Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Όλοι στους δρόμους κατά των νέων μέτρων


Σε απεργιακό μπλακ άουτ βρίσκεται η χώρα από χθες, καθώς οι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες.Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.Στα Γιάννινα, ως συνήθως θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις.Η πρώτη στις 10.30 από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με αφετηρία τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου και η δεύτερη στις 11 από το ΠΑΜΕ με αφετηρία το Δημαρχείο Ιωαννίνων.Την Τετάρτη, λουκέτο θα βάλουν όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις αφού ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και η ΟΕΒΕ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία, ενώ κλειστές θα παραμείνουν και οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και το κεντρικό Δημαρχείο μετά από απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο
Οι εφοριακοί ξεκίνησαν ήδη από τη Δευτέρα δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως την Τετάρτη.Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ως την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ.Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχώρησε από τη Δευτέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα.Από τη Δευτέρα τα δικαστήρια διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους μεταξύ 12:00 και 15:00, σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ως τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.Οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία θα προχωρήσουν την Τρίτη σε κατάληψη των γραφείων των διοικητών και των ταμείων των νοσοκομείων.Η ΟΓΕΝΕ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της Τετάρτης και της Πέμπτης.Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι δάσκαλοι.Την Τρίτη οι καθηγητές οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς κτιρίων σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις εκπαίδευσης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, οι καθηγητές συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.Την Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι.Χειρόφρενο αναμένεται να σηκώσουν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις.Την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν κυκλοφορούν τα ταξί.Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και της τριήμερης απεργίας και ΠΕΜΕΝ.

Κάλεσμα συμμετοχής από Ε.Κ.Ι. και ν.τ. ΑΔΕΔΥ
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων μέσω του προέδρου της, Νίκου Φασούλη, απηύθυνε χθες προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 19 και Πέμπτης 20 Οκτώβριου, για να περιφρουρήσουμε, όπως είπε όλοι μαζί τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, που στοχοποιούνται και εκτελούνται.Ο κ. Φασούλης πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι άνεργοι της χώρας με μια φωνή απαιτούν να αποσυρθούν τα αντεργατικά - αντικοινωνικά - αντιαναπτυξιακά μετρά, να ακυρωθούν τώρα οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για την αναστολή επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και υπερίσχυσης των επιχειρησιακών καθώς και τα μέτρα της εφεδρείας-ανεργίας, να ακυρωθεί κάθε σκέψη για κρατική παρέμβαση στο θεσμό των ΣΣΕ και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να δοθεί τέλος στις απολύσεις, τη στοχοποίηση, την ενοχοποίηση των εργαζομένων, την εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους και να ενισχυθούν τα εισοδήματα, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη, η απασχόληση.«Με αυτά τα μέτρα και αυτές τις πολιτικές εξοντώνονται οι εργαζόμενοι, διευρύνεται η κοινωνική κρίση, βαθαίνει η ύφεση και πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα στην κοινωνία και την οικονομία», είπε κλείνοντας ο κ. Φασούλης.Από την πλευρά του ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Περικλής Γραβάνης, σημείωσε ότι μέσα σ' αυτό το κλίμα, στις σκληρές συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται και επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο τη θέση των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα πρέπει να αντιδράσουνε.«Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και τη ζωή μας την ίδια. Μπροστά στη συνεχιζόμενη καταιγίδα των αντικοινωνικών μέτρων, στις παρατεταμένες πολιτικές λιτότητας, στο ξεθεμελίωμα των δικτύων κοινωνικής προστασίας, στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους, οι εργαζόμενοι συντονίζουμε τις δυνάμεις μας, για να αντιμετωπίσουμε τις απάνθρωπες απολύσεις από το Δημόσιο, ακόμα και μονίμων υπαλλήλων, τη βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, την επιχείρηση ενοχοποίησης των εργαζομένων για τη χρεοκοπία των πολιτικών της Τρόικα και της Κυβέρνησης, την κατασυκοφάντηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος και τη διάλυση των συλλογικοτήτων των εργαζομένων, ώστε να μείνουν έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών, χωρίς τη στήριξη των Συνδικάτων.Την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού, που αγγίζει τα όρια του κοινωνικού κανιβαλισμού», τόνισε ο κ. Γραβάνης.Και οι δύο συνδικαλιστές εκφράστηκαν με αισιοδοξία για τη συμμετοχή που θα έχει η αυριανή κινητοποίηση καθώς τα μηνύματα που παίρνουν καθημερινά από τους πολίτες είναι ενθαρρυντικά.

Μόνο του το ΠΑΜΕ

Ξεχωριστή πορεία όπως κάνει άλλωστε πάντα όταν υπάρχουν απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη με αφετηρία το Δημαρχείο στις 11 το πρωί.Το μέλος της γραμματείας του, Στάθης Βαμβέτσος, κάλεσε χθες όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να σταθούν στο πλευρό του ΚΚΕ για να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Γενικό λουκέτο στην αγορά
Την Τετάρτη κλειστή θα παραμείνει η αγορά των Ιωαννίνων, καθώς τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος όσο και η ΟΕΒΕ ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην απεργία.Σε κοινή τους ανακοίνωση τα τοπικά σωματεία των περιπτερούχων, των αρτοποιών, των κουρέων - κομμωτών, των ζαχαροπλαστών, των φορτοταξί, των κρεοπωλών και συνολικότερα η ΟΕΒΕ Ιωαννίνων καλούν τα μέλη τους να κλείσουν τα μαγαζιά, εκδηλώνοντας έτσι την αντίθεση τους για τα νέα μέτρα.Η συγκέντρωση θα γίνει στο κτίριο του Επιμελητηρίου, Αραβαντινού 56, στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης και στη συνεχεία στο Εργατικό Κέντρο.

Με τρακτέρ και ταξί στην πορεία
Στην πορεία του Εργατικού Κέντρου θα συμμετέχουν εκτός των άλλων σωματείων και συνδικάτων και οι ιδιοκτήτες ταξί του νομού Ιωαννίνων αλλά και οι αγρότες - κτηνοτρόφοι δίνοντας μια ξεχωριστή παρουσία στην κινητοποίηση μιας και θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με τα ταξί και τα τρακτέρ τους.Οι αγρότες - κτηνοτρόφοι έχουν στην προμετωπίδα του αγώνα τους την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνης», ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στο επιχειρούμενο άνοιγμα του επαγγέλματος από το υπουργείο Εσωτερικών.Ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου, Μιχάλης Ψήνας με δηλώσεις του χθες τόνισε πως η απόφαση για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία έρχεται ως απάντηση στην αδιαλλαξία που έχει επιδείξει ο Γιάννης Ραγκούσης, δηλώνοντας αισιόδοξος πως το νομοσχέδιο τελικά δε θα ψηφιστεί καθώς, όπως είπε, η καθημερινή επικοινωνία που υπάρχει με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ζητούν διορθώσεις, ενισχύει ακόμα περισσότερο την πεποίθηση των ιδιοκτητών ταξί πως τελικά ο νόμος δεν θα περάσει.Ο κ. Ψήνας αναφέρθηκε και στη διαγραφή του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόποπουλου από τη Ν.Δ. λέγοντας πως αυτή θα λειτουργήσει ευεργετικά για τον αγώνα του κλάδου, «αφού ο πρόεδρος θα μπορέσει να λειτουργήσει πλέον μακριά από κομματικές αγκυλώσεις».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:Τέθηκαν οι βασικές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών


Οι βασικές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και των χιονοπτώσεων, τέθηκαν στη σημερινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων. Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, φέτος με την κατάργηση της ΔΕΣΕ και την ανάληψη της ευθύνης και του Εθνικού Δικτύου από την Αιρετή Περιφέρεια, ο συντονισμός θα είναι καλύτερος καθώς θα είναι δυνατός πλέον ο καθαρισμός του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου με τα ίδια μηχανήματα. Όσον αφορά το εθνικό δίκτυο αυξημένη ετοιμότητα θα υπάρχει σε τρία σημεία: Στη Βίγλα, στην Καννέτα και στην Ε. Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς.«Στόχος μας είναι να μη μείνει κανένας οικισμός κλειστός από τα χιόνια», τόνισε ο Περιφερειάρχης. Αναφερόμενος στους καθαρισμούς των αποστραγγιστικών τάφρων, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια και οι Περιφερειακές Ενότητες, από τη στιγμή που οι ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους, συνεχίζουν να συνδράμουν στις εργασίες που απαιτούνται, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους.«Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι και η συνεργασία όλων είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε», πρόσθεσε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, στην εισήγησή του, υπογράμμισε ότι η επιτυχία στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων έγκειται στην πρόληψη, στο συντονισμό και στη συνεργασία.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναφορά και στην αντιπυρική περίοδο, για την οποία Περιφερειάρχης, Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας κ.α., επισήμαναν την άριστη συνεργασία που υπήρξε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το σημαντικό έργο που αυτή επιτέλεσε για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που υπήρξαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο.Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδης, ο Επιτελάρχης της 8ης Μεραρχίας Πεζικού, συνταγματάρχης Κ. Παύλου, ο Διοικητής της Δ/σης Πυροσβεστικής Ιωαννίνων Μ. Κλείτσας, ο Αστυν. Υποδ/ντής Ηλ. Ντόντης, οι δήμαρχοι Μετσόβου Ν. Τσομπίκος, Ζίτσ Δ. Ρογκότης, οι αντιδήμαρχοι Β. Τζουμέρκων Στ. Γκορτζής, Κόνιτσας Κ.Παγανιάς κ.α.Παρέστησαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ι. Καραμπίνας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Β. Παπαχρήστου, και εκπρόσωποι από: Γ.Γ. Αποκεντρωμένη Διοίκηση, 5η ΕMΑΚ, ΟΤΕ, Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου- Αώου & Πίνδου, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Διεύθυνση Δασών, Ερυθρό Σταυρό, Ραδιοερασιτέχνες Ιωαννίνων.Παρόντες ήταν επίσης οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, στις έδρες των οποίων θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες ανάλογες συσκέψεις.

Συνεχίζεται η κόντρα αναγνωστών για τον Θ.Οκονόμου


προφανώς έχεις παρασυρθεί!
δεν υπερασπίζομαι τον Οικονόμου, μπορεί πολύ καλά και μόνος του. υπερασπίζομαι την Κοινή Λογική! και επειδή μπροστά στα επιχειρήματα προφανώς και πετάς την μπάλα στην εξέδρα έχω μία απορία: αφού υπογράφεις σαν Κοψοχέρης Πασόκος, υπονοείς ότι κάποτε ψήφιζες ΠΑΣΟΚ και τώρα να σου κοπεί το χέρι αν ξαναψηφίσεις; Μήπως μπορείς να μου πεις Ποιο Ακριβώς ΠΑΣΟΚ Ψήφιζες; αυτό που έφτιαξε όλα τα βουλευτικά προνόμια που τώρα σε ξενίζουν προφανώς. Εκτός και αν θέλεις να μας πει ότι η βουλευτική συντεχνία φτιάχτηκε προχθές μαζί με την Δημοκρατική Αριστερά που και αυτή είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που κατά τα άλλα δεν έχουν χτίσει τα προνόμια. Για να μην τρελαθούμε δηλαδή!!!

υ.γ μαζί με τα προνόμια που όντως πρέπει να μειωθούν αν όχι να καταργηθούν τι θα έλεγες να καταρηγθεί και η χρηματοδότηση των κομμάτων και των κομματικών ιδρυμάτων; ή μήπως σε μία τέτοια περίπτωση οι μετρημένοι στα δάχτυλα της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν θα μπορούν να στηρίξουν το κόμμα; και για να τελειώνουμε: μήπως η φούρια της Αριστεράς για εκλογές έχει να κάνει με το γεγονός ότι χρειάζονται επειγόντως την Κρατική Χρηματοδότηση;

Την Δευτέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις οκτώ το βράδυ θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, αντί της Τετάρτης 19 του μήνα. Εξ αιτίας της αλλαγής αυτής, υποψηφιότητες για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη μπορούν να κατατίθενται μέχρι και την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, αντί της Τετάρτης, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.Για τις αιτήσεις ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της αρχικής προκήρυξης.

3ωρη συμβολική κατάληψη αύριο του κεντρικού κτιρίου της Π.Ε. Άρτας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνει ότι, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας για τις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου 2011, θα προβεί σε τρίωρη συμβολική κατάληψη του Κεντρικού Κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και του κτιρίου που στεγάζεται η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής από τις 7.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ.

«Ξύπνησαν» μνήμες από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας


Μνήμες από ένα ένδοξο παρελθόν «ξύπνησαν» στους κατοίκους της Φιλιππιάδας τα εκθέματα που φιλοξενούνται στην έκθεση αρχειακού υλικού από το Πολεμικό Μουσείο και αποτυπώνουν στιγμιότυπα από την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων στην περιοχή.Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ζηρού.Την λιτή εκδήλωση με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Παναγιώτης Λάζος, ο βουλευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης,ο Δήμαρχος «Νικολάου Σκουφά» Ευστάθιος Γιαννούλης, ο πρώην Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, ο πρώην Δήμαρχος Ανωγείου Ηλίας Παπατσίμπας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Γιολδάσης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις Νίκος Καράμπελας, ο ιδρυτής της Πινακοθήκης Πρέβεζας Λέανδρος Σπαρτιώτης ο Γραμματέας της Ν.Ε Αρτας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τάτσης, ο Ξενοφών Καραβίδας , εκπρόσωποι λοιπών φορέων και κάτοικοι της περιοχής.Την βραδυά άνοιξε ο Δήμαρχος Ζηρού ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για τον Δήμο την φιλοξενία του συγκεκριμένου υλικού το οποίο ξυπνά μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της περιοχής και κάνει τους νεώτερους να θυμηθούν τους πολέμους οι πρόγονοί τους έδωσαν για την ελευθερία της πατρίδας.Για την συνεργασία με τον Δήμο Ζηρού η οποία είχε ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη έκθεση μίλησε ο επικεφαλής του Πολεμικού Μουσείου Αντιστράτηγος Παναγιώτης Λάζος τονίζοντας ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι συνεργάτες του έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την μεταφορά του σπάνιου υλικού στην Φιλιππιάδα.Το χρονικό της Απελευθέρωσης της Φιλιππιάδας παρουσίασε ο υποστράτηγος Αχιλλέας Ρίζος ο οποίος κατάγεται από τον Αγιο Γεώργιο Φιλιππιάδας.Ο κ.Ρίζος παρέθεσε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από τα γεγονότα που προηγήθηκαν της Απελευθέρωσης της Φιλιππιάδας τον Οκτώβριο του 1912 γράφοντας μια από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεώτερης ιστορίας.Στην συνέχεια το κοινό είχε την ευκαιρία να δει φωτογραφίες από την περιοχή οι οποίες τραβήχτηκαν το χρονικο διάστημα 1912-1913 ενώ ξεχωριστή θέση στα εκθέματα κατέχει η αυθεντική στολή πολεμιστή της ίδιας περιόδου.Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη για το κοινό όλο τον Οκτώβριο.

Ανταπάντηση Κοψοχέρη στον Αναγνώστη

Φίλε, κολαούζε του Θανασάκη. Τώρα καταλαβαίνω πως είναι να βλέπεις τις ώρες του κολλητού σου βουλευτή στην εξουσία μετρημένες. Τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί οργανώσατε με τις συνδικαλιστικές σας ορντινάτσες σπασμωδικές κινήσεις πανικού. Γνωρίζω πως το γραφείο του βουλευτή κάθε Σάββατο είναι ανοιχτό. Μάλλον γι' αυτό εργάστηκε σκληρά με τους συνεργάτες του και κατέθεσε προτάσεις που απαλύνουν τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοετέχνες και στηρίζουν τους ελεύθερους επαγελματίες. Εάν παρόλ' αυτά ο βουλευτής σου για λόγους κακώς ενοουμένου κομματικού πατριωτισμού δεν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί από τις κομματικές δαγκάνες και να στηρίξει τα πιο αντιλαίκά μέτρα της σύχρονης ελληνικής ιστορίας, ας παραδειγματιστεί από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς κι ας παραιτηθεί από την αποζημίωση για τη συμμετοχή του στις Επιτροπές της Βουλής. Κάτι είναι κι αυτό.

Ένας κοψοχέρης Πασόκος

Τα 99 χρόνια ελευθερίας της γιορτάζει φέτος η πόλη της Πρέβεζας

Τα 99 χρόνια ελευθερίας της γιορτάζει φέτος η πόλη της Πρέβεζας και ο Δήμος της Πρέβεζας διοργανώνει εκδηλώσεις για να τιμήσει την επέτειο αυτή.Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με την Επιμνημόσυνο Δέηση και την Κατάθεση Στεφάνων που θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης.Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ενώ αμέσως μετά θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.Στις 7.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας (αίθουσα Νικόλαος Κονεμένος) θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωσης τιμής για την 99η Επέτειο Απελευθέρωσης της Πρέβεζας.Η εκδήλωση περιλαμβάνει΅
-Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη.
-Ομιλία από τον Ευάγγελο Αυδίκο Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο: «Η απελευθέρωση της Πρέβεζας 1912:Το παρελθόν στο μέλλον της Πρέβεζας
-Παρουσίαση χορών της Ηπείρου από το χορευτικό τμήμα εφήβων του Δήμου Πρέβεζας.
Οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου με το Μνημόσυνο τωνΔωρητών του Δήμου το οποίο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης καλεί όλους τους Δημότες να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 99η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης τονίζοντας ότι στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα μας πρέπει όλοι μας να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να παραδειγματιστούμε από το θάρρος και την αυτοθυσία των προγόνων μας οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.

Δήλωση Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου

Οι εξελίξεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, όπως απορρέουν από την οικονομική κρίση, αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών.Η Εκτελεστική Επιτροπή διαπιστώνει ότι η κοινωνική πολιτική συρρικνώνεται συνεχώς και θεωρεί επιβεβλημένη τη στήριξη από το κράτος δράσεων πρόνοιας και αλληλεγγύης.Θεωρεί ότι η συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, αλλά και του ιδιωτικού επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και περιορίζει ακόμη περισσότερο τη δραστηριότητα των μικρομεσαίων, των επαγγελματιών και των εμπόρων της περιοχής μας.Διαπιστώνει ότι οι πολίτες βρίσκονται σε αδιέξοδο και αγωνιούν καθώς δεν μπορούν να ξέρουν τις εξελίξεις της επόμενης μέρας.Αποτέλεσμα της οικονομικής κατάστασης είναι η αδυναμία συμπολιτών μας να ανταποκριθούν σε αυτά που νομίμως πρέπει να συνεισφέρουν στο Δήμο.Η Εκτελεστική Επιτροπή θεωρεί ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι επιβεβλημένες, ορισμένες μάλιστα έπρεπε να είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν.Οι συντεταγμένες μορφές πάλης είναι αυτές που μπορούν σήμερα να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα. Αντίθετα οι μεμονωμένες και αποσπασματικές πράξεις προκαλούν αντιθέσεις, εντάσεις και οξύτητες.Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων έχει επισημάνει τις μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή του Καλλικράτη. Δυσκολίες τόσο στον διαδικαστικό τομέα, που προκαλούν προβλήματα στους εργαζόμενους, τους ανθρώπους με τους οποίους συναλλάσσεται ο Δήμος και στη Δημοτική Αρχή, αλλά και στον οικονομικό. Χρήματα που οφείλονται από τον Θησέα, ΣΑΤΑ και τακτική επιχορήγηση (ΚΑΠ) δεν έχουν αποδοθεί στο Δήμο, ενώ η ρύθμιση δανείων καθυστερεί αδικαιολόγητα.Αποτέλεσμα αυτής της οικονομικής κατάστασης είναι να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου. Καθίσταται αδύνατη η υλοποίηση μικρών έργων και η επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας. Είναι εξαιρετικά δύσκολη η κάλυψη των υποχρεώσεων προς τρίτους, ενώ δεν μπορεί να γίνει κανένας σοβαρός σχεδιασμός για το προσεχές διάστημα.Μοναδικό πεδίο δράσης αποτελεί το ΕΣΠΑ όπου εκεί ο Δήμος έκανε σημαντικά βήματα.Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων θα μεταφέρει την κατάσταση αυτή, τόσο στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου όσο και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να υπάρξει κοινή γραμμής πλεύσης όλων των ΟΤΑ της χώρας.Υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρεί υποχρέωσή της να συμπαραταχθεί με τους κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων.Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη, ημέρα γενικής απεργίας, δεν θα λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου. Κλειστό θα παραμείνει και το κεντρικό δημαρχείο. Η προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Διακοπή κυκλοφορίας αύριο στην Εγνατία Οδό


Από την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, στo πλαίσιο απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης μίας γέφυρας, στήριξης εξοπλισμού του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας θα διακοπεί η κυκλοφορία του δεξιού κλάδου, από Α/Κ Βασιλικού έως Α/Κ Νεοχωρίου (κατεύθυνση από Ηγουμενίτσα προς Ιωάννινα), στις 18 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα από 08:00 έως τις 18:00.Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας μέσω της Εθνικής Οδού Νεοχωρίου - Νεράιδας.

Στην Παραμυθιά σήμερα ο Γιώργος Κασαπίδης


Την Παραμυθιά Θεσπρωτίας θα επισκεφθεί σήμερα ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κασαπίδης. Ο κ. Κασαπίδης θα μιλήσει στις 8 το βράδυ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά. Θέμα της ομιλίας «Ο αγροτικός τομέας στη Θεσπρωτία».

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο


Από τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου ανακοινώνεται ότι το Π.Σ. Ηπείρου θα συνεδριάσει στις 17 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1) Επικύρωση των Πρακτικών – Αποφάσεων της 15ης και 16ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2) Επιλογή εξωτερικού συνεργάτη, με σύμβαση ανάθεσης έργου, για την υποβοήθηση του έργου των Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου και την προσαρμογή όλων των λογιστικών παραμέτρων, για την μετάβαση από το υπάρχον Λογιστικό Σχέδιο στο Διπλογραφικό Σύστημα από 01/01/2012, σύμφωνα με το Π.Δ. 315/1999».
(εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)
3) Έγκριση 1ης τροποποίησης προγράμματος Κ.Α.Π. έτους 2011 Π.Ε. Ιωαννίνων και Π.Ε. Πρέβεζας
(εισήγηση: Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
4) Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στο ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) Ιωαννίνων
(εισήγηση: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Πότσης)
5) Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
(εισήγηση: Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
6) Απόψεις επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο: «Χαρακτηρισμός της υδάτινης χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας (Ιωαννίνων) Ν. Ιωαννίνων, ως περιοχή ΄΄Προστασίας Οικοτόπων και Ειδών΄΄ με περιφερειακή ζώνη προστασίας, και καθορισμός χρήσεων γης όρων και περιορισμών δόμησης».
(εισήγηση: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Κολόκας)
7) Τα προβλήματα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας.
(εισήγηση: η παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Αναγνώστης υπέρασπίζεται τον βουλευτή Θ.ΟικονόμουΓια τον φίλο μου τον κοψοχέρη Πασόκο,
μεγάλε ότι μόνο ένα γραφείο βουλευτή είναι ανοιχτό σαββατοκύριακο δεν το παρατήρησες; το ότι μόνο ένας βουλευτής αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος και δεν κρύβεται δεν το βλέπεις; αρκετά πια με το κυνήγι μαγισσών. τον κόσμο δεν τον νοιαζει καθόλου τα προσωπικά κόμπλεξ, οι φόβοι και οι αδυναμίες των βουλευτών και οι προσωπικές τακτικές του καθενός. τον κόσμο τον ενδιαφέρει να βρει λύση στα προβλήματα του. και λύσεις χωρίς διάλογο και επιχειρήματα δεν έρχονται.

Επαναδρομολογούνται τα 5 πλοία στη γραμμή Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας

Αποκαθίσταται σταδιακά η συγκοινωνία στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας και Λευκίμης, καθώς δρομολογούνται και πάλι δυο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, των οποίων ο απόπλους είχε απαγορευτεί στις 4 Σεπτεμβρίου, λόγω προβλημάτων στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους.Τα πλοία εφοδιάστηκαν με νέα πιστοποιητικά από τα οποία και έγιναν αποδεκτά από το αρμόδιο Υπουργείο. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δρομολογηθούν ακόμη τρία πλοία ένα εκ των οποίων στην γραμμή Κέρκυρα-Διαπόντια νησιά στα οποία επίσης είχε απαγορευτεί ο απόπλους για παρατυπίες στα πιστοποιητικά τους.

Εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας στα Γιάννενα

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, την Πέμπτη 20-10-2011 και ώρα 10.30΄ θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων, στην οποία έχουν προσκληθεί να παραστούν οι Τοπικές Αρχές, Εκπρόσωποι Ενώσεων, Μ.Μ.Ε κλπ.Μετά το πέρας της δοξολογίας και ώρα 11.15΄ θα ακολουθήσει δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων.

Αναγνώστης καταγγέλει την τοπική ΑΔΕΔΥ ότι μεροληπτεί υπέρ του βουλευτή Θανάση Οικονόμου


Πρώτη φορά βλέπουμε συνδικαλιστές να πραγματοποιούν επιλεκτικές επισκέψεις σε γραφεία μόνο δύο από τους πέντε βουλευτές του νομού. Το περίεργο είναι ότι δημοσιογράφοι και κάμερες είχαν ειδοποιηθεί και υπήρχαν μόνο σε ένα. Σε αυτό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου.Τυχαίο; Δεν νομίζω!!! Για τους άλλους δύο πασόκους (Παντούλα και
Αργύρη) αλλά και τον Τασούλα απλά είπαν ότι έλειπαν από τα Γραφεία τους. Τότε γιατί δεν το ανέβαλαν; Απλά επειδή ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν ως κομπάρσοι στην καλοστημένη παράσταση με πρωταγωνιστή τον κολλητό τους βουλευτή. Ρε δε γ.... λέω εγώ!!!

Ένας κοψοχέρης Πασόκος

«Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν στο δημοτικό θέατρο


Η «Φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο» ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα με τρεις παραστάσεις του έργου «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν. Το θεατρικό αυτό φεστιβάλ οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου. Χορηγοί επικοινωνίας του φεστιβάλ: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ - ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων.Oι «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νικηφόρου Νανέρη, επιστρέφουν! Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις σε Αθήνα και Βόλο (2009- 2010), οι «Βρυκόλακες» επαναλαμβάνονται κι αυτή τη φορά ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Οι συντελεστές θέλουν να ξαναζήσουν τη μοναδική εμπειρία παρέα με το κοινό και να τιμήσουν έτσι τον αγαπημένο τους σκηνοθέτη και φίλο Νικηφόρο Νανέρη, που "έφυγε" απρόσμενα...Ο σκηνοθέτης της παράστασης Νικηφόρος Νανέρης έστησε μία παράσταση- «ύμνο» στον Ίψεν, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το ίδιο το έργο και ο λόγος του συγγραφέα. Η σκηνοθετική άποψη βασίζεται στην καθαρή απόδοση του κειμένου και το ανέβασμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «κλασικό». Η υποκριτική γραμμή όμως ζητήθηκε από το σκηνοθέτη να είναι λιτή και σύγχρονη.

Πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες η γιορτή κάστανου και τσίπουρου στη Ροδαυγή

Μεγάλη προσέλευση επισκεπτών παρατηρήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στη Ροδαυγή Άρτας, στην 3η γιορτή κάστανου και τσίπουρου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής «η Αγία Παρασκευή» σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουμεσίου Ροδαυγής, του Συλλόγου Γυναικών Ροδαυγής και των Φίλων του Άμμου. Κατά το μήνα Οκτώβριο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας γίνονται γιορτές κάστανου και τσίπουρου. Στο Ροδαυγή ήταν η τρίτη φορά που διοργανώθηκε αυτή η γιορτή, η οποία αγκαλιάστηκε από ντόπιους και επισκέπτες, που απόλαυσαν δωρεάν ψητά και βραστά κάστανα και Ροδαυγιώτικο μυρωδάτο τσίπουρο από Ζαμπέλα και διασκέδασαν με Ροδαυγιώτικη παραδοσιακή κομπανία. Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι αφενός να αναδείξει το κάστανο, ένα προϊόν με μεγάλη θρεπτική αξία και αφετέρου να δώσει την ευκαιρία να ανταμώσουν γνωστοί και φίλοι και να ψυχαγωγηθούν. Οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν και να πουλήσουν κάστανα και άλλα τοπικά προϊόντα που γεύτηκαν οι επισκέπτες όπως καρύδια, ρόδια, κυδώνια, μέλι, τραχανά αλλά και γλυκά, πίτες, τηγανίτες που έφτιαξαν οι γυναίκες της Ροδαυγής.Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού και την τίμησαν με την παρουσία τους: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, οι Αντιδήμαρχοι Άρτας Γρηγόρης Βλάρας και Θεόδωρος Γκούβας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας Θωμάς Τσιρογιάννης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων Βασίλης Γέμος, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Αντώνης Κοντός, ο πολιτευτής Γιώργος Στύλιος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι φορείς της περιοχής.

Η ΕΕ αλλάζει με αντιφάσεις και αρνητικά

Του Νίκου Κοτζιά
Στα δύο χρόνια ελληνικής κρίσης, η ΕΕ έχει γνωρίσει τρεις αλλαγές που μπορεί να αποδειχτούν θεμελιακές για το μέλλον της. Η πρώτη είναι η επιβολή «αυστηρής πειθαρχίας» σε όσους δεν επιτελέσουν τα «οικονομικά καθήκοντα» που τους αναθέτουν ως υποχρεωτική άσκηση, η Γερμανία, αλλά και άλλες πλεονασματικές χώρες της ΕΕ. Η κύρια κατεύθυνση είναι η μείωση των όποιων κοινωνικών λειτουργιών στα κράτη μέλη και η αναβάθμιση των εργαλείων καταστολής, ιδιαίτερα ως προς τα νομισματικά μεγέθη και το χρέος. Ουσιαστικά η ΕΕ μετατρέπεται από μια ενότητα στην οποία υπήρχε ο στόχος της «οικονομίας της κοινωνικής αγοράς» σε μια απλά οικονομία της αγοράς. Η τελευταία υποτίθεται λύνει από μόνη της τα κοινωνικά ζητήματα.Η δεύτερη αλλαγή αφορά την αντίληψη για το τι πρέπει να ενοποιείται και εναρμονίζεται στην ΕΕ. Σε μια τέτοια διαδικασία, πλέον, εντάσσονται μόνο οι αγορές και οι κανόνες κίνησης του κεφαλαίου. Αντίθετα, τα κοινωνικά και φορολογικά συστήματα όχι μόνο εξακολουθούν να είναι εθνική υπόθεση, αλλά όλο και περισσότερο τρίτα κράτη, όπως εκείνα του υπό τη Γερμανία διευθυντηρίου, καθορίζουν ακόμα και το τι οφείλει να πράξει μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι μια ισχυρή αντίφαση. Αφενός επιβάλλεται περιορισμός μισθών και συντάξεων, προκειμένου, υποτίθεται να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και αφετέρου επιβάλλεται η αύξηση του ΦΠΑ καθώς και άλλων φόρων. Με αυτό τον τρόπο τα ελληνικά αγαθά και υπηρεσίες γίνονται πιο ακριβά.Ουδείς εξηγεί όταν αναφέρεται στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας το ως προς ποιόν θα γίνει αυτό. Διότι πώς να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, όταν αντί να αυξάνει τις δαπάνες για έρευνα και εκπαίδευση, μειώνει τα εισοδήματα. Αν ήταν να γίνει ως προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες της περιφέρειας, αυτό είναι αδύνατο αφού εφαρμόζεται η ίδια πολιτική σε όλες. Κατά συνέπεια, η ΕΕ και η Γερμανία υποτίθεται ότι επιβάλλουν πολιτικές με τις οποίες η Ελλάδα θα γινόταν περισσότερο ανταγωνιστική, αλλά αυτό που πράττουν είναι να υπονομεύουν την μακρόχρονη ειδίκευσή της σε υψηλής ποιότητας οικονομία, η ουσία κάθε ανταγωνιστικότητας.Τρίτο και χειρότερο. Στο όνομα της κρίσης το όλο οικοδόμημα της ΕΕ υποχωρεί υπέρ των διακρατικών συνεργασιών. Παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες συνθήκες απέδωσαν αύξηση αρμοδιοτήτων στην Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δηλαδή στα κατεξοχήν όργανα της ΕΕ, σήμερα, στα πλαίσια της κρίσης, η πραγματικότητα υπονομεύει αυτή την «Απόδοση». Όλο και περισσότερο η ισχύς εντός της ΕΕ μετακινείται από τα Ενωσιακά όργανα, στα διακρατικά και από αυτά στα ισχυρά κράτη εντός τους, πριν από όλα στη Γερμανία. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα πίσω στην όλη διαδικασία ενοποίησης της Ευρώπης. Μάλιστα, όταν ο λόγος γίνεται σήμερα για διακρατικά όργανα, δεν εννοώ μόνο εκείνα που υπάρχουν στη βάση των Συνθηκών, όπως το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Σύνοδος Κορυφής), αλλά και εκείνα που κατασκευάζονται σήμερα στο όνομα της Κρίσης, όπως είναι οι δύο χρηματοδοτικοί μηχανισμοί. Αυτοί δεν ανήκουν, τυπικά, στην ΕΕ, αλλά έχουν διαμορφωθεί από τα 17 κράτη μέλη της Ευρωζώνης εκτός των υφισταμένων συνθηκών.Το βήμα αυτό έχει κύρια δύο αρνητικά. Το πρώτο είναι ότι αντί να ενισχύεται η διαδικασία ευρωπαϊκής ενοποίησης σε Συνθήκες κρίσης, διότι μια από τις αιτίες της κρίσης είναι ότι δεν υπάρχει Πολιτική και Οικονομική Πολιτική ενοποίηση στην Ευρώπη, συγκροτούνται διακρατικά όργανα. Το δεύτερο και πλέον σημαντικό αρνητικό, σε ευθεία συνάρτηση με το πρώτο και σε εξάρτηση από αυτό, είναι ότι με την «καθιέρωση» νέων διακρατικών οργάνων στην Ευρωζώνη, υπονομεύεται όλο και περισσότερο το θεμελιακό στοιχείο δημιουργίας της ΕΟΚ και μετέπειτα της ΕΕ, η ισότητα των κρατών μελών. Αυτό το γεγονός μετατρέπει την ΕΕ από ένα ιδιόμορφο θεσμικό μόρφωμα σε μια εν δυνάμει Αυτοκρατορία (διαφορετικά δικαιώματα σε χώρες και πληθυσμούς) υπό την Γερμανία.

Ανακοίνωση της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας για την απεργία


Η Κυβερνητική πολιτική όχι μόνο συνεχίζει αλλά αυξάνει με δραματικό τρόπο την επίθεσή της στο σύνολο των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα.
· Καταλύει το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών που ως δημόσια αγαθά αποτελούν βασική υποχρέωση της πολιτείας προς τους πολίτες όπως, δημόσια έργα και υποδομές της χώρας, δημόσιες συγκοινωνίες, Ενέργεια, Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές παροχές, Ασφάλιση κλπ.
· Επιτίθεται στο εισόδημά μας με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου " Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες Διατάξεις Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 " που μας οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση, σε απολύσεις Δ.Υ. και συμβασιούχων κουρελιάζοντας ότι έχει απομείνει από το Σύνταγμα της χώρας και την εργασιακή νομοθεσία, επιβάλλει φόρους και χαράτσια που στραγγαλίζουν κάθε Ελληνική οικογένεια.
· Ιδιωτικοποιεί όλες τις τεχνικές αρμοδιότητες των Δημοσίων Υπηρεσιών (και όχι μόνο), συρρικνώνοντας δραματικά το σύνολο των Δημοσίων Υπηρεσιών με τις καταργήσεις οργανικών θέσεων, Φορέων και υπηρεσιών διαλύοντας έτσι την Δημόσια Διοίκηση.
· Ξεπουλάει ότι έχει απομείνει από τον Δημόσιο πλούτο της χώρας για την κάλυψη αποκλειστικά της ασύστολης κερδοφορίας του Τραπεζικού, Χρηματιστικού Κεφαλαίου καθώς και των αδηφάγων συμφερόντων της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας του πλούτου.
Για τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποφάσισε την προκήρυξη 24-ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου 2011. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ως ελάχιστη ένδειξη αντίστασης στην ισοπέδωση και οικονομική μας εξόντωση.

Σύλληψη Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών στην Κόνιτσα

Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή, εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια και παράνομη είσοδο στη χώρα.Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 47χρονο κατελήφθη να κατέχει τρεις σακούλες, που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (2,766) γραμμαρίων.Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Χωρίς πλοία σήμερα & αύριο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το από 11/10/2011 Δελτίο Τύπου, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης επαναλαμβανόμενης πανελλαδικής απεργίας σε όλες της κατηγορίες πλοίων με έναρξη την 06:00 της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2011 και λήξη την 06:00 της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2011.Επίσης σύμφωνα και με το από 12-10-2011 Δελτίο Τύπου το Σωματείο Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων M/S και Π/Θ Κοντινών Αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» θα συμμετάσχει στην προαναφερόμενη απεργία της ΠΝΟ
Προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα προς Λιμένες Ιταλίας και προς Λιμένες Κέρκυρας - Λευκίμμης - Παξών παρακαλείται να ενημερώνεται σχετικά από τα κατά τόπους Ναυτικά Πρακτορεία και Λιμεναρχεία.

Τη Δευτέρα ξεκινά ο αντικαρκινικός έρανος στα Γιάννενα


Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα ο πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία-Παράρτημα Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών. Φέτος, με βασικά μηνύματα «Με ένα ευρώ ο κάθε Έλληνας δίνει τη δύναμη να νικηθεί ο καρκίνος» και «Όλοι μαζί για τη ζωή», ο έρανος έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να προσφέρουν για τους συνανθρώπους τους.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο Ποδηλατικός Γύρος της λίμνης Παμβώτιδας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 ο Ποδηλατικός Γύρος της λίμνης Παμβώτιδας που συνδιοργάνωσαν το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, ο Όμιλος Φίλων Ποδηλάτου Ιωαννίνων - ΟΦΠΙ και το Τμήμα Μπάσκετ του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης, την Περιφέρεια Ηπείρου και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.Πάνω από 160 ποδηλάτες, ηλικίας από 8 μέχρι και 70 ετών συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην Νομαρχία) και πήραν αριθμό δήλωσης συμμετοχής. Ο καιρός ήταν συνεφιασμένος χωρίς διάθεση για βροχή. Στους συγκεντρωμένους ποδηλάτες μίλησε ο καθηγητής και Δ/ντής του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων κ. Καμπέρης για τους σκοπούς της εκδήλωσης, δηλαδή την ωφέλεια από τη μεγαλύτερη χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινή μετακίνηση και το περιβάλλον. Στη συνέχεια ο κ. Τζαλαλής, ως εκρόσωπος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε για « Το Ποδήλατο στη ζωή μας», το Εθνικό σχέδιο για την προώθηση της σωματικής άσκησης, τη βελτίωση της καθημερινότητας και την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Ο πρόεδρος του ΟΦΠΙ κ. Σιώζος αναφέρθηκε στη διαδρομή, στη χρήση κράνους, την τήρηση του Κ. Ο. Κ. από τους ποδηλάτες, ευχαρίστησε την Τροχαία Ιωαννίνων, τους Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του ΕΕΣ και το ΕΚΑΒ για την κάλυψη της διαδρομής, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης, τα Ζαχαροπλαστεία ΝΟΥΣΙΑΣ, την Εταρεία ΒΙΚΟΣ, τη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και την εταιρεία ΑTHLOS Sportswear-digital prints. Ταυτόχρονα ο κ. Σιώζος επανέλαβε για άλλη μια φορά την ανάγκη δημιουργίας δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη των Ιωαννίνων, όπως έχουν ήδη και άλλες πολλές Ελληνικές πόλεις.Ώρα 10.10 δόθηκε από τον Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Οικονόμου το σύνθημα της εκκίνησης. Οι ποδηλάτες μέσω Περάματος και Αμφιθέας, με δυνατό και κρύο αέρα που συνάντησαν κατά διαστήματα απροσδόκητα στη διαδρομή, έφτασαν τους Λογγάδες, όπου έγινε μια εικοσάλεπτη στάση και η Εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ πρόσφερε ένα σοκολατούχο γάλα. Μέσω Κατσικά και παραλίμνιου ποδηλατοδρόμου οι ποδηλάτες έκλεισαν την μεγάλη αυτή ποδηλατοβόλτα επιστρέφοντας ώρα 13.00 στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, όπου η Εταιρεία ΝΟΥΣΙΑΣ πρόσφερε γλυκό και η Εταιρεία ΒΙΚΟΣ νερό. Ώρα 13.15 έγινε η κλήρωση 5 ποδηλάτων στους συμμετέχοντες. Τυχεροί αναδείχτηκαν με τη σειρά οι: Καρβούνης Γεώργιος, Χαραλαμπίδης Γεώργιος, Πρέντζας Χρήστος, Μπομποτσάρης Μάριος-Νικόλαος και η κυρία Στύλιου Ελένη.

Νέα έργα για τη βελτίωση των αγροτικών και οδικών υποδομών της Π.Ε. Άρτας

Δύο νέα έργα, με τα οποία αντιμετωπίζονται προβλήματα των αγροτών της Άρτας, προωθεί η Περιφέρεια. Συγκεκριμένα στη συνεδρίασή της στις 14-10-2011 η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου «Καθαρισμός τάφρων και διωρύγων πεδιάδας Άρτας», με συνολικό προϋπολογισμό 150.000 ευρώ (Ανάδοχος ο Απόστολος Γιαννούλης). Το δεύτερο έργο, του οποίου τη δημοπράτηση ενέκρινε η Ο.Ε., αφορά την ανακατασκευή τάφρων και διωρύγων, επίσης στην πεδιάδα της Άρτας, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ. Παράλληλα για τη βελτίωση των οδικών υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας σύντομα αρχίζει η υλοποίηση τριών έργων, τους αναδόχους των οποίων ανέδειξε στη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Πρόκειται για τα εξής:
1.Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος η Ο.Ε. Α. ΤΣΩΡΟΣ –Λ.ΣΑΚΚΑΣ.
2.Συντήρηση δρόμου Πετράλωνα – γέφυρα Κονδύλη, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Παναγιώτης Κατερός.
3.Βελτίωση οδού Κρυονέρι – Ναζαίοι, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Απόστολος Στεφάνου

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Οι έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες της Θεσπρωτίας συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία


Οι έμποροι, βιοτέχνες κι επαγγελματίες της Θεσπρωτίας συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία αυτοαπασχολούμενων κι εργαζομένων την Τετάρτη 19 Οκτώβρη 2011 ενάντια στην άδικη κι εξοντωτική φοροεπιδρομή, στην αναδουλειά, στα χρέη που μας πνίγουν, στην επίθεση κατά των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, στη διαρκή μείωση των εισοδημάτων αυτοαπασχολούμενων κι εργαζομένων, ενάντια στη χρεοτρομοκρατία, στη σκανδαλώδη χρηματοδότηση των τραπεζών, στις φοροαπαλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών, των υπεράκτιων εταιρειών, των εφοπλιστών κι όσων μετέτρεψαν τα δάνεια του κράτους σε καταθέσεις στην Ελβετία .Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη 2011 θα προτάξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συλλογική αντίσταση κατά της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής, για να σώσουμε τη χώρα, τις δουλειές μας, το μέλλον μας.
Είμαστε πολλοί κι είμαστε εμείς που παράγουμε τον πλούτο της χώρας.
Λέμε, ΟΧΙ:
στην πτώχευση των Ελλήνων και στη δήμευση της περιουσίας τους
στον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων
στην πληρωμή των χαρατσιών και των κεφαλικών φόρων
στις απολύσεις και στους μισθούς πείνας των εργαζομένων.
Δεν τους χρωστάμε.Μας χρωστάνε.
Καλούμε σε συμβολικό αποκλεισμό της Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας την Τετάρτη 19 Οκτώβρη 2011 στις 8:30 το πρωί
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ

Εμπορικός Σύλλογος Άρτας: Ολα τα καταστήματα κλειστά την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

«Όλοι στους δρόμους, κλείνουμε για να μην μας κλείσουν», τονίζεται σε ανακοίνωση – κάλεσμα του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, που καλεί τα μέλη του στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στο ΕΚΑ και στο κλείσιμο των καταστημάτων την ίδια ημέρα. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
• Την οικονομική κρίση δεν την δημιουργήσαμε εμείς.
• Με πολιτικές παρεμβάσεις των μέχρι τώρα κυβερνήσεων (φορολογικό, ωράριο, πολυκαταστήματα…) οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι έμποροι οδηγούμαστε στον αφανισμό.
• Σήμερα παίρνονται μέτρα εναντίον μας «λόγω του Δημόσιου χρέους».
•Το χρέος είναι τοκογλυφικό, δεν είναι δικό μας, δεν το αναγνωρίζουμε, δεν πληρώνουμε χαράτσια.
• Οι συμπολίτες μας, εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, άνεργοι, υπάλληλοι, κ.λ.π. είναι οι σύμμαχοί μας και μαζί τους διαμορφώνουμε μέτωπο για την ανατροπή της πολιτικής, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά.
• Δεν έχουμε διαλόγους και επαφές με πολιτικούς και συνδικαλιστές που στηρίζουν μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, ερμηνευτικούς, εφαρμοστικούς, κ.λ.π., συνολικά ή σε παραμέτρους τους.
• Αναδείχνουμε σαν καθοριστική ανάγκη την επιλογή της σύγκρουσης αυτών που φτωχαίνουν ενάντια σε αυτούς που τους φτωχαίνουν.
• Αποκαλύπτουμε το δοσολογικό ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής κυριαρχίας.
• Διεκδικούμε αποκλειστικά Δωρεάν και Δημόσια υγεία και παιδεία.
• Θεωρούμε αντίπαλο όποιον και όποιους θέλουν να μας βάλουν σε εμφύλια αντιπαράθεση ανάλογα με το επάγγελμά μας.
π.χ.: έμποροι > κλέφτες / αγρότες > τεμπέληδες / φοιτητές > αλήτες
δημόσιοι > ρετιρέ / μαθητές > πρεζόνια / κ.λ.π.
•Δεν θυσιάζουμε τη δουλειά και τη ζωή μας για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων.
• Προπαγανδίστε το «σήκωμα» του κεφαλιού των συνεμπόρων και των συμπολιτών μας.
Είναι και δική τους ευθύνη, πρέπει να πάρουν θέση:
Ή υποζύγια ή άνθρωποι με δικαίωμα στη ζωή

ΠΡΕΒΕΖΑ:Συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο αλιευτικό καταφύγιο «ΜΥΤΙΚΑ» Πρέβεζας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, τέσσερις άνδρες (02 ημεδαποί και 02 αλλοδαποί) ηλικίας 45, 57, 31, και 39 ετών αντίστοιχα, διότι βραδινές ώρες της 13-10-2011 συμμετείχαν στη διακίνηση παράνομων μεταναστών.Συγκεκριμένα, ο 45χρονος και o 57χρονος, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. όχημα, συνόδευσαν όχημα τύπου VAN στην περιοχή παραλία «ΚΑΝΑΛΙΟΥ» και βοήθησαν στην εκφόρτωση δεκαεπτά παράνομων μεταναστών. Ο 31χρονος αλλοδαπός και ο 39χρονος ομοεθνής του, επιβαίνοντες σε δεύτερο Ι.Χ.Ε. όχημα, βρίσκονταν κοντά στο σημείο της εκφόρτωσης και παρατηρούσαν το χώρο.Στην περιοχή βρισκόταν και τρίτο Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο επικοινωνούσε με φωτεινά σήματα με ταχύπλοο σκάφος σε μικρή απόσταση από την ακτή. Το ταχύπλοο σκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση, εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες χθες στο αλιευτικό καταφύγιο «ΜΥΤΙΚΑ» Πρέβεζας και με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα δεν κατασχέθηκε.Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, ενώ το τρίτο όχημα και το όχημα τύπου VAN αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται, καθώς επίσης και οι δεκαεπτά παράνομοι μετανάστες.