο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική ενημέρωση και για τα προβλήματα που έχει ο Δήμος με πολλούς επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι αρνούνται να καταβάλλουν τις οφειλές τους είτε αυτές προέρχονται από τραπεζοκαθίσματα, είτε από το τέλος 0,5% είτε από μισθώματα. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό και έγινε σαφές ότι από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν θα υπάρξει άλλη ανοχή.Τέλος έγινε συζήτηση και την ανάγκη στήριξης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ώστε να διασφαλίσει στέγη, σε ξενοδοχεία της περιοχής, σε φοιτητές με πολύ χαμηλό εισόδημα. Τονίστηκε πως αν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε ένας μεγάλος αριθμός θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την πόλη, γεγονός αρνητικό για την τοπική οικονομία.

Ομιλία Χρήστου Μαντά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 συνεδρίασε στη Βουλή η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, που έχει γνωμοδοτικό ρόλο, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Προγραμματισμός του έργου της Επιτροπής», με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστου Μαντά.Ο Χρήστος Μαντάς αναφέρθηκε αρχικά στη δυσλειτουργία και την πολυπλοκότητα του θεσμικού πλαισίου των Περιφερειών επισημαίνοντας πως όλα είναι θέμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών κάνοντας σαφές πως, ενώ σε κάποια να μπορεί να υπάρχει συμφωνία ως διαπιστώσεις, από την πλευρά των εκπροσώπων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα υπάρχει οπτική ανατροπής αυτών των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί έως τώρα και έχουν φέρει σε πολύ δυσμενή κατάσταση τη χώρα και το λαό μας.Στην ομιλία του ανέφερε ότι από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν θα πρέπει να είναι η απορροφητικότητα των ΕΣΠΑ και η αποτελεσματικότητά τους μέχρι στιγμής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Περιφέρεια της Ηπείρου, μια από τις πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης η οποία δέχεται ένα συντριπτικό πλήγμα όσον αφορά στην παραγωγική της συγκρότηση, φέροντας ως παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, την ηγετική δύναμη στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας με ιδιαίτερη σχέση με την παραγωγή και την τοπική κοινωνία, που πλέον έχει αφεθεί στην τύχη της προς όφελος της κερδοφορίας κάποιων ιδιωτών. Αναφέρθηκαν και άλλα Πανηπειρωτικά προβλήματα όπως το φράγμα του Αγίου Νικολάου στον Άραχθο, για το οποίο όλη η τοπική κοινωνία ανεξαρτήτως κόμματος είναι αντίθετη στην κυβερνητική επιλογή και ίσως υπάρξει μια καλή εξέλιξη ως προς αυτό, διαφορετικά θα καταστραφεί ένας πραγματικός πλούτος που είναι το ποτάμι του Άραχθου.Τέλος ο Χρήστος Μαντάς εξέφρασε τις επιφυλάξεις του όσον αφορά στη μεθοδολογία της Επιτροπής αμφιβάλλοντας για το κατά πόσον μπορεί να συμβάλλει με κάποιες προτάσεις ή κάποιες κατευθύνσεις γνωρίζοντας πάντα ότι είναι μόνο γνωμοδοτική, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Η ουσία είναι ότι εάν κάπου συγκλίνουμε, τουλάχιστον όσον αφορά στη διαπίστωση συγκεκριμένων προβλημάτων, θα έχει κάποιο πιθανόν νόημα στο να επηρεάζει αυτή η επιτροπή συγκεκριμένες πολιτικές». Κλείνοντας ανέφερε ότι «σε συνθήκες κατάρρευσης της περιφέρειας και των δήμων πρώτα από όλα, θεσμών πολύ ουσιαστικών που είναι σε άμεση σχέση με τον πολίτη, οφείλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με δίκαια αιτήματα, τα οποία αφορούν την καθημερινή λειτουργία».

ΑΡΤΑ: Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στην οδό Κομμένου

Συνεχίζονται από το συνεργείο Ηλεκτροφωτισμού υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων, οι εργασίες τοποθέτησης νέων φωτιστικών σωμάτων. Μετά την αντικατάσταση 30 φωτιστικών σωμάτων στην οδό Ζάρρα, σειρά είχε η οδός Κομμένου και συγκεκριμένα το τμήμα από τη διασταύρωση της οδού Ζάρρα μέχρι την περιοχή Μπαϊκούση, όπου έγινε αντικατάσταση παλιών φωτιστικών σωμάτων με νέα, πιο σύγχρονα, πιο οικονομικά και μεγαλύτερης απόδοσης. Παρόμοιες εργασίες έγιναν και στην περιοχή της Βαλαώρας, περιφερειακά του στρατοπέδου, όπου τοποθετήθηκαν και εκεί νέα φωτιστικά σώματα. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με σκοπό τον πλήρη φωτισμό όλων των σκοτεινών σημείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσπρωτίας καταδικάζει την απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων της μαθητικής νεολαίας

Η Τοπική Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταδικάζει την απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων της μαθητικής νεολαίας. Είναι αδιανόητο την ώρα που η κυβέρνηση της μνημονιακής τρόικας διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, να καταγγέλλονται μαθητές επειδή επιχειρούν να οργανώσουν (όπως αυτοί καταλαβαίνουν) την αντίστασή τους. Το δημόσιο σχολείο δεν κινδυνεύει από τους μαθητές του, αλλά καταστρέφεται από τις πολιτικές που υπηρετούν τους πλούσιους και τα συμφέροντά τους. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βοηθούν και να στηρίζουν τα παιδιά να γίνεται καλύτερη η κοινή προσπάθεια και ο κοινός αγώνας τους, κι όχι «να τα στέλνουν στον αστυνόμο». Αυτή είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οποιαδήποτε άλλη δήλωση ή τοποθέτηση δεν απηχεί την οργάνωση.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Γυναίκα βρέθηκε κρεμασμένη μέσα στο φαρμακείο της στην Άρτα!

Μια ακόμα αυτοκτονία στην Ελλάδα του ΔΝΤ!
Νεκρή βρέθηκε, πριν από λίγο, μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε στην οδό Βασιλειά Πύρρου, πολύ γνωστή φαρμακοποιός της Άρτας. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε με θηλιά στο λαιμό και παρότι επίσημα είναι ακόμη μη εξακριβωμένα τα αίτια του θανάτου της, οι αστυνομικοί πιστέυουν πως το πιθανότερο σενάριο,είναι να πρόκειται για αυτοκτονία.Η  σορός της θα μεταφερθει στα Γιάννενα,προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτοή απόμ τον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Αποχώρησε ο Ντε Βινσέντι λόγω ενοχλήσεων

Ένα ακόμα πρόβλημα ήρθε να προστεθεί για τον Γιάννη Χριστόπουλο, εν όψει της αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι αποχώρησε από την σήμερινη προπόνηση της ομάδας των Ιωαννίνων,λόγω ενοχλήσεων. Ο Έλληνας τεχνικός προβληματίζεται και για την κατάσταση του Καρίμ Φεγκρούς, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στο αστράγαλο.Οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα προπονήθηκαν κανονικά και συνέχισαν την προετοιμασία τους για το ματς με τον Λεβαδειακό. Το πρόγραμμα προέβλεπε ασκήσεις εκγύμνασης και δίτερμα.

ΑΡΤΑ: Τοπογραφική αποτύπωση κοινοχρήστων χώρων οικισμών Κεραματών και Ρόκκα

Ο Δήμος Αρταίων ενημερώνει τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Κεραματών και της Τοπικής Κοινότητας Ρόκκα ότι στo αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβει χώρα η μελέτη με τίτλο «Μελέτη κύρωσης κοινόχρηστων χώρων οικισμού Κεραματών και Ρόκκα στα πλαίσια του Ν.3937/2011». Παρακαλούνται οι πολίτες που έχουν παραχωρήσει τμήμα οικοπέδου τους προς κοινή χρήση και το έχουν υποβάλει στο Δήμο Αρταίων ή στην Δ/νση Πολεοδομίας, να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κο Οικονόμου Ανδρέα, Πολιτικό Μηχανικό τηλ. 2681023573 ή με την ανάδοχο εκπόνησης της μελέτης κα Τσώλα Μιχ. Αγγελική Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό στα τηλέφωνα 6936747660 και 2681074471.

Τί ζητάει η...αλεπού στο ΠΑΖΑΡΙ;

Η Χρυσή Αυγή, το ναζιστικό- φασιστικό και απόλυτα συστημικό μόρφωμα επιβεβαιώνει καθημερινά το ρόλο της, ως δεκανίκι του καπιταλιστικού συστήματος. Ασφαλώς και θα θυμάστε τους Χρυσαυγίτες στην πλατεία Συντάγματος ως αγανακτισμένους να ωρύωνται και να απαιτούν: "Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή." Αμέσως όμως μετά τις πρόσφατες εκλογές και αφού εξασφάλισαν ...στασίδι στο αστικό μπουρδέλο άρχισαν να πασχίζουν με κάθε τρόπο να προσφέρουν τις υπηρεσίες στο σύστημα που τους εξασφάλισε την είσοδό τους στο αστικό κοινοβούλιο. Η αλήθεια είναι ότι πασχίζουν μέρα νύχτα, με νύχια και με δόντια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κεφαλαιοκράτες. Πολλά τα παραδείγματα. Χαρακτηριστική είναι η στήριξη που πρόσφεραν στο Μάνεση, ενάντια στους απεργούς χαλυβουργούς. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δε λένε κουβέντα για τους μεγαλοεισαγωγείς που τροφοδοτούν ντόπιους και αλλοδαπούς βιοπαλαιστές, που έχουν πλημμυρίσει τον τόπο με ξένα προϊόντα, πατώντας πάνω στην ελευθερία διακίνησης αγαθών που διασφάλισε για τους μεγαλοεπιχειρηματίες η Συνθήκη του Μάαστριχτ της ΕΕ, την οποία επίσης προσκυνούν.Είναι οι ίδιοι που στο όνομα του να φύγουν οι ξένοι, περιοδεύουν ανά τις επιχειρήσεις και τους τάζουν εργαζόμενους με μεροκάματο 18 ευρώ.Σημερινό της "κατόρθωμα", η εκτόξευση απειλών ότι θα αναλάβει τον έλεγχο στο παζάρι της Άρτας, θέλοντας και με αυτόν τον τρόπο να βγάλει λάδι τον καπιταλισμό και τα μονοπώλια για την εξαθλίωση που δημιουργούν. Αποδεικνύονται, έτσι, άξιοι υπηρέτες τους. Δεν λένε κουβέντα για τον...θάνατο του εμποράκου από την επέλαση των μονοπωλίων, την φοροεπιδρομή και την εξαθλίωση των εργαζομένων, των λαικών στρωμάτων. Απαιτείται άμεση καταδίκη του φασιστικού μορφώματος και των ενεργειών του.

 ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΡΩΣΗ

Συνάντηση για την αναστολή λειτουργιάς της Δ.Ο.Υ. Κόνιτσας

Τη διαβεβαίωση του προϊστάμενου της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών, πως στην Κόνιτσα θα παραμείνει γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών για φορολογικά ζητήματα, μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης στο Δήμαρχο Παναγιώτη Γαργάλα και στην αντιπροσωπεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που τον επισκέφθηκαν το μεσημέρι στο γραφείο του.Ο Δήμαρχος Κόνιτσας συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν το Γενικό Γραμματέα και του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει από την 1η Οκτωβρίου στην αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. που λειτουργεί στην Κόνιτσα καθώς θεωρούν πως με την ενέργεια αυτή θα ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι και υποβαθμίζεται η περιοχή τους.Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του, τους ενημέρωσε πως το πρωί της ίδιας μέρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και συζήτησε το θέμα με τον προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χατζάκη από τον οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση πως στην Κόνιτσα θα παραμείνει γραφείο εξυπηρέτησης με δύο υπαλλήλους σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των απομακρυσμένων δημοτικών ενοτήτων της περιοχής.Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χατζάκη ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τα ακόλουθα:
-Οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος θα υποβάλλονται όλες ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος TAXIS το οποίο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από το Νοέμβριο.
-Δεν θα ζητούνται πλέον πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας από τους φορολογούμενους καθώς θα τα παρέχουν απευθείας οι υπηρεσίες.
-Στις Εφορίες, και για ένα μεταβατικό διάστημα θα πηγαίνει μόνο ο μη συνεπής φορολογούμενος, αυτός δηλαδή με ληξιπρόθεσμα χρέη. Στη συνέχεια και αυτός θα μπορεί να εξυπηρετείται μέσω τραπεζών (με την καταβολή των βεβαιωμένων χρεών μέσω τραπεζικών λογαριασμών ή μηχανημάτων αυτόματης συναλλαγής).
-Ο έλεγχος των επιχειρήσεων γίνεται ήδη μόνο από τις κεντρικές Δ.Ο.Υ. στις έδρες των Νομών και έτσι οι περιφερειακές Δ.Ο.Υ. δεν έχουν αντικείμενο.
-Σε καμιά Ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχουν αναλογικά τόσες Δ.Ο.Υ., όσες στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε πλήρης εφαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος.
-Μέχρι τον Φεβρουάριο θα παραμείνουν στη χώρα περίπου 100 Δ.Ο.Υ. που στη συνέχεια θα γίνουν 80 από τις οποίες 20 θα λειτουργούν στην Αττική 8 στη Θεσσαλονίκη και οι άλλες στην υπόλοιπη χώρα.
-Οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. που καταργούνται θα μεταφερθούν στις λειτουργούσες ,ανά περιοχή, υπηρεσίες.

Έλεγχοι για παραεμπόριο στην Άρτα

Στα πλαίσια της πάταξης του παραεμπορίου, η Δημοτική Αστυνομία διενεργεί καθημερινούς ελέγχους στην πόλη της Άρτας. Κατά τους ελέγχους αυτούς όταν διαπιστώνεται η μη ύπαρξη άδειας υπαίθριου εμπορίου, γίνεται κατάσχεση των προϊόντων προς πώληση και καταστροφή αυτών.Κατά τον σημερινό έλεγχο, διαπιστώθηκε η παράνομη πώληση περίπου 200 κιλών φρούτων ( μήλα, ροδάκινα, αχλάδια ), στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Αράχθου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ανακοίνωση του συλλόγου "ΠΡΕΒΕΖΑ" για την κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης

Πριν μερικές εβδομάδες μια συνέντευξη τύπου του προέδρου και των μελών του επιστημονικού προσωπικού και ένα κείμενο του επιστημονικού συμβουλίου, που δημοσιεύθηκε στα τοπικά Μ.Μ.Ε., περιγράφει ωμά την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην λειτουργία του νοσοκομείου της πόλης μας.Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα περιμέναμε την άμεση αντίδραση των ανθρώπινων αντανακλαστικών των τοπικών αρχόντων μας.Δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής τις υποσχέσεις, τις διαβεβαιώσεις και τις ψευτιές του παρελθόντος απο τα επίσημα χείλη, έχει διαδεχθεί η «σιωπή θανάτου» για το κορυφαίο αυτό θέμα.Ο Σύλλογός μας είναι υποχρεωμένος να εμπλακεί στο αγωνιώδες κάλεσμα του επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου, γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΕΙ απο την Δημοτική Αρχή να πάρει την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Περιφεριακή Ενότητα Πρέβεζας, τους βουλευτές και την διοίκηση του νοσοκομείου και με την παρουσία τους, να συγκαλέσει άμεσα μια ανοιχτή ενημέρωση-συζήτηση κατα την οποία οι πολίτες του Δήμου αλλά και του νομού μας να ενημερωθούμε υπεύθυνα για το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου και κατ’ επέκταση της υγειονομικής περίθαλψης στην περιοχή μας και στην συνέχεια από κοινού να οργανώσουμε τις ενέργειες για την προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού που είναι η υγεία.Είναι καθήκον και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να το πράξει προασπιζόμενη, τους άγρια φορολογούμενους δημότες της στο δικαίωμα της δημόσιας υγείας, στο δικαίωμα της ζωής.Περιμένουμε.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος μαραθώνιος αγώνας ορεινού ποδηλάτου στα Τζουμέρκα

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος μαραθώνιος αγώνας ορεινού ποδηλάτου στα Τζουμέρκα, «Tzoumerka Bike Marathon», το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου. Το ενδιαφέρον των αθλητών για να συμμετάσχουν στον αγώνα ήταν μεγάλο για έναν τέτοιο απαιτητικό αγώνα, στέλνοντας αίτηση συμμετοχής περισσότεροι από 65 αθλητές, αν και στη γραμμή εκκίνησης τελικά βρέθηκαν οι 50. Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονταν μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές, με κορυφαίο τον Έλληνα πρωταθλητή Περικλή Ηλία, τον μόνο Έλληνα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας. Η δυσκολία της διαδρομής, αλλά και το φυσικό περιβάλλον φαίνεται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή τους αυτή να πάρουν μέρος σε έναν αγώνα που γινόταν για πρώτη φορά. Αν κρίνουμε δε από τα σχόλια όλων των αθλητών μετά το τέλος της κούρσας, η υποδοχή που επιφύλαξαν στην πρώτη διοργάνωση ήταν άριστη. Το συνολικό μήκος της διαδρομής ήταν 85 χλμ και οι συνολικές υψομετρικές αναβάσεις 2.750 μ, σε ένα τερέν κακοτράχαλο μεν, πλην όμως με απίθανες εναλλαγές τοπίων από δάση , χωριά και αναβάσεις μέχρι την αλπική ζώνη του βουνού σε υψόμετρο 1.850 μ. Ο Περικλής Ηλίας κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 4 ωρών και 5 λεπτών, μια επίδοση που για όσους γνωρίζουν το βουνό και τις δυσκολίες του φαντάζει εντυπωσιακή. Αμέσως μετά τον τερματισμό, στις συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, αρκετοί από τους οποίους έχουν πάρει μέρος σε όλους τους σπουδαίους ελληνικούς αγώνες αλλά και στο εξωτερικό, ο αγώνας έβγαλε τον τίτλο του πιο δύσκολου μαραθώνιου αγώνα ορεινού ποδηλάτου στην Ελλάδα, γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει σημαντικές παρουσίες Ελλήνων αθλητών, και γιατί όχι και ξένων, στις επόμενες διοργανώσεις.Την δεύτερη ημέρα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ένας μικρότερος αγώνας 26 χλμ (Tzoumerka Bike) με εκκίνηση στην πλατεία των Πραμάντων και τερματισμό στο Δασικό Χωριό. Στον αγώνα αυτό πήραν εκκίνηση 41 αθλητές, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι και στους δυο αγώνες τερμάτισαν από 37 αθλητές. Στη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν και άλλοι αγώνες και εκδηλώσεις, με χαρακτηριστικότερο τον αγώνα «Τρέχω με το σκύλο μου», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έγιναν επίσης παιδικοί αγώνες ποδηλασίας και αγώνας δεξιοτεχνίας ποδηλάτου.Για την ομαλή έκβαση των αγώνων συμμετείχαν πολλοί εθελοντές, υποστηρικτές και στελέχη των διοργανωτών, ο συνολικός αριθμός των οποίων έφτασε τα 53 άτομα, γεγονός που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας να υποστηρίξει τη διοργάνωση, κάτι που μας γέμισε προσδοκίες ότι ο αγώνας αυτός θα γίνει θεσμός.Τη διοργάνωση του αγώνα είχαν η Μη Κερδοσκοπική Κ.Ε.ΔΡ.Ο.Σ., ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Αράχθου, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.Υποστήριξη προσέφεραν οι Εθελοντές Σαμαρείτες Ιωαννίνων του ΕΕΣ, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Άρτας, το κατάστημα 2ΤΡΟΧΟΙ από τα Ιωάννινα, ο Σύλλογος Θεοδωριάνων «οι Ορεινοί», ο Ορειβατικό Σύλλογος Άρτας και εθελοντές από όλη την Ήπειρο και τα γύρο χωριά.Μέγας χορηγός του αγώνα ήταν το Δασικό Χωριό ΚΕΔΡΟΣ στον Καταρράκτη. Χορηγίες προσέφεραν επίσης οι εταιρείες Shimano (ανταλλακτικά για service των ποδηλάτων) , η Pearl Izumi με την New balance (αθλητικό ρουχισμό και αξεσουάρ), η Nutrixxion (ενεργειακά συμπληρώματα), οι Πηγές Κωστηλάτας (εμφιαλωμένο νερό) και το Κτήμα Χρόνη (βιολογικό ενεργειακό συμπλήρωμα από μέλι, βασιλικό πολτό και γύρη).

Συναντήσεις του Σταύρου Καλογιάννη με αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τα μεγάλα έργα

Ενημερωτικές συναντήσεις με αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την πορεία των μεγάλων έργων υποδομής είχε ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης.Στις συναντήσεις παρουσιάστηκε η στρατηγική τουυπουργείου για την επανεκκίνηση των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις σε σειρά έργων, στα οποία περιλαμβάνονται το μετρό Θεσσαλονίκης, το λιμάνι Ηγουμενίτσας, η ζεύξη Ακτίου – Αμβρακίας, τα αεροδρόμια Χανίων, Καστελλίου, Σητείας, έργα του ΟΣΕ, κ.α.Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ μετείχαν οι βουλευτές Νίκος Σηφουνάκης, Θάνος Μωραίτης και Χρήστος Γκόγκας, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης και ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης.Στην αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ μετείχαν οι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης και Ασημίνα Ξηροτύρη, καθώς και ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Μία δεκαετία λειτουργίας συμπληρώνει τη φετινή σχολική χρονιά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων

Μία δεκαετία λειτουργίας συμπληρώνει τη φετινή σχολική χρονιά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας από το οποίο έχουν ήδη αποφοιτήσει 430 άτομα. Ο θεσμός των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2000 και σήμερα λειτουργούν 58 Σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο. Τα μαθήματα και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων γίνονται καθημερινά, τις απογευματινές ώρες από τις 16.30 έως τις 20.30. Οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας συνεχίζονται στο χώρο του Σχολείου τις απογευματινές ώρες από τις 17.00 μέχρι τις 20.00 και δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν απολυτήριο Δημοτικού ή πιστοποιητικό σπουδών κάποιων τάξεων του Γυμνασίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φέρουν μαζί την ταυτότητά τους, το απολυτήριο Δημοτικού ή βεβαίωση σπουδών από το Γυμνάσιο και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Το ΣΔΕ παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου ισότιμου του τυπικού σχολείου μετά από δύο εκπαιδευτικά χρόνια. Η Διευθύντρια του ΣΔΕ Ιωαννίνων Καίτη Σεντελέ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το περιεχόμενο, τη μεθοδολογία και την αξιολόγηση των μαθητών. Πρόκειται, όπως είπε για ένα διαφορετικό σχολείο, χωρίς βιβλία, χωρίς εξετάσεις, τεστ και διαγωνίσματα. «Το περιεχόμενο προσαρμόζεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες, στις προσδοκίες, τις δεξιότητες κάθε μαθητή και δίνει έμφαση στην απόκτηση δεξιοτήτων, στη γλώσσα, τα μαθηματικά, τις νέες τεχνολογίες και στις ξένες γλώσσες. Αξιοποιείται η εμπειρία των μαθητών και υπάρχουν ομαδικές εργασίες και συνεργασίες. Η αξιολόγηση επικεντρώνεται στην ατομική πρόοδο του καθενός, είναι περιγραφική και αναφέρεται στο ενδιαφέρον του μαθητή για τη μάθηση. Επίσης το σχολείο διαθέτει ψυχολόγο και σύμβουλο σταδιοδρομίας. Στόχος μας είναι η εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών για να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου όσοι δεν κατάφεραν για διάφορους λόγους να το έχουν στα χέρια τους», σημείωσε η κα Σεντελέ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Αυτοσχέδια χωματερή στο κέντρο της πόλης!!!

Ο δήμος να καθαρίσει ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ τα τείχη στα Λιθαρίτσια

Εικόνες ντροπής αντικρίζουν οι επισκέπτες της πόλης που θα βρεθούν στο πάρκο Λιθαρίτσια και θα θελήσουν από τα τείχη να ατενίσουν τη θέα προς τη λίμνη. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται η κεντρικότερη και μεγαλύτερη χωματερή της πόλης, αφού εκεί υπάρχει πάσης φύσεως σκουπιδαριό. Λίγους μήνες πριν τον εορτασμό του Ιωβηλαίου (100χρονα) των Ιωαννίνων, λίγα μόλις μέτρα απο το δημαρχείο, η πόλη παρουσιάζει μια τριτοκοσμική όψη Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τι κάνει; Σήμερα κιόλας θα πρέπει να επιμεληθεί τον καθαρισμό του χώρου.

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κηδεία του Νίκου Κατσιφάρα στα Γιάννενα

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κηδεία του Νίκου Κατσιφάρα, αδερφού του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, στον Ιερό Ναό Θεοτόκου Περιβλέπτου στα Γιάννενα.Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αργύρης, ο πρώνη βουλευτής Μιχάλης Παντούλας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος Κώστας Καρπέτας, οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδος Γρ. Αλεξόπουλος, Γιώργος Αγγελόπουλος, Βασίλης Αντωνόπουλος, Νίκος Υφαντής, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, ο Διευθυντής της Ν.Ε.Α Κώστας Γιωτόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Κυρούσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής των ΕΛΤΑ Ηπείρου και πολλά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ.Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνεργάτες του Απόστολου Κατσιφάρα αντί στεφάνου κατέθεσαν στη μνήμη του Νίκου Κατσιφάρα χρήματα υπέρ του Ογκολογικού Ξενώνα «Η Ελπίδα».

Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο "Κρόνος" Ανοιχτή Συνέλευση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Άρτα, εν όψει και της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που έχει αποφασιστεί από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή. Θέματα:
- Η πορεία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα
- Προγραμματισμός δράσης την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στα τοπικά προβλήματα
- Ανάδειξη Προσωρινής Γραμματείας
Στη συνέλευση θα μιλήσει ο Παύλος Κλαυδιανός, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής.Χαιρετισμό θα απευθύνει η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Άρτα
«Στην Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καλούμε και περιμένουμε όλους τους πολίτες, μαζί με τους οποίους μπορέσαμε να δημιουργήσουμε και να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και το πολιτικό μας σχέδιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Συνεχίζεται η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών

Σημαντική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ».Η εταιρία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. είναι ο εγκεκριμένος, από τα αρμόδια υπουργεία, φορέας για τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα.Στο χώρο του εργοταξίου του Δήμου Ιωαννιτών έχει τοποθετηθεί ειδικό κοντέινερ όπου οι πολίτες μπορούν να μεταφέρουν και να εναποθέτουν προς ανακύκλωση όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που αποσύρουν.Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.«Η ανταπόκριση που υπάρχει είναι ικανοποιητική. Το πρόγραμμα συνεχίζεται και πιστεύουμε ότι θα έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση. Υλικά που έχουν οι ηλεκτρικές και οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι από τα πλέον επικίνδυνα για το περιβάλλον. Οι σύγχρονοι κανόνες διαχείρισης επιβάλλουν την ανακύκλωσή τους ως τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο» τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν κι άλλες δράσεις από το Δήμο Ιωαννιτών για την προώθηση της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.

ΑΡΤΑ:Ανακοίνωση της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ, με αφορμή το κείμενο που διακινείται από τη Χρυσή Αυγή

Η ΑΔΑΕ-ΟΤΑ, με αφορμή το κείμενο που διακινείται από τη Χρυσή Αυγή και αναφέρεται στην Εμποροπανήγυρη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Η διοργάνωση της Εμποροπανήγυρη ανήκει στο Δήμο Αρταίων και τη Δημοτική Επιχείρηση, άρα η ευθύνη για τη λειτουργία της αφορά αποκλειστικά τη Δημοτική Αρχή. Η μεγάλη επιτυχία της εμποροπανήγυρης σ’ αυτή τη μακρά διαδρομή της, που την έκανε να αναγνωριστεί πανελλαδικά, οφείλεται στην άψογη οργάνωση όλα αυτά τα χρόνια και στην καλή συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες που έχουν νόμιμη θέση στο παζάρι και με όλους τους εργαζόμενους. Δεν έχουμε ανάγκη από αυτόκλητους προστάτες της νομιμότητας και του εμπορικού κόσμου, που επιχειρούν να υποκαταστήσουν το νόμο και προσπαθούν να αποκτήσουν ερείσματα στην τοπική μας κοινωνία, με προαναγγελία εφόδου και παραστάσεις τύπου Ραφήνας. Ο Δήμος Αρταίων μπορεί να διασφαλίσει και να εγγυηθεί για τη νόμιμη και απρόσκοπτη λειτουργία του παζαριού και το δραστικό περιορισμό του παραεμπορίου. Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με τη βία. Η Αστυνομία και τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας έχουν την ευθύνη να πατάξουν το παραεμπόριο και τις όποιες παρανομίες. Έχοντας εμπιστοσύνη στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, θέλουμε να καταγγείλουμε όλους όσους προσπαθούν να τα υποκαταστήσουν και με τις πράξεις τους, πλην όλων των άλλων, διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.

Τους κρατάνε αποσπασμένους στην Αλβανία μέχρι και 8 χρόνια,όταν ο Νόμος ορίζει πως πρέπει να παραμένουν μέχρι 3!!!

Δείτε καλά τα ονόματα,των εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι στα ιδιωτικά σχολεία της Αλβανίας.Δείτε δίπλα και πόσα χρόνια παραμένουν εκεί αποσπασμένοι!Από 5 έως και 8!!!Ο Νόμος για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στο Εξωτερικό είναι ξεκάθαρος:Επιτρέπετε η παραμονή τους μόνο για 3 χρόνια!!!Αυτοί όμως συνεχίζουν για ακόμα περισσότερα χρόνια και αμείβονται με τον μισθό τους και με το ειδικό επιμίσθιο εξωτερικού!

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ - Κατ' εξαίρεση αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ Σχολεία της Αλβανίας υπέγραψε και ο Αρβανιτόπουλος!

Έδωσε και πάλι νέα παράταση στους καθηγητές
Από χθες βουΐζει η εκπαιδευτική κοινότητα στα Γιάννενα από το διαχρονικό σκάνδαλο που με τη σφραγίδα του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, το οποίο προκλητικά εξυπηρετεί ιδιωτικά σχολεία της
Αλβανίας. Αναφερόμαστε στις ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ αποσπάσεις "από την πίσω πόρτα" ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, τις οποίες πραγματοποιεί το Ελληνικό υπουργείο παιδείας σε Έλληνες διορισμένους εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Αλβανικής Αρχιεπισκοπής, τα οποία δεν είναι δημόσια αλλά ΙΔΙΩΤΙΚΑ!!! Σήμερα σας παρουσιάζουμε το επίμαχο έγγραφο του υπουργείου παιδείας το οποίο φέρει την υπογραφή του ίδιου του υπουργού κ. Κων/νου Αρβανιτόπουλου και στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα ονόματα των δέκα (10) "τυχερών" εκπαιδευτικών, οι οποίοι λαμβάνουν κανονικότατα και το ειδικό επιμίσθιο εξωτερικού αλλά και τη τζάμπα μεταφορά αυτών και των οικογενειών τους από και προς την Αλβανία!!!Δεν μας είπε μόνο ο κ. Αρβανιτόπολουλος πότε έγινε η δημόσια προκύρηξη αυτών των θέσεων, πότε εστάλη η σχετική προκήρυξη (εάν εστάλη ποτέ στα σχολεία προς ενημέρωση όλων ανεξαιρέτως των εκπαιδευτικών), πότε και που έγιναν οι αιτήσεις και με βάση ποια διαδικασία και ποια προσόντα έγινε η επιλογή αυτών των δέκα (10) αυτών εκπαιδευτικών εκπαιδευτικών. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο για διάφανες διαδικασίες επιλογής εκπαιδευτικών προς απόσπαση σε δημόσια Σχολεία του εξωτερικού για την ελληνομάθεια των μεταναστών μαθητών. Σήμερα όμως βλέπουμε και για...prive αποσπάσεις, πέρα και πάνω από διαδικασίες επιλογής. Στα Γιάννενα η τοπική εκπαίδευση κρατά το στόμα της κλειστό και δεν της βγάζεις κουβέντα. Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Φιλιώ Ζαράχη-Νόκα το γνωρίζει το θέμα; Αν ναι συμφωνεί; Αν πάλι δεν γνωρίζει τίποτα, τι ρόλο έχει στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου, όπου Εκκλησία της Αλβανίας και Αρβανιτόπουλος κάνουν πάρτυ; Επειδή γνωρίζουμε το ήθος, την εμπειρία και την αποφασιστικότητά της, ξέρουμε ότι δεν της ταιριάζει ο ρόλος της κομπάρσου. Οι συνδικαλιστάδες πάλι; Σε ποιο...ευχέλαιο χάθηκαν...

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Αναγνώστης για το ρεσιτάλ πολιτικής αχαριστίας από τον Δ. Ρογκότη

Διορίστηκε στο δημόσιο τα χρόνια της πράσινης παντοδυναμίας στις αρχές της δεκαετίας του '80. Υπηρέτησε το "σύστημα" ΠΑΣΟΚ ως πανίσχυρος διευθυντής βουλευτικού γραφείου της περιοχής. Το 2010 για να πάρει το κομματικό χρίσμα στο δήμο Ζίτσας και να κοπεί ο Βούζας από υποψήφιος δήμαρχος, έπεσαν ακόμη και τα.. "τσιμέντα" στην πράσινη Νομαρχιακή Επιτροπή. Και όμως σήμερα χωρίς ίχνος πολιτικής ντροπής, τολμά να λέει ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ!!! Ο λόγος για τον δήμαρχο Ζίτσας Δημήτρη Ρογκότη που αναμφίβολα κερδίζει το Όσκαρ πολιτικής αχαριστίας απέναντι στο κόμμα που τον ανέδειξε και τον άνδρωσε πολιτικά. Ο θυμόσοφος λαός λέει πως: "οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται" όμως στην περίπτωση του Ρογκότη με το ΠΑΣΟΚ ισχύει το: "περασμένα-ξεχασμένα". Να τον χαιρόμαστε όσοι τον στηρίξαμε στις εκλογές. Άντε σύντομα και στο κόμμα... Λοβέρδου δήμαρχε!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΕ ΛΙΓΟ - Έγγραφο-"φωτιά" και ονοματεπώνυμα και λεπτομέρειες για τις εν κρυπτώ αποσπάσεις Ελλήνων εκπαιδευτικών σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ σχολεία της Αλβανίας

Από χθες οι καταγγελίες εκπαιδευτικών στο EpirusGate πάνε σύννεφο. Δεν προλαβαίνουμε να διαβάζουμε ανώνυμα αλλά και επώνυμα e-mails. Η τοπική εκπαιδευτική ηγεσία αλλά και οι τοπικοί συνδικαλιστάδες της εκπαίδευσης γιατί ξαφνικά έχασαν τη λαλιά τους; Ποιον καλύπτουν και γιατί;Υπομονή λίγα λεπτά και θα τα δείτε όλα!

ΤΩΡΑ:Συμβολική κατάληψη της εφορίας Κόνιτσας


Συμβολική κατάληψη της εφορίας Κόνιτσας, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την κατάργηση της και τη συγχώνευσή της με αυτή των Ιωαννίνων,πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι κάτοικοι της ακριτικής Κόνιτσας.Σε αυτή συμμετέχουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής και κυρίως αρκετοί νέοι!

ΤΩΡΑ:Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Κόνιτσα


Συμβολική κατάληψη της εφορίας Κόνιτσας και συγκέντρωση στην πλατεία της ακριτικής πόλης,πραγματοποιoύν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής.Να σημειωθεί πως σήμερα στην ακριτική πόλη θα μείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες, τα σχολεία και τα καταστήματα.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 60o χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης

Σήμερα το πρωί στο 60o χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 78χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 77χρονης ημεδαπής συνοδηγού του οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

111 επιχειρηματίες κατέθεσαν αίτηση στο Δήμο Ζηρού προκειμένου να συμμετέχουν στην κλήρωση για θέσεις στην εμποροπανήγυρη της Φιλιππιάδας!!!

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 111 επιχειρηματίες κατέθεσαν αίτηση στο Δήμο Ζηρού προκειμένου να συμμετέχουν στην κλήρωση για μία έως πέντε θέσεις στην εμποροπανήγυρη της Φιλιππιάδας που θα γίνει τον Οκτώβριο. Συνολικά ζητήθηκαν διακόσιες ογδόντα τέσσερις ( 284 ) θέσεις, εκτός τις αιτήσεις που έγιναν για τις θέσεις των τριών ψησταριών, όσες και οι συνολικές αιτήσεις που αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ζηρού το οποίο και προχώρησε στη διαδικασία της κλήρωσης για την επιλογή των δικαιούχων, για τη θέση στην οποία θα τοποθετηθεί ο κάθε αδειοδοτούμενος. Να θυμίσουμε ότι η εμποροπανήγυρη της Φιλιππιάδας ή αλλιώς «Μουχούστι» όπως το θυμούνται οι παλαιότεροι γίνεται κάθε τέλος Οκτωβρίου και έχει τις ρίζες της στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Κλειστός θα είναι σήμερα ο δρόμος πίσω από το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα

Κλειστός θα είναι σήμερα ο δρόμος πίσω από το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα και συγκεκριμένα, από την οδό Π. Τσαλδάρη έως την οδό Μ.Μπότσαρη. Το κλείσιμο του δρόμου κρίθηκε αναγκαίο, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται για τον καθαρισμό των δέντρων στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται σήμερα και πολύ πιθανόν και αύριο - εφόσον οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν σήμερα - η διέλευση και στάθμευση των αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο σημείο.

ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ - Δίνουν αμοιβή για να σταματήσουν οι φόλες!

Ιδιαίτερα αναστατωμένοι από τη θανάτωση τεσσάρων σκυλιών, τα τρία εκ των οποίων ανήκαν σε οικογένειες της περιοχής και το ένα ήταν αδέσποτο, παραμένουν πολλοί κάτοικοι σε συνοικία των Καρδαμιτσίων. Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου τέσσερα σκυλιά έπεσαν θύματα της ανεξήγητης μανίας αγνώστου που γέμισε την περιοχή με δηλητηριασμένα δολώματα, που περιείχαν μάλιστα και θραύσματα γυαλιών. Όπως τόνισε ο Δημήτρης Κοσσώνας, η οικογένεια του οποίου έχασε ένα σκυλί, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και κατατέθηκαν μηνύσεις κατ’ αγνώστων και ήδη υπάρχουν υποψίες για συγκεκριμένα άτομα της περιοχής. Τόσο ο κ. Κοσσώνας, όσο και η κα Τσιμαράκη, που επίσης θρήνησε την απώλεια ενός σκύλου, απηύθυναν έκκληση σε όποιον τυχόν γνωρίζει κάτι, να απευθυνθεί δίνοντας τα στοιχεία είτε στους ίδιους, είτε στις αστυνομικές αρχές. Για το λόγο αυτό μάλιστα δίνουν και αμοιβή 500 ευρώ. «Να ξέρουν οι υπαίτιοι ότι θα τιμωρηθούν. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη συνέχιση αυτής της κατάστασης. Όπως μας είπαν και οι αστυνομικοί, αλλά και από την ζωοφιλική εταιρεία, πρόκειται σίγουρα για γείτονες, που για τους δικούς τους λόγους, είτε επειδή ενοχλούνταν, είτε επειδή αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, ξεσπούν στα σκυλιά», τόνισε ο κ. Κοσσώνας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δωρεάν φροντιστήρια και στη Θεσπρωτία!

Ξεκινάει και στη Θεσπρωτία, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας, η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2012-2013.Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν μαθήματα σε Φροντιστήρια και Κέντρα ξένων γλωσσών.Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από 28/9/2012 έως και 08/10/2012 κατά τις ώρες 09.00 π.μ – 13.00 μ.μ στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηγουμενίτσας που στεγάζεται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Εκδηλώσεις στην Ήπειρο για την Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών

Η «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» διοργανώνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International.Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και στην Ήπειρο θα γίνουν εκδηλώσεις στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, Στην Αμμουδιά Πρέβεζας και στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου, στους Ασπράγγελους Ζαγορίου.

Το Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναζητά δύο (2) ταλαντούχους υποψήφιους διδάκτορες για να δουλέψουν σε προγράμματα

Το Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναζητά δύο (2) ταλαντούχους υποψήφιους διδάκτορες για να δουλέψουν σε προγράμματα σχετικά με τη μοριακή παθογένεση του Συμπλέγματος Οζώδους Σκλήρυνσης (TSC), της σποραδικής πνευμονικής Λεμφαγγειολειομυομάτωσης (LAM) και σχετιζόμενων καρκίνων, με έμφαση στην ανακάλυψη φαρμάκων και στη μιτωτική ρύθμιση του mTOR.Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν πρωτοποριακό ρόλο στα προγράμματα αυτά. Η δημιουργηκότητα, η κριτική σκέψη, και ο ενθουσιασμός είναι πιό σημαντικά από προηγούμενη τεχνική εμπειρία. Άτομα με εμπειρία σε καλλιέργειες κυττάρων θηλαστικών και τεχνικές βιοχημείας/κυτταρικής βιολογίας θα προτιμηθούν. Ευθύνες περιλαμβάνουν ανασκόπηση βιβλιογραφίας, σχεδιασμό και εκτέλεση πειραμάτων (καλλιέργεια κυττάρων θηλαστικών, διαλογή βιβλιοθήκης φαρμάκων, κυτταρικές μεθόδους, μικροσκοπία, ανοσοαποτύπωση κτλ), συλλογή, ανάλυση και ερμηνεία δεδομένων, και παρουσιάσεις στις συναντήσεις εργαστηρίου και σε σεμινάρια. Πρόσθετες ευθύνες περιλαμβάνουν γενική οργάνωση του εργαστηρίου και προετοιμασία αντιδραστηρίων.Η ομάδα είναι μέρος του Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής και βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Ελάχιστα προσόντα: Πτυχίο Βιολογίας, Ιατρικής, ή συναφούς πεδίου σπουδών. Εξαιρετική οργανωτική και επικοινωνιακή δεξιότητα, γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, και καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη.Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον κύριο ερευνητή (ΚΥ) Αριστοτέλη Αστρεινίδη μέσω e-mail στη διεύθυνση: aastrin@cc.uoi.gr
Υποδολή αίτησης: Υποβάλετε με e-mail πρόσφατο Βιογραφικό Σημείωμα (με κατάλογο δημοσιεύσεων), προσωπική δήλωση (μια σελίδα), και ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας τριών (3) ατόμων που θα παράσχουν συστατικές επιστολές.

Καταγγελία και του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στην πρωτοφανή, για το νομό, κίνηση διευθυντή Λυκείου της Ηγουμενίτσας να μηνύσει μαθητές που έκαναν κατάληψη!

Την Δευτέρα 24/9 στο κατειλημμένο 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας ο διευθυντής, συνδικαλιστής, αιρετός του κλάδου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μήνυσε ονομαστικά μαθητές του σχολείου, με σκοπό να σπάσει την κατάληψη. Εκπαιδευτικοί του σχολείου απέτρεψαν τη σύλληψη των μαθητών, όταν αστυνομικοί τους αναζήτησαν έξω απ’ το σχολείο ονομαστικά.Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή, για το νομό, κίνηση του διευθυντή, ο οποίος έσπευσε να εναρμονιστεί με τις κυβερνητικές επιδιώξεις για την καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων.Λίγο μετά τν αθώωση των καταληψιών μαθητών της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, η τρικομματική κυβέρνηση μπροστά στον πανεργατικό ξεσηκωμό, με αφετηρία τις 26/9 τρέμει τη συνάντηση των απεργών με την ξεσηκωμένη νεολαία. Είναι ντροπή εκπαιδευτικών να υιοθετούν πρακτικές που θυμίζουν περασμένες εποχές του «χωροφύλακα δασκάλου» στενού συνεργάτη του αυταρχικού κράτους και του νέου αξιολογητή – διευθυντή που θα είναι αντιμέτωπος με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.Η ποινικοποίηση των αγώνων εμποδίζεται με την κλιμάκωση τους. Με απεργίες διαρκείας των εκπαιδευτικών, με καταλήψεις των μαθητών και φοιτητών, με τη συμπαράσταση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και το συντονισμό με τις απεργίες της υπόλοιπης εργατικής τάξης.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Έναρξη υποβολής αιτήσεων για δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευσης μαθητών οικονομικά αδύναμων οικογενειών


Μετά τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Ιωαννιτών, Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων, της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Ιωαννίνων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το σχολικό έτος 2012 – 2013 στο πρόγραμμα δωρεάν φροντιστηριακής εκπαίδευσης.Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Π.Ε. Ιωαννίνων και δεν παρακολουθούν μαθήματα σε φροντιστήρια και Κέντρα ξένων γλωσσών.Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
1. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας, γονέα ή κηδεμόνα.
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Επικυρωμένη φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2012 , αντίγραφο φορολογικής δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ. ή εκτύπωση μέσω TAXIS , ΕΤΑΚ 2008 ή 2009 και τελευταίο Ε9, θεωρημένα. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για το 2012.
5. Επικυρωμένη φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67% και άνω (σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας)
6. Επικυρωμένη φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της τελευταίας θεώρησης του βιβλιαρίου απορίας (αν υπάρχει).
7. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ. (αν υπάρχει).
8. Επικυρωμένη φωτοτυπία ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας (αν υπάρχει).
9. Επικυρωμένη φωτοτυπία δικαστικής απόφασης επιμέλειας παιδιών (αν υπάρχει).
10. Υπεύθυνη Δήλωση (θα δίνεται από το γραφείο παραλαβής των αιτήσεων).
Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από 26/9/2012 έως και 05/10/2012 κατά τις ώρες 09:00 – 13:00 στο 120 γραφείο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Πληροφορίες τηλ.:2651087120

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας


Η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (28-30 Σεπτεμβρίου 2012), που για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι αφιερωμένες στη θεματική «Κρίσεις. Συνέχειες και ασυνέχειες στην ιστορία», με εκπαιδευτικές δράσεις και προβολή ντοκιμαντέρ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012.Aπευθύνεται σε οργανωμένες σχολικές ομάδες Ε΄-Στ΄ τάξεων Δημοτικού και Α΄ τάξης Γυμνασίου, κατόπιν συνεννόησης, και περιλαμβάνει: α) σύντομη ξενάγηση σε επιλεγμένες ενότητες και εκθέματα της Μόνιμης Έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, μέσα από την οποία θα αναδειχθούν πτυχές των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων στην ιστορία της Ηπείρου, καθοριστικές τομές, αλλά και συνέχειες, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται στην επιβίωση εθίμων και παραδόσεων, β) δραστηριότητα δημιουργικής γραφής όπου τα παιδιά, με λόγια και εικόνες, θα συνθέσουν τα δικά τους σύντομα φανταστικά επεισόδια από την ιστορία της αρχαίας Θεσπρωτίας.ώρες έναρξης προγράμματος: 8.30, 9.30, 10.30, 11.30-Διάρκεια: 60΄-Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε πρόγραμμα: 25 μαθητές

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό προετοιμάζεται ο ΠΑΣ

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό προετοιμάζεται η ομάδα των Ιωαννίνων, με τον Φεγκρούς να είναι αμφίβολος για τη συμμετοχή του στο ματς με τους Βοιωτούς.Ο Γιάννης Χριστόπουλος καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει του παιχνιδιού του ΠΑΣ με τον Λεβαδειακό την ερχόμενη Δευτέρα, έχοντας ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν την περασμένη αγωνιστική με τη Βέροια.Μοναδικό πρόβλημα για τον τεχνικό του «Άγιαξ της Ηπείρου», είναι η συμμετοχή του Φεγκρούς, ο οποίος μπήκε χθες κανονικά στην προπόνηση. Οι πιθανότητητες, ωστόσο, για τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο ματς είναι 50-50 και θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

ΑΡΤΑ:H "Δημοτική Αλλαγή" για τις προκλήσεις της Χρυσής ΑυγήςΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ δηλώνει, σχετικά με το φυλλάδιο που αυτόκλητοι προστάτες διακινούν στην πόλη μας, ότι στη Δημοκρατία πρέπει να λειτουργεί το Κράτος.Είναι ευθύνη του Δήμου και της Αστυνομίας η τήρηση της νομιμότητας και ο έλεγχος των παραβατών.
Η Άρτα δεν έχει ανάγκη από σερίφηδες

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες στην Πρέβεζα η 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες στην Πρέβεζα η 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.Μισθωτοί, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ συμμετείχαν στην απεργία και στις διπλές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα και στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση που όπως σημειώνουν έχει ως κύριο στόχο την μικρομεσαία τάξη και το μεγαλύτερο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Δίπλα τους και οι εκπρόσωποι φορέων της υγείας και της παιδείας καθώς και έμποροι αλλά και οι φαρμακοποιοί οι οποίοι έκλεισαν τα καταστήματά τους συμμετέχοντας στην κινητοποίηση.Με βάση τα στοιχεία που δίνουν οι διοργανωτές, δυναμικό ήταν το παρών των εργαζομένων από όλους σχεδόν τους εργασιακούς χώρους. Δύο ήταν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πρέβεζα αυτή του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ και των άλλων συνδικάτων και εκείνη των μελών του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν στο Φόρο. Προσυγκέντρωση πραγματοποήσε και η Αγωνστική παρέμβαση εργαζομένων στον ΟΤΕ . Κύριο αίτημα των διαδηλωτών ήταν η προάσπιση των θέσεων εργασίας, των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας.Στο συλλαλητήριο του εργατικού κέντρου στην παραλία μίλησαν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Δημόπουλος, ο κ. Σπύρος Παγκράτης από το δίκτυο συνδικαλιστών ριζοσπαστικής αριστεράς και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Ιωάννης Θεοφάνου και ανέπτυξαν τις θέσεις συνδικαλιστών και εργαζομένων , ενώ τονίστηκε η ανάγκη να διαφυλαχτούν οι μισθοί και οι συντάξεις έτσι ώστε να μη συνεχιστεί η φτωχοποίηση της κοινωνίας και των ανθρώπων.Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια ομιλιών, το φθινόπωρο βρίσκει την κοινωνία στο δρόμο του αγώνα, με το μήνυμα ότι «οι πολίτες θα αγωνιστούν με κάθε νόμιμο μέσο ώστε να μη χαθεί η αξιοπρέπεια των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φοιτητών και όλων όσοι προσπαθούν να μην υπάρξει συνέχεια στην καταστροφή της χώρας».Στη συγκέντρωση βρέθηκαν αντιπροσωπείες από τουλάχιστον 17 συνδικαλιστικά σωματεία μεταξύ αυτών της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων, των δασκάλων, των καθηγητών, των ΟΤΑ, του ΙΓΜΕ και των συνεταιριστικών υπαλλήλων και των λιμεναργατών .Οι διαδηλωτές ξεκινώντας από την παραλία έφτασαν στο κτίριο της εφορείας φωνάζοντας συνθήματα και διαμαρτυρόμενοι για τα φορολογικά μέτρα και την πολιτική που ακολουθείται από την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία, σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους, οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε σκληρή λιτότητα για πολλά χρόνια. Στησυγκέντρωση του εργατικού κέντρου συμμετέιχαν και οι πρώην εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Πρέβεζας αλλά και οι εργαζόμενοι στην Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Πρέβεζας η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας.Ανάλογα μαζική ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί στο Φόρο όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές, έμποροι οικοδόμοι βιοτέχνες, και από εκεί μετά την κεντρική ομιλία πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά των επικείμενων κυβερνητικών μέτρων.Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η απεργία της Τετάρτης αποτελεί ένα ξεκίνημα για οργανωμένη πάλη. Οι ίδιοι τόνισαν σε πως η κρίση είναι καπιταλιστική και όχι κρίση διαχείρισης όπως θέλουν να περάσουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και γενικά όλους τους πολίτες να οργανωθούν για να υπάρξει ανατροπή της πολιτικής λιτότητας που ακολουθείται και που σκοπό έχει την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων
Κλειστά ήταν και τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα της Πρέβεζας με απόφαση του τοπικού συλλόγου.

Με «μπαλαντέρ» την Εγνατία η επανεκκίνηση των έργων

Και η Εγνατία Οδός μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων, που πραγματοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης και σήμερα τελούν σε αναστολή εργασιών, λόγω της παύσης των χορηγήσεων από τις τράπεζες.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο ειδικός διαπραγματευτής για τα μεγάλα έργα και σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Ευθύμιος Βιδάλης έχει πάρει το «πράσινο φως» για να συμπεριλάβει στις διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τα έσοδα της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων της, σε μία προσπάθεια να διευρυνθεί το χρηματοοικονομικό «μπουκέτο» που θα συμβάλει στην επανεκκίνηση των έργων.Έτσι, όπως σημειώνουν, το ζήτημα των αυτοκινητοδρόμων θα κλείσει εκ παραλλήλου με την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας και θεωρούν ότι έως τις 15 Οκτωβρίου θα έχει συνταχθεί μνημόνιο κατανόησης μεταξύ δημοσίου και παραχωρησιούχων.Το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης εκτιμά ότι έως τα μέσα του Νοέμβρη θα έχει φανεί εάν οι παραχωρησιούχοι έρθουν σε συμφωνία με τις τράπεζες, προκειμένου να αρχίσει εκ νέου η δανειοδότηση των έργων. Και, όταν συμβεί αυτό, αφ' ενός θα συνταχθεί συμπληρωματική σύμβαση για τα μεγάλα έργα και αφ' ετέρου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, δυσκολίες εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την μόχλευση πόρων υπέρ των έργων, με εγγύηση από το ΕΣΠΑ, καθώς η επενδυτική τράπεζα φέρεται να ζητά σημαντικές εγγυήσεις.Τις εξελίξεις για τα θέματα των έργων ανέλυσε την Τετάρτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης στα κόμματα, που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πέθανε ο αδελφός του Αποστόλη Κατσιφάρα-Σήμερα στα Γιάννενα η κηδεία του

Βαρύ το πένθος για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος έχασε χθες το απόγευμα τον αγαπημένο του αδελφό Νίκο σε ηλικία 48 ετών. Ο Νίκος Κατσιφάρας άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα στις 6 στα Γιάννενα έπειτα απο σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, σκορπίζοντας θλίψη στους συγγενείς και τους φίλους του.Ο εκλιπών ζούσε στην πόλη μας, εργαζόταν στα ΕΛΤΑ και ήταν πατέρας ενός παιδιού.Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου Ιωανίννων.

''Γιορτή τσίπουρου'' από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου

Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Ζεφυρίου. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα Ηπειρώτες και φίλοι της Ηπείρου από άλλες περιοχές της Αττικής, αλλά και δημότες του Δήμου Φυλής, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού ηπειρώτικου αλκοολούχου ποτού, που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των γεωργών και των ποιμένων της Ηπείρου, που διαβιώνουν στην ύπαιθρο, κάτω από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική. Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης.Τα μέλη του Διοικητικού Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου μπροστά από το ''καζάνι''.Στις μέρες μας, το τσίπουρο παρά τον σκληρό ανταγωνισμό των ποτών από το εξωτερικό, παραμένει σταθερή αξία, εξαιτίας του φυσικού τρόπου παρασκευής του, που το απαλλάσσει από τις ανθυγιεινές προσμίξεις. Χάρη στην προσήλωσή των Ηπειρωτών στην παράδοση του τόπου τους, αποτελεί σήμερα, απαραίτητο συνοδευτικό των ορεκτικών στο τραπέζι.Για τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, η μυσταγωγία της παρασκευής του τσίπουρου βοηθάει στην διάδοση της παράδοσης και συσπειρώνει τα μέλη του. Τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ή να θυμηθούν τις συνήθειες των γονέων και των παππούδων τους. Με τον τρόπο αυτό μυούνται στην παράδοση και νέοι άνθρωποι, χωρίς , κατ' ανάγκη να έχουν Ηπειρώτικη καταγωγή.Γι' αυτό άλλωστε, ο Πρόεδρος Νίκος Μάλαμος και τα μέλη του ΔΣ δεν υπολογίζουν τον προσωπικό τους χρόνο για την επιτυχία του δρώμενου. Τον διαθέτουν απλόχερα για να προσφέρουν στους συντοπίτες τους αλλά και στην Τοπική Κοινωνία. Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν αεικίνητοι και υπήρξαν εξαιρετικοί οικοδεσπότες.Αποδείχτηκαν κατά το παρελθόν αντάξιοι της πατροπαράδοτης Ηπειρώτικης φιλοξενίας και κέρδισαν την αναγνώριση των προσκεκλημένων οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον αύλειο χώρο που βρίσκεται μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου, επί της οδού Παναγίας Γρηγορούσας..Άνθρωποι κάθε ηλικίας χόρεψαν με την παραδοσιακή Ηπειρώτικη Ορχήστρα και γεύτηκαν το τσίπουρο, που κύλισε σταγόνα - σταγόνα στα ποτήρια από τον παραδοσιακό αποστακτήρα.Την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου Ηπειρώτικου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, στις 20.00' το βράδυ, μπροστά από το οίκημα του Συλλόγου, Αλαμάνας και Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι.Όσοι θα παρευρεθούν, θα διασκεδάσουν με την Ηπειρώτικη μουσική κομπανία του Ναπολέοντα Δάμου στο κλαρίνο και τον Λευτέρη Κωνσταντίνου στο τραγούδι. Θα χορέψουν όλοι, μετά την χορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου του Συλλόγου και των χορευτικών γειτονικών Ηπειρώτικων αποδημικών Συλλόγων.Και επειδή το τσίπουρο δεν πίνεται ψηροσφύρι θα προσφερθούν εδέσματα και ηπειρώτικες πίτες, που θα παρασκευάσουν, θα ζημώσουν και θα φουρνίσουν και ψήσουν οι γυναίκες του Συλλόγου.

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ικανοποιητικοί ρυθμοί στην εξέλιξη των έργων αποχέτευσης-βιολογικού καθαρισμού Λούρου-Στεφάνης –Ωρωπού

Ικανοποιητικοί ρυθμοί στην εξέλιξη των έργων αποχέτευσης-βιολογικού καθαρισμού Λούρου-Στεφάνης –Ωρωπού και του δρόμου Καμαρίνας-Ωρωπού. Την πρόοδο των εργασιών επεσήμανε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος επισκέφθηκε τα εργοτάξια συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Δημήτρη Κατσιπανέλη, Λούρου Λάζαρο Παπαχρήστο και Ζαλόγγου Ευάγγελο Ροπόκη καθώς και τον μηχανικό του Δήμου Δημήτρη Γκλιάτη.Οπως τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας οι εργασίες ξεκίνησαν από την Στεφάνη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της εσωτερικής δικτύωσης στον Λούρο και η εξυγίανση του χώρου όπου θα εγκατασταθεί ο βιολογικός καθαρισμός.«Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 13,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων τα οποία χρόνια τώρα ρυπαίνουν τον Λούρο και τον Αμβρακικό Κόλπο»υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο θα θωρακίσει το περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.Εκτίμηση όλων είναι ότι το έργο βρίσκεται σε πολύ καλή πορεία και εφόσον οι εργασίες συνεχιστούν με αυτό τον ρυθμό το έργο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013.Την ίδια στιγμή ικανοποιητικά εξελίσσεται η βελτίωση του δρόμου Καμαρίνας-Ωρωπού. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2εκ. 800 χιλιάδων ευρώ με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, ενώ σύμφωνα με το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη θα αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας για τους κατοίκους Λούρου, Πρέβεζας , Ζαλόγγου ενώ θα συμβάλλει σημαντικά και στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Κασσώπης, του μνημείου του Ζαλόγγου και του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της Νικόπολης. Ήδη έχουν προχωρήσει διαμορφώσεις και άλλα τεχνικά έργα και η ολοκλήρωση του θα γίνει μέσα στο 2013.

ΑΡΤΑ:Σήμερα τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης


Σήμερα θ' ανοίξει τις πύλες της η φετινή Εμποροπανήγυρη του Δήμου Αρταίων. Η εκδήλωση των εγκαινίων της Εμποροπανήγυρης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 8.00 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο με τον καθιερωμένο αγιασμό και θα περιλαμβάνει και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Λίγο πριν τα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης, περίπου στις 7:45, θα φτάσουν στο Εκθεσιακό Κέντρο οι λαμπαδηδρόμοι οι οποίοι θα διασχίσουν την πόλη μας στο πλαίσιο της 25ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και θα γίνει το άναμμα της φλόγας στο βωμό. Στη λαμπαδηδρομία εκτός από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών συμμετέχει και ο Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας.Μετά τα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης θα δοθεί συναυλία στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου από τη Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς» και από το Σύλλογο «Αυλός» με τα τοπικά μουσικά συγκροτήματα Rom Bes και Tsoupakampra.Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει στο χώρο της εμποροπανήγυρης έκθεση τοπικών προϊόντων, από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Άρτας και τον Χειροτεχνικό Συνεταιρισμό Γυναικών Πέτα.Επίσης κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης θα φιλοξενηθούν στο χώρο, έχοντας το δικό τους διαμορφωμένο stand με πληροφοριακό υλικό για την ενημέρωση του κοινού, οι παρακάτω σύλλογοι:
-Χαμόγελο του Παιδιού
-Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν.Άρτας «Αγία Θεοδώρα»
-Ν.Ο.Θ.Α. 
-ΑΥΛΟΣ
-Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών
-Ποδηλατικός Όμιλός Άρτας
-Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού
-Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών
-Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Άρτας
-Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας

Σημαντική επιτυχία είχε η χθεσινή απεργία στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα, η απεργία είχε σηματική επιτυχία. Το εργοστάσιο της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, η ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ SPIDER, οι ΠΙΝΔΟΣ και ΧΗΤΟΣ, γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, φαρμακοβιομηχανία HELP, φαρμακαποθήκη NEW FARM, εργαζόμενοι σε πολυκαταστήματα όπως ZARA και HΜ, τις τηλεπικοινωνίες VODAFONE και WIND, στο εμπόριο και τις υπηρεσίες ήταν ορισμένοι από τους χώρους δουλειάς στα Γιάννενα που απήργησαν. Στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο συμμετείχαν επίσης εργαζόμενοι από τα δυο νοσοκομεία, 5μηνίτες στην κοινωφελή εργασία, ενώ μαχητικό ήταν το μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ και των μαθητών.

Συναυλία και πάρτυ από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Άρτας «ΑΥΛΟΣ»

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Άρτας «ΑΥΛΟΣ», διοργανώνει την τελευταία για φέτος ανοιχτή εκδήλωση στο χώρο του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «ΟΡΦΕΑΣ». Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τα τοπικά μουσικά σχήματα ROMbes, FADE OUT, AVIS και Chupakabra. Κλείνοντας το πρόγραμμα η σκηνή θα είναι στη διάθεση όλων των μουσικών που θα βρίσκονται στο χώρο για να αυτοσχεδιάσουν. Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, αποχαιρετάμε τη φετινή χρονιά με ένα…εναλλακτικό μουσικό πάρτυ με Dj sets. «Φοράμε» την καλή μας διάθεση και μεταφέρουμε το κλίμα από τα ροκ στέκια της πόλης στον ΟΡΦΕΑ…και καλό μας ξημέρωμα !!!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ και για τις δύο βραδιές.
Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί μπαρ με ποτά, αναψυκτικά και σουβλάκι.

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον Δήμο Άρτας


Από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων υπενθυμίζεται ότι λήγει στις 5 Οκτωβρίου 2012 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους. Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012.Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Φίλιππος Παππάς, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση αντιμετωπίζεται το ζήτημα της αδυναμίας πολλών δημοτών να εκπληρώσουν οφειλές τους προς τους Ο.Τ.Α. και ικανοποιείται ένα βασικό αίτημα των πολιτών και του συνόλου σχεδόν των επαγγελματιών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ωφεληθούν από προγενέστερες συναφείς ρυθμίσεις.Ο κ. Παππάς κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας για όποια ενημέρωση αλλά και για τις ενέργειες που απαιτούνται.«Η ανταπόκριση των πολιτών μέχρι σήμερα υπήρξε ικανοποιητική. Ελπίζουμε μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, στις 5 Οκτωβρίου, να προσέλθουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με το Δήμο για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Οι όροι της ρύθμισης είναι ευνοϊκοί και θα πρέπει τα φυσικά πρόσωπα να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία» ανέφερε ο κ. Παππάς.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους της ρύθμισης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Δημοτικού Ταμείου 26813 62275 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ενώ ολόκληρη η Κ.Υ.Α. βρίσκεται στο site του Δήμου (www.arta.gr) στην κατηγορία «Ανακοινώσεις».

25 χρόνια ανελλιπούς δράσης συμπληρώνει το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας


25 χρόνια ανελλιπούς δράσης στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής συμπληρώνει το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» . Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα για Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Μπουζούκι, Αρμόνιο, Ακορντεόν, Κλασικό & Έντεχνο Τραγούδι, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ντραμς, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση. Οι εγγραφές συνεχίζονται, ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας καθημερινά, τις ώρες 10-1 και 5-8 και στο τηλέφωνο 26820-25320.

Η φλόγα της αιμοδοσίας σήμερα στην Άρτα


Σήμερα η φλόγα της αγάπης, η λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών περνάει και σταθμεύει στην Άρτα, μία ημέρα πριν ολοκληρώσει το ταξίδι της στο Καναλλάκι, όπου θα διεξαχθεί φέτος, από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η 25η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών με θέμα: «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία». Είναι τιμή για τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, που έχει στο παρελθόν διοργανώσει με επιτυχία την 23η Αμφικτιονία, το γεγονός ότι θα παραδώσει αυτός τη φλόγα στο Καναλλάκι.Η φλόγα ξεκίνησε από την Αθήνα στις 17 Αυγούστου 2012 και αφού ταξίδεψε από άκρο σε άκρο στη χώρα μας, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας ως ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπό μας, φτάνει στην Άρτα το απόγευμα της Πέμπτης, στις 6:00 μ.μ.Η φλόγα θα περάσει μέσα από την οδό Σκουφά και οι λαμπαδηδρόμοι μας, αφού φτάσουν στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου, θα κατευθυνθούν από την Λαϊκή Αγορά και το 1ο Δημοτικό προς το Εκθεσιακό Κέντρο, όπου θα φτάσουν περίπου στις 7:45 μ.μ. Εκεί, θα ανάψουν -λίγο πριν τα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης- τον βωμό που θα φιλοξενήσει την φλόγα.Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν την τελετή και να γίνουν οι ίδιοι λαμπαδηδρόμοι και φορείς της ανεκτίμητης φλόγας, της προσφοράς ζωής μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας.Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας ευχαριστεί την ΑΔΑΕ ΟΤΑ και τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Γιώτη για το προσωπικό του ενδιαφέρον και την παραχώρηση στο Σύλλογό μας ειδικού χώρου στο περίπτερο όπου θα φιλοξενηθούνε διάφοροι Σύλλογοι κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης, όπου θα διατίθεται ενημερωτικό υλικό για τις δραστηριότητες του Συλλόγου, την εθελοντική αιμοδοσία, τη δωρεά ιστών και οργάνων κ.ά.Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ., ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Άρτας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του Συλλόγου, στον πεζόδρομο της Σκουφά. Δίνετε 10 λεπτά από τον χρόνο σας και χαρίζετε μια ζωή

Ρύθμιση οφειλών από τον Δήμο Ζηρού


Ο Δήμος Zηρού ξεκίνησε να αξιοποιεί την ρύθμιση του Ν. 4071/2012 στην προσπάθεια του να διευκολύνει τους πολίτες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τους απέναντι στο δήμο, μέσα από ένα πιο ευέλικτο σύστημα ρύθμισης των οφειλών, αφού είναι γνωστή η αντικειμενική αδυναμία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών να ανταποκριθούν στα χρέη τους.Με τον νόμο αυτό και την ΚΥΑ 20124/08-06-2012, δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δήμου από οποιαδήποτε αιτία (πρόστιμα, τέλη, φόροι και εισφορές) να ρυθμίσουν βεβαιωμένες οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως 29/02/2012.Η βασική οφειλή δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 10.000,00€ για φυσικά πρόσωπα και το ποσό των 75.000,00€ για νομικά πρόσωπα.Δεν περιλαμβάνονται οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή ρύθμιση και δεν τηρήθηκαν οι όροι τους.Οι οφειλές καταβάλλονται:
α) εφάπαξ με πλήρη απαλλαγή των προσαυξήσεων εκπροθέσμου καταβολής και
β) έως είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις με μερική απαλλαγή των προσαυξήσεων, οι οποίες μπορούν να φτάσουν έως και τις εξήντα (60), με υποβολή στοιχείων που απαιτεί ο νόμος.
Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των εκατό ευρώ (100,00€).Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση έως 08/10/2012 στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ζηρού (Πλατεία Γ.Γενηματά), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή,τηλ. 2683360600

Εξόρμηση στα όρη Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας


Εξόρμηση στα όρη Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας, με σκοπό την ανάβαση στην κορυφή Γορίλλας (υψόμ. 1658μ.). Η αναχώρηση από Πρέβεζα θα γίνει την Κυριακή στις 7 το πρωί από την πλατεία Ανδρούτσου.Περισσότερες πληροφορίες για την εξόρμηση στην συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου. Δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό της εξόρμησης κ. Ζέρβα Γιάννη και στα τηλ. 6937 390 580 2682102004